Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Dan J. napsal:To by bylo něco. T1 bylo tolik provedení, že by se až člověk divil. Úplne ke konci provozu v Ostravě jezdily s laminátovýmí sedadly (stejnými s T3) a na čele měly modrou ceduli s číslem linky. Sakra, jak mne štve, že nemohu najít ty časopisy Železničář. V jednom z nich byla spousta fotek, a na konci byl v sekci modelová železnice i výkres.Jenda napsal:Mě by se spíš líbila T1 a T2, to by byla parádička...V Ostravě konkrétně T1 jezdívaly ve dvojčatech, 1. vůz byl po rekonstrukci a 2. byl před, podobně jako jsou na fotce o něco výš ty T dvoje.
S pozdravem Dan.
To byl nějaký Železničář v rozmezí 87 - 89. Ale já je někde určitě najdu, moje polovička se dušuje, že z půdy na baráku nic nevyhazovala.Mirda napsal:Dan J. napsal:To by bylo něco. T1 bylo tolik provedení, že by se až člověk divil. Úplne ke konci provozu v Ostravě jezdily s laminátovýmí sedadly (stejnými s T3) a na čele měly modrou ceduli s číslem linky. Sakra, jak mne štve, že nemohu najít ty časopisy Železničář. V jednom z nich byla spousta fotek, a na konci byl v sekci modelová železnice i výkres.Jenda napsal:Mě by se spíš líbila T1 a T2, to by byla parádička...V Ostravě konkrétně T1 jezdívaly ve dvojčatech, 1. vůz byl po rekonstrukci a 2. byl před, podobně jako jsou na fotce o něco výš ty T dvoje.
S pozdravem Dan.
Dane, který ročník by to mohl být?
Ony vozy T1 a T2 shodou okolností vycházely právě z americké PCC. Nejvíce právě T dvojka. Už jen když člověk do T2 vleze, tak ona tloušťla rámu oken a našlo by se toho mnohem více. Ona to byla hodně robusní, ale překrásná tramvyj. A ony "fousy" u čelního světla byly taky moc hezké.pepeQ-2 napsal:T1 a T2 v ostravském trainsetu jsou US PCC a ač se Pikku snažil sebe více - více se nepovedené modely amerických tramvají nepodařilo "polidštit". Snad ta T2 je při čelním pohledu je opravdové T-dvojce hodně podobná - ale nic víc. Doufejme, že přijde čas a dočkáme se original modelu, vždyť by se hodil nejen pro Ostravu ale i pro Olomouc ! A nakonec ..... proč ne i pro Hradec.
Dan J. napsal:... byl nechán na pospas a zchátral vůz CDlm (viz screen) ... http://img198.imageshack.us/img198/1712/cdlm001.jpg
Ahá, tak už je mi to jasné, mě jen nazvedlo, když mi jistý člověk na akci vykládal, že zchátral. Hold nehody se stávají i muzejním kouskům, bohuželTax napsal:No, nie celkom tak, on schátraný nebol, ale bol v nevhodný čas na nevhodnom mieste. Odstavili ho v remíze v Hanušoviciach a v zime sa prevalila pod váhou snehu schátralá strecha a výsledok bol ten, že je voz na cimpr-campr, a to tak dôsledne, že sa ho neoplatí renovovať. Použiteľné diely - moc ich neni - majú poslúžiť pri renovácii niektorého zo zachovalejších vrakov tejto rady.
Hezké, chtěl bych to jako současný "skorostravák" určitě zažít, bohužel, nezažil jsem. Ale děda v Karviné bydlel a touto úzkorozchodkou jezdil s rodiči do Ostravy docela často, když začal dojíždět do práce do Ostravy, tak prý za 1,40 Kčs. Třeba bude mít i nějakou tu vzpomínkovou fotku a já dám do provozu scaner.vesos napsal:Pokud máte zájem o to, jak vypadala Ostravsko-karvinská úzkokolejka, tak mám 30 nových fotek, pokud by měl někdo zájem, tak mám i bokorys vlečného vozu MDOK číslo 101-109, bohužel bez rozměrů
tramvaj.webnode.cz