Trať CR_310

Davide, my se neznáme, ale smekám klobouk před tvojím dílem. Už se moc těším - to trefně nazval Zbyněk Šemora - na skutečně odvedenou práci. Nikdo si neumí představit, co se vše za tím skrývá. Proto nemohu než říci díky!!!

David Hájek napsal:
Ještě bych ale měl dotaz pro situaci znalé ostraváky.Vozí se ještě něco do/z Třebovic z/do areálu bývalého masokombinátu v Martinově a aktivitáři,myslíte že by alespoň v MSTS byla využita vlečka z Třebovic do vozovny DPMO /přeprava tramvají atd./ ?:rolleyes:

Do Martinova se myslím už pěkně dlouho nejelo, do/z vozovny občas jezdily tramavaje, tuším že do KOSky pro lak, ale je fakt, že už jsem je zase dlouho neviděl.

Pokud vím tak trať do areálu ústředních dílen je pouze zřídka využívaná. Poslední co jsem tam viděl byly nějaké Resy s kolejema. Při výročí DP pak jezdil historický osobní vlak z ústředních dílen do Svinova.
Tramvaje z ostatních dopravních podniků které se v dílnách generálkují jsou přiváženy na podvalníku.

Zbyněk Šemora napsal:
Až já rozjedu třetí frontu, tak setkání tratí v nádražní hospodě na nádraží v Hanušovicích zapijeme :D

Zdravím
a níže posílám Pepův pozdrav ze Slezského Semmeringu. Myslím,že se termín posezení se Zbyňkem v hanušovické hospodě kvapem blíží.:D

Pepovi tu práci na čistém horském vzduchu docela závidím.A to i přesto,že prý předevčírem v Jeseníkách /přesněji na Pradědu/ napadlo 20 cm sněhu.;)

8387348afb9d1e5c4fbcc5b03e440ca6.jpg

Horní Lipová

39008e1c49ff20c32876e8b00b924174.jpg

Horní Lipová

710ecf38f510d8b2e30f9c665d1bb834.jpg

Lipová Lázně

6d7c9a5e56d23514116348d27132635b.jpg

Lipová Lázně zastávka

3d746b10b738c0691e029293b71ca32e.jpg

Ramzová

9ca67f276d0823d21b5991a59f3cde34.jpg

Ramzová

0a828faf24542ba01d5116ddad5019c8.jpg

Ramzová

David

papej napsal:
Davide, my se neznáme, ale smekám klobouk před tvojím dílem.
...

Zdravím,
ale až se poznáme !!! :D
Jinak,jaképak mé dílo,já jen ve Svinově položil Matesovi koleje ať může tvořit objekty.;)

Tommy66 napsal:
Pokud vím tak trať do areálu ústředních dílen je pouze zřídka využívaná. ...

Ahoj Tommy66,
díky za informaci.Dle "drážních" údajů jsou do žst.Ostrava-Třebovice zaústěny čtyři vlečky ... :

1. vlečka firmy Porobeton vyrábějící tvárnice a další stavební materiál

2. kolejové napojení areálu firmy Ramas

3. již zmíněná vlečka do dílen DPMO

4. vlečka do areálu bývalého masokombinátu v Martinově.

Vlečku do Porobetonu bych i postavil,ale další tři mě už tak "nelákají". Při pohledu na leteckou mapu mi příjde,že vlečka do Ramasu již není celá a tudíž je nevyužívaná. Jestliže se tedy do dílen DPMO moc nejezdí /a je to v reálu vidět i na korozi kolejnic :rolleyes:/,stavba vlečky v MSTS by také asi byla zbytečná. No a Martinov ? Tak časy kdy se tam vlaky neustále navážel živý dobytek a zpět hotové výrobky jsou dávno pryč,takže stavbou této vlečky bych se zřejmě také nezdržoval.;)

David

Naposled editoval moderátor:
Nikdy sem v těchto končinách nebyl, ale musím stavitele pochválít, protože jenom samotné ty obrázky lahodí oku. Úžasná práce a hodně štěstí a nervů..;)

Ahoj Davide,

bohužel mnoho se už změnilo a podle toho co ze svého okolí znám tak :
1,vlečka do Porobetonu je nefunkční
2,kolejové napojení "RAMAS" totéž - nefunkční - koleje jsou přerušeny před vjezdovou bránou do firmy.
3,vlečka do UD DP Ostrava v Martinově - viz příspěvek výš
4,vlečka do masokombinátu - tady je jediné co nevím přesně, ale vzhledem toho že kolem jezdím občas na kole na výlet tak mám pocit že jsem v posledních letech neviděl v okolí areálu bývalých potravinářských závodů žadné vozy. Ono totiž v podstatě tam už toho moc taky nefunguje.

