Aktivity vb

Václav B.

Cestující
Protože jsem vydal již svojí 2. aktivitu, zajímaly by mě Vaše názory na mojí skromnou tvorbu do MSTS. V příslušné sekci je ke stažení aktivita vb_2 - IC 583, ve které pojedete s lokomotivou 151 na vlaku InterCity. Protože je pro trať BP, začínáme v depu ve Vršovicích, po napojení soupravy na pražském hlavním nádraží pokračujeme až do Olomouce. V souvislosti s reálnou výlukou na zhlaví parducického hlavního nádraží stavíme mimořádně v Chocni a Ústí nad Orlicí. Tak se pochlubte, komu se podaří přijet do Olomouce v čas :oops: .

Naposled editoval moderátor:
Jelikož se jedná už o druhou aktivitu. Dovolím si pár poznámek. Vemu to od začátku. Na stopce zastavím a čekám na nějaké info co mám dělat. No nic se nedělo, tak znovu. Projedu přes TAB a po příjezdu na Hlavák koukám, že je souprava nějak vzadu, kdyby jenom vzadu, ona je půlka vozů mimo nástupiště. Čekal bych alespoň pokyn k potahnutí k odjezdovému, nechat nastoupit cestující a pak odjezd. Aktivita je zbytečně časově našponovaná Choceň - Ústí n.Orl. 6 minut, Ústí nad Orl. ČT 5 minut. Pokud budu dodržovat rychlost, nemám šanci do Olomouce přijet včas.
Jinak je aktivita na slušné úrovni, pár mimořádností se taky našlo, bohatý traffic..... A hlavně nepadá ani ve velkých stanicích.
Přeci jen mi připadá, že první aktivita byla lepší, ale to je jen subjektivní dojem.

Boby napsal:
Jelikož se jedná už o druhou aktivitu. Dovolím si pár poznámek. Vemu to od začátku. Na stopce zastavím a čekám na nějaké info co mám dělat. No nic se nedělo, tak znovu. Projedu přes TAB a po příjezdu na Hlavák koukám, že je souprava nějak vzadu, kdyby jenom vzadu, ona je půlka vozů mimo nástupiště. Čekal bych alespoň pokyn k potahnutí k odjezdovému, nechat nastoupit cestující a pak odjezd. Aktivita je zbytečně časově našponovaná Choceň - Ústí n.Orl. 6 minut, Ústí nad Orl. ČT 5 minut. Pokud budu dodržovat rychlost, nemám šanci do Olomouce přijet včas.
Jinak je aktivita na slušné úrovni, pár mimořádností se taky našlo, bohatý traffic..... A hlavně nepadá ani ve velkých stanicích.
Přeci jen mi připadá, že první aktivita byla lepší, ale to je jen subjektivní dojem.

Souprava na hlaváku mimo nástupiště? Zajímavé. Ale uznávám, s textovými pokyny jsem šetřil až moc. Co se týče jízdních dob, ty jsou podle reálného řádu. A i v reálu prakticky nelze s mimořádnými zastávkami dojet včas. Nicméně pokud z Pardubic odjedu načas, přijedu minimálně do Chocně tak o 2 - 3 min. dříve. Ústí - ČT už je horší. Nicméně děkuji, do dalších aktivit vím, co udělat lépe.:salut:

Po nějaké době jsem si na MSTS našel čas a brzy tak uveřekním jednu staronovou a jednu novou aktivitu. První z nich bude upravený IC 583. Změnilo se toho tam opravdu hodně, de facto jde o novou aktivitu. Dalším mým počinem ( na popud kamaráda ) je pětadvacetiminutová aktivita na trati Letohrad - Ústí n. Orlicí s lehce netradiční soupravou. To vše již tento víkend.

Zdaravim, u druhé verze IC 583 zůstanu viset v Praze v tunelu na vjezdu na hlavák a po asi čtyřech minutách vlak vykolejí. V první verzi nebyl nejmenší problém. Děje se to jen mě:?:

Hujan napsal:
Zdaravim, u druhé verze IC 583 zůstanu viset v Praze v tunelu na vjezdu na hlavák a po asi čtyřech minutách vlak vykolejí. V první verzi nebyl nejmenší problém. Děje se to jen mě:?:

V nové verzi mi to při testování nedělalo, ale několika dalším užovatelům ano. V novém downloadu je to již vyřešeno. Omlouvám se a přeju pěkný, teď už doufám ničím nerušený zážitek z aktivity.

Zdravím, už to funguje všecko jak má:oops: Akorát teda jestli můžu něco podotknout, možná jsi tam mohl nechat tu výluku u Červenky, takhle jsem byl v Olmiku minutu a půl s náskokem:D

Přátelé, na květen připravuji dvě osobní aktivity, které se snad nemohou více lišit. Milovníky historie možná potěším historickým osobním vlakem s motorákem M262.0 v úseku Brno - Lednice. Aktivita bude zasazena do současného GVD. Ze zajímavostí uvedu Vmax vlaku, která je díky řazenému Hurvínkovi sražena na 60 km/h. Je asi zřejmé, kdo dostane přednost v souboji historický Os vs. vlaky vyšších kategorií na trati 250 :D .

