Zvuky vlaků

Ahoj všem, také podobný problém.
Po instalaci MSTS a následné instalaci nejnovější verze BP vše běželo OK. Posléze jsem nainstaloval Berlin Subway a vlak TGV. Někdy během těchto dodatečných věcí mi začaly zlobit zvuky u některých vlaků, není to u všech a ani u všech zvuků. Třeba u 363 v kabině zní divně harmonické frekvence, vše ostatní je v pořádku, u 451 zvuk jízdy a EDB, vše ostatní také v pořádku.. Odinstalování MSTS nepomohlo, opět odinstalace + vyčištění registrů CCleaner taky ne. Ani návod, co tu je uveřejněn výše nepomáhá (ta akcelerace). Tak fakt už nevím, nechce se mi reinstalovat windows kvůli MSTS. :(

Ajemgud napsal:
Ahoj všem, také podobný problém.
Po instalaci MSTS a následné instalaci nejnovější verze BP vše běželo OK. Posléze jsem nainstaloval Berlin Subway a vlak TGV. Někdy během těchto dodatečných věcí mi začaly zlobit zvuky u některých vlaků, není to u všech a ani u všech zvuků. Třeba u 363 v kabině zní divně harmonické frekvence, vše ostatní je v pořádku, u 451 zvuk jízdy a EDB, vše ostatní také v pořádku.. Odinstalování MSTS nepomohlo, opět odinstalace + vyčištění registrů CCleaner taky ne. Ani návod, co tu je uveřejněn výše nepomáhá (ta akcelerace). Tak fakt už nevím, nechce se mi reinstalovat windows kvůli MSTS. :(
Podle mě je nejspíš problém v tom,co ty trati zapsaly do registrů,tady plošné vyčistění CCleanerem nepomůže,musí se použít silnější nástroj.Osobně používám jv16 PowerTools a tam se dá dobře nakonfigurovat,co chceme odstranit.Možná by pomohlo ruční vyhledávání pomocí názvu trati.Pro příště před každou instalací si udělat zálohu registrů a v případě problémů tuto zálohu použít.A vůbec nejdřív bych si ty trati rozbalil někam bokem a složku si prohlédl.Není mi jasné proč by TGV měly jezdit pod globalem BP,mám za to,že jezdí pod Xtrack.

Vyzkoušel jsem, odinstaloval MSTS, promazal tím programem jv16 všechny klíče Train simulatoru, co jsem našel, ale stejně to nejde. Pořád to hraje divně, je velmi zvláštní, že ale jen některé zvuky, jako některé kanály... :(((
Nemá někdo zájem o originál BP 82.1? Takhle se to hrát nedá.... :///

Ajemgud napsal:
Vyzkoušel jsem, odinstaloval MSTS, promazal tím programem jv16 všechny klíče Train simulatoru, co jsem našel, ale stejně to nejde. Pořád to hraje divně, je velmi zvláštní, že ale jen některé zvuky, jako některé kanály... :(((
Nemá někdo zájem o originál BP 82.1? Takhle se to hrát nedá.... :///
Jo,všechgny klíče Train Simulátoru?Já psal o klíčích tratí,ty mohou být kdekoliv.Tady vidíš,jak se nevyplácí instalovat trati bez rozmyslu. A co upozornění,že TGV může jezdit pod Xtrack,zatímco BP používá svůj odlišný systém?Mícháš několik věcí dohromady.:study:

Do registrů píše Train simulator, ale tratě nebo vlaky nebo zvuky s tím nemají nic společného. Instalátor BP jen rozbaluje soubory do adresářů a nic víc. Možná tam něco píše BIN, to ví Džordž, ale když mi kdysi TOMI psal scripta pro instačku BP, říkal, do registrů se nic nezapisuje.
Frekvence zvuků u 363 byly špatně, protože jsem tehdy nevěděl, že Jacek použil jiné nahrávky pro stejný název zvuku, respektive to znamenalo, že tyto nové nahrávky potřebovaly jiné nastavení v sms a já v nekorektních nových zvucích ponechal původní zvuky Dejv - Dráčik. Ale v aktualizaci T8 je to už opraveno tím způsobem, že jsem původní duplicitní Dejvovy nahrávky přejmenoval a přizpůsobil i zápisy v sms. Tímto opatřením pak už korektně hrají jak Jackovy nové zvuky, tak i původní ponechané od Dejva. Je to stále provozorní řešení, než se vše přivede do finálu. Času je málo a balík vozidel je veliký.
Ale někdo zde psal, že problémy s blbnutím zvuků vyřešil posuvníkem ve vlastnostech zvukové karty. Ale nevím, ve kterém to psal vláknu. Je to staré max několik týdnů.
.....
Nehledal jsem dlouho, je to, když se otočí list zpět v tomto vláknu. :-)

Zbyněk Šemora napsal:
Do registrů píše Train simulator, ale tratě nebo vlaky nebo zvuky s tím nemají nic společného. Instalátor BP jen rozbaluje soubory do adresářů a nic víc. Možná tam něco píše BIN, to ví Džordž, ale když mi kdysi TOMI psal scripta pro instačku BP, říkal, do registrů se nic nezapisuje.
To se týká trati BP,ale Ajemgud psal,že si tam nainstaloval i další trati,prosím pozorně číst.Jak můžete vědět,co dělá cizí trať,když nejste jejím autorem?Tahle debata je o ničem,problémy nastaly až po instalaci dalších dvou tratí,které nemají s BP nic společného.

