Zvuky vlaků

Pierry

Začátečník
Ahoj všichni,prosil bych o radu, jde o zvuky na které jsem cytliv...Tak abych začal zapnu simulátor běžný způsob ale když už stojím na trati tak dam pohled z venku a zvuk lokomotivy+vagonů je tichý a nejde moc slyšet za to když jsem v kabině de vše v pohodě..A ještě když dám oddálený pohled tak to zase jde slyšet až moc:(,
prosím poraďte...Předem děkuji

Tak to já mám něco podobného ,venku slyším zvuky tichounce ,ale jak se přepnu na vagon za mašinou tak slyším mašinku krásně hlasitě.

Howky napsal:
Tak to já mám něco podobného ,venku slyším zvuky tichounce ,ale jak se přepnu na vagon za mašinou tak slyším mašinku krásně hlasitě.

Tak na toto je řešení jednoduchý,v ovládacích panelech - zvuky si přepni typ reprodukrtorů z 5.1 na 2.1 nebo stolní stereofoní reproduktory.Po instalaci woknousů sem měl ten samej problém

Naposled editoval moderátor:
No mě začal dělat MSTS to samé a není to reproduktory ba ani zvukovkou, jak jsem si poprvé myslel. Já mám problém stejný, ba daleko horsí. Zvuky dieselů mi znějí venku potichu, a určité zvuky mi kreslí a znějí přerušované. Začalo mi to dělat na starém PC a po ppřechodu na nový PC mi to dělá dál. Zkusil jsem zvukovku na desce, i jiné a dělá to furt. Mě to připadá jako kdyby se nějakým způsobem v MSTS rozesralo panorama sterea při zvucích, nevím, tomu moc nerozumím, ale docela mě to štve, dělá mi to i v tratích ve kterých mi to předtím chodilo.
S pozdravem Dan.

V instalaci MSTS BIN se dá nastavit zvýšení počtu zvukových kanálů. Nemůže být chyba zde?

Pavlík napsal:
V instalaci MSTS BIN se dá nastavit zvýšení počtu zvukových kanálů. Nemůže být chyba zde?
Ne není, soundcifing.dat si dokonce zvyšuji, instalace Bin dává malou hodnotu a není slyšet polovina zvuků.;) Začalo mi to dělat po ubdate 321, už nevím kterým, ale to spíš bude náhoda, protože už se mi to děje na všech tratch. Nejde jen o zvuky souprav, ale i o zvuky tratí, vypadává mi tlukot pražců, zvuky výhybek, oblouky mám přikreslené a znějí přerušovaně a u vlaků se to projevuje jen na určitých zvucích, např. syčení páry, brždění tendru atd. Zvukovkou to nebude, zkoušel jsem to i na starém PC a tam mi to dělá taky, tam už to vlastně začalo a po instalaci na nový to dělá furt.
S pozdravem Dan.

Mal by som jeden dotaz páni:
Pri kamere "4" keď ide okolo mňa súprava vlaku a mašina je vo výkone pokiaľ ma ako bod neminie zvuky sa chovajú normálne, akonáhle okolo mňa mašina prejde a kamera sa otáča zvuky akoby šli o oktávu vyššie, neviete čím to bude prosím Vás ?

duuso napsal:
Mal by som jeden dotaz páni:
Pri kamere "4" keď ide okolo mňa súprava vlaku a mašina je vo výkone pokiaľ ma ako bod neminie zvuky sa chovajú normálne, akonáhle okolo mňa mašina prejde a kamera sa otáča zvuky akoby šli o oktávu vyššie, neviete čím to bude prosím Vás ?

Mne to robí tiež, na starom počítači mi to nerobilo ale teraz mi to robí aj na notebooku aj na novom PC. Tiež by ma zaujímalo čím to môže byť :D

Presne tak, asi pred 2 mesiacmi som menil črevá na compe a odvtedy to robí aj u mňa.Predtým nič.

duuso napsal:
....... akonáhle okolo mňa mašina prejde a kamera sa otáča zvuky akoby šli o oktávu vyššie, neviete čím to bude prosím Vás ?
Udělal jsem pokus na DVK s rychlíkem taženám Brejlovcem. U mne je to tak, jak to má být. Tedy když se vlak blíží má určitý zvuk a v okamžiku, když mne míjí, frekvence tohoto zvuku poněkud klesne. Je to takzvaný Dopplerův jev a spočívá v tom, že když vlak jede ke mně, rychlost zvuku se s rychlostí vlaku sčítá, a když jede ode mne, rychlost vlaku se od rychlosti vzduchu odečítá, a proto se změní (sníží) frekvence slyšeného zvuku. Čím jede souprava rychleji, tím je změna větší.

