Ladeni 350, 150, 151, 150.2

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
zsr zkus udělat ten bod A a pokud se to bude chovat korektně, tak je vše OK. Mám ale ten pocit, že si tato úprava vyžádá zásahy do cabu.

Pokud by to byla fantasmagorie, tak bych se přikláněl k tomu, aby EDB byla váznana BSE. Samostatně ji nepouživám. To nemá cenu. To si radši jednou cvaknu průběžnou a vyjde to nastejno.

Len bacha na to, že ak sa účinok vzduchovej brzdy zníži, tak potom pri brzdení len priamočinnou brzdou napr. pri zachádzaní na súpravu, môže byť táto neúčinná.

No jo. Tak jestli tě žsr můžu poprosit. Vyrob ty tři verze, který připadají v úvahu, zkusíme a uvidíme.

Dráčik napsal:
Len bacha na to, že ak sa účinok vzduchovej brzdy zníži, tak potom pri brzdení len priamočinnou brzdou napr. pri zachádzaní na súpravu, môže byť táto neúčinná.

Prečo by sa mal znížiť ? Práve naopak. Bolo by treba účinok brzdy zvýšiť ak chceme simulovať EDB. Ved EDB je o dosť silnejšia než vzduchová.

Nechapem preco by bolo. Ved toho sa chytat nikto nebude. V engu sa len nadefinuje priebezna brzda trochu silnejsia a doplni sa zvukom ventilatorov ako by isla EDB. Povodna edb zostava nedotknuta. Nema to ziaden suvis na seba.

dem napsal:
Nechapem preco by bolo. Ved toho sa chytat nikto nebude. V engu sa len nadefinuje priebezna brzda trochu silnejsia a doplni sa zvukom ventilatorov ako by isla EDB. Povodna edb zostava nedotknuta. Nema to ziaden suvis na seba.
Máme nějaké nastavení brzd podle brzdných režimů.To se nám v praxi osvědčilo.Pokud do toho budeme zasahovat,tak se klidně může stát,že vlak zastaví na nějakých střelím od boku 200-300m a pak se tady objeví spousta řeší na unreal nastavení brzd.U Kyklopa je to vyvážené,EBD brzdí do cca 20km/h ,zbytek dobrzdí vzduchová.

Zadny strach!
Experiment je zaklad pokroku.
Pak se rozhodneme, co je nejlepsi. EDB vlak na 200-300 m zastavit nemuze:-)
ZSR

Petr Novák napsal:
dem napsal:
Máme nějaké nastavení brzd podle brzdných režimů.To se nám v praxi osvědčilo.Pokud do toho budeme zasahovat,tak se klidně může stát,že vlak zastaví na nějakých střelím od boku 200-300m a pak se tady objeví spousta řeší na unreal nastavení brzd.U Kyklopa je to vyvážené,EBD brzdí do cca 20km/h ,zbytek dobrzdí vzduchová.

dem napsal:
...V engu sa len nadefinuje priebezna brzda trochu silnejsia a doplni sa zvukom ventilatorov ako by isla EDB. Povodna edb zostava nedotknuta.
S tím zvukem to zas tak jednoduché nebude. Spíš to bude pěkný ořech a už teď je v sms 363 rekordní počet streamů. Ale to se uvidí, až bude eng.

Petr Novák napsal:
Máme nějaké nastavení brzd podle brzdných režimů.To se nám v praxi osvědčilo.Pokud do toho budeme zasahovat,tak se klidně může stát,že vlak zastaví na nějakých střelím od boku 200-300m a pak se tady objeví spousta řeší na unreal nastavení brzd.
Nemůžu si pomoct, ale myslím, že většina vozidel má do toho reálu ještě hodně daleko, zejména pokud jde o reakce brzd. Nespočetkrát jsem od různých fírů slyšel, jak není sranda "trefovat" se s nákladním vlakem do pomalé jízdy. Přitom v MSTS sáhnu na brzdič a už hned zpomaluju, odbrzdím a už to povoluje.
O nastavení "rychlíkových" brzd ani nemluvě

zsr napsal:
Zadny strach!
Experiment je zaklad pokroku.
Pak se rozhodneme, co je nejlepsi. EDB vlak na 200-300 m zastavit nemuze:-)
ZSR

Petr Novák napsal:
dem napsal:
Zřejmě jsi nepochopil,na co jsem reagoval.Dem navrhl úpravu nastavení průběžné brzdy na vyšší hodnoty,o žádné EDB nepsal.Na to jsem reagoval,že pak může být ureal,že vlak v tomto nastavení může zastavit na podstatně kratší dráze.

ad Jacek - to je to,že každý si ladí brzdy podle svého a výsledek je takový,jaký je.Když jsem nastavoval brzdy na JZD,tak mi bylo vytýkáno,že ty brzdy účinkují až za dlouho.A nikdo se neptal,proč tomu tak je.Je to jednoduché,brzdy jsou v režimu N,na čemž jsme se dohodli s JiříkemTK.A všechen trainset JZD má toto nastavení a je na uživatelích,aby se s ním naučili jezdit.

