Trať CR_310

Dan J. napsal:
Zdravím. Takže jak jsem psal výše, první aktivita už se rodí. ...

Nazdar Dane,
jen připomínám,nepřehánět to s "mrtvými" consisty a trafficy za žst.Moravský Beroun. :!::!::!: ;)

David

Nejsem odborník na řazení vozů za parní loko, ale osobně se mi ty Bamy docela líbí, a je fakt, že jsem je už v parním vlaku viděl, takže se za ně přimlouvám :-). Díky motorová myš

David Hájek napsal:
Nazdar Dane,
jen připomínám,nepřehánět to s "mrtvými" consisty a trafficy za žst.Moravský Beroun. :!::!::!: ;)

David
Ahoj, to nevadí, aktivita se dá vždy opravit.:D:D:D Alespoň se něco dějě.;)

mixmouses napsal:
Nejsem odborník na řazení vozů za parní loko, ale osobně se mi ty Bamy docela líbí, a je fakt, že jsem je už v parním vlaku viděl, takže se za ně přimlouvám :-). Díky motorová myš
Ahoj.
Noooo a já asi nejsem odborník na řízení Papouška, z OP Východ do OP Západ jedu sotva 20 - 30 km/h..:eek:;) Takže ho asi vyměním za Rosničku 464.2. S zou mám více zkušenosti z jízdy a třeba ji taky trochu protáhnout pérka.
S pozdravem Dan

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
Ahoj.
Noooo a já asi nejsem odborník na řízení Papouška, z OP Východ do OP Západ jedu sotva 20 - 30 km/h..:eek:;) Takže ho asi vyměním za Rosničku 464.2. S zou mám více zkušenosti z jízdy a třeba ji taky trochu protáhnout pérka.
S pozdravem Dan
Dane, zkus to s novým engem od zsr. Chování se mi zdá být dost věrné a jede se s tím parádně. Kolik vozů za sebou vezeš?

Dan J. napsal:
Tommy66 napsal:
Dane nemáš tam trochu divné osobní vozy? Tohle by asi na nostalgické parní jízdě za parní loko řazené nebylo.
Ahoj.
Myslíš? Vždyť právě vozy Bam s Papouchem jsou na hodně fotkách v knížce Toulky s párou, pokud by v tom byl problém vyměním za Bai, kdyžtak upřesni, co se nezdá.;)
S pozdravem Dan.
Ano, to je přesně ono. Já bych tam zařadil spíš Bai - asi by mi tam nějak lépe ladily. Ale pokud v reále na historických jízdách jezdí toto řazení tak se nechci hádat. Osobně v tomto nemám velký přehled.

Zdravím,
když už zde řešíme "parní" aktivitu na trati č.310,ideální by v čele vlaku byl stroj 464 202,který je provozován DKV Olomouc /bohužel mu letos tuším "propadne" kotel/ a na trati z Olomouce hl.n. do Krnova jezdíval několikrát do roka v čele nostalgických vlaků.Pamatuji doby,kdy tato lokomtiva jezdívala i v čele zvláštního vlaku "Otevírání jara" z Ostravy-Svinova do Hradce nad Moravicí nebo "Country expresu" ze Suchdola nad Odrou do Budišova nad Budišovkou.S těmito vlaky jsem jezdíval coby "švestka" a uvedená lokomotiva patřila k těm nejkrásnějším /i nejvyleštěnějším :)/,které v čele těchto vlaků brázdily koleje našeho kraje.Na cestování ve vozech řad Be a Bi se rovněž nedá zapomenout.

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
když už zde řešíme "parní" aktivitu na trati č.310,ideální by v čele vlaku byl stroj 464 202,který je provozován DKV Olomouc /bohužel mu letos tuším "propadne" kotel/ a na trati z Olomouce hl.n. do Krnova jezdíval několikrát do roka v čele nostalgických vlaků.Pamatuji doby,kdy tato lokomtiva jezdívala i v čele zvláštního vlaku "Otevírání jara" z Ostravy-Svinova do Hradce nad Moravicí nebo "Country expresu" ze Suchdola nad Odrou do Budišova nad Budišovkou.S těmito vlaky jsem jezdíval coby "švestka" a uvedená lokomotiva patřila k těm nejkrásnějším /i nejvyleštěnějším :)/,které v čele těchto vlaků brázdily koleje našeho kraje.Na cestování ve vozech řad Be a Bi se rovněž nedá zapomenout.

David
No pokud vím tak už svou "poslední jízdu" měla ale vím ještě minimálně o jedné akci, které se účastní. Snad to není ta "poslední".

Dan J. napsal:
Ahoj.
S pozdravem Dan
No já nejsem odborník na páry a tudiž vůbec netuším jak je na tom "Papoušek" s tažnou sílou, ale z Východu na Západ má co dělat i 810+010. Víc než 50km/h s ní nedostaneš a 742+norma je ráda když dá 30km/h.