PS: Rozhodně to není změna o oktávu. Změní-li se frekvence o oktávu, změní se na dvojnásobek eventuelně na polovinu. A to už je velká změna, ale slovy se těžko popisuje.

Dan J. napsal:
Ne není, soundcifing.dat si dokonce zvyšuji, instalace Bin dává malou hodnotu a není slyšet polovina zvuků.;) Začalo mi to dělat po ubdate 321, už nevím kterým, ale to spíš bude náhoda, protože už se mi to děje na všech tratch. Nejde jen o zvuky souprav, ale i o zvuky tratí, vypadává mi tlukot pražců, zvuky výhybek, oblouky mám přikreslené a znějí přerušovaně a u vlaků se to projevuje jen na určitých zvucích, např. syčení páry, brždění tendru atd. Zvukovkou to nebude, zkoušel jsem to i na starém PC a tam mi to dělá taky, tam už to vlastně začalo a po instalaci na nový to dělá furt.
S pozdravem Dan.

Ahoj,taky mám s 321kou problém.Po reinstalu woken a poslední akt. ji nemůžu zaboha dát do chodu,s ní se posrala i 310,jinak ostatní tratě na XTracku jedoucí jdou.Po letech strávených s MSTS sem si myslel,že už mě nic nemůže přeqapit a vono ejhle.Tak buď rád,že ti blbne "jenom" zvuk....:bounce:

Tonik napsal:
Dan J. napsal:
S pozdravem Dan.

Ahoj,taky mám s 321kou problém.Po reinstalu woken a poslední akt. ji nemůžu zaboha dát do chodu,s ní se posrala i 310,jinak ostatní tratě na XTracku jedoucí jdou.Po letech strávených s MSTS sem si myslel,že už mě nic nemůže přeqapit a vono ejhle.Tak buď rád,že ti blbne "jenom" zvuk....:bounce:
Ahoj, jenže víš co je to za opruz dělat aktivity, když ti například u úzké JZD kreslí zvuky oblouků a ony ty zvuky na úzké jsou jinak opravdu parádní? Ach jo, jinak s tím MSTS s tebou plně souhlasím, je to jedna velká neznámá.:D
Dan

Zdravím pánové :D
Mě se zase NĚKDY stává, že slyším víc zvuků vozidel trafficu najednou, i když jsou ode mě dost daleko... Konkrétně to jsou zvuky tramvají, kde jsem se díval a distance je nastaveno na 50 metrů u zvuků trafficu a 100 m u zvuku vozu, se kterým jedu. Zajímavé je, že se to stává jen někdy...že stojím kilometr od vozidla a v čas, kdy se má traffic objevit na trati, začnu i slyšet jeho zvuk... Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že v definici v .sms není položka "Deactivation" takže MSTS jakoby neví, kdy zvuk vypnout nebo zapnout... no třeba mi někdo poradí, pač mě to dost štve - možná se to nezdá, ale na zvucích záleží fakt dost.
PS: Zkusil jsem tam tu položku deactivation dopsat a zvuky fakt slyším, už jen 50 m od sebe, akorát když sedím v kabině, neslyším nic (i když projíždí těsně kolem mě) :D:D

Dan J. napsal:
..... a ony ty zvuky na úzké jsou jinak opravdu parádní.......
Snažil jsem se, aby na úzkých byly hezké zvuky. kromě pískání jsou vytvořeny z Jackových zvuků výhybek, ale jsou fake

Jenda napsal:
Zdravím pánové :D
Mě se zase NĚKDY stává, že slyším víc zvuků vozidel trafficu najednou, i když jsou ode mě dost daleko... Konkrétně to jsou zvuky tramvají, kde jsem se díval a distance je nastaveno na 50 metrů u zvuků trafficu a 100 m u zvuku vozu, se kterým jedu. Zajímavé je, že se to stává jen někdy...že stojím kilometr od vozidla a v čas, kdy se má traffic objevit na trati, začnu i slyšet jeho zvuk... Napadlo mě, že by to mohlo být tím, že v definici v .sms není položka "Deactivation" takže MSTS jakoby neví, kdy zvuk vypnout nebo zapnout... no třeba mi někdo poradí, pač mě to dost štve - možná se to nezdá, ale na zvucích záleží fakt dost.
PS: Zkusil jsem tam tu položku deactivation dopsat a zvuky fakt slyším, už jen 50 m od sebe, akorát když sedím v kabině, neslyším nic (i když projíždí těsně kolem mě) :D:D
S tímto mělo problémy více uživatelů, nejen u tramvají. Ale problém je asi ve zvukové kartě. Odstavec Activation je aktivace zvuků v pohledech v něm zapsaných. Číslo je dosah slyšitelnosti v metrech. Má to fungovat tak, že pokud se ke mně přiblíží vozidlo na vzdálenost 50 metrů, zvuk se zapne s minimální hlasitostí. Jak se bude přibližovat, hlasitost se bude plynule zvyšovat a opačně.
Odstavec Deactivation je pro deaktivaci zvuků, tzn. zvuky se nespustí vůbec, např. aby při vnějším pohledu nebyly slyšet zvuky z kabiny.

