Trať CR_310

Trať 310 a její přilehlé vedlejší tratě autoři staví podle videozáznamů pořízených kolem roku 2007, tomu také odpovídá trať v MSTS. Jinak bychom neustále všechno postavené a vymodelované bourali a mazali. Každým rokem se na reálné trati něco vytrhává, v MSTS to dělat nebudeme :D

T47.004: To byste aktuálně taky musel postavit červený terč v Bruntále směr Malá Morávka a to by byla věčná škoda!

radekedar:
No a jen aby tam ty koleje v reálu nezačali vytrhávat. Na údržbu, která tam vůbec žádná neprobíhá, nejsou peníze. Ale na snesení tratě jsou ochotní dát 100 milionů...

No pokud je to pravda co říkáš, tak to abych se tam jel rychle podívat, než nám začnou naši "přizpůsobiví" spoluobčané rozebírat koleje! :D

Zdravím.
Na stránkách u Jiříka TK je objekt řopíku, takže už je čím osadit trať mezi Opavou a Ostravou.:D Nevím, zda nějaké nejsou i v jiných místech v síti této překrásné tratě.
S pozdravem Dan.[/i]

Třeba od Milotického nádraží vede lesem nahoru cesta (vede tam super cyklostezka), kde je Řopíků asi 10, ale tam by asi bylo zbytečné je dávat bo stejně nejsou vidět...:D

Dan J. napsal:
Zdravím.
Na stránkách u Jiříka TK je objekt řopíku, takže už je čím osadit trať mezi Opavou a Ostravou.:D ...

Zdravím,
ano,model řopíku již mám k dispozici přímo od jeho autora,takže ho časem podél štreky z Ostravy do Opavy určitě spatříte. Myslím samozřejmě ten řopík.;)

David

Dneska jsem si udělal Aktivitku R1182 z Opavy do Jeseníku jako nedělní variantu, takže v Glucholazech má být v 11:55 křižování s vlakem Os3511. Jelikož je na zhlaví jen jedna spojka, tak se vlaky nemají jak křižovat, tudíž jsem s vlakem 1182 projel kolem peronu až na Opolské zhlaví za angličák kde byl vratný bod. Jenže ihned jak mot.vůz 843 na postrku přejel angličák tak se "hodil" na vedlejší kolej, nějak si tento jev nedovedu vysvětlit

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr600961_glucholazy.JPG

Honza.tomi napsal:
Dneska jsem si udělal Aktivitku R1182 z Opavy do Jeseníku jako nedělní variantu, takže v Glucholazech má být v 11:55 křižování s vlakem Os3511. Jelikož je na zhlaví jen jedna spojka, tak se vlaky nemají jak křižovat, tudíž jsem s vlakem 1182 projel kolem peronu až na Opolské zhlaví za angličák kde byl vratný bod. Jenže ihned jak mot.vůz 843 na postrku přejel angličák tak se "hodil" na vedlejší kolej, nějak si tento jev nedovedu vysvětlit

http://sklad.obrazku.cz/obr600961_glucholazy.JPG

Ahoj, sice to spíš patří do vlákna o tvorbě aktivit, ale odpověď je jednoduchá. Toto není nic neobvyklého, je to špatně umístěným reversním bodem, navíc angličan se nedá v MSTS považovat za výhybku, pokud na něm budeš, traffic do tebe bezproblémově nakouří a mimořádka je na světě.:D
Dan

Honza.tomi: Ale stejně se takto nejezdí. Čekáš u 3.koleje od budovy a na 2. přijede osobák, tam zastaví, rychlík odjede směr Jeseník a pak osobák přestavuje tak, že odjede z 2. a projede peron u koleje 3. Už na ní nezastaví, tzn. že od zhlaví na Nysu jede nonstop až do Jindřichova. Pokud má rychlík zpoždění, řeší se to tak, že 810-tka najede do šturcu a čeká až odjede R na Jeseník. Je to trošku složitější. Hold ta Polská železnice. Stejně nechápu, proč nemůžou posunout odjezdy z Krnova a nevykřižovat v Jindřichově, kde je stejně u většiny osobáků čekací doba, kvůli svěšování vozu 010.
Slovo čekací doba nahrazuji slovem pobyt, nemohl jsem si vzpomenout.

"že odjede z 2. a projede peron u koleje 3."
Doplňuji - odjede z 2., zajede za zhlaví směrem na Nysu a pak projede po 3.koleji podél peronu.

