.s súbor

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna predator135
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, měl by prosím někdo program Shape Shifter nebo jiný, kterým bych mohl převést soubor .s do textové podoby? Mám nový počítač, do kterého se MSTS už nechystám instalovat, a všechny součásti MSTS tím pádem zmizely i s tím starým. A stránky Johnze, na kterých tento program byl, už neexistují.

Díky, ale já už nemám ani to CD s MSTS. I kdybych měl, tak mi nebude k ničemu, protože nemám DVD mechaniku. Rozumím dobře, že bez ffedit_unicode.exe to prostě neotevřu?

Edit - vyřešeno.

Když napíšu pouze "vyřešeno soukromě", tak to znamená, že jsme to řešili s jiným členem fóra prostřednictvím SZ. Předpokládám, že každému dojde, jak asi jsme to řešili. Taky jsem čekal, že někomu dojde, že jsem to tak napsal schválně, neboť si nejsem jistý, jestli je vhodné to takto dále rozmazávat. OK?

Prostě mi jako z čistého nebe (tímto děkuji čistým nebesům) do klína spadl soubor ffedit_unicode.exe (podotýkám součást MSTS, které ale údajně nepotřebuji), díky kterému už to funguje. Stačí tak?

Člověk by si myslel, že smysl věty "vyřešeno soukromě" v tomto kontextu asi každý pochopí.

Já mám problém právě s FFEDITem, když vyberu lokaci daného programu, hází error. Popř. přihodím screen.

Člověk by si myslel, že smysl věty "vyřešeno soukromě" v tomto kontextu asi každý pochopí.
To si můžeš myslet jen ty. Nic tomu totiž nenasvědčuje.
do klína spadl soubor ffedit_unicode.exe (podotýkám součást MSTS, které ale údajně nepotřebuji),
To jsi vzal kde? Myslel sis to jen ty sám při psaní svého požadavku. Napsal jsi přece tohle
měl by prosím někdo program Shape Shifter nebo jiný, kterým bych mohl převést soubor .s do textové podoby?
a pak
Rozumím dobře, že bez ffedit_unicode.exe to prostě neotevřu?
Ode mne jsi dostal správné řešení hned na první dobrou.

Rovnou přihodím screeny. Po poslední hlášce se točí kolečko, ale normálně můžu v programu manipulovat. Soubory .s se ovšem nezobrazují a jediné, co asi můžu je program opustit nebo vybrat lokaci ffedit_unicode.exe .

Přílohy

• Error1.jpg
    Error1.jpg
    46.4 KB · Zobrazeno: 18
  • Error2.jpg
    Error2.jpg
    80.9 KB · Zobrazeno: 18
  • Error3.jpg
    Error3.jpg
    98.5 KB · Zobrazeno: 15
Já s tím normálně pracuji i v Desítkách a to mám verzi XPéčkovou. Tohle mi kdysi před desítkami let poradil a poslal Pikku. A pracuje se jen s x.s, y.s a compress.bat. A takto otevírám a komprimuji s soubory celé roky.
ffedit.JPG

Fungují všechny varianty o kterých vím (i pod Win10 64bit).

V řádku:
ffeditc_unicode.exe <zdrojovy_soubor> [/k] [/c nebo /u] [/o: <vystupni_soubor>]
kde vystupni_soubor má podobu: [cesta] [soubor] <přípona>
Pokud není zadána přípona souboru (např. \Dev\data\soubor), bude mít soubor stejný název souboru jako zdrojový soubor. Pokud není zadána žádná cesta, soubor bude zapsán do aktuálního adresáře.
/k - kontroluje zdrojový soubor (není vyžadována specifikace výstupního souboru)
/c - komprimovat výstupní soubor (výchozí je komprimovat pouze binární výstupní soubory)
/u - nekomprimujte výstupní soubor

Nástrojem ShapeFileManager 2.5:
SFM25.jpg

Nástrojem ShapeShifter 1.3.5:
ShapeShifter.JPG

Poslední dva nástroje jsou jen grafickou nadstavbou ffeditc_unicode.exe a potřebují mít k němu správně nadefinovanou cestu (a taky ke slušnému textovému editoru - Notepad++, PSPad apod.)
Doporučuji sehnat si novější verzi souboru \UTILS\FFEDIT\newshape.bnf. Starší verze z r. 2001 si nemusí poradit s některými .s soubory, případně je nedokáže zpětně komprimovat nebo je zkomprimuje s chybou (viz. některé stížnosti zde v diskuzích na nemožnost otevření .s souboru).
Zdroje neposkytuji. Kdo se cítí na to se šťourat v souborech modelu, by neměl mít problém si potřebné dohledat sám.

No, koukám, že mám vše z roku 2001, ale ještě se mi nestalo, že by cokoli nešlo dekomprimovat a zpětně zkomprimovat. Ale asi to platí o tom nástroji výše. Asi v jednoduchosti je síla.

Back
Nahoře