Ladeni 350, 150, 151, 150.2

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Čouda napsal:
11 stupeň z místa by tam šel v klidu nakvedlat, proudy by byly okolo 1kA. To by mělo být ještě únosné..

Ladění nerozumím, ale tohle mě přijde divné, kdyžtak mi to prosím objasněte ať vím jaká je situace...

Ale dáš tam nějakej 6 stupeň a dvojka je hned ve skluzu :(

Honza.Tomi má pravdu, ale jak u kterého ladění. Mám ladění kde nakvedlám 14-15 stupeň a čekám asi do cca 40 km/h a začne klesat proud.
Mám ladění kde nakvedlám 5tý stupeň a čekám tak do 8Km/h a pak začne proud klesat.

Tzn. Mastné koleje asi nebudou :D

Tyto ladění člověk odliší i tím že v EDB má první 100% a druhé 125% to samé ve výkonu první 100% a druhé 125%.

PS: Osobně radši jezdím na tom druhém;-)

Jasně, musíte mě brát s humorem :) .
Také mám dvě ladění, především mám ale nepořádek v trainsetu, mně osobně vyhovuje to první, je takové "měkčí".
Ale kde je pravda, respektive jak moc se to pravdě blíží, nám osvětlí asi jen zsr.

V těch ladění je právě rozdíl v tom že jedna z těch mašin má reálnější rozjezd ale zase ve výkonu to moc realitě nedopovídá (Pro rychlost 140 km/h stačí jet na sérii) V tom druhém ladění je rozdíl v tom že má nereálný rozjezd ale zase je to reálnější ve výkonu. Osobně v těch dvou laděních nevidím problém, každá mašina je v reálu trochu jiná tak proč ne i v MSTS.

Čouda napsal:
ŽSR prosímtě, jak seš daleko s laděním?
Jedinné přesné ladění v rámci možností MSTS je aktuální pro 350. Jakékoli nové pokusy náš hlavní tester (který na tomhle jezdil celý život) neschválil. Bylo to mimo realitu v jízdě. Co je Vám platný rozjezd při nízkých rychlostech, když pak vlastní jízda je totálně mimo.
Takže ponechat jak je a ostatní varianty od tohoto ladění odvodit.

Obecně platí, každé teoretické ladění by měl ještě projet profík, který má za život danou mašinu v ruce a podle připomínek by se měla doladit. 350 právě patří mezi ty proklepnuté.

Dráčik napsal:
Ondra.H napsal:
...ale zase ve výkonu to moc realitě nedopovídá (Pro rychlost 140 km/h stačí jet na sérii)...

Čo je na tom nereálne?
No nejsem sice fíra, ale příjde mi trochu divné že bych u 8-vozového expresu v podstatě vůbec nepotřeboval serioparalel.

Měl jsem čest asi před dvěma lety z Pardubic do Břeclavi. Fíra za celou cestu jel jen na sérii. Z Pardubic mu to přesně drželo 140, víc ani ň. Až na rovinkách z Brna se to za hodně dlouho na sérii rozkutálelo asi na 150.
Také záleží na tom, co vezu za sebou, jak fouká vítr, sklony, atd.
Na tu jízdu nezapomenu, protože jsem tenkrát málem uvařil hardisk v kameře. Každých 10 minut někde od Svitav kamera vypínala. Pak jsem si musel koupit paměťovou kartu. První polovinu jedu na hardisk a finál, kdy už kamera žhaví dojíždím na kartu a už nikdy nebyl problém.

Včera aj dnes som lietal s EC, 9 vozová 174/175, na 30.stupni (3.shunt na sérií) sa už rýchlosť mierne zvyšovala (na rovine). Balancoval som celý úsek medzi druhým a tretím shuntom. Pri 160 už nie, tam to už treba držať na sérioparareli. Pri 6 vozovej Avale aj to bolo moc. Tam som sériopararel nepotreboval ani na rozbeh.

Tak mi to teda nedalo a vyzkoušel sem různé verze 151ček. Jako soupravu sem měl vlak EC 126 o devíti vozech ( 371 tun) Jel sem z Kolína směrem na Prahu. Jel sem za jasného letního počasí. Rychlost 140 km/h sem dosáhl asi kilometr za 160tkovým rychlostníkem, přesně to nevím. Každopádně to bylo na rovině.

Jako první sem jel s lokomotivou 151 012 u které se v engu píše z duvodu absence vyladeneho engu byl tento eng nouzove vytvoren kombinaci engu 350 002 a starsi verze 151 018 od boba57_cz. Upravy spachal Radim HAMR
rychlost 140 km/h udržoval 20 stupeň.

