Nový design ČD

Jak se vám líbí nové barvy ČD?

• Ano

Hlasů: 45 31.3%
  • Ne

Hlasů: 72 50.0%
  • Je mi to jedno

Hlasů: 27 18.8%

• Hlasovalo členů
    144
Zdravím, tak včera sem měl možnost vidět Ucelenou soupravu v najbrtu. No kdyby to nebylo tak zasviněný.. tak by se na to dalo docela i koukat

Kluci, zřejmě nemáte takový vztak k brejlovcům, jako kolega. Holt, všichni do najbrtu dříve či později stejně přijdou. I na ešusy a regionovy jednou dojde. ČD si to prosadí.

Pavlík napsal:
Kluci, zřejmě nemáte takový vztak k brejlovcům, jako kolega. Holt, všichni do najbrtu dříve či později stejně přijdou. I na ešusy a regionovy jednou dojde. ČD si to prosadí.
Tak o tom dost pochybuju, se změnou generálního ředitele, tu máme nový lak.

Ondra.H napsal:
Pavlík napsal:

A to bude kdy? Žaluda si svoje teplé místečko pěkně hlídá.

Pavlík napsal:
Ondra.H napsal:
Pavlík napsal:

A to bude kdy? Žaluda si svoje teplé místečko pěkně hlídá.
Já osobně tipuju že po volbách.

Matýsek napsal:
754 067 napsal:
Tak tohle je k zaplakání, to přímo bolí...

754 067 starý nátěr
754 067 nový nátěr

Nevím jak tebe, ale mě nic nebolí. Ještě dotaz, jak starý je ten starý nátěr ? Jo a jak ta mašina vypadala než dostala nový nátěr ? Fotka by nebyla ?
No, ten starý nátěr je ten modrožlutý, jiný nebyl. Však to je jedna lokomotiva. Nebo jakou fotku chceš?
Pavlík napsal:
Mám vzah k brejlovcům, to jo. Zvláště k téhle 067. Vždyť ji mám i jako nick.

754 067 napsal:
Matýsek napsal:
754 067 napsal:
Tak tohle je k zaplakání, to přímo bolí...

754 067 starý nátěr
754 067 nový nátěr

Nevím jak tebe, ale mě nic nebolí. Ještě dotaz, jak starý je ten starý nátěr ? Jo a jak ta mašina vypadala než dostala nový nátěr ? Fotka by nebyla ?
No, ten starý nátěr je ten modrožlutý, jiný nebyl. Však to je jedna lokomotiva. Nebo jakou fotku chceš?

Myslím fotku těsně před tím než šla na nový lak.

Fotografii těsně před novým lakem nemám. Ale v podstatě vypadala tak, jak je na té fotografii, co jsem sem dal.

To je jasný že v podstatě jo, jenom jestli byla i tak nablejskaná.
Mě ten nový lak nijak nevadí, tvarově motiv myslím i docela pasuje k právě 754.
Nový design mi nepřijde nijak špatný, některým vozům to i docela sluší. Škoda je, že by mělo být všechno stejné. Osobně doufám, že si s tím vším brzo pohrajou graffiťáci a všecko hezky oživí :o)

No zrovna nie je podla mňa dobrý nápad. A nabádať na sprejovanie čo v podstate znamená ničenie cudzieho majetku, nie je úplne košer.

Adnedz napsal:
To je jasný že v podstatě jo, jenom jestli byla i tak nablejskaná.
Mě ten nový lak nijak nevadí, tvarově motiv myslím i docela pasuje k právě 754.
Nový design mi nepřijde nijak špatný, některým vozům to i docela sluší. Škoda je, že by mělo být všechno stejné. Osobně doufám, že si s tím vším brzo pohrajou graffiťáci a všecko hezky oživí :o)
No, s 460 si už "pohráli" a tady je výsledek, bohužel jsem neměl u sebe foťák, ale našel jsem jí na ŽelPage. Podle mně graffity na najbrtu vypadají 100x hůř než na normálních vozech. A ani na tom se mi to nelíbí.
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/460241.jpg

Já k ničemu nenabádám :-P

dem napsal:
No zrovna nie je podla mňa dobrý nápad. A nabádať na sprejovanie čo v podstate znamená ničenie cudzieho majetku, nie je úplne košer.

Tohle Gajdmo taky není graffity, ale tag a v tom je podstatný rozdíl. Taky je rozdíl něco pomalovat a něco počmárat.

Gajdma napsal:
...si už "pohráli" a tady je výsledek,...
http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/460241.jpg

Tuž což, graffity (graffiti art) je obraz (ne nutně nápis), nějakým způsobem komplexní, měl by nést nějakou invenci, klidně i sdělení, např. poukázáním na nějakou souvislost, třeba vypíchnutí nějakého jevu samou přítomností graffiti na daném místě, nebo může být čistě ornamentální, dekorativní. Souvisí s konceptualismem a se street artem - "kašlem na galerie, budem dělat umění mezi lidma, klidně zadarmo". Nutně ne"ničí cizí majetek". Když někdo kdo umí malovat namaluje svoji vizi na ošuntělou šedivou za fabrikou tak ji zničil? Když to umí a nějak to vypadá, tak ať klidně "zničí" celé sídliště i s přilehlou pobočkou pošty.

Tag je většinou něco jako podpis, daný jedinec ho načmárne na stěnu, něco jako "byl jsem tady", prostě "značkování území". To jsou právě takové ty čmrkance. Není to obraz. Pak se vedle podepíše ještě někdo, jakože tam byl taky A pak další, aby nezůstal zahanben. Nijak to nesouvisí s tím, co by se muselo umět dělat i vidět, hodnoty jsou jinde, mezi zúčastněnýma se (třeba) cení, když se dokážeš takhle podepsat na nějakém komplikovaném a špatně dostupném místě. Souvisí to spíš s nějakou osobní ctí, než že by daný byl v něčem dobrý. I když se právě tohle touto činností snaží dokázat. A nebo taky motivace - podepíšu se na vlak a pak to bude jezdit po půl Evropě taky někomu stojí za to.

Nedávno myslim byla i nějaká grafická soutěž o návrh graffiti na vlakovou soupravu. Výsledky samozřejmě byly někde naprosto jinde než Gajdmova ukázka. Proč by nemohl být nový design ČD založený na originálních manuálních malbách, co souprava/vůz to originál? (a je i graffiti dělané na zakázku, "na míru". Hodně lidí by do toho šlo i zadarmo a ČD by ušetřily jak na designérech tak na materiálu. Co by se nelíbilo, by se nechalo pomalovat znovu.

Malování na stěny se zdá být v lidské přirozenosti - jeskynní malby, později fresky a podobně. Už jste slyšeli o tom vandalovi co počmáral strop Sixtinské kaple? Nějaký Michelangelo, nebo tak nějak se prý jmenoval. A vlastně to nebyl vandal. Nechal si zaplatit. Zaplaťte bandě dobrých graffiťáků a máte vlaky jak lusk :o) Aha tak ne vlastně. Na vlaku musí být pruh. Přes to nejde... vlak.

Na závěr. Víte kolik love má teď ten, co s tímhle kdysi v Londýně "začal"? :o)

Adnedz: to víš, že byla nablejskaná. To to tady mám psát každýmu zvášť? Ukaž mi to, ukaž mi tu třetí kolej a vysvětli mi proč se toto stalo!

Tvoje názory na grafity nebudu komentovat. Všudy všeho se mě líbila jenom jedna na slovenským vagoně s tím bačou a dvěma ovcema. To fakt mělo nápad a nebyl to nesmyslnej cizojazyčnej nápis.

Back
Nahoře