Co by si mely psat trati do registru??? Rozhodne ne informace nutne pro provoz/zvuky/nic jineho. Muze si tam zapsat samozrejme cokoliv, ale bez vlivu na simulator.

Tak, tak, trati do registru nezapisují nic, protože to ke svému chodu nepotřebují neboť to vlastně jsou pouze datové soubory jejichž obsah zpracovává MSTS. Jediná věc, která by mohla zapisovat do registru je instalační program trati (je-li použit) a ten zapisuje pouze informace nutné pro případnou odinstalaci.

Tak mi, hoši, řeknětem, čím to je... :/ Nenmohlo by to být DirectX nebo nějakým kodekem či tak? Prostě je to divný, registr promazán, složky na disku promazány, všechno nainstalováno čistě znovu a pořád to blbne ale bývalo to v pořádku.... :/

Zdravím, a to nastavení zvukovky, jak jsem tu dával o stránku zpět taky nepomohlo? Je pravda, že když si MSTS poství hlavu, tak s ním ani pár volů nehne.:D:D:D:D Mě to kdysi taky fungovalo bez zásahu do nastavení zvukovky a nejednou to začalo blbnout no a pomohlo to přenastavení.
Dan

Ajemgud napsal:
Také zdravím, ani zvukovka nepomohla...
Ještě bych zkusil odinstalovat softwer zvukovky a nainstalovat pokud možno nejnovější verzi.Měl jsem ten samý problém se SB Audigy,tam pomohlo odinstalování softweru,odinstalování zvukovky ze systému pak restart,Windows našly nový hardware a chtěly nainstalovat softwer samy.To jsem nepovolil a vybral jej sám.Pak to začlo konečně šlapat.

Přes Windows Update se dají také stáhnout novější ovladače některého hardwaru. Pokud si to uživatel správně nastaví na stránkách Windows Update.

Zdravím,
mám problém a nevím kam sním jinam. Po reinstalu Win XP jsem dostal chuť si zase zajezdit na trati BP od pana Šemory. Mám verzy BP82 na DVD. Nejdříve jsem nainstaloval MSTS samotné a bez spuštění sem do něj nainstaloval BP82 i s doplňky a Trainsetem 7. Poté jsem postahoval nejnovější aktualizace (stále jsem MSTS nespustil) a instaloval je následovně. BP82.1, BP83, BP84, Trainset 7.2, Trainset 7.3 a Trainset 8. Nakonec malí update BP84 ze 17.12. 2009. Nainstaloval jsem Trainstore, počeštil jsem ho a konečně šel pustit nějakou aktivitu (ještě předtím jsem doplnil -mem:512). Konkrétně Sp 1766, ale po jejím spuštění (přes Trainstore) jsem zjistil že Brejlovec nemá zvuk motoru, jen houkal a něco málo brzd šlo. Tak jsem zkusil následovně po sobě stroje 830,809,810, 854 a 703 abych zjistil či je vada u všech.. a ejhle ano. Dieslové a parní stroje nemají zvuky. Elektriky (zkoušeno 111, 123, 230) mají zvuky všechny. Poraďte moc prosím. Už si nevím rady co dělám blbě.:cry:

To Nyplzet
už se to tady psalo asi stokrát: Podívej se na nastavení zvuků přímo v MSTS. Všechny 4 posuvníky musí bý úplně vpravo, zejména ten poslední.

Zkuste upravený soubor soundcfg ze stránek Jackových ( http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm ) s tímto souborem proveďte to, co je napsáno v návodu na výše zmíněných stránkách a zkuste spustit msts nyní. Také můžete zkontrolovat směrování zvuků v eng souborech lokomotiv, jestli pasuje cesta (jak na to zkuste přečíst zde http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1297).

Naposled editoval moderátor:
To Nyplzet
tak to vypadá na nějaký bordel vzniklý postupnými doinstalacemi verzí trainsetu přes sebe. Doporučuji celý trainset zahodit a nainstalovat jen kompletní trainset 8 stažený ze stránek autora. A ještě jedna rada pro reinstalaci MSTS: Není dobré to dělat tak jak jsi to dělal ty, tedy bez vyzkoušení tam narvat vše najednou, vždy je lépe si stav věcí ověřit po každé jednotlivé aktualizaci. Pokud vše funguje tak jak má, udělat si zálohu celeho adresáře MSTS a přidat další aktualizaci. Potom zase vyzkoušet, pokud je vše OK starou zálohu nahradit novým adresářem a tak se postupně dostat až k funkčnímu stavu. Pokud to není OK přemýšlet co se asi změnilo, případně nahrát funkční stav ze zálohy a zkusit to znovu.

Pardon, u prvního odkazu si odmažte tu čárku a kulatou závorku z konce adresy, nějak se mi to tam vloudilo... =)

Pozn. mod.: Už jsem to tam opravil.

Back
Nahoře