Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Dan J. napsal:Zdravím.
Na stránkách u Jiříka TK je objekt řopíku, takže už je čím osadit trať mezi Opavou a Ostravou....
Honza.tomi napsal:Dneska jsem si udělal Aktivitku R1182 z Opavy do Jeseníku jako nedělní variantu, takže v Glucholazech má být v 11:55 křižování s vlakem Os3511. Jelikož je na zhlaví jen jedna spojka, tak se vlaky nemají jak křižovat, tudíž jsem s vlakem 1182 projel kolem peronu až na Opolské zhlaví za angličák kde byl vratný bod. Jenže ihned jak mot.vůz 843 na postrku přejel angličák tak se "hodil" na vedlejší kolej, nějak si tento jev nedovedu vysvětlit
http://sklad.obrazku.cz/obr600961_glucholazy.JPG
Nevím, jestli jsem pochopil správně.... , ale ve skutečnosti je to tak, že jakýkoliv vlak ze směru Krnov přijede na kolej č.3, ten pak zajede na zhlaví a přestaví na kolej č.2 a zastaví!, vlaky od žst. Jeseník přijedou po přestavení soupravy od Krnova na kolej č.3. A důvod je jednoduchý z koleje č.2 se vlak na Krnov nedostane!Gajdma napsal:Honza.tomi: Ale stejně se takto nejezdí. Čekáš u 3.koleje od budovy a na 2. přijede osobák, tam zastaví, rychlík odjede směr Jeseník a pak osobák přestavuje tak, že odjede z 2. a projede peron u koleje 3. Už na ní nezastaví, tzn. že od zhlaví na Nysu jede nonstop až do Jindřichova. Pokud má rychlík zpoždění, řeší se to tak, že 810-tka najede do šturcu a čeká až odjede R na Jeseník. Je to trošku složitější. Hold ta Polská železnice. Stejně nechápu, proč nemůžou posunout odjezdy z Krnova a nevykřižovat v Jindřichově, kde je stejně u většiny osobáků čekací doba, kvůli svěšování vozu 010.
Slovo čekací doba nahrazuji slovem pobyt, nemohl jsem si vzpomenout.
"že odjede z 2. a projede peron u koleje 3."
Doplňuji - odjede z 2., zajede za zhlaví směrem na Nysu a pak projede po 3.koleji podél peronu.
matseb napsal:Nevím, jestli jsem pochopil správně.... , ale ve skutečnosti je to tak, že jakýkoliv vlak ze směru Krnov přijede na kolej č.3, ten pak zajede na zhlaví a přestaví na kolej č.2 a zastaví!, vlaky od žst. Jeseník přijedou po přestavení soupravy od Krnova na kolej č.3. A důvod je jednoduchý z koleje č.2 se vlak na Krnov nedostane!