Trať CR_310

Včera jsem se konečně dostal k otestování trati. Nejprve jsem zkusil editor, to je první, co mne zajímá u jiných tratí.
Pepo, dej si do Bruntálu nějaký zvukový sloup, například cvrkot ptáčků, jinak se ve Windows 7 nepohneš. Něco jsem si tam osadil a už je to dobrý. Zajímalo mne to směrem na sever, ale editor mi okamžitě padne, zkusil jsem i reinstalovat BIN, snižit dohlednost, ale tím to nebylo. Pak jsem zkusil přímo hru, ale od Hanušovic. Pěkně vymakaná krajinka. Dojel jsem až do Polska, kde jsem pak zabloudil ve šturcu, asi je tam úvrať. :D Proto na seznámení jsem chtěl proletět editor. Myslel jsem, že už Hanušovice někdo vymodeloval, škoda. Já ty Hanušovice musím také dotáhnout, ať můžete udělat Klidnou sílu v celé trase, respektive dřívější rychlíky Praha - Jeseník.

Vzhledem k tomu že nemám nejrychlejší počítač se mi ony zmíněné pády simulátoru stávají více než zřídka, nicméně několikrát se mi osvědčilo při počasí zima/sníh vypnout v nastavení déšť/sníh, alespoň třeba pro začátek aktivity, v ní pak nastavení trafficu na začátek aktivity v rozumné míře a postupně "rodit" soupravy třeba co 20s. V neposlední řadě, nevím tedy čím si to vysvětlit, ale když jsem si nejprve nahrál hru nejprve jen jako "prohlížení tratě" ukončil a vzápětí spustil aktivitu nespadla mi. Nevím jestli to je můj subjektivní pocit, ale připadlo mi, že při druhém spouštění s tím počítač neměl tolik práce...

Je pravda, že na začátku aktivity mám zaskládané celé Hanušovice vozidly, avšak simulátor mi spadl i při volné jízdě, kdy jsem v celém širém okolí byl sám...

A je to škoda, protože projet si Jeseníky ve tmě a za sněžení, to bych velice rád a aktivitě by to dodalo šťávu :cool:

Ano Zbyňku, v Glucholazích je úvrať. Překvapuje mě, že ty jako ostřílený mazák tohle nevíš :D

Pavlíku, já nejsem šotouš, jak se píše v jejich desateru, že alespoň jednou musí projet všechny tratě ČD :D
Tudy jsem v životě nejel a netuším, jestli se sem někdy dostanu. Já znám vlakem Olomouc - Bruntál (jako cestující) A Milotice, kde na nádraží na stavědle sloužila jedna známá a já tam přijel na kole na kontrolu, jestli se tam nefláká :D. Ale je fakt, že na průmce jsme měli předmět Železniční zeměpis a tam jsme všechny hlavní tahy probírali. To byl dobrý předmět. U tabule člověk dostal nějakou trať a musel o ní vyprávět. Jestli je jednokolejná, elektrifikovaná, jaká je tam rychlost a další pozoruhodnosti a určtě jsme probírali i ty Glucholazy. Ale já to už asi zapomněl :D Nebo jsem tenkrát ve škole chyběl :D

Zbyněk Šemora napsal:
A Milotice, kde na nádraží na stavědle sloužila jedna známá a já tam přijel na kole na kontrolu, jestli se tam nefláká :D.
Která moje kolegyně to byla? :)

Jinak s tím zvukovým sloupem v Bruntále, on tam je, cinkání přejezdu. Pepa však škubání řešit nemusí, má XP. Ale všiml jsem si, že když chci vložit nějaký domek, musím si u sebe vložit další nový sloup a uložit, jinak mi to na sedmičkách škube jakoby tam nebyl.

Ona měla podobné příjmení jako já, jen v prostředku jiná písmenka. ( místo "mo" něco jiného) Ale to už bude .... nějak těsně před revolucí, když se tam tenkrát přiženil brácha a potkali jsme se na svatbě.

Zbyněk Šemora napsal:
Tudy jsem v životě nejel a netuším, jestli se sem někdy dostanu.