Mám otázku ohledně zvuků banánů v MSTS. Jezdím se 151-čkami, které jsou v TBP ( nyní tedy verze 8 ) a protože jsem s nimi teď delší dobu nejezdil, zaregistroval jsem změnu zvuků. Oproti minulé verzi je například slyšet kompresor brzdy po celou dobu jízdy, pokud zastavím, na cca 2 sekundy se vypne a poté jede nanovo. Zajímalo by mě, jestli je to tak i ve skutečnosti, na 151 jsem nejel, ale ze 150 vím, že se chvílemi dá jet i za naprostého ticha, kterého 151 v MSTS dosahovaly i předtím. Nevím bohužel od které verze trainsetu změna proběhla a nic proti novým zvukům nemám, jen by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti je. :cool:

Václav B. napsal:
Mám otázku ohledně zvuků banánů v MSTS. Jezdím se 151-čkami, které jsou v TBP ( nyní tedy verze 8 ) a protože jsem s nimi teď delší dobu nejezdil, zaregistroval jsem změnu zvuků. Oproti minulé verzi je například slyšet kompresor brzdy po celou dobu jízdy, pokud zastavím, na cca 2 sekundy se vypne a poté jede nanovo. Zajímalo by mě, jestli je to tak i ve skutečnosti, na 151 jsem nejel, ale ze 150 vím, že se chvílemi dá jet i za naprostého ticha, kterého 151 v MSTS dosahovaly i předtím. Nevím bohužel od které verze trainsetu změna proběhla a nic proti novým zvukům nemám, jen by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti je. :cool:
A co nechat při startu aktivit nechat doběhnout kompresor a pak teprve odbrzdit. Tohle nemá nic společného s TBP, te práce Jackova a výborná práce, nevím co se tady furt řeší. Já jsem laik jako většina, tak prosím přestaňte se tady hádat o detailej. Jinak tuhle odpověď tu máš několikrát. Tak hledej, kolikrát. A máš to i v návodu.

Václav B.
Ale vždyť zde už o tom dobrou půlhodinu hovoříme, Mlho !!!

Promiň, ale jinak, než výrokem z jistého filmu, se na to odpovědět nedá :-P

Petr Novák napsal:
Zřejmě jsi nepochopil,na co jsem reagoval.Dem navrhl úpravu nastavení průběžné brzdy na vyšší hodnoty,o žádné EDB nepsal.

Nemontuj sa do toho. ZSR pochopil čo som písal tak sa do toho prosím nemontuj. Ty si nepochopil. Pretože ja som písal o EDB.

Jacek napsal:
Václav B.
Ale vždyť zde už o tom dobrou půlhodinu hovoříme, Mlho !!!

Promiň, ale jinak, než výrokem z jistého filmu, se na to odpovědět nedá :-P

No, právě v tomto filmu se bohužel musím často najít. Děkuji za odpovědi, omlouvám se a prosím o smazání příspěvku. Na závěr bych jen podotkl, že se ROZHODNĚ nejedná o kritiku Jackovy práce, které si velmi vážím.

Dovolím si udělat zde zápis z dnešní tiskové konference s fírou v penzi, který turnusově jezdil na lokomotivách 350.
Ladění nejblíže reálu je to, které je aktuálně k dispozici v TBP (update T7-8) Vyrobil kolektiv ladičů s b57 (první verze)
Nelze stanovit, kolik to jede na který stupeň. Je mnoho proměnných. Napětí v troleji, zátěž i síla větru.
První stupeň není výkonový. Při druhém se zapnou ventilátory a jde se na výkon. Po opětovném zkrokování se ventilátory vypnou. Po rozjezdu na sérii například na 100km/h (27. stupeň) se pak zkrokuje na stupeň 21, kde se udržuje trakční proud kolem 300A. (stupně 22-26 jsou přechodové, sice jsou jako trvalé, ale správný fíra na nich nejezdí.) Jinak pro méně zasvěcené. Nejezdí se podle rychlostníků (když je tam 160 tak to neznamená, že 160 musím jet), ale jezdí se podle jízdního řádu. Od toho jsou v sešiťáku tam ty číslička u každé dopravny, kde projíždím.
Co se týká peršingů nejnovějšího ladění, také je schváleno.

No jenže to současné ladění by chtělo maličko upravit. Nevím ja kej možný nakorokovat 11. stupeň z místa. tam musí bejt někde chyba.

Jinak pošlete mi prosím někdo ten nejnovější eng na peršing do mejlu. digitalni.ovoce@seznam.cz Díky moc. Já sem to omylem smazal, když sem stahoval aktualizaci. Já už si to všecko dělám podle sebe.

Čouda napsal:
No jenže to současné ladění by chtělo maličko upravit. Nevím ja kej možný nakorokovat 11. stupeň z místa. tam musí bejt někde chyba.
...
To jsme také konzultovali a opravdu to možné je a potvrdily to i výpočty od ŽSR.

Jenomže tak žádný fíra nejezdí. Je nutné brát na zřetel rázy ve vlaku a pokud budou volně svěšené vozy, došlo by k přetržení šroubovek.

Ahoj!

Tak sem zkusil tadydle to ladění a zjistil jsem, že je to docela solidně mimo charakteristiku.

kopnu tam druhej stupeň a podle charakteristiky mám na obvodu kol 50kN. Při 30km/h a druhým stupni mám 30kN. Tak mi prosím vysvětlete, jak je možné, že na víc jak 25kN se nedostanu? Takovýhle nesrovnalosti jsou ale i u ostatních stupňů. Jak to kopíruje charakteristiku jsem nezkoumal, nejdřív jsem si zkontroloval ty hodnoty a po zjištění, že to nesedí sem se na to vyprd. Stejně tak se mi nelíbí šunty na pralelu. Podle charakteristiky má na 56 stupni ta mašina ještě nechutnou sílu, ale v simulátoru jsme s kN zase jinde.

Rozumím tomu, že to nejde udělat úplně přesně, že simulátor je nedokonalej, ale trošku přizpůsobit by to šlo, nemyslíte? Jo ještě poslední věc, když tady tak čumím do tý charakteristiky, 11 stupeň z místa by tam šel v klidu nakvedlat, proudy by byly okolo 1kA. To by mělo být ještě únosné..

Ladění nerozumím, ale tohle mě přijde divné, kdyžtak mi to prosím objasněte ať vím jaká je situace...

Back
Nahoře