Změna pražců kolejí v globalu BP

Miky945 napsal:
Četls jsi celý můj příspěvek,že jsi takto reagoval?
A jo, už to vidím.

Zbyněk a ostatní: Co vám vlastně v tom Xtracks chybělo?
Anebo mi to radši neříkej, ještě by mi to začalo chybět taky :D
regedit77 napsal:
Sice sem Mikymu 945 potvrdil tvá slova, ale názorně vysvětlil jak si pěkně odporuješ. Stejně sáhneš do Globalu.

KDE?

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Pokud děláš nějakou lokálku, tak máš pravdu, ale přepsat takový Kolín bylo na několik hodin. Ale problém nastává, pokud používám různé pražce a potřebuji identifikovat určité koleje, to už je opravdu ořech. Ale pokud na to máš nějaký nástroj, který Ti to hromadně přejmenuje automaticky, tak pak je to možná rychlejší. Jenomže na vybrané koleje je to stejně nepoužitelné. Musíš mi věřit, že už jsem nějakou lokálku i něco většího postavil a dopisování řetězce ke kolejím dělám téměř denně, když jsem v režimu pokládání kolejí. :D
To je právě o tom, že ten tak zatracovaný XTrack už nabízí možnost výběru podloží, takže nemusím nic přepisovat jenom kvůli tomu, že potřebuji jiné pražce. Ve stanicích nepotřebuji náspy pod každou kolej, a TV používám jako samostaný model, takže tam nemusím přepisovat nic. A traťové úseky (a je zcela jedno, o jakou kategorii trati a její délku se jedná :P ) jsou přepsané opravdu během několika vteřin pomocí Notepadu.
Ale jinak uznávám, že každý má právo používat takový postup, jaký mu vyhovuje. :D

mikulda napsal:
Zbyněk a ostatní: Co vám vlastně v tom Xtracks chybělo?
Anebo mi to radši neříkej, ještě by mi to začalo chybět taky :D

Podle mého,a Zbyněk to již několikrát na foru opakoval,šlo o zjednodušení nabídky pro stavbu tratě a vyřazení nepotřebných kolejí.
Já osobně než jsem začal stavět,tak jsem měl jen Zbyňkovu trať a Luhačovice,čímž jsem automaticky začal stavět na Globalu BP.
Co mě osobně chybělo,tak absolutní absence vyhybek typu Y a obloukové,jenž byly později doplněny. Veškeré změny textur řeším Track_k v trati a tohle doporučuji i Davidovi H.,kvůli kterému tahle diskuze vlastně vznikla. Samozřejmě i Tvůj způsob alternativ je použitelný,ale potom bys musel pojmenovávat koleje jako např.tráva,koridor beton a pod. protože by se jinak v traťovém shapes navzájem rušily a nebo bys musel zase používat podadresáře stejne jak v Track_K.
Já jsem to původně řešil stejně jako Ty,ale potom jsem zjistil,že jsem si nadělal tímto problémy a vše předělával na Track_K.
Toto píši proto,aby budoucí stavitelé si mohli dopředu rozmyslet co za kolejivo budou používat a co bude pro ně výhodnější.

Naposled editoval moderátor:
Zdravím
a všem diskutujícím děkuji za rozvinutí této diskuze.;)
O metodě "manuálního" přepisování jsem už něco málo věděl z dřívějška,ale šlo mi hlavně o to,aby se mi upravené kolejivo nabízelo právě i v Route Editoru.Ono,můj "problém" je v tom,že například zmíněná žst. Ostrava-Svinov má "staro-koridorové" jen koleje 1,2,3 a 4 /teď neřeším i patříčné výměny/,takže bych u přepisování směrování textur u všech použitých kolejí strávil asi několik dnů.:( Ke všemu je zde ještě třeba pamatovat na to,že jestli se trať bude protahovat např. až do Bohumína či Petrovic u Karviné /letitý koridor/,bude podle mě přepisování směrování na textury časově a především psychicky velmi náročné.:D

Jestliže jsem správně pochopil,je tedy v takovém případě jediným řešením vytvoření nové složky v Globalu a přidání zápisů v tsection.dat ?

Co se týče X-track verze 3.20,nějak mi také nejde na rozum,proč nabídka kolejiva obsahuje množství zápisů s popisem modelů kolejí,které RE nemůže při stavbě trati nalézt a upozorňuje na to chybovými hláškami ???

David

David Hájek napsal:
Jestliže jsem správně pochopil,je tedy v takovém případě jediným řešením vytvoření nové složky v Globalu a přidání zápisů v tsection.dat ?

Pokud chceš mít koleje v nabídce editoru, tak ano. Blahopřeji k vytvoření dalšího (s velkou pravděpodobností nekompatibilního) Globalu.

David Hájek napsal:
Co se týče X-track verze 3.20,nějak mi také nejde na rozum,proč nabídka kolejiva obsahuje množství zápisů s popisem modelů kolejí,které RE nemůže při stavbě trati nalézt a upozorňuje na to chybovými hláškami ???
Bude to tím, že nemáš v trati textury k těmto modelům.

David Hájek napsal:
..... /letitý koridor/,bude podle mě přepisování směrování na textury časově a především psychicky velmi náročné.:D

To Davide:
Ja myslím,že to není tak strašné,podle mne je nejlepší postavit např. ty koleje starého koridoru,přepsat je hned,abys je nemusel vyhledávat a potom stavět další typ kolejiva.
Převod .s souborů Ti milerád udělám a klidně Ti připravím i složku Track_.. v nichž tyto koleje budou umístněny.
Stačí poslat Tvou texturu pražců!

mikuldo sorry!!! bral sem to tak že se jedná o přidání modelů do shapes v Globalu moje blbost a už mi bylo vyčiněno,ale

mikulda napsal:
Pokud chceš mít koleje v nabídce editoru, tak ano. Blahopřeji k vytvoření dalšího (s velkou pravděpodobností nekompatibilního) Globalu.

toto lze za předpokladu, že by David šel nad položku 40000 pak se do nekompatibility nedostane. Na tom jede Global pro 340. Jenže to by bylo na slezinu kde by se dohodlo co a na jakou pozici se přidá. A ne na diskuzi na forum.

Back
Nahoře