Doufám, že na slezině v Bohumíně už bude co zapíjet. Zatím mohu jen říct jedno slovo, jako Otík ve Vesničce střediskové, Beroun :D Až budu mít plné plíce zdejšího cementu, rád se zase do kopečků u Hanušovic vrátím.
Obrázky jinak vypadaji pěkně. Jen tak dál.

Tommy66 napsal:
Ahoj Davide,

bohužel mnoho se už změnilo a podle toho co ze svého okolí znám tak :
1,vlečka do Porobetonu je nefunkční
2,kolejové napojení "RAMAS" totéž - nefunkční - koleje jsou přerušeny před vjezdovou bránou do firmy.
3,vlečka do UD DP Ostrava v Martinově - viz příspěvek výš
4,vlečka do masokombinátu - tady je jediné co nevím přesně, ale vzhledem toho že kolem jezdím občas na kole na výlet tak mám pocit že jsem v posledních letech neviděl v okolí areálu bývalých potravinářských závodů žadné vozy. Ono totiž v podstatě tam už toho moc taky nefunguje.

Ahoj Tommy66,
děkuji za upřesnění a potvrzení domněnek.Tímto tedy ušetříme nejen počty objektů na čtverci,ale také spoustu času a mozkových buněk.;)
Ten Porobeton mě trošku zmátl,protože jsem v areálu ještě před cca.1,5 rokem viděl postávat Res-y s naloženými tvárnicemi.Koleje tam ale natáhnu,protože je tam vidět z vlaku jedoucího po hlavní štrece a vypadalo by to divně,kdyby vlečková kolej končila hned za výměnou v Třebovicích.
U té brány do areálu Ramasu už bylo něco "divného" vidět na aktuálních leteckých snímcích.

Měj se fajn a ještě jednou děkuji.

David

PS. Jdu trávit odpoledně natahováním trolejí v Třebovicích. :roll: ;)

Musím pochválit, Slezský Semmering je nádherný, jen škoda, že tato trať upadá, co se nasazování vozidel týče. Alespoň v MSTS se tam tak ještě často svezeme s Hydrou či Kredencem.
A i Svinov musím pochválit, akorát bych z Třebovické teplárny vypouštěl více kouře, obvykle to jsou šedé oblaky a tam nic. :D

Ten domček v Ramzovej je teda riadna obluda:D, mám dojem že má rozmery ako hala v ŽOS-ke.

nebulus napsal:
Ten domček v Ramzovej je teda riadna obluda:D, mám dojem že má rozmery ako hala v ŽOS-ke.

To není domček,ale hotel,:D
a musí být velký,však tato oblast je turistické středisko.

pepah: Keby si vedľa neho postavil napr. panelák, tak by si videl :D. Odhadujem že tá 3 poschodová stavba má výšku možno aj 20m.
Ale možno to na screenoch iba tak skresluje.

nebulus napsal:
pepah: Keby si vedľa neho postavil napr. panelák, tak by si videl :D. Odhadujem že tá 3 poschodová stavba má výšku možno aj 20m. ... Ale možno to na screenoch iba tak skresluje.
Neskresluje. Ten domček som kedysi sosol spolu s ostatnými stavbami akéhosi nemeckého autora - všetky jeho stavby sú neproporcionálne veľké, nadrozmerné. Dotyčný autor je zrejme obdivovateľom boľšoj sovietskoj ťechniki - čím väčšie, tým lepšie, jeho záhradní trpaslíci, čo má v predzáhradke sú určite najväčší na svete :D

Tax: Tak takého autora sme mali aj tu a jeho obludné stavby strašia v mnohých projektoch dodnes.

nebulus napsal:
pepah: Keby si vedľa neho postavil napr. panelák, tak by si videl :D. Odhadujem že tá 3 poschodová stavba má výšku možno aj 20m.
Ale možno to na screenoch iba tak skresluje.

Neboj,
hned jak někdo vymodeluje originál,to vyměním.

NeilYoung napsal:
Gajdmo, tak hrozné to není. Níže je teplárna (a elektrárna) Třebovice jedoucí na plný ceres :-)
...

Zdravím,
ještě je třeba upřesnit,že z komínů stoupá vzhůru k nebesům "zbytek" fosilních paliv /v praxi tedy tmavý kouř/ a z chladících věží jen dle mého názoru plícím neškodná pára. ;)

David

Back
Nahoře