Zvuky vlaků

To viem, že to tak funguje. Len sa mi to zdá nereálne. Predsa ako mašina na nekódovanej trati vie, že je je pred ňou výstraha ?

Podľa toho čo som sa dočítal na wikipedii, tak by sa mal živák ozývať stále, či je voľno alebo výstraha (na nekódovanej trati)

Nejde o to či mašina vie o návesti, ide o to či rušňovodič je pri vedomí. A aj keď napríklad nevidíš na návestnom opakovači svetlo to modré je tam vždy a vždy aj svieti a presne podla neho sa mačká bdelosť. Vlastná skúsenosť na laminátke na trase Rajka Bratislava tam je nekódovaná a bdelosť sa stále stláča.

No a mne ide o to či sa nejako dá nastaviť aby sa živák ozýval stále v určitých časových intervaloch.

Napr. keď pôjdem aktivitu, kde je väčšina trasy na nekódovanej trati, tak by som použil upravený eng. alebo sms. súbor a živák by sa ozýval stále v určitých časových intervaloch.

To bys chtěl od Microsoftu moc synu, prostě buď máš živák zapnutej nebo vypnutej, nic víc. Je tu podobný realista, ten by chtěl na MSTS, aby poznalo napětí v troleji a dokonce přemýšlel o vytvoření střídavého a stejnosměrného kolejiva. :D

Poisone nechci tě shazovat ale vůbec jsi nepochopil o co Jawákoj jde. Prvně musím uvést, že používám bin 1.8xxx. Druhak se dostáváme k jádru problému. V MSTS existují dva stavy. Buď je na loko - v .cvf souboru definice návěstního opakovače nebo není. Tahle skutečnost má vliv na požadavek prokázání bdělosti. Čili, pokud mám loko s návěstním opakovačem, který mi přenáší návěsti (popř. po stlačení klávesy V lze u některých strojů zhasnout), prokázání bdělosti je požadováno pouze u návěstí stůj, mezikruží a po překročení rychlosti 120. Mám takový pocit, že v binu 1.8 džordž tenkrát trošku ujel a vzniknul tenhle paskvil.
Pakliže v cvf zápis návěstního opakovače chybí, na loko se nepřenáší návěsti a musím mačkat furt.

Na stejnou otázku jsem se ptal už před časem já. Samozřejmě nikdo nepochopil o co mi jde. Pro rejpaly ještě dodám, že předpis o VéZetkách jsem neštudoval, takže jsem se možná někde lehce zmýlil. Dokonce je možné, že v binu 1.7 se VZ chová ještě normálně. Také jsem neštudoval. Spíš bych své zraky upíral k OR..

Mirku, to co popisuješ není Džodžův úlet, ale je to důsledek kompromisního řešení,kdy nebylo jiné cesty, jak opakovač zhasnou, než použít zcela nesmyslné tlačítko na stěrače a pověsit na něj masku opakovače. Poprvé se to použilo u kabiny na žabotlamu.

Zbytek už je správně tak, jak píšeš :

- je definován opakovač, TB se obsluhuje podle přenášeného návěstního znaku
- není definován opakovač - TB se obsluhuje pravidelně.

Fakticky by to tedy opravdu znamenalo mít definice kabin s opakovačem a bez opakovače a k tomu 2x odpovídající verze engu - a nebo jezdit na nekódované trati s přenosem a nebo opakovače vůbec neřešit a jezdit zcela bez nich.

Martens napsal:
Fakticky by to tedy opravdu znamenalo mít definice kabin s opakovačem a bez opakovače a k tomu 2x odpovídající verze engu - a nebo jezdit na nekódované trati s přenosem a nebo opakovače vůbec neřešit a jezdit zcela bez nich.

To z dvomi verziami cvf. už existuje. Takto je to urobené u cabu 750+753. V priečinku sú dva rôzne cvf.

Aj som skúšal upraviť cvf. 263-ky podľa 750_bez_prenosu.cvf, ale je to pre mňa španielska dedina.

Našiel by sa niekto, kto by urobil návod alebo nejaký vzor, podľa ktorého by sa to dalo upraviť ?
Nebolo by to len pre moju potrebu. Myslím, že aj ostatný by si radi zajazdili na nekódovanej trati podobne ako v reále.

Martens to jsem nemyslel. Tvrzení o úletu se týkalo situací kdy mačkám a kdy ne. Jako ono víceméně je to celý takový na houby..

Tak to pak jo, myslel jsem, že buď jedu na živák a pořád mačkám, nebo jedu bez a nemačkám. O klávese "V" vím, ale tak nějak jsem to neřešil. ;)

Mám dotaz, dají se ve hře nějak zesílit zvuky tratě ? Pořídíl jsem si teď nový pc a např. při přejíždení vlaku přes výhybky to není moc slyšet...

Mám problémek, včera jsem přeinstaloval MSTS ( nezobrazovaly se mi v editoru vlaky ) večer mi zvuky šly normálně, dneska spustím MSTS a zvuky nejdou vůbec.
A teď babo raď.

Pozri do nastavenia zvukov.
Ovládacie panely,zvuk a zvokové zariadenia,nastavenie reproduktora,spresniť, výkon, hardverové urýchlavanie, kvalita vzorkovacej frekvencie.
Tu skúšať nastavenie zvukov.:)

To jsem zkoušel, zatím bohužel nic. Jen mě zase zaráží, že to včera šlape normálně a dneska nic???

Tak jsem opětovně přeinstaloval MSTS, po přeinstalování zvuky normálně chodily, restartoval jsem PC a bohužel zvuky zase nejdou...

Setup a všechno ostatní se musí spouštět jako správce! Pravým myšítkem na Soubor a vybrat "Spustit jeko správce"
Pozor taky na to, že i když jsem jako uživatel zařazen ve skupině Administrators (Správci) není to totéž (a nemám tatáž práva) jako když jsem Administrator (Správce). Proto je nutno tyto aplikace spouštět tímto způsobem

Back
Nahoře