Nový design ČD

Jak se vám líbí nové barvy ČD?

• Ano

Hlasů: 45 31.3%
  • Ne

Hlasů: 72 50.0%
  • Je mi to jedno

Hlasů: 27 18.8%

• Hlasovalo členů
    144
Mě to tak hrozné nepřipadá. Dosavadní různorodé zbarvení je sice určitě zajímavější, ale nevidím to jako téma na nějaké rozčilování, a už vůbec kvůli tomu nebudu nějak výrazněji preferovat autobusovou dopravu :oD

Adnedz napsal:
... už vůbec kvůli tomu nebudu nějak výrazněji preferovat autobusovou dopravu
No, ta se spíše preferuje tam, kde je rychlejší nebo levnější a ne kvůli nějakým nátěrům.

Gajdma napsal:
Snad to ČD odvolají. Doufejme

Práve kvôli tebe budu ČD rušiť niekoľko miliónový kšeft niekomu do vrecka. Zobuď sa....ČD vôbec nezaujíma ako budú vlaky vyzerať, ale koľko za to komu pôjde...

Já samozřejmě nepreferuju autobusovou dopravu, jen jsem napsal, že ten nátěr už je stejně hrozný. Samozřejmě jen u dnešních vozidel. Asi je pravda, že ty nátěry jsou stejně o ničem, ale fotit takový hnus se mi fakt nechce. Raději budu fotit výhradně historická vozidla.

Adnedz napsal:
Mě to tak hrozné nepřipadá. Dosavadní různorodé zbarvení je sice určitě zajímavější, ale nevidím to jako téma na nějaké rozčilování, a už vůbec kvůli tomu nebudu nějak výrazněji preferovat autobusovou dopravu :oD

Mě to taky nepřijde tak hrozný, jde jen o zvyk.

Gajdma: napsal:
Na každý vůz stejný nátěr, to pak bude železnice na h***o. Jaké fotky udělám, žádné, vše bude na jedno kopyto, jestli by to byly jen stejné vozy, tak jo, ale aby i hnací vozidlo vypadalo stejně, tak to už je vrchol.
Ty jako myslíš, že kvůli tomu, že tobě se to nelíbí fotit, tak to nebude?

Reklamní nátěry budou pořád,to přece frčí i na západě a my se jim musíme podobat.Jestlipak taky takhle natřou Pendolino.Za pár let by mohlo jezdit na Plzeň, tak ať se mám čím kochat.

Musíte ale uznat, že to pojali takticky: světlý odstín šedé používali doposud na spodních polovičkách vagónů. A zbylé dva odstíny již používá Cargo. Alespoň budou moci spotřebovat veškerou již nakoupenou barvu (ironie).

Po pravdě řečeno v tom žádný zázrak nespatřuji. Mám pocit jakoby se osobní doprava stala divizí Carga. Nejen barevným sjednocením, ale i úrovní cestování uvnitř vagónů. Právě proto bych čekal, že dráhy budou investovat spíše do nákupu nových vagónů nebo modernizace těch stávajících.

Keby radšej investovali ( ZSSK a ČD ) do čistoty. Darmo dajú nový náter, keď vnútry to pripomína chliev na koľajniciach a zvonku po pár mesiacoch neumývania a vyčínania grafiťákov tak isto ako predtým...

Nelíbí se mi to vůbec,ale co jsem viděl alternativní návrhy,tak ani ty nevypadaly lépe.Chtělo by to více dopravců nebo alespoň reklamních nátěrů,ať toto "zředí".

dem napsal:
Miran napsal:
Nové barevné schéma vlaků ČD. http://www.novinky.cz/ekonomika/164877-ceske-drahy-daji-vsem-vlakum-stejny-sedomodry-nater.html
Že se najde i v Česku nějaký Blonski se asi nechalo čekat. Co vy na to?

Podla mňa staré dobré zeleno bielokrémove 151 nemali chybu. Toto je ešte horšie ako Blonski.
Z tím souhlasím a hlavně to bylo z doslechu velice dobře zaplaceno!!!Když se podívám jak někdo mohl přistoupit na to že ve spodní části skříně je světlá barva tak to nevím,ale mě se to vůbec nelíbí už jen proto že spodek bývá nejvíc špinavý.To jsem potom zvědav jak to bude ladit, spodní část lok. z vrchní částí stejné barvy. I když lok. občas protáhnou myčkou tak po určitém čase to bude stejně špinavý.

Gajdma napsal:
Kombinace blonski a najbrt dnes na Ex 147 Jan Perner.
(Omluvte kvalitu, okno bylo zamlžené a víc času jsem neměl.)
http://sklad.obrazku.cz/t209370_Snmek2097.jpg

tak toto je fakt na pob****. A dokážete si představit 810+010 v najbrtu? No ble. A nechtějí najbrta zvolit jako evropský nátěr :D ? A vezměte si, že určitě takových 5 let budeme vidět na kolejích třeba 854najbrt+054klasik atd. a po těch letech těm hlavám nahoře dojde, že jsme si vlastně jen uškodili a zničili historii.

Naposled editoval moderátor:
Tam hore nikdy nic nedojde to za prve. A nevidim tam nic na pobliti. Pokial ti je s toho na nic, tak prejdi na lietadla a na vlaky sa vykasli. Trochu je smiesne ze v tvojich rokoch hovoris o historii zeleznice ked to co teraz prestriekavaju uz davno historia nie je....To len tak na okraj.

Je zbytečné se i minimálně stresovat nějakými nátěry. Okolo nás je tolik problematických věcí a na většinu jsme si zvykli. Za pár let si na Najbrta a Blonského už nikdo nevzpomene, zvykneme si a život půjde dál. A budou zase nové nátěry, ........ Ovšem když si vsugerujeme, že je to na blití, jsme-li dostatečně sugestibilní, může nám z toho být i blbě.

Já to bral tak, že naše dráhy byly právě krásné v té rozmanitosti nátěrů lokomotiv. A teď co vůz, co mašina na jedno brdo.

Dominik napsal:
Já to bral tak, že naše dráhy byly právě krásné v té rozmanitosti nátěrů lokomotiv. A teď co vůz, co mašina na jedno brdo.
Ahoj Dominiku,
máš sice pravdu, ale to k tomu prostě patří. Dá se říci, že pamatuji (i když matně) zavádění prvních unifiků v polovině sedmdesátých let, kdy se u nás na Dobříšce začaly objevovat první celočervené Zamračené, později zavádění pruhů na čelech, širokých pruhů kolem celé skříně a následném zavádění nátěrů původních. A teď Cargo a Najbrt. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést diskuze, ale to je tak jedinné, co proti tomu můžeme dělat. Prostě se tvoří historie! Co hlava to jiný vkus a názor, ten můj je, že původní nátěry vozidel z období 60 a 70 let byly vytvořeny tak, aby co nejlépe doplňovaly design vozidel a svým způsobem šlo o umělecká díla, kdy každý typ byl jedinečný. Jenže to (vynechám-li Ešusy, Regionovy, apd.)skončilo Brejlovcem, Laminou, dejme tomu E 499.2/ES 499.0 a u motorových vozů M 286.1 - obdivovatelé Katrů ať se na mě nezlobí, ale nepovažuji design M296.1,2 za nejelegantnější. A co se týče Es a Peršingů, tyto považuji za nejodpudivější lokomotivy vůbec - kombinace kulatých oken s tou hranatou kysnou mě vždy praští do očí!Zrovna včera jsem o těch nátěrech přemýšlel v práci cestou z oběda, kdy kolem mne projelo modé Cargo spřežení 742+749. Pak jsem se podíval do haly, kde co stroj to jiný nátěr, snad jenom Žehličky (vyjma naší zálohy) byly stejné. No a na Hostivicích 810 s kytičkama, ještě chyběla na "Malých Budějovicích" 749 v reklamním nátěru AŽD, který uvádí v rozpaky i mé kolegy, kteří mají dráhu pouze jako povolání. Takže rozhodně nemohu souhlasit, že co vůz, co mašina na jedno brdo. Kompletního zavedení jednotného nátěru se neobávám, neboť se časem vymění nahoře židle a nějaký nový "chytrák" bude mít potřebu demonstrovat svou důležitost, dá vydělat nějakému svému známému výtvarníkovi a zavede se nátěr nový! Koneckonců minulé snahy o unifikaci nikdy nebyly dotaženy do konce, navíc i vozidla opatřena unifikovaným nátěrem se mnohdy lišila různými barevnými doplňky, či dokonce odstínem!
A sáhneme-li ještě dále do historie, např. celočervené nátěry věžových motorových vozů zaváděné po válce těmto vozům na kráse také jistě nepřidaly. :)
A o zavedení/odstranění/zavedení/odstranění rudých hvězd už nebudu psát vůbec!

PS: Doufám že má zmínka o historii nepůsobí směšně, když píšu o době po II. světové válce a je mi teprve čtyřicet. :-P

Musíte se ale na změny nátěrů podívat i z pozitivní stránky. Neustálými obměnami vzhledu lokomotiv se zlepšuje jejich adheze protože co nátěr to půl tuny barvy :D

No unifikované nátěry hnacích vozidel za dob ČSD byly luxusní. Sic bobina a laminátka tím dostali "na prdel", ale nebyla to takový hrůza. Jo jiný kafe byly už ty celozený nátěry. To bylo na zabití...
Najbrt na 810tce a na tom plecháči není zase tolik hroznej, ale na vagony bych to nepatlal. To už je děs běs a člověk od pohledu nepozná jestli jde o hospodu, nebo o jedničku... Tím si dráha spíše poněkud uškodí.
Tolik můj názor na věc.

Back
Nahoře