Trať CR_310

pepeQ-2 napsal:
... Ale neměli bychom opustit toto "vlákno" věnované ČD 310 a pokračovat v diskuzi na jiném nebo novém ?
OK Na podobné téma se bavíme ve vláknu "Padání MSTS", přesuňme se tam.

Čouda napsal:
...

je třeba opravit přejezdy v branticích a hned u prvního přejezdu za miloticema směr bruntál koleje překrývá vozovka.

Vyměnil bych pískáčky za lepší

vyměnil bych mosty za jiné - lepší ...

všude je zelená placka - chtělo by to místy umístit texturu pole. Samozřejmě dle fotek. Pochybuju, že za celou cestu z Krnova do Bruntálu se nejede ani jednou okolo pole ... .

Nazdar Mirku,
přejezdy se ještě budou dolaďovat.Právě ten za Miloticemi je takový "přejezdový oříšek".:) Spolu s přejezdy by se měly upravit i zvuky PZZ,které jsou slyšet na stanovišti strojvedoucího.Například u přejezdů s kříži či s mechanickými závorami je tak slyšet zvuk PZZ a to je jaksi mimo realitu.:rolleyes: O problému se ví a bude se řešit.Osobně bych "slyšitelnost" zvuků všech přejezdů na stanovišti lokomotiv zrušil úplně.Při jízdě do Olomouce jsem totiž dobře poslouchal a při jízdě přes přejezdy jsme spolu s fírou opravdu nic neslyšeli.:D
Nafotí-li někdo lepší pískáčky v reálu a nebude-li mít autor jejich modelu námitek,klidně bych jejich texturu upravil. ;)
Mosty,tak to je na dlouhé sepisování.Bohužel zatím nevíme o žádném modelu mostu,který by byl pro 310-tku použitelný.Přesněji,nevíme o modelech mostů,které by se daly umístit do oblouků o poloměrech 250,375 a 500 metrů.Těch je totiž na této trati opravdu mnoho.Nádherné ocelové mosty pro přímou trať máme od Honzy Švece a před zveřejněním pracovní verze tratě jsem je ještě stihl dosadit před zastávku Hrubá Voda-Smilov a jako přemostění říčky Hvozdnice cca.1,5 km za odbočkou Moravice na trati do Hradce nad Moravicí.
Co se týče okolní krajiny trati č.310,tak například mezi Bruntálem a Valšovem jde opravdu jen o louky s minimem vegetace.Za Valšovem už pak trať klesá do údolí Moravice a pak zase stoupá na evropské rozvodí Odra-Dunaj,které se nachází těsně před žst.Dětřichov nad Bystřicí.Pak už trať klesá až do Olomouce kopírujíce tok řeky Bystřice.Od Moravského Berouna trať vede většinou v lesích,ze kterých opět "vyjíždí" za žst Hlubočky-Mariánské Údolí.Je ale pravda,že podél trati z Krnova do Bruntálu by nějaké to pole oseto být mohlo.;)
Další kapitolou je a ještě hodně dlouho bude podnáspování tratě.Podle všeho se tedy bude muset doladit podnáspování úseku trati z Moravského Berouna do Olomouce hl.n. a zatím i celé trati z Bruntálu do Malé Morávky.To vše kvůli velkým sklonům se kterým se neumí terén v MSTS poprat.

David

Ahoj!

Jsem rád, že se o problémech ví, přesto jsem na ně upozornil.

Když jste mluvili o tom podnáspování tratě, tak bych ten násep položil prakticky pod celou trať. Je to vidět i na těch fotkách, jaký je vedle trati příkop. Položit a rozumě přikamuflovat křovisky. Klidně udělat i ten takový kopeček vedle trati jako je vidět na obr. úplně dole. To je moje vize, tak by to bylo úplně perfektní.

Také, když se podíváte na ty obrázky, hned vedle toho příkopu je větší tráva, nebo rašící stromky. Pokud by se tam nějaké tyto přízemní traviny - křoviny vysázeli, rozhodně by to přispělo ke kvalitě trati. Co se tutoho týče, tak raději více křovisek než méně. Rozhodně ti nikdo neřekne, že tam to křiví v reále není.

Pískáček nafotím, to je maličkost.

Samozřejmě chápu, že je to pracovní verze a práci rozhodně nehaním. jen připomínkuju, co by se mi tam líbilo a jak by se mi to líbilo. To je vše.

A již podruhé se zeptám: Byl by zájem o autentická vozidla do tratě? ozval se zatím jedině Kuba

Čouda napsal:
A již podruhé se zeptám: Byl by zájem o autentická vozidla do tratě? ozval se zatím jedině Kuba
Tak zájem by určitě byl, ale fotky nejsou. Zatím taky něco tvořím, tady je pár obrázků, i když by se to hodilo spíš do jiného vlákna:
920a4d689397d0011269d450fb4b64e5.jpg

motor pro Vrbenu, zatím se bude hodit pro traffic
07efc217425f4f16789d8a2ec77326b3.jpg

Mimochodem existuje krásný skin 742.451, která dlouhá léta sloužila na posunu v Krnově, ale bohužel je neveřejný :(

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli náhodou někdo neví kde bych našel jízdní řád společnosti OKD? Předem moc děkuji.

wismar napsal:
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli náhodou někdo neví kde bych našel jízdní řád společnosti OKD? Předem moc děkuji.
V knižním jízdním řádu na straně 702.

Píše mi to chybějící soubor A1t0_2mStrt.s . Mám Global X-tracks 3.20 + UZK 3.20. Ptám se jestli je problém u mě nebo někde jinde. Zkontroloval jsem i .ace soubory X-tracks i UZK a tento soubor v nich není.

Tak našel jsem v globalech k trati 150 a 240.

Kadr napsal:
Mimochodem existuje krásný skin 742.451, která dlouhá léta sloužila na posunu v Krnově, ale bohužel je neveřejný :(

Ano, skin existuje, že by byl ale nějak krásný si netroufám říct.

http://sklad.obrazku.cz/obr100499_SFCAN137.jpg
Jenomže já přesně pro tento stroj stavím s Jackem nákladní aktivitu. Právě proto že je to krnovský posun bych ho potřeboval

Tommy66 napsal:
Kadr napsal:

Ano, skin existuje, že by byl ale nějak krásný si netroufám říct.

http://sklad.obrazku.cz/obr100499_SFCAN137.jpg
Jenomže já přesně pro tento stroj stavím s Jackem nákladní aktivitu. Právě proto že je to krnovský posun bych ho potřeboval

Zajistím zveřejnění.

Čouda napsal:
...
Když jste mluvili o tom podnáspování tratě, tak bych ten násep položil prakticky pod celou trať. ...
Také, když se podíváte na ty obrázky, hned vedle toho příkopu je větší tráva, nebo rašící stromky. Pokud by se tam nějaké tyto přízemní traviny - křoviny vysázeli, rozhodně by to přispělo ke kvalitě trati.
...

Zdravím,
jak jsem již psal,podnáspovat se bude.;) Hlavně ale nechtějte detaily typu "malý příkop podél tratě" či "větší tráva" apod.:rolleyes:
Ne že bychom neměli zájem na co možná nejreálnější podobě tratě,ale při zemi nás už na některých místech drží samotný simulátor.Tak například na čtverci se žst.Dětřichov nad Bystřicí probíhají práce tak,že po vložení např.několika kusů křoví a pohybu kamery několik metrů nad terén editor okamžitě padne.Přitom na daném čtverci není moc objektů.Takových čtverců je více a to je potom na nich radost něco měnit či doplňovat. ;)
Na vině mohou být i okolní husté lesy,ale osobně se budu raději kochat zalesněnými svahy hor,než několika kousky křoví u koleje.:)

Jinak samozřejmě díky za připomínky.

David

PS.
Něco málo fotografií ze skutečné trati č.310 lze shlédnout i zde http://www.zelpage.cz/fotogalerie.php?search=extend&parent=all&trat=310_1&oddil=0

Zdravím, chtěl bych se zeptat, kde bych našel ke stažení Route Rider předem děkuji

wismar napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, kde bych našel ke stažení Route Rider předem děkuji
Čo to má spoločné s traťou CR_310 ??? Ak vieš čítať, skús si pozrieť vlákno "Programy a utility". A nezasieraj nám fórum podobnými príspevkami, aké produkuješ, inak sa bude mazať a mazať !!!

Tommy66 napsal:
Ahoj.
Ty taky? Ja jsem taky už začal nad něčím makat.:D:D:D:D No nic, tak udělám parní vlak a bude.
S pozdravem Dan.

Ahoj, v trati (konkrétně v adresáři TEXTURES) chybí textura AtrackTunFloorRnd.ace. Ale dá se zkopírovat z BP.

Pavel

Pavlík napsal:
Ahoj, v trati (konkrétně v adresáři TEXTURES) chybí textura AtrackTunFloorRnd.ace. Ale dá se zkopírovat z BP.

Pavel
Projeď trať Route Riterem a ten se pak zeptá,jestli chceš chybějící soubory doplnit z jiných nainstalovaných tratí.Pak nemusíš pracně nainstalovávat chybějící soubory.Route Riter kompletně skenuje trať a přijde i na chybějící zvukové soubory...

Dane nemáš tam trochu divné osobní vozy? Tohle by asi na nostalgické parní jízdě za parní loko řazené nebylo.

Tommy66 napsal:
Dane nemáš tam trochu divné osobní vozy? Tohle by asi na nostalgické parní jízdě za parní loko řazené nebylo.
Ahoj.
Myslíš? Vždyť právě vozy Bam s Papouchem jsou na hodně fotkách v knížce Toulky s párou, pokud by v tom byl problém vyměním za Bai, kdyžtak upřesni, co se nezdá.;)
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře