Jiná databáze tratě a pád MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna heme
  • Datum začátku Datum začátku

heme

Posunovač
Už se mi to celkem otravné psát sem pořád že mi nejde to a to, když si za všechno můžu sám. Prostě poslední dobou jsem se vrtal v editoru, zkoušel jsem měnit návěstidla, pokládat přestavníky a různé hlouposti a to vše v trati pana Šemory. Nejhorší na tom všem je, že jsem byl několikrát upozorněn na to, že při pokládání přestavníků, změnáv v návěstidlech se vytvoří nová databáze tratě a pak na ní nejdou instalovat aktualizace od pana Šemory. Dost mě to štve, právě jsem zjistil, že to je pravda a že nevím, co s tím mám dělat, protže mi při startu editoru MSTS tratě naskočí hláška Neodesílat Billovi, takže já už ani ten editor nespustím. Zjistil jsem, že problém je na čtverci -5556x14588 kde jsem si navíc položil dva pevné objekty a to ten domek 141 na Hrabovce a provizorní most nad Trocnovskou ulicí ve dvoraně Masarykového nádraží v Praze. Myslím si, že to je tentýž zmiňovaný čtverec, ve kterém je zaručeně nějaká schovaná myš a kvůli které mi nejde spustit editor a padá mi i mód strojvedoucí, když vjíždím z Vršovických tunelů na Hlavní nádraží a když opouštím Libeň směr Hrabovka u napájecí stanice.

Chci se vás zeptat, jestli nevíte, co s tím, za každý užitečný ohlas budu vděčný. Potřebuju zkrátka narovinu vědět, jestli mám šanci to ještě někdy rozjet, udělal jsem tam obrovský kus práce co se týče vegetace a krajiny, docela by mě to mrzelo, kdyby to během chvilky fuč. Vlastně stačilo by mi, kdyby se navrátily jen změny v lesních porostech a vegetaci celkově, nezlobil bych se, kdyby se navrátily změny i terénu. Prostě aby to šlo...

Naposled editoval moderátor:
Jestli jsi si to nezazálohoval předem i s databází,tak to moc růžově nevidím.Tohle jsou strašně ošemetný věci tam se toho většinou moc nespraví.

Šnek napsal:
Jestli jsi si to nezazálohoval předem i s databází,tak to moc růžově nevidím.
Mám to zálohované ve stavu, kdy to šlo - tedy před nainstalováním aktualizace

Každá nová aktualizace změní databázi,proto si něco dělat do pořád rozrůstající se trati je nanic.

Šnek napsal:
No změny ve vegetaci právě zůstávají a to je dobrá zpráva, jen jsem se začal vrtat v návěstidlech, přestavnících a přidal jsem rychlostník a už to nejde. Napadlo mě, že bych odstanil ještě v té neaktualizované trati ten rychlostník, domek na Hrabovce a provizorní most Trocnovská, myslíte, že to pomůže...?

Návěstidla,přestavníky,rychlostníky to všechno má vliv na databázi.Vegetace, domky se zapisují do čtverce jen jako objekty.Tam je problém v počtu objektů.Ale jakmile autor trati dosadí do zadaného čtverce nějaký objekt v další aktualizaci,přepíše se čtverec s původním osazením objektů.

Šnek napsal:
Návěstidla,přestavníky,rychlostníky to všechno má vliv na databázi.
To je to, co jsem potřeboval slyšet, zkusím dát vše do původních hodnot a uvidíme...Pak se ozvu... :salut:

Má na změnu databáze vliv i položení pár metrů nových kolejí...?

Ve které složce jsou data o rozpoložení stromů a takpodobně - myslím tím, že bych z čisté instalace MSTS a čistých aktualizací BP překopíroval třeba složku, ve které sou údaje jen a jen o terénu a stromecg (vegetaci)

Ak ideš robiť úpravy do trate, v ktorej robí úpravy niekto iný, tak tam nastáva niekolko problémov, ktoré treba dodržať. Presne ako som to robil ja a Duuso v našej trati ŽSR130, ktorú sme v podstate stavali dvaja.
1. problém je databáza. Kolaje, návestidlá, rýchlostníky, prestavníky, kilometrovníky (proste všetko, čo má ihlan) sa okrem súboru xxxx.w zapisujú aj do súborov xxxx.tdb a xxxx.tit, tieto súbory sú po jednom pre celú trať, ak do nich robí zápis jeden, druhý sa ich nesmie ani chytiť. Preto je nutné aby jeden prácu ukončil, poslal druhému aktualizáciu a až potom ten druhý môže pracovať s databázou. Samozrejme ten prvý stavitel má pohov až do príchodu aktualizácie od druhého.
2. problém sú cesty, pre ne platí úplne to isté ako pri prvom probléme, akurát, že databáza je v súboroch xxxx.rdb a xxxx.rit. Prvý a druhý problém sa navzájom nevylučujú.
3. problém sú ostatné objekty, ktoré sa zapisujú len do príslušných súborov xxxx.w, kde je jeden súbor pre jeden štvorec. Naviac všeobecne pre všetky tri problémy platí, že jeden stavitel nesmie pracovať v tom istom štvorci ako stavitel druhý. Ak niečo postaví jeden a druhý chce niečo doplniť, tak prvý mu musí poslať príslušný súbor xxxx.w a až potom môže ten druhý na ňom pracovať, inak celá práca prvého je v ťahu.
Terén je v adresári TILES, ale nepochopil som, akým princípom sa do neho zapisuje.
Iné ma zatial nenapadá, ak si na niečo spomeniem, tak doplním.

Dráčik - Díky, skvěle si to rozepsal, je tam vystiženo opravdu vše, co jsem potřeboval. Spolu se Šnekem jste mi hrozně pomohli, včera pozdě v noci jsem to přeci jenom rozchodil, musel jsem v té mé opravované verzi vrátit všechny návěstidla na stejná místa, přestavníky smazat, smyzat rychlostník, odebrat koleje a mnoho dalšího. Byla to hrozná práce, stále jsem jen kopíroval ty GB tratě a zkoušel, jestli to jde, nakonec to vyšlo. Jsem moc rád, že přci jenom jste mi pomohli. Je to i vaše zásluha, díky!

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře