Petr Novák napsal:
Ahoj Dane,máš pravdu,není tester jako tester.Jenže 150 nám testoval sám autor trati,takže vůbec nepochybuji,že kdyby někde byl problém,tak na to přijde jako první.
Podle mě je problém někde jinde,Venny to už nadhodil.A to je zatížení msts dopravou,na kterou není stavěný.Podívej se na defaultní aktivity a ty dnešní.Jenže msts se za tu dobu změnil jen málo,jádro systému zůstává stejné.Pády ve velkých stanicích jsou toho důkazem.Pády k Billovi způsobuje jen Tsection.dat,kde jsou některé věci zapsány jinde a jinak.Řešením by možná bylo se vrátit ke všem Globalům,které se dávají k příslušné trati.Pak by třeba těch pádů bylo méně.Jenže modely jsou čím dál tím více polygonově náročnější a časem narazíme na strop množností starého msts.Pak se budou muset dělat aktivity,které nebudou tolik msts zatěžovat.Takže by se problém jen trochu odsunul.
U Ztracené 1987 není trolej skrytá,msts ji normálně počítá,to by jsi musel v *trk nastavit vše na nulu.
Ahoj Petře, jenže, v aktivitě Historická jízda, není to žádná novinka a u Blackwolfa je vydaná snad rok, mi trať nikdy nepadala a traffic v nádražích tam zase tak převalený jak bývá u mých aktivit zvykem není.

Nevím, jak to Jane zkoušel, jestli u volné jízdy nebo při složitější aktivitě, ale tak či onak jsem odsunul uni global bokem a nahradil jej globalem k oné trati a celou aktivitu jsem projel bez jediného pádu. S uni global bez jediného pádu, ale s vypnutým zobrazením trolejí, pokud troleje zapnu, ve větších stanicícch pád a bez jakékoliv hlášky, jako bych MSTS vůbec nespoštěl. Jinak já vím, že ve Ztracené 1987 jsou troleje nadefinovány, teď nechci kecat, buďto pod povrchem, nebo moc ve vzduchu, prostě aby i se zapnutím v MSTS vidět nebyly a tam se mi dělo to samé, to jsem však netušil co to způsobuje. Ale to nic nemění na tomto zjištění:
a) Uni Global a ŽSR 150 + zapnuté zobrazení trol. vedení = pád v určitých mistech, ne hned při startu tratě.
b) Global ke stažení u Janeho na webu k trati, trať jede bez jakéhokoliv pádu.
Takže selským rozumem mi vychází, že chyba musí být někde v Uni Global, kde netuším, nejsem v tomto znalý. Jinak je samozřejmě super, že nám pojede povětšina tratí pod společným Global, ale hold se asi ještě sem tam na něco narazí.

S pozdravem Dan.