Trať CR_310

Ahoj Davide. Tak ten Svinov je parádní. Jinak jak jsi se ptal na to jestli délka označení nějak ovlivňuje PC, tak to netuším, ale pokud musím naflákat v aktivitě několik hlášek po zastavení, tapu, "počkej než odvěsím" poziční hláška, "Odvěšeno" čaová hláška, místo hlášky dovézt vlak na pozici, která mi sdělí "Odvěšeno", tak to zatíží PC víc, poněvač musím přidat další hlášky k ošéfovaní aktivity (aby mi časová neskočila když budu někde na trati), nehledě na to, že hráč nemusí odvěsit správný počet vozů a jak jsem psal, pak mi přijde screen s větou "já to nemohu dojet" a na screenu je obludný nesmysl soupravy vozů.:D Ale zpátky ke Svinovu, na videu to není vidět, ale nedá mi to se ze zvědavosti pozeptat. Máš vedle protihlukové stěny směr Polanka ten mostek po zrušené tramvajové trati do Klimkovic? Tu ještě pamatuji v provozu, jako hodně malý a pak jsem jen sledoval, jak mizí postupně všechny pozůstatky a dnes už tam zbyl jenom ten mostek, je to taková nostalgická vzpomínka na jednu zaniklou prvně vlakovou a pak tramvajovou trať. I nádražní budova zmizela. On se vůbec Svinov za posledních 20 let změnil k nepoznání.:D
Dan

Dan J. napsal:
...
Ale zpátky ke Svinovu, na videu to není vidět, ale nedá mi to se ze zvědavosti pozeptat. Máš vedle protihlukové stěny směr Polanka ten mostek po zrušené tramvajové trati do Klimkovic? Tu ještě pamatuji v provozu, jako hodně malý a pak jsem jen sledoval, jak mizí postupně všechny pozůstatky a dnes už tam zbyl jenom ten mostek, je to taková nostalgická vzpomínka na jednu zaniklou prvně vlakovou a pak tramvajovou trať. I nádražní budova zmizela. On se vůbec Svinov za posledních 20 let změnil k nepoznání.:D
Dan

Zdravím,
v Ostravě-Svinově jsem už to označení nákl.kolejí upravil,takže vše je od "klacku ke klacku".Na řadu příjdou další stanice až do Opavy a z Opavy do Hradce nad Moravicí. Po konzultaci s Pepou se vše zkontroluje a případně opraví všude.:oops:
Co se týče označení pořejezdů se "světly",na 321-čce zkouším jiný,ovšem nijak převratný systém. Ten původní byl docela krkolomný /dvě krátké koleje pod přejezdem a na nich označení jako nákl.kolej s uvedením kilometrické polohy přejezdu/ a tak to označení nákl.koleje /přejezdu/ umisťuji přímo na pojížděné koleje. Snad se to "chytne".;)

Co se týče toho svinovského mostku,bohužel v trati umístěn není /absence originálního modelu/ a musím přiznat,že nemám tušení o jeho přesné poloze.Jestliže jde o přemostění Porubky,v trati nemám dokonce ani ten široký mostek,který je pod provozovanými staničními kolejemi. Opět stejný případ - není tak široky a tvarově vhodný model.

David

Naposled editoval moderátor:
Z jakého důvodu je u jednoho z přejezdů (tuším druhý od zast.) mezi zastávkou Česká Ves, bazén a stanicí Písečná umístěn krátký peron? Teď už jedu v aktivitě popáté, tak mi nevadí, ale poprvé jsem se solidně lekl, že to už nezvládnu zastavit a vyhodí mě vlastní vykopávací bod... :D

Vojtik napsal:
Z jakého důvodu je u jednoho z přejezdů (tuším druhý od zast.) mezi zastávkou Česká Ves, bazén a stanicí Písečná umístěn krátký peron? Teď už jedu v aktivitě popáté, tak mi nevadí, ale poprvé jsem se solidně lekl, že to už nezvládnu zastavit a vyhodí mě vlastní vykopávací bod... :D

