Nový design ČD

Jak se vám líbí nové barvy ČD?

• Ano

Hlasů: 45 31.3%
  • Ne

Hlasů: 72 50.0%
  • Je mi to jedno

Hlasů: 27 18.8%

• Hlasovalo členů
    144

Miran

Moderátor
Správce
Nové barevné schéma vlaků ČD. http://www.novinky.cz/ekonomika/164877-ceske-drahy-daji-vsem-vlakum-stejny-sedomodry-nater.html
Že se najde i v Česku nějaký Blonski se asi nechalo čekat. Co vy na to?

Miran napsal:
Nové barevné schéma vlaků ČD. http://www.novinky.cz/ekonomika/164877-ceske-drahy-daji-vsem-vlakum-stejny-sedomodry-nater.html
Že se najde i v Česku nějaký Blonski se asi nechalo čekat. Co vy na to?

Podla mňa staré dobré zeleno bielokrémove 151 nemali chybu. Toto je ešte horšie ako Blonski.

Závidím vám Blonski nátěr. tohle nemá s moderním nátěrem vůbec nic společného.
Vypadá to jako škatule od bot z 80. let, šedé, smutné, ponuré.
A cpát na designově krásné ešusy tohle zvěrstvo...:-(
Asi někdo opět potřebuje vykazovat činnost bez ohledu na výsledek.

Pawlik napsal:
Závidím vám Blonski nátěr. tohle nemá s moderním nátěrem vůbec nic společného.
Vypadá to jako škatule od bot z 80. let, šedé, smutné, ponuré.
A cpát na designově krásné ešusy tohle zvěrstvo...:-(
Asi někdo opět potřebuje vykazovat činnost bez ohledu na výsledek.
Človek si časom zvykne na všetko a neskôr mu to nepríde tak hnusné, ako sa to javí dnes. No a hyperrealisti zas budú mať čo skinovať a nariekať, že to potrebujú "jak sůl" k stvárneniu okamžitej reality :D

„Modré barvy vychází z drážní historie a zároveň vyjadřují stabilitu, jistotu a serióznost. Na první pohled jde možná o konzervativní styl, ale z hlediska dlouhodobé perspektivy je velmi nadčasový a jsem přesvědčen, že i za dvacet nebo třicet let bude jasným symbolem serióznosti a jistoty.“
Stabilita, jistota a serióznost - přesně to platí pro ČD....

Jídelní vozy jsou šedivé, vozy pro přepravu kol světle modré.
Pokud budou tyto konkrétní vozy skutečně jadnobarevné, tak to užasné

Studenějsí barvy opravdu vybrat nemohli. Navíc ta "zkosení" na nátěru skvěle korespondují s tvary skříně. Kdyby použily "pruhové" nátěry a odstíny jako mají 451/452,460,560 a Bmto byl bych raději. Stejně jsem zvědavý, jak dlouho tato modromodrá unifikace vydrží.

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Nové barevné schéma vlaků ČD. ........ Co vy na to?
:D Naštěstí mám v trainsetu pouze vozidla ČSD. :D
Kank napsal:
Stabilita, jistota a serióznost - přesně to platí pro ČD....
Oni nepíší, že takoví budou, ale jen že tak chtějí na povrchu vypadat. :P

Naposled editoval moderátor:
[split] Zvlášní skiny a tipy na skinování

http://www.novinky.cz/ekonomika/164877-ceske-drahy-daji-vsem-vlakum-stejny-sedomodry-nater.html

RE: Zvlášní skiny a tipy na skinování

Zdeněk Itterheim napsal:
http://www.novinky.cz/ekonomika/164877-ceske-drahy-daji-vsem-vlakum-stejny-sedomodry-nater.html

Jediný povedený návrh je City Elefant, zbylé návrhy by potřebovaly řešit jinak, co se potom stane s reklamními loko to už nikdo neřekne. Žeby i v MSTS jsme zavedli unifikovaný nátěr, to potom Trainset bude pěkně chudý na výběr vozidel.

Tak ta 151čka s těma vagonama vypadá příšerně, ten ešus hrozně, a s té regionovy se mi chce zvracet. Ten nátěr vypadá jak z Balkánu, zlaté cargo se svojí modro-modrou.

To se zase někdo vyznamenal.Nové Nátěry děs a bída.Proč to čd tak komplikujou.Já bych to udělal následovně.Na Ec,Ic tád vozy červeno bílé viz Ampz,Wrmz,Bmz,Aee,Bee.Na rychlíky bych Nechal zeleno bílou.Elefanty bych nechal jaké jsou teď,to samé i regionovi.Komu vadí když jede třeba Košičan a je tam řazen české Wrko.Nikomu,protože to krásně ladí barvu a je tam jasně dáno velkými písmeny ČD.Neumím si představit košičana s tímto novým nátěrem.Potom jestli to daj i na fungl novou ZOO která nedávno opustila Lakovnu.Chtěl bych i vidět předělané Wlabmee a Wlabmz.Jestli přelakujou města které jsou památkami unesco tak nevím co na to unesco řekne.Lukáš

Je to prostě móda. Místo toho, aby královsky placení manažeři řešili věci důležité, jako je například modernisace vozového parku (Jakže jsou staré vlastně ty východoněmecké vagony? Nejsou to náhodou ty samé, co je můžeme jako moderní spatřit přivěšené za lokomotivy řady 498.1?) tak se řeší Corporate Identity Design. Ono je to totiž jednodušší a jejich manažerské hlavy na to stačí. Zřejmě si myslí, že se lidi dál rádi svezou v historických vagonech za současnou cenu. K čemu jim asi tak bude Corporate Identity Design když konkurence bude mít moderní vozidla? Ano, přesně k tomu :D A taková technická drobnost - bílá (šedobílá) střecha u drážního vozidla je skutečně nápad za milion :)

Bylo by to hezčí kdyby ty barvy byly obráceně, tzn. ta šedá nahoře, protože už vidím jak to bude každou chvílí špinavé jako prase. Vždyť se museli poučit jako vypadají ty bílo-zelené vozů.:(

Je tam nejako moc šedej a je to málo výrazné. Ale oproti blonski je to tvarovo nápaditejšie a zaujímavejšie.

Na každý vůz stejný nátěr, to pak bude železnice na h***o. Jaké fotky udělám, žádné, vše bude na jedno kopyto, jestli by to byly jen stejné vozy, tak jo, ale aby i hnací vozidlo vypadalo stejně, tak to už je vrchol. Za dob ČSD bylo úplně něco jiného. Každý pitomý vůz měl jiný odstín barev. Vždyť i Ce a Ci jsou rozdílné barvy. K čemu to je to nechápu!

Tím jsem se rozhodl změnit svůj podpis.

Taky z toho nejsem nijak zvlášť nadšený,takhle jsem i na dálku poznal co je to za mašinu.Pravda je taková,že si zvykneme a za pár let nám to ani nepřijde.Našim dětem už vůbec ne.

Šnek napsal:
....... za pár let nám to ani nepřijde.Našim dětem už vůbec ne.
:D Chi, chi, sice se píše, že je to na příštích 50 let, ale uvidíš, že to zase brzy změní. Jako už mnohokrát. Přijde nové vedení ..... A taky musí vydělávat na reklamě.:D

JiříkTK napsal:
Šnek napsal:
....... za pár let nám to ani nepřijde.Našim dětem už vůbec ne.
:D Chi, chi, sice se píše, že je to na příštích 50 let, ale uvidíš, že to zase brzy změní. Jako už mnohokrát. Přijde nové vedení ..... A taky musí vydělávat na reklamě.:D

Ak sa nemýlim tak ZOS ky čo to striekajú sú súkromné nie? Nie je nič ľahšie ako zo štátnej pokladnici uliať súkromníkovi. Tunel jak sa patrí...

Pozerám,že aj vy máte v ČR nejakého "Blonského". Des a hrúza jak ten náš červený hnus :bms:

No kde sú tie krásne časy predošlých náterov...

Kank napsal:
http://www.ceskedrahy.cz/tiskove-centrum/tiskove-zpravy/-2679/
Fuj tajbl. Jestli je to v plánu na další desetiletí, tak se máme na co těšit. Vozy ČSD/ČD Bpjo, které já ještě pamatuju měly stejně nejhezčí nátěr a těmahle hnusama jezdit nebudu, to raději přejud na autobusovou dopravu, tam je každý autobus jiný. Jak se budou dělat fotky, když na ní bude furt jenom to samé! Vypadají příšerně. Snad to ČD odvolají. Doufejme

Back
Nahoře