Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
lokotrain napsal:
Prpsim vas mam jeden problem staviam aktivitu pre trat dvoukolejka.Ryclik s Dvorca do Kamenneho ujezdu .V Kamennom ujezde bi sa mal vlak rozdeliť a jedna polka by sa vracala naspať do Netomic. A tu je prblem neviem či mˇozem počas aktivity rozdeliť vlak či sa niečo nestane
Ahoj.
Záleží na tom jak to myslíš rozdělit.
1. Pokud pojedeš ze soupravou hráče můžeš jen odpojit vozy. Tím se z odpojených vozů stává Loose consists a už tam zůstanou po zbytek aktivity.
2. Pokud by jsi chtěl, aby ti 2 půlka vlaku odjela, musíš aktivitu rozdělit na 2 díly a potom to lze, dáš zadní šást jako traffic a soupravu hráče těsně k ní a půlka vlaku odjede jinam.
3. Pokud chceš soupravy sloučit (na to ses sice neptal:D), tak lze najet na traffic, nebo traffic ti může najet na konec tvoji soupravy, ale okamžitě si jej zabíráš jako soupravu hráče a po odpojení platí bod 1.
Toť tak zhruba vše, podobnou situaci mám nasimulovanou v ativitě pro DVK MOs 1879/3358 zde: http://www.train-sim.wbs.cz/Aktivity_Dan_J.html
Dan

Zdravím pánové,
mám problém. Tvořím aktivitu pro trať 240 a problém nastává jak v Okříškách tak i v Bransouzích.
Scénář by měl vypadat takto:
přijedu s vlakem do stanice, odpřáhnu lokomotivu, vyposunuju na zhlaví a najedu na druhou soupravu na jiné koleji. Od ní odpojím lokomotivu na druhém konci a se soupravou vyposunuji zpět na stejné zhlaví a zpět na soupravu se kterou jsem přijel. A pak odjezd dál na Jihlavu.
Avšak problém je v tom, že mě nepustí "výpravčí" ani s prvním vlakem do stanice!
Zkusil jsem aj tu druhou soupravu smazat ale nic se nezmění, stále stůj.
Děkuji za rady a tipy. :roll:

Nepřekombinoval sis trasu hráče. Ono postavit hned trasu hráce je nemožné. Zkontroluj zda máš správně otočné body. Stačí jeden špatně a máš smůlu. Musel bych to vidět.

Děkuji,
již mi poradil Poison. Stačilo posunout otočné body za vjezdové návěstidlo z druhého směru ;-)

Tvorím aktivitu R 603 Čingov a stal sa mi nasledovný problém: Na vjazdovom návestidle do stanice Košice mám signál že kôli výhybkám musím ísť 40, stiahol som to na 40, ale tesne pred nástupišťom z vlakom z ničoho nič trhne a zrazu ide 60. To by však nebol problém, keby sa v tom mieste výhybka sama od seba neprestavila a odsunula ma na druhé nástupišťe, ktoré je mimochodom mimo mojej trasy (trasa hráča je nastavená k prvému nástupišťu) tak mi je záhadné ako sa môže v hre sama od seba zmeniť trasa hráča. Stalo sa niekomu niečo podobné?:mad:

Naposled editoval moderátor:
MSTS333 napsal:
Tvorím aktivitu R 603 Čingov a stal sa mi nasledovný problém: Na vjazdovom návestidle do stanice Košice mám signál že kôli výhybkám musím ísť 40, stiahol som to na 40, ale tesne pred nástupišťom z vlakom z ničoho nič trhne a zrazu ide 60. To by však nebol problém, keby sa v tom mieste výhybka sama od seba neprestavila a odsunula ma na druhé nástupišťe, ktoré je mimochodom mimo mojej trasy (trasa hráča je nastavená k prvému nástupišťu) tak mi je záhadné ako sa môže v hre sama od seba zmeniť trasa hráča. Stalo sa niekomu niečo podobné?:mad:
Stalo a to, že mi u traffic půlka soupravy jela do odbočky na výhybce a najednou ta druhá čast přeskočila na vedlejší kolej, jako by jela rovně po souběžné a ne do odbočky, ale zaboha jsem nepřišel na to proč.:D
Dan.

Dan J. napsal:
Stalo a to, že mi u traffic půlka soupravy jela do odbočky na výhybce a najednou ta druhá čast přeskočila na vedlejší kolej, