Skutečné tramvajové tratě (nostalgie)

Dan J. napsal:
Jenda napsal:
Mě by se spíš líbila T1 a T2, to by byla parádička...
To by bylo něco. T1 bylo tolik provedení, že by se až člověk divil. Úplne ke konci provozu v Ostravě jezdily s laminátovýmí sedadly (stejnými s T3) a na čele měly modrou ceduli s číslem linky. Sakra, jak mne štve, že nemohu najít ty časopisy Železničář. V jednom z nich byla spousta fotek, a na konci byl v sekci modelová železnice i výkres.:D V Ostravě konkrétně T1 jezdívaly ve dvojčatech, 1. vůz byl po rekonstrukci a 2. byl před, podobně jako jsou na fotce o něco výš ty T dvoje.
S pozdravem Dan.

Dane, který ročník by to mohl být?

Mirda napsal:
Dan J. napsal:
Jenda napsal:
Mě by se spíš líbila T1 a T2, to by byla parádička...
To by bylo něco. T1 bylo tolik provedení, že by se až člověk divil. Úplne ke konci provozu v Ostravě jezdily s laminátovýmí sedadly (stejnými s T3) a na čele měly modrou ceduli s číslem linky. Sakra, jak mne štve, že nemohu najít ty časopisy Železničář. V jednom z nich byla spousta fotek, a na konci byl v sekci modelová železnice i výkres.:D V Ostravě konkrétně T1 jezdívaly ve dvojčatech, 1. vůz byl po rekonstrukci a 2. byl před, podobně jako jsou na fotce o něco výš ty T dvoje.
S pozdravem Dan.

Dane, který ročník by to mohl být?
To byl nějaký Železničář v rozmezí 87 - 89. Ale já je někde určitě najdu, moje polovička se dušuje, že z půdy na baráku nic nevyhazovala.:D:D:D Je fakt, že už tam někde leží tak 8 let. Ono tam bylo více zajímavých věcí, i o úzkorozchodce do Bohumína a krásná fotka nádraží v OV Hrušov. To velice dobře pamatuji, stálo dlouho a byl v něm po zrušení provozu sklad lahví.
S pozdravem Dan.
Ps: To Gajdma, ty T1 a T2 s ostravského trainsetu nemají se skutečnou T1 a T2 nic společného, dle mne je to fake skin na nějakou tramvaj PCC.

T1 a T2 v ostravském trainsetu jsou US PCC a ač se Pikku snažil sebe více - více se nepovedené modely amerických tramvají nepodařilo "polidštit". Snad ta T2 je při čelním pohledu je opravdové T-dvojce hodně podobná - ale nic víc. Doufejme, že přijde čas a dočkáme se original modelu, vždyť by se hodil nejen pro Ostravu ale i pro Olomouc ! A nakonec ..... proč ne i pro Hradec.

pepeQ-2 napsal:
T1 a T2 v ostravském trainsetu jsou US PCC a ač se Pikku snažil sebe více - více se nepovedené modely amerických tramvají nepodařilo "polidštit". Snad ta T2 je při čelním pohledu je opravdové T-dvojce hodně podobná - ale nic víc. Doufejme, že přijde čas a dočkáme se original modelu, vždyť by se hodil nejen pro Ostravu ale i pro Olomouc ! A nakonec ..... proč ne i pro Hradec.
Ony vozy T1 a T2 shodou okolností vycházely právě z americké PCC. Nejvíce právě T dvojka. Už jen když člověk do T2 vleze, tak ona tloušťla rámu oken a našlo by se toho mnohem více. Ona to byla hodně robusní, ale překrásná tramvyj. A ony "fousy" u čelního světla byly taky moc hezké.:D Když je v Ostravě rekonstruovaly, tak to vypadalo moc pěkně, když jel první vůz se dvěma světly a v zadu zařazená ona fousatá.
S pozdravem Dan.

Jistěže T1 vycházela z americké PCC - jenže přece jen byly .... jak to napsat, abych neurazil .... upraveny pro podmínky ... řekněme středoevropské. Naše řada T neměla talkovzdušné brzdy s vyjímkou zkušebních dvou vozů tuším označené jako K1 (DP Ostrava č. 800 a 801). Na T1 byly realizovány úpravy jak na exteriéru tak i na interiéru.

Reko T2 na dvě světla proběhla teměř ve všech provozech bývalé ČSR v různé míře. Třeba v Bratislavě koncem 70. let byla jednosvětlová už jen rarita a proti tomu taková Plzeň se této modernizaci zcela vyhnula. Také Most-Litvínov s tím rychle začal, ale také rychle přestal. Jo a Ustí nad Labem nemělo dvousvětlové - ale tam provoz skončil dřív než mohlo dojít k této modernizaci.

Přeji hezký den.
Nejedná se sice o tramvaj, ale nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno. Jde o to, že jsem byl delší dobu mimo přehled o posledním dění na skutečné železnici a nedávno jsem se dozvěděl nemilou zprávu, že byl nechán na pospas a zchátral vůz CDlm (viz screen) z muzejní soupravy motoráku a vleků vagómky Studénka, kteroužto jsem tam kdysi vídával odstavenou a několikrát jsem v něm jel na historických jízdách. Tím bych se chtěkl zeptat, zda někdo nevlastní nějaké fotky tohoto vozu z posledního období jeho existence a jaký je vlastně osud celé této soupravy.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img198.imageshack.us/img198/1712/cdlm001.jpg

Předem díky za každou informaci. S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... byl nechán na pospas a zchátral vůz CDlm (viz screen) ... http://img198.imageshack.us/img198/1712/cdlm001.jpg

No, nie celkom tak, on schátraný nebol, ale bol v nevhodný čas na nevhodnom mieste. Odstavili ho v remíze v Hanušoviciach a v zime sa prevalila pod váhou snehu schátralá strecha a výsledok bol ten, že je voz na cimpr-campr, a to tak dôsledne, že sa ho neoplatí renovovať. Použiteľné diely - moc ich neni - majú poslúžiť pri renovácii niektorého zo zachovalejších vrakov tejto rady.

Tax napsal:
No, nie celkom tak, on schátraný nebol, ale bol v nevhodný čas na nevhodnom mieste. Odstavili ho v remíze v Hanušoviciach a v zime sa prevalila pod váhou snehu schátralá strecha a výsledok bol ten, že je voz na cimpr-campr, a to tak dôsledne, že sa ho neoplatí renovovať. Použiteľné diely - moc ich neni - majú poslúžiť pri renovácii niektorého zo zachovalejších vrakov tejto rady.
Ahá, tak už je mi to jasné, mě jen nazvedlo, když mi jistý člověk na akci vykládal, že zchátral. Hold nehody se stávají i muzejním kouskům, bohužel :-(. A nemáš náhodou nějakou fotečku (nebo někdo z zdejších členů fóra) z nynějšího stavu?
S pozdravem Dan.

Zdravím chachaři. Mám k vám jednu prosbu, snažím se dát dohromady historii tramvajového provozu na Ostravsku a chtěl bych vás všechny tady požádat o svolení použít vaše fotky.
Pokud by jste chtěli vidět, jak vypadal opravdový provoz na těchto tratích, tak zkuste tohle: Zaniklé tratě na Ostravsku
Bohužel autor těchto videí originální filmové pásy nemá.

Tak tomu říkám historie - zažil jsem jak staré dvouosáky na 5 do Kyjovic, tak i T1 s boxem pro průvodčího na 3 na Mirák, placení mincemi i první označovače, T2 spojené zadními čely k sobě, když se předělávala štreka na Kyjovice.....i kroupa se uronila.....a autobusy? I staré RTO na 40 v Porubě, věčně nadupané a kouřící ikarusy na 33, 45, 49 i 61 na Zátiší ... njn ... nostalgie.

Skvělé videa.

Pokud máte zájem o to, jak vypadala Ostravsko-karvinská úzkokolejka, tak mám 30 nových fotek, pokud by měl někdo zájem, tak mám i bokorys vlečného vozu MDOK číslo 101-109, bohužel bez rozměrů
tramvaj.webnode.cz

vesos napsal:
Pokud máte zájem o to, jak vypadala Ostravsko-karvinská úzkokolejka, tak mám 30 nových fotek, pokud by měl někdo zájem, tak mám i bokorys vlečného vozu MDOK číslo 101-109, bohužel bez rozměrů
tramvaj.webnode.cz
Hezké, chtěl bych to jako současný "skorostravák" určitě zažít, bohužel, nezažil jsem. Ale děda v Karviné bydlel a touto úzkorozchodkou jezdil s rodiči do Ostravy docela často, když začal dojíždět do práce do Ostravy, tak prý za 1,40 Kčs. Třeba bude mít i nějakou tu vzpomínkovou fotku a já dám do provozu scaner.

Mám malý dotaz a toto vlákno mi pro něj přijde nejpříhodnější... Všiml jsem si u některých pražských tramvají za předním sklem zelené kartičky s bílou siluetou profilu kolejnice... Vysvětlil by mi někdo, co to znamená???? Předem děkuji....

V Bratislave máme mix koľajníc aj na jednej trati, to by u nás nefungovalo. Aj keď v poslednom čase sú úseky mimo centra robené z S49.

Back
Nahoře