Možnost svezení

Ta možnost je, ale buďto si musíš sehnat oficiální povolení nebo doufat, že potkáš strojvdoucího, který nebude mít strach tě vzít a riskovat případný trest.

Proč by nebyla, napiš si žádost na DKV, zaplať si školení z předpisu OP16 a pokud Ti depo dá povolení, tak přijď, rád tě svezu.:D

A mohl bych se zeptat jak je složité dostat se třeba na peršinga ?? Pokud bych chtěl být zaměstnanec ? JE tam vůbec reálná šance ?

Kolik stojí zkouška pro jízdu vlakem ?
Nevím jestli mi to k něčemu je, ale elektro vzdělání mám, a mám i vyhlášku 50 par.6 .....

peršink napsal:
A mohl bych se zeptat jak je složité dostat se třeba na peršinga ?? Pokud bych chtěl být zaměstnanec ? JE tam vůbec reálná šance ?

Kolik stojí zkouška pro jízdu vlakem ?
Nevím jestli mi to k něčemu je, ale elektro vzdělání mám, a mám i vyhlášku 50 par.6 .....
Pokud tím zaměstnancem myslíš být strojvedoucí, tak pokud máš elektro vzdělání zajdi do depa a oni tě vezmou všemi deseti a na mašinu se dostaneš hned první den v práci v depu a nemusíš platit nic, ba naopak platit tě budou oni.:D Jakmile nastoupíš tak, 10 týdnu na dílně, mezitím někdy cca 2 měsice kurz, pak V-06, půl roční jízdní zácvik, zákonité, V-08 a pak se fíro snaž.:D

peršink napsal:
řekl by jste mi co to je to V-06, V-08 ?? A jsou někde na netu ke stažení ty zkoušky ??
Odborné zkoušky s předpisů. V-06 jsou "lehčí", ty potřebuješ, aby si mohl jezdit v zácviku, V-08 jsou ty "težší", pokud je uděláš, potom už můžeš jezdit sám.

Bohumín bere nové lidi stále, stejnak všechny zácvikanty co jezdí tady na 322,324, posílají okamžitě do Bohumína, zas je to lepší tím, že tam máš jasné místo, protože na lokálkách se hodně často snižuje počet turnusových okýnek a na EC/IC se naopak zvyšuje.

Kuba napsal:
Proč by nebyla, napiš si žádost na DKV, zaplať si školení z předpisu OP16 a pokud Ti depo dá povolení, tak přijď, rád tě svezu.:D

Zdravím,
ještě bych Kubu doplnil,že školení+zkouška z předpisu OP 16 příjde bratru na 1 350,- / http://www.dvi.cz/ / a k tomu je ještě třeba absolvovat lékařskou prohlídku,která také nebude zadarmo.Až bude zkouška a lékařské potvrzení v kapse,pak se musí zájemce o svezení vydat na patřičný odbor /u ČD je to odbor 30 na GŘ v Praze/ a tam písemně požádat o povolení vstupu na hnací vozidlo.Ovšem pozor,v žádosti je třeba uvést,proč na tu mašinu chci.Důvod typu :"Chci se povozit,bo se mi vlaky libi" asi neprojde.;) Tolik tedy oficiální verze,která mi byla sdělena na samotném Generálním ředitelství v Praze.:cool:

David

Jak moc v tom hraje roli zrak, je mi jasný, že když budu slepej tak není šance, ale mám na levém oku 1,25 dioptrie .. a na pravém pul.. Hraje to velkou roli ? Asi jo že ?

peršink napsal:
Jak moc v tom hraje roli zrak, je mi jasný, že když budu slepej tak není šance, ale mám na levém oku 1,25 dioptrie .. a na pravém pul.. Hraje to velkou roli ? Asi jo že ?
Někde se to tu řešilo.. do 1,5 by to snad mělo být v pohodě... Možá se ale pletu

peršink napsal:
Jak moc v tom hraje roli zrak, je mi jasný, že když budu slepej tak není šance, ...

Nazdar,
koukám,že se zde bavíme o voze i koze zároveň.:cool: Jestli se chceš jen svézt jako obyčejný smrtelník,platí Kubův a můj výše uvedený příspěvek.Jestli chceš ale jezdit jako fíra,prohledej si zdejší forum,někde určitě najdeš vlákno "Strojvedoucí" a tam nalezneš odpovědi na své otázky.

David

To ako to je s tým zrakom by zaujímalo aj mňa :)
Jeden český a slovenský rušňovodič mi ale povedali, že rovnako je to aj v Čechách aj na Slovensku teda zrak musí byť 100%-tný teda bez akýchkoľvek dioptríí :(
Okuliare sa môžu nosiť v prípade, že sa zrak zhorší po nejakom čase, ale na tej vstupnej prehliadke to musí byť na 100%
Je to skutočne tak?
Ďakujem

No já bych se chtěl svést, ale rád bych s tím i jezdil. Tak jsem se ptal jak je těžké se tam dostat.. Takže jsem se bavili jak o voze tak i o koze ;)

3michal napsal:
To ako to je s tým zrakom by zaujímalo aj mňa :)
Jeden český a slovenský rušňovodič mi ale povedali, že rovnako je to aj v Čechách aj na Slovensku teda zrak musí byť 100%-tný teda bez akýchkoľvek dioptríí :(
Okuliare sa môžu nosiť v prípade, že sa zrak zhorší po nejakom čase, ale na tej vstupnej prehliadke to musí byť na 100%
Je to skutočne tak?
Ďakujem
No někdo mi tvrdil to co píšeš. Při vstupu 100%, pak se Ti už může horšit, ale viděl jsem už pár kluků co prošli, ale nosí brýle, takže skutečnost bude asi taková na jakého doktora narazíš.
peršink napsal:
No já bych se chtěl svést, ale rád bych s tím i jezdil. Tak jsem se ptal jak je těžké se tam dostat.. Takže jsem se bavili jak o voze tak i o koze ;)
Upřesněme si to, chceš se svézt a jezdit s tím jako fanda při tom svezení, nebo by si s tím chtěl jezdit jako profesionální fíra???
Můžu vědět kolik Ti a odkud jsi??? ( aspoň přibližně )

proč bys nemohl vědět kolik mi je ? 21, a jsem momentálně Plzen, ale jinak Lovosice.. Mohu se zeptat kde jezdíš ty ?

peršink napsal:
proč bys nemohl vědět kolik mi je ? 21, a jsem momentálně Plzen, ale jinak Lovosice.. Mohu se zeptat kde jezdíš ty ?
No tak to máš ideální věk a myslím si i místo. V Plzni máš jak motory, tak i elektriky. Já jezdím v Opavě.

Ahoj všem, už od malička premyslim ze se dam na drahu k draze :D Ted uz sem se ale rozhodl ze to doopravdy zrealizuji a tak bych chtel misti strojvudce poprosit jestli by mi poradili jak udelat ten prvni krok. Kam konkretne jit atd. Jsem z Olomouce a je mi 26 let, neni uz na to v mem veku celkem pozde zacinat? Dekuji za vsechny odpovedi

Vek je ideálny. Ja som to onoho času urobil tak, že som zašiel do depa na personálne a povedal som čo chcem. A bolo. Potom som bol usmernený za kým čo kedy prečo...

Back
Nahoře