Jako druhá byla lokomotiva 151 018 v engu má toto ( 2009-06-29 jednotne ladeni na novy model nastavil Semora. Prevzato z puvodniho engu : Rozmery, svetla, chovani bob57_cz verze 2006-10-09 pro Dzordz-bin1.6 sprahla 30cm Semora, verze ladeni 13-04-2007 - plneni vl. brzdy - nastavil Semora
rychlost 140 km/h držela taky zhruba kolem 20 stupně, dokonce i o něco míň, což mě docela překvapilo.

Protože mi bylo docela divné že u té 151 018 stačilo jet ještě na nižší stupeň než u té 151 012, vyzkoušel sem třetí mašinu, 151 020 se kterou sem nedávno jel jednu aktivitu a kde mi to celkem odpovídalo tomu co tu psal Dráčik. Rychlost 140 km/h držela okolo 30 stupně,ale byla línější než obě předcházející (Kolem toho 160tkového rychlostníku sem s oběma předcházejícíma jel rychlostí 120 km/h ale s tou 151 020 sem jel 106 km/h) Když sem tu 151 020 skinoval, tak sem tam dal eng s lokomotivy 151 014. Matně si vzpomínám že sem u ní asi před rokem upravoval eng, protože mi v jedné aktivitě za zataženého počasí strašně klouzala.

Tak tie prvé dve sú úplne od veci podla toho čo píšeš. Ale nezabúdaj, že 350 (150) má slabý rozbeh, sprevodovaná 151 určite ešte slabší, ale jednosmerky nepoznám, tak nebudem presviedčať. Pri rozbehu určite nedosiahneš také zrýchlenie ako u napr 363. Preto 350 je dobrá na vlaky, čo nikde nestoja a idú rýchlo. Ale zas jak už konečne spraví okolo 70km/h a prejde na sérioparalel, potom až ožije a vtedy má zrýchlenie vačšie ako 363.

Ahojte, nevím jestli to sem patří. Zkoušel jsem model 350 004 z modely-msts.cz a překvapilo mne jak málo svítí dálková oproti 350 z trainsetu BP. Když jsem koukal do .eng tak v BP je radius nastaven na 400m, ve skinu 350 004 je 120m. Může někdo z fírů říci jaké nastavení je reálnější? Těch 120m se mi zda hrozně málo.

Stačí kýbl, koště a umýt si reflektor a pak uvidíš i těch 400 m :) Po umytí je to vždy nebe a dudy.
Jenomže to je historie. Aktuálně má fíra čas naskočit pomalu za jízdy a jet. Nějaká hodina na přípravu je dávná minulost.

Aj s umytým do 150m vidíš dobre a ďalej su to len siluety stromov, že vidíš , že tam sú. Ale nič viac.

dem napsal:
Aj s umytým do 150m vidíš dobre a ďalej su to len siluety stromov, že vidíš , že tam sú. Ale nič viac.
Dobrý večer. V těch modelech není nadefinován světelný kužel pro tlumená světla. Dálkové nastavuji v engu podle původdního nastavení starších modelů v trainsetu.

LUBA napsal:
dem napsal:
Dobrý večer. V těch modelech není nadefinován světelný kužel pro tlumená světla. Dálkové nastavuji v engu podle původdního nastavení starších modelů v trainsetu.

Mohli by jste zde uvést v jakém řádku engu se nastavuje tlumené světlo a dálkový kužel? Děkuji

Podrobně o nastavení světel pojednává příslušné vlákno v sekci Chování simulátoru a jak na to - Důležitá témata. Další k tomuto tématu pak uvádí návod k MSTS Bin. A rozhodně to není na jeden řádek, ale několik až mnoho řádků ...

Naposled editoval moderátor:
JIŘÍ GLOGOVSKÝ napsal:
LUBA napsal:
dem napsal:

Mohli by jste zde uvést v jakém řádku engu se nastavuje tlumené světlo a dálkový kužel? Děkuji
comment ( Lights )
Lights ( 25
Light (
comment ( Svetelný kuzel dálkový )
Type ( 1 )
Conditions (
Headlight ( 3 )
Unit ( 2 )
Control ( 2 )
)
FadeIn ( 1 )
FadeOut ( 1 )
Cycle ( 0 )
States ( 1
State (
Duration ( 0 )
LightColour ( FFFFFFFF )
Position ( 0 1 8 )
Angle ( 15 )
Transition ( 1 )
Radius ( 120 )

Tohle je pro dálkový kužel. Podobně je to pro tlumená světla.

Back
Nahoře