Naposled editoval moderátor:
Gajdma napsal:
Honza.tomi: Ale stejně se takto nejezdí. Čekáš u 3.koleje od budovy a na 2. přijede osobák, tam zastaví, rychlík odjede směr Jeseník a pak osobák přestavuje tak, že odjede z 2. a projede peron u koleje 3. Už na ní nezastaví, tzn. že od zhlaví na Nysu jede nonstop až do Jindřichova. Pokud má rychlík zpoždění, řeší se to tak, že 810-tka najede do šturcu a čeká až odjede R na Jeseník. Je to trošku složitější. Hold ta Polská železnice. Stejně nechápu, proč nemůžou posunout odjezdy z Krnova a nevykřižovat v Jindřichově, kde je stejně u většiny osobáků čekací doba, kvůli svěšování vozu 010.
Slovo čekací doba nahrazuji slovem pobyt, nemohl jsem si vzpomenout.

"že odjede z 2. a projede peron u koleje 3."
Doplňuji - odjede z 2., zajede za zhlaví směrem na Nysu a pak projede po 3.koleji podél peronu.
Nevím, jestli jsem pochopil správně.... , ale ve skutečnosti je to tak, že jakýkoliv vlak ze směru Krnov přijede na kolej č.3, ten pak zajede na zhlaví a přestaví na kolej č.2 a zastaví!, vlaky od žst. Jeseník přijedou po přestavení soupravy od Krnova na kolej č.3. A důvod je jednoduchý z koleje č.2 se vlak na Krnov nedostane!

matseb napsal:
Nevím, jestli jsem pochopil správně.... , ale ve skutečnosti je to tak, že jakýkoliv vlak ze směru Krnov přijede na kolej č.3, ten pak zajede na zhlaví a přestaví na kolej č.2 a zastaví!, vlaky od žst. Jeseník přijedou po přestavení soupravy od Krnova na kolej č.3. A důvod je jednoduchý z koleje č.2 se vlak na Krnov nedostane!

Jednalo se mi o konkrétní vlak, který tady honza.tomi napsal, tedy od Jeseníku, moje zkušenost je ta, že rychlíky od Krnova na Jeseník jezdí na 3. a nepřestavují, to samé v opačném směru. Přestavují vždy osobáky. Pokud se s ničím nekřižují, pak jedou na 3. a nepřestavují nic. Do Jeseníku se v podstatě ze 3. dostat dá. Nejde pouze z 2. odjet na Krnov. Hold stavitelé mysleli na Poláky a na trať na Nowy Swietow a na nějaké spojení do Krnova se vykašlali.

Zdravím,
včera byla zahájena pokládka kolejiva v žst.Ostrava-Svinov,tak jsem sám zvědav,jak to dopadne.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/prace_svinov.jpg

V případě této stanice už ale bude třeba řešit problematiku textur "staršího" koridoru.Zatímco štreka na Opavu se v době pořizování videozáznamu ještě jakžtakž "leskla",Svinov už je docela jiné,letité "kafe". Stanici tedy poskládám z dostupných modelů /textur/ kolejiva a na jaře se bude třeba vydat na mosty a lávky s cílem nějaké to starší koridorové kolejivo zvěčnit.Jen škoda,že můj objektiv disponuje maximálním ohniskem pouhých 50 mm.:D

No,nějak se to už pořeší.;)

David

Pražce Ti snad někdo udělá, ale potřeboval by jsi větší nebo další monitor. Například já na ty papírové podklady už blbě vidím a není nad to, když jsou plány v pdf, které si můžeš zvětšit :D
Ale když monitor není, musí pomoci alt TAB. :D

Dobrý den,
mám problém, který se mi ještě nikdy nestal.
Dnes jsem si stáhnul tuto trať, všechny aktualizace k této trati a problém je takový, že mě se aktivity zapíší do složek, ale nezapíší v TrainStore. Zkoušel jsem se na to podívat i v Editoru a tam mě to vyhazuje chyby, že nelze nahrát databáze traťě, že chybí něco ve složce TILES. Zkoušel jsem se na to podívat i v CB, ale tam mě to píše, že není složka Activities.
Byl bych rád, kdyby mi někdo odepsal, kdo se s takovým problémem setkal, nebo mi do SZ nebo na e-mail poslal nějaký soubor, který tento problém vyřeší.

Děkuji za odpovědi Lukáš

A nemožné na počkání a zázraky do tří dnů:
1) Jak souvisí aktivity s instalací trati? Instaloval jsi skutečně i aktivity? Máš v trati 310 složku Activities a v ní alespoň nějaký soubor act?
2) Do Trainstore se aktivity nezapisují, Trainstore si je načítá z MSTS a aby byl schopen spustit byť i jen volnou jízdu, musí být u trati alespoň jedna a platná (tj. funkční) aktivita.
3) Pokud Ti editor hlásí něco chybějícího v Tiles, nenainstaloval jsi trať korektně!!!
4) Pokud CB hlásí, že nemůže najít složku Activities, tak viz bod 1!!!
Já se osobně s problémem nesetkal a zázračný soubor, který vše vyřeší Ti asi těžko někdo pošle!!!

Back
Nahoře