No myslím, že hodně lidí by ti cestu doporučilo. Já sice bydlím taky hezký kus daleko (i když není to zas tak hrozné, ale co se vlakového spojení týče, je to kousíček.. :D ), ale asi před 7 lety jsem tama fičel takovou "okružní" jízdu se zastavením v Osoblaze atd. (nejel jsem akorát přes Ovu do Opavy a Krnova, ale tam mi to zase vychází jindy). Stojí za to. Nekrásnější je to asi na podzim (nebo alespoň tipuju, to už musí posoudit místní, já tam byl v srpnu), takže jestli někdy budeš uvažovat o návštěvě, tak neváhej a toč ...teda jeď :D Pravda je taky ta, že kluci to moc krásně vystihli tady v msts, prostě paráda ;)

Rád bych se jen tak pro zajímavost optal, proč názvy stanic / zastávky Rýmařov a Ramzová jsou v F10ce všechna písmena velká - jestli to nemá třeba nějáký skrytý význam, děkuji ;-)

Marco Polo napsal:
Rád bych se jen tak pro zajímavost optal, proč názvy stanic / zastávky Rýmařov a Ramzová jsou v F10ce všechna písmena velká - jestli to nemá třeba nějáký skrytý význam, děkuji ;-)

nemá to žádný význam,to jen stavitel zapoměl vypnout Cabs Lock

Mám spíše dotaz k reálné trati, i když souvisí i s tratí do MSTS, takže mě zajímá, proč je v úseku Glucholazy - Mikulovice pouze 30 km/h?

754 067 napsal:
Mám spíše dotaz k reálné trati, i když souvisí i s tratí do MSTS, takže mě zajímá, proč je v úseku Glucholazy - Mikulovice pouze 30 km/h?

Ano, i v reálu je z Glucholaz téměř až do Mikulovic pouze 30ka z důvodu stavu kolejí na polském území.

Když už jste vzpoměli Polsko...neví náhodou někdo o nějaké stránce s výkladem polských návěstí? Tady jsou mi všechny samozřejmě jasné, ale zajímalo by mě to globálně. Kdyžtak můžete PM, ať tady nespamujem :-) Díky

lukas matura napsal:
754 067 napsal:

Ano, i v reálu je z Glucholaz téměř až do Mikulovic pouze 30ka z důvodu stavu kolejí na polském území.

Zdravím,
stav tratí v projektu "Trať 310" pro MSTS odpovídá situaci,která byla zaznamenána videokamerou v roce 2008. Od té doby se toho v reálu změnilo dost a jestli se nepletu,česká strana si prosadila /a snad i financovala/ velkou opravu peážního úseku Glucholazy - Mikulovice st.hr. Tuším,že nyní je tam snad padesátk ne-li šedesátka.

Když už jsem u toho,cestou z oslav Silvestra a Nového roku jsem se zastavil nafotit nějaké další objekty v Háji ve Slezsku /děkuji manželce a dcerce za trpělivost projevenou při čekání v autě ;)/ a při průjezdu Jilešovicemi jsem pěkně čučel na místo,kde kdysi stávala budova zastávky. Jestli jsem si z auta dobře všiml,původní budova je pryč a nyní na stejném místě stojí cosi zeleného. Takže díky Matesovi máme v MSTS Jilešovice takové,jaké ještě donedávna byly. Nicméně,asi se tam stejně nafotit nový objekt zastavím.;)

David

David Hájek napsal:
Od té doby se toho v reálu změnilo dost a jestli se nepletu,česká strana si prosadila /a snad i financovala/ velkou opravu peážního úseku Glucholazy - Mikulovice st.hr. Tuším,že nyní je tam snad padesátk ne-li šedesátka.
Rychlost tam tuším zůstala, nebo alespoň se možná kvůli jízdním dobám víc než 30 km/h nejezdí. Jel jsem tam po rekonstrukci několikrát a rychleji než před rekonstrukcí jsme tam určitě nejeli. Ona stejně ta 30 km/h je tam spíš než kvůli stavu trati kvůli ostrým obloukům.

..."česká strana si prosadila /a snad i financovala/ velkou opravu peážního úseku Glucholazy - Mikulovice st.hr." No pamatuji si že tam býval svršek v katastrofálním stavu, kamarád tam dokonce jednou s motorem dokonce vypadl z kolejí, tuším na prvním mostku hned za Glucholazy...s trpkým úsměvem jsem pak vždycky četl slova Richarda Hrčka v jeho publikaci "130 let tratě Olomouc-Krnov-Opava a Krnov-Glucholazy" kde psal......trať byla na (tehdy) Německé (dnes Polské) straně stavěna velkoryse...koleje vedou pod niveletou terénu v táhlých obloucích a v případě dobrého svršku by zde byla možná rychlost 100km/h i více...

Back
Nahoře