Další aktivitou, kterou plánuji je ježdění na pražském esku. Ta ale nebude dříve, jak na konci května.

Připomínky rád přijmu zde.

Tak jsem dojel aktivitu IC, moc pěkný, ale bohužel ten osobáček z letohradu mi nejde ani spustit, spadne mi to už při načítání aktivity :-(

faldicek napsal:
Tak jsem dojel aktivitu IC, moc pěkný, ale bohužel ten osobáček z letohradu mi nejde ani spustit, spadne mi to už při načítání aktivity :-(
Mám stejný problém, při načítání mi to taky spadne...

baresm napsal:
faldicek napsal:
Mám stejný problém, při načítání mi to taky spadne...
Možnost č. 1: máte v trainsetu všechna vozidla? ( 350.004, BeeING, cd_servis1 )
Ihned vylučuji možnost pádu kvůli náročnosti, to možné není.

Taky mě to napadlo, ale ConBuilder nehlásí žádnou chybu, takže vozy mám všechny... Mě to padne jakmile se objeví spouštím svět...

faldicek napsal:
Taky mě to napadlo, ale ConBuilder nehlásí žádnou chybu, takže vozy mám všechny... Mě to padne jakmile se objeví spouštím svět...

Tož jsem se v tom trochu pohrabal a je tu jedno možné řešení: Přišel jsem na to tak, že jsem aktivitu dal do přeinstalovaného MSTS s postupně aktualizovaným trainsetem od 7,1 do 7,3. A spadlo to kvůli 350.004, která v trainsetu je, ale nějak s jí tm nelíbí. Tak jsem nainstaloval 350.004 přímo ze stránek od Jardy Skůry a od té doby to funguje bez problému. Neříkám, že to 100% vyřeší, ale snad by to mělo pomoci.

RE: vb_3

Tak po delší době se do světa chystá další aktivita se značkou vb. Diametrálně odlišně od té předešlé se pojede s elektrickým zastávkovým vlakem z Pardubic do Prahy. Kdo má rád ešusy, ten se snad nudit nebude.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr176215_scrgrb1.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr176216_vb4Poricany.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr176217_vb4Uvaly.jpg

Předpokládám, že do konce týdne by se aktivita objeví na Backwolfových stránkách. Nyní zbývá doplnit ještě nějaký trafic a celkově to dát trochu do kupy. Mějte se!

Aktivita to bude určitě pěkná, ale propříště zkus ty obrázky zmenšit na patřičnou velikost. Docela to roztahuje stránku. Ne každý má už LCD monitor s vyšším rozlišením.

Ahoj, aktivita pěkná! Bohužel když mě má v Řečanech mimořádně předjet ten EC, tak to nestíhám a právě tento vlak mi zablokuje vjezd do stanice, takže já tvrdnu, EC stojí 50 m přede mnou a dál se nehne ani kolo... Před tím jsem jel asi dva úseky na blok, nejspíš za tím EC.
Podle mě jsem jel celkem svižně, zpoždění jsem sice nezkrátil, ale u vjezdu do Řečan jsem byl ve 14:00.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.cz/obr179257_20090831132748.jpg

Toho jsem se trochu bál, ale křižování zde bylo nutné udělat takto.

Řešení: odjezd z Přelouče v 13:52 se dá stihnout s odjezdem včas při svižné jízdě a s půlminutovým zpožděním při jízdě rychlostí okolo stovky.

Zdravím,včera jsem si stáhnul tvou (Vaši) aktivitu IC 583 Bohemia,ale.....kdyžjsem začínal tak po 3 sekundách se mi uáže zpráva : je potřeba si přelézt na druhé stanoviště lokomotivy (nebo tak něco :-) ) když to odkliknu tak mi MSTS zamrzne :-) , nevím jestli to je chyba tvá (přeplácená aktivita vozy a vlaky -traffic........) nebo chyba má tedy slabší PC,ale moje asi ne: -) díky

E 499.2 napsal:
Zdravím,včera jsem si stáhnul tvou (Vaši) aktivitu IC 583 Bohemia,ale.....kdyžjsem začínal tak po 3 sekundách se mi uáže zpráva : je potřeba si přelézt na druhé stanoviště lokomotivy (nebo tak něco :-) ) když to odkliknu tak mi MSTS zamrzne :-) , nevím jestli to je chyba tvá (přeplácená aktivita vozy a vlaky -traffic........) nebo chyba má tedy slabší PC,ale moje asi ne: -) díky

Tak zde zřejmě neporadím. Napadá mě jen, že problém může být binem. Na jakou jedeš verzi? Jinak otočená loko už je v současnosti zbytečná, dělal jsem to ještě kvůli straší verzi 151.001, která měla pod klávesou 5 pohled z levého okénka v kabině. I kdybych ji neotočil, stejně na hlaváku budeš přestupovat znova a tam je traffic o hodně hustší.

Back
Nahoře