Problém se startem simulátoru

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jorges
  • Datum začátku Datum začátku
Pokud provozuju v MSTS jen své tratě, nemusím tam mít ani defaultní tratě ani defaultní vozidla. To je moje zkušenost.

Chyby při spuštění aktivity !

Zdravím všechny hráče a herní nadšence hry MSTS,mám 1 no vlastně 2 problémy se spuštění vlastně vytvořenou aktivitou,jen co jsem přidal vlaky do stanice (tvořím aktivitu IC 571 z Prahy do Chocně bez problémů,Choceň-Brno už mi to házelo chyby), tak už mi tam skákali chyby,konkrétně se jedná o 2 chyby 1) Selhalo nahrání souboru s modelem. NvstAs5III.s
Selhalo nahrání souboru s modelem. DTTS.s
Selhalo nahrání souboru s modelem. Ann1p.s
2) routes/Breclav-Praha/Shapes/NvstAnn1p.s
routes/Breclav-Praha/Shapes/DTTS.s
prosím o pomoc a opakuji,že se mi to stalo poprvé a že se mi to stalo až jsem přidal vlaky do stanice v úseku Choceň-Brno hl.n. jinak to bylo bez problémů ;) díky za radu kluci :D

RE: Chyby při spuštění aktivity !

Ahoj,
problém je v trati né v aktivitě. Zřejmě si udělal chybu někde při instalaci a MSTS ti teď nemůže najít ony objekty.

E 499.2 napsal:
2) routes/Breclav-Praha/Shapes/NvstAnn1p.s
routes/Breclav-Praha/Shapes/DTTS.s
Jako promiň, nechci se tě nijak dotknout, ale tohle bys měl jako aktivitář vědět, že je chyba v trati. Složka Shapes nemá přeci s aktivitami nic společného.

E 499.2 napsal:
Zdravím všechny hráče a herní nadšence hry MSTS,mám 1 no vlastně 2 problémy ..........
S největší pravděpodobností máš binec v aktualizacích trati BP.

E 499.2 napsal:
...
prosím o pomoc a opakuji,že se mi to stalo poprvé a že se mi to stalo až jsem přidal vlaky do stanice v úseku Choceň-Brno hl.n. jinak to bylo bez problémů ;) díky za radu kluci :D
Asi bych ty vlaky zase odebral. Jednoduše už nestíhá počítač. Řešení je i takové, nepoužívat do velkých stanic vysocepolygonové modely, ale raději něco staršího a to jak lokomotivy, tak vozy.

Dobrý den, nainstaloval jsem si trať Bratislava - Praha od pána Šemory, MSTS naběhne, pak si vyberu traŤ, kterou bych chtěl jet a když pak dochází k načtení simulátoru objeví se oznam - chyba inicializace spouštění.
Nevíte, kde může být problém?
Děkuji za odpověď. Jsem laik, tak se omlovám

Ahoj, máš tam ještě kromě Zbyňkové trati ještě nějakou jinou? Některé trati se spolu nesnesou.

Pavlík napsal:
Ahoj, máš tam ještě kromě Zbyňkové trati ještě nějakou jinou? Některé trati se spolu nesnesou.

Měl jsemc tam 321, tam to bylo v pohodě, vše jsem ale odstránil, ale je možný, že tam ještě něco zůstalo, kouknu na to
Děkuji moc

Nejlepší je trať Bratislava-Praha instalovat do čisté instalace Simulátoru, pak je vše zcela bez problémů. Trať totiž používá jiný Global, než ostatní a je potřeba před její instalací mít ve složce Global v počítači originální soubory, které tam byly zpočátku instalace MSTS. Nic dalšího tam být nesmí. Zcela jistě ti pomůže reinstalace MSTS a pak instalace tratě Bratislava-Praha. Snad ti to takhle pomůže.

Pavlík napsal:
Nejlepší je trať Bratislava-Praha instalovat do čisté instalace Simulátoru, pak je vše zcela bez problémů. Trať totiž používá jiný Global, než ostatní a je potřeba před její instalací mít ve složce Global v počítači originální soubory, které tam byly zpočátku instalace MSTS. Nic dalšího tam být nesmí. Zcela jistě ti pomůže reinstalace MSTS a pak instalace tratě Bratislava-Praha. Snad ti to takhle pomůže.

Ano, já to tak dělám taky. Nejdřív MSTS, pak BP a pak kdyžtak Xtracks a ostatní tratě. D.

FOLFOX napsal:
Pavlík napsal:

Měl jsemc tam 321, tam to bylo v pohodě, vše jsem ale odstránil, ale je možný, že tam ještě něco zůstalo, kouknu na to
Děkuji moc
A co jsi udělal s Globalem? Každá z těch dvou tratí používá odlišný Global,který při přehození způsobuje pády při startu msts.Není zapotřebí rovnou reinstal celého msts,ale smazání Globalu,nakopírování nového z DVD s tratí a pak nezapomenout na Bin,jinak msts bude řvát,že je chyba v *eng či *wag...

Petře, myslím, že tentokrát nemáš pravdu. Na Zbyňkově DVD není kompletní Global. Je potřeba instalovat do originální složky Global, co se vytvořila po instalaci MSTS. Alespoň to tak vždycky bylo (mám DVD z 3/2007).