Zdravím,
je myšleno toto ... 50°16'0.287"N, 17°14'18.866"E ? Při pořizování videozáznmau tratě jsem se na to ptal fíry také a bylo mi sděleno,že je to jen provizorní nástupiště kvůli nedalekému westernovému městečku. U toho peronu prý zastavovaly jen zvláštní vlaky,které v rámci své jízdy např. do Mikulovic či polských Glucholaz do onoho městečka přivážely "zákazníky". Ovšem co je na tom pravdy,potvrdit nemohu. Toto mini-nástupiště ale asi "oficiálně" nikde uvedeno nebude. Je ještě otázkou,zda tam v roce 2011 ještě vůbec je. Videozáznam jsem pořizoval v létě 2008 a podle něj je i trať v MSTS stavěna.

David

Děkuji za odpověď.

Jsem jel v aktivitě jen na seznání, kolíbám se těch 40 (pěkně výběhem využití klesání) a najednou vidím peron... a sakra, co teď? Tady zastavuju, nebo ne? Dával jsem za ten peron vyhazovací hlášku, nebo ne? :D

Ahoj, měl bych dotaz ohledně křižování v Miloticích. Stalo se mi to až teď po roce v aktivitě, kterou sem teď stavěl. V minulých se mi to nestalo. Traffik, se kterym křižuju, se mi zastaví na zhlaví a rozjede se zase až když cuknu se svojí soupravou zpět. A stalo se mi to jak při cestě do Bruntálu, tak po cestě z5 do krnova. Děkuji za odpověď, Marek

Marco Polo napsal:
Rad bych se zeptal, jak mám spustit tankování nafty u čerpacích stojanů, děkuji :-)

Přijeď k tankovacímu stojanu, zabrzdi a zmáčkni T a mělo by to začít tankovat.

Je potřeba se také správně strefit. Každý motor (nebo diesel) má svou nádrž jinde.

Pánové, nevím, nechci kecat, ale mám ten pocit, že tankování funguje pouze po nadefinování v editoru v aktivitě a ve volné jízde nikoliv, ale jistý si tim nejsem.;)
Dan

Jacek , really like your route) I would Like to see him with a well-made station Ostrava ) And yet say whether there will be a branch of Krnov to Glubcice,from Mikulovice to Zlate Hory , Jesenik do Hanusovice (292) and trat 291 i 293 i 295 and i 314 i i 317 318 ))

Takže ,kdo ještě neví,na Jackových stránkách je ke stažení
oficiální verze trati CR_310(1.1).
Je to instalační soubor celé trati ,ve kterém jsou již všechny aktualizace
i s novým úsekem Jeseník - Hanušovice a dalšími úpravami(modely zvuky atd.)
Trať stále používá stejný Global.
Pracovní verze a aktualizace budou smazány.
Komu bude dělat problém velký balík stáhnout,můžeme se domluvit na zaslání.
Pište mi na mail: har.jos@seznam.cz
Děkuji všem zůčastněným při spolupráci na trati
a přeji příjemné svátky a v novém roce 1012
vše nej....

Mockrát děkuju za vánoční dárek :) Píše mi to, že zbývá 1 den a 8 hodin tak snad se to ještě rozeběhne :D

Hynďa napsal:
Mockrát děkuju za vánoční dárek :) Píše mi to, že zbývá 1 den a 8 hodin tak snad se to ještě rozeběhne :D

No teď při náporu to bude i často padat,
chce to vyčíhnout,až bude volněji,
tak sory

Jen bych se zeptal, když teď je zatim stránka Jacka "nedostupná" - aktualizace je Jeseník - Hanušovice nebo i nějáká lokálka z nácestných stanic? Jelikož se nedostanu na stránku, tak vás alespoň poprosim o info takhle :-). Díky ;-)

Marco Polo napsal:
Jen bych se zeptal, když teď je zatim stránka Jacka "nedostupná" - aktualizace je Jeseník - Hanušovice nebo i nějáká lokálka z nácestných stanic? Jelikož se nedostanu na stránku, tak vás alespoň poprosim o info takhle :-). Díky ;-)

tak bohužel,na lokálky zatím nebyl čas

Great news!! And when you will see a new version of the route? More precisely continued?)) And how to contact you (I'm talking to the author of the route)! ? )

Back
Nahoře