Včera jsem si na zkoušku dal Brejláka se šesti (ne k obědu :-)) ) a měl s kopytem naplno co dělat, aby se přiblížil traťový rychlosti. Ale zase ten zvuk, celej nebožtík Álojs :-)). Trať je moc pěkně udělaná, to je teď krásný poježděníčko... motorová myš

Pánové díky za odpovědi. Právě že jsem si na olomouckou 464-ku vzpoměl. Jinak k té páře. Já ze zásady v parní lokomotivě netopím. Tudiž používám automatického topiče, mým názorem je, že je to sice spestření zatápět si sám, ale jinak totální unreal. Posádku parní lokomotivy tvořil fíra + topič, který jej informoval při cestě uhlím vzad i o návěstidlech. (slyšeno z vyprávění, já už pamatuji úplný konec par. provozu co by malý kluk) Takže podtrženo a sečteno, nevím, jaký bude mít nově vyladěný eng Papouška vliv na jízdu s aut. topičem. Taaak a to bylo mimo trať a teď k trati. Při tvorbě aktivity mi odmítá vjet vlak do OP Východ od Komárova přes vj. náv., i když mu v cestě nic nebrání. Musel jsem ho dát za něj a vjel. Jinak trať je opravdu nádherná. Jen jsem zvědavý, kdy policie ČR zjistí, kde se nachází ukradený tramvajový zastávkový stojan z Ostravy, Nová Ves vodárna. :twisted::twisted::twisted:
S pozdravem Dan.;)

Tento měsíc bych chtěl vydat aktualizaci tratě,
kde budou opraveny chyby některých návěstidel,popř.další
podnáspování a vegetace podél trati.
pepah

Zdravím, tak a je rozhodnuto, vlak potáhne 464.2.:D:D Zatím jsem se při kochání krajinou dopustil několikatero překročení rychlostí a tak, ale aktivita se pěkně rozrůstá.;)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img22.imageshack.us/img22/9720/001nne.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img19.imageshack.us/img19/7323/002bnr.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img24.imageshack.us/img24/8093/003qxp.jpg
Za ten 2. screen mě Tax asi přetrhne:D:D už jsme to kdysi řešili 310+tyto Ci, ale ona to ta 310 do Hradce nad Moravicí a zpět s těmi Ci určitě zvládne.:D:D
S pozdravem Dan.

Zdravím,
měl bych jeden "lehký" domácí úkol pro všechny šotouše či znalce výskytu lokomotiv ř.751.:) V depu nám stojí stroj 751 052 a protože si říká o nafocení na textury /bohužel jen jedna bočnice a jedno čelo,ale snad by se s tím nějaký šikovný skinař popral/,potřeboval bych zjistit,zda se v minulosti mohl vyskytnout i na trati mezi Olomoucí hl.n. a Opavou východ.Mašina už sice stojí mezi neprovozními kousky,ale nátěr je ještě relativně koukatelný.
Předem děkuji za informace na e-mail davca@iol.cz .

David

David Hájek napsal:
...zda se v minulosti mohl vyskytnout i na trati mezi Olomoucí hl.n. a Opavou východ.

David
Vyskytnout se mohl a ne jednou. Tady je fotka z Milotic:
6c27d7d1b840199d28462169342ba93d.jpg

Dane J.
Tax Tě určitě neroztrhne :D, na Hradec ty Ce, Ci zpočátku tahala Matylda 313.432

David Hájek napsal:
měl bych jeden "lehký" domácí úkol pro všechny šotouše či znalce výskytu lokomotiv ř.751.:) V depu nám stojí stroj 751 052 a protože si říká o nafocení na textury

Mno fotky jsou jedna věc, ale naskinování je věc druhá. Nejsou skinaři a já teď taky nemám moc času. Chtělo by se to domluvit na spolupráci. Zeberem třeba Jacka, Hekla, Tebe, Mě a když každej udělá dvě lokomotivy, tak hned máme s čím jezdit. Na oplátku zase můžeme potom pomoct s něčím Heklovi, nebo jinému člověku. Poud by měl někdo zájem o takovejdle typ spolupráce, tak mi napiště SZ a domluvíme se. Jacek slíbil, že něco nafotí až bude mít chvilku, tak snad něco bude. Eventuelně bych si mohl příští tejdn udělat vejlet do zábřeha, tam stávají cargoberty, takže dva stroje by byly taky našocený. Jinak mám fotky na 751 145+148. Jsou v Ostravě a při odklonech by se sem mohli teoreticky podívat, nebo v rámci dispečerky, jestli jezdí do Opavy... Jak jsem psal. Má-li někdo zájem. Napiště, já nás dám potom dohromady.

Nejen pro JiříkTK: Tak jsem tam přidal základní trať a nejde to stejně. Ale koukal jsem, že ve složce GLOBAL (od 090) chybí složky Textures a Tutor, je tam jen Shapes - tak jestli to nebude tím?

754.050 napsal:
Nejen pro JiříkTK: Tak jsem tam přidal základní trať a nejde to stejně. Ale koukal jsem, že ve složce GLOBAL (od 090) chybí složky Textures a Tutor, je tam jen Shapes - tak jestli to nebude tím?
Sis stáhnul jenom úpravu UZK. Musíš i xtracs 3.20.

Zdravím, mě jede všechno (Global 090), při jarním počasí jsem zatím doplnil jen 3 textury a to jednu před Krnovem a 2. před Miloticemmi a poslední před Bruntálem. Poctivě zapisuji, po dojetí do Olomouce dám vědět. Jinak přidávám další screen z chystané aktivity.
Setkání v Krnově
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img17.imageshack.us/img17/7610/004kiz.jpg

S pozdravem Dan.

Zdravím.
Aby budoucí "sosatelé" tratě věděli jak vypadá, přidávám další screeny z chystané aktivity. Jinak tan přejezd po vytrhání kolejí je parádní.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img24.imageshack.us/img24/1083/006lsn.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img19.imageshack.us/img19/9880/008dvx.jpg
A stanice Bruntál.;)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img25.imageshack.us/img25/4453/009pxe.jpg

Dan

Back
Nahoře