Jacek napsal:
S tímto mělo problémy více uživatelů, nejen u tramvají. Ale problém je asi ve zvukové kartě. Odstavec Activation je aktivace zvuků v pohledech v něm zapsaných. Číslo je dosah slyšitelnosti v metrech. Má to fungovat tak, že pokud se ke mně přiblíží vozidlo na vzdálenost 50 metrů, zvuk se zapne s minimální hlasitostí. Jak se bude přibližovat, hlasitost se bude plynule zvyšovat a opačně.
Odstavec Deactivation je pro deaktivaci zvuků, tzn. zvuky se nespustí vůbec, např. aby při vnějším pohledu nebyly slyšet zvuky z kabiny.
No asi to fakt bude zvukovkou, ale divný je, že mi to dělá jen někdy... a co bys mi radil? Stáhnout nějaký nový ovladač? Pač v tomto já se nevyznám...:eek:

Chlapi zdravím.
Možná začátečnický dotaz, ale já v MSTS moc nastavení zvuků a tak nerozumím. Navazuji na problém co jsem psal o kousek výš, hraju se sluchátkama a tak mne napadlo, jestli není něco rozesr. jinde, na zvukovce má stereo, to by mělo být ok, ale zdá se mi, že MSTS si nějako postavil hlavu, když koukám z mašiny z okna a dám pohled šipkou dozadu, tak mi jede zvuk loko jen z jednoho sluchátka a 2. je hluché, tedy až na standartní šum tratě, má to tak být? Jestli nee, dá se nějak zkontrolovat v souboru panorama zvuků? Zdá se mi totiž, že zakopaný pes bude někde tam, že MSTS jakoby některé zvuky přehrává trahně a kreslí.
S pozdravem Dan.

Přeji hezký den.
Sovo54 mi včera poradil co udělat a zvuky jedou. Sovo54 moc děkuji, teď už to je opět to poježděníčko jako předtím.

Tak a pro ostatní, ketrým zvuky taky vyklekly zde dávám screen co a jak:
Otevřete Start/Ovládací panely/Zvuky a zvuková zařízení a upravte toto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img2.imageshack.us/img2/7185/001efl.jpg

S pozdravem Dan.

Sovo54, DanJ: Tak tomuto poviem rada roka 2009!!! Skoro rok ma trápilo šušťanie zvukov na prvom stanovišti, po prechode na druhé bol zvuk dobrý, po vyklonení z okna zase šušťanie. Kvalita a praskanie ako z gramofónovej platne. Po nastavení HW akcelerácie na nižší stupeň je všetko OK.

nebulus napsal:
Sovo54, DanJ: Tak tomuto poviem rada roka 2009!!! Skoro rok ma trápilo šušťanie zvukov na prvom stanovišti, po prechode na druhé bol zvuk dobrý, po vyklonení z okna zase šušťanie. Kvalita a praskanie ako z gramofónovej platne. Po nastavení HW akcelerácie na nižší stupeň je všetko OK.
Ahoj Nebulus.
Největší sranda na tom je, že jsem měl kdysi HW akceleraci naplno a zvukovku stejnou a MSTS šel v pohodě. Pak po nějaké aktualizaci 321 mi začaly dělat zvuky bordel, prvně u 321 a tak jsem myslel, že je problém někde tam, ale postupně to začaly dělat všechny tratě a už jsem byl z toho fakt nešťastný a pomalu mě nebavilo ani tvořit aktivity, když jsem věděl, jak ty zvuky šly v pohodě. No a po pomoci od Sovo54, už se zase tvoří jedna radost. Ale ty peripetie a zkoušení všeho možného předtím, tak to byl děs a je vidět, že MSTS ještě "neřekl" poslední slovo.:D
S pozdravem Dan.

Back
Nahoře