Trať CR_310

Chci se zaptat hýbylo se i ve velkém s kolejemi? jde mi jen o to jestli původní aktivity od touto verzí pojedou :)

S kolejemi se nic nedělalo,aktivity by měly být funkční,maximálně se můžou v editoru tratí přeuložit,kvůli nové vezi trati.

Ahoj, zjistil jsem chybu v pracovní verzi: na silničním přejezdu mezi Opavou východ a Opavou zastávkou (v tomto směru ) se provoz aut při jízdě vlaku nezastaví vůbec, anebo až úplně na poslední chvíli ...

Mám s uvedeným přejezdem stejnou zkušenost. Včera jsem tam sejmul nějakého "páprdu" v modrém (asi) golfu. Šukafón naštěstí přežil bez újmy:D

Tak to máš ještě dobrý, mně auto projel v půlce soupravy jako duchem :-D.

A ještě jsem objevil 2. CHYBU:
v Kravařích chybí přechody přes koleje ...

Tak ten silniční přejezd jsem nechal schválně průjezdný,jestli si toho někdo všimne,
protože je to pracovní verze a aby se finální verze 4,0 nějak lišila.:)
Přechody peronů v Kravařích ,Dolním Benešově a Hlučíně jsem zatím z nedostatku času neřešil.
Postupem času se stejně budou dělat modely podle reálu.
Takže kdo ještě něco objeví ,tak nahlaste do 20.1.2015
a koncem ledna potom bude ke stažení avizovaná verze 4.0 u na stránkách u Jacka

Pepo, Velké Díky Tobě a spolupracovníkům ! Skvělá práce !
Pravda, Hlučín mám v paměti jako podstatně větší dopravnu - ale to vůbec není problém Tvojí trati .... :-)

Tak projeto tam i zpět dvakrát. A je to parádní aktuallizace. Všechna čest tvůrcům.
...ale... objevil jsem ještě jednu chybku. Při odjezdu z Kravař směr Hlučín je hned za zhlavím rychlostník "60", ale na TM vydrží šedesátka jen cca 1-2 vteřiny, pak skočí na TM (odněkud) padesátka. Takže jakmile jsem se rozjel trošku svižněji, zastavila mně rychlobrzda.
(ps.: aspoň jsem na ní přišel a hned si ji zrušil).

tak jsem to zkusil s 814-kou a 60ka mi tam pořád držela,nevím ,možná s jinou mašinou to dělá,ale to je potom o něčem jiném.
zatím tu 50-ku z vedlejší koleje zruším,protože se tam bude ještě pracovat,no a pak uvidíme.

Ahoj.
Neznám situaci, ale někdy to dělá, když se jede jedním místem 2x, někdy zas, když se jede z nějaké odbočné koleje kde je 50 a pak zpět rovně, kde je 60 a MSTS si zabere 50-ku z vedlejší, to není ani tak anomálie tratě, lokomotivy, ale aktivity samotné, když jsem dělal posuny ve stanicích, třeba i na DVK, tak jsem se s tímto jevem setkal několikrát. To se pak musí buď před odjezdem zpět Loadnout aktivita, nebo to ošéfnout písemnou zprávou, rozkaz o snížení rychlosti.
Dan

Podle mne je to anomálie simulátoru. Bohužel toto v trati do důsledku ošéfovat nejde. Často jsem to dělal tak, že u kolejí je např rychlostník 70, ale "databázový rychlostník" je až o několik set metrů dál. Ale kupodivu i toto řešení některým skalním uživatelům TM vadí.

Jinak se domnívám, že inteligentní fíra by měl jet 70 km/h, když vidí na rychlostníku 70 bez ohledu na údaj v TM. A situaci, že mám na rychlostníku 100 a na TM 50 z vedlejší tratě, lze ošéfovat vypnutím příslušného monitoru v engu. Návod je u mne na webu.

Podobné uzlové stanice řeším skrytými rychlostníky umístěným za místem, kde trať chytá rychlostník z vedlejší trati. Ale určitě mám ještě stále nějaké zapomenuté kombinace.
Takto se děje zákonitě jen v případech, pokud budu odjíždět z koleje ve stanici, ze které se odjíždí na nějakou souběžnou trať v mém směru. Pokud pojedu po přímé koleji, tak rychlostník z vedlejší trati nezachytím.

Ahoj,stáhl jsem si ten archiv z uložto. A chybí mi tam nějaké mosty,zastávky,rychlostníky atd ze složky Shapes. Stahoval jsem to dvakrát a pořád mi tam vyskakují hlášky o těch chybějicích souborech.A při jízdě do Hlučína jsem taky musel odklikávat chybějící soubory většinou před stanicema.Nechybí něco v tom archivu? Jinak je to paráda a děkuji za aktualizaci.

Back
Nahoře