Pavlík napsal:
Petře, myslím, že tentokrát nemáš pravdu. Na Zbyňkově DVD není kompletní Global. Je potřeba instalovat do originální složky Global, co se vytvořila po instalaci MSTS. Alespoň to tak vždycky bylo (mám DVD z 3/2007).
Já jsem to napsal zřejmě blbě,bylo to myšleno tak,že ať ten Global co tam má vyhodí,stejně nemá cenu ho opravovat a šoupnout tam nový doplněný soubory z DVD.Předpokladem je,že si hned po instalaci msts udělám zálohu originálního Globalu,to bych považoval za zásadní věc.Ale důležité je,aby nejezdil na trati s jiným globalem,to začátečníci nevědí a pak na foru je moře nářků,že jim něco nejede.Ono je to taky o tom,aby četli před instalací FAQ a readme,což se zhusta neděje... :roll:

Tak a je tu to zas. MSTS opäť štrajkuje aj napriek tomu,že vozidlá,consisty,aktivity sú v poriadku bez žiadnych zásahov.
Načíta sa mi úvodná obrazovka s paličkami a po načítaní ma nechce pustiť do hlavného menu a hra kompletne spadne.
Problém bude zrejme v tom,že tu mám jeden z tých pochybných supercleanerov a to bude tá chyba.Zrejme mi nejak vyčistilo z discu aj to čo nemalo.
Preto sa pýtam,je možné ešte MSTS zachrániť alebo je nutný reinstall ? (čo by som bol dosť nerád...)
Skúšal som v Route Riter všetko možné ale ostalo to bez zmeny,navyše mi nefunguje čeština...
Vedel by niekto pomôcť prosím ? Vďaka

P.S Už len dúfam,že ten Route Riter by mohol čo to ešte zachrániť...

Tohle bych viděl jako problém když ne přímo v Globalu,tak v train.exe určitě.Pokud máš zálohu těchto souborů,nemusíš nic přeinstalovávat.Stačí je jednoduše nechat přepsat zálohou.Pokud zálohu nemáš,tak to bude pracnější.Musíš si vyextrahovat train.exe třeba z CD s hrou pokud je máš.Global si můžeš stáhnout na známém místě.Pak vyhodíš Global i train.exe,vložíš nové a nainstaluješ si znovu Bin.Čeština by měla být naistalovaná už v Globalu.Pokud nebudeš mít train.exe.,napiš a já ti ho pošlu,má jen okolo 4MB. :D

Petr Novák napsal:
...Čeština by měla být naistalovaná už v Globalu....
Jelikož jsem kdysi vyráběl instalačky češtiny pro své DVD, tak jedno vím jistě. Čeština nikdy v Global nebyla.
Jazykové verze jsou určité soubory přímo v adresáři Train Simulator
dialog.dll
menu.dll
string.dll
a v ROUTE GEOGRAPHY CREATOR/string.dll

Možno by to aj mohla byť chyba v Globale...Po skončení kontroly Route Riterom sa mi v adresári Globalu objavila zložka "Spare Tracks",kde boli súbory zo Shapes. Tak som ich len prekopíroval naspať,kedže tam tie súbory chýbali.Len neviem či som spravil dobre...Ešte sa mi objavili súbory z ENVFILES tak tie som dal tam kde majú byť. No ale či s tými "Spare Tracks" som to spravil dobre,netuším...Na skúšku som si pustil Editor &Tools,začalo načítavať ale opäť hra padla,ale trvalo to dlhšie ako predtým,čiže možno by sa to dalo možno nejako zachrániť no niečo ešte neni v poriadku. Zálohu train.exe nemám...Pošleš prosím ? vyskúšam či to zabere.Vďaka
Myslel som češtinu v Route Riteri...Tá mi nefunguje

Naposled editoval moderátor:
Preinštaloval som komplet MSTS a zatiaľ šlape všetko v poriadku. Ale mal by som pár dotazov lebo mi ostalo pár chýb z minula...

1) Keď dohrám napr. Explore route dostanem sa do menu výberu trate a pod.
Ak si chcem však Explore route zopakovať a kliknem na spustenie automaticky mi MSTS spadne. Aj pri zmene trate.
Zobrazí sa mi modrý rámik a čierna obrazovka,následne pozdrav od Billa...

2) Ak sa chcem počas hrania MSTS dostať na pracovnú plochu dám klávesu okna windows a vyhodí ma.
Keď však kliknem na minimalizované okno hry aby som sa dostal naspäť a hral MSTS tak tiež padne.
Zobrazí sa mi opäť modrý rámik a čierna obrazovka,následne škaredý pozdrav od Billa...

Neviete prosím vás ako na tieto problémy? Či to náhodou nerobí aj niekomu z vás. Ďakujem za pomoc

I já mám problém.Takový TGV i když je to skin jede no problém(trať SV koridor).Ale když jedu s tram KT4 xxx Berlin na trati linky U79 z www.thetrain.de tak mě MSTS vyhodilo hlášku"nelze otevřít soubor s texturou routes/U79/water.jpg"

honzyf04 napsal:
I já mám problém.Takový TGV i když je to skin jede no problém(trať SV koridor).Ale když jedu s tram KT4 xxx Berlin na trati linky U79 z www.thetrain.de tak
I já mám problém.Takový TGV i když je to skin jede no problém(trať SV koridor).Ale když jedu s tram KT4 xxx Berlin na trati linky U79 z www.thetrain.de tak mě MSTS vyhodilo hlášku"nelze otevřít soubor s texturou routes/U79/water.jpg"

Fakt výstižný, veľavravný a inteligentný príspevok - len tak ďalej. Potom že nik nemá chuť na takéto niečo rozumne odpovedať.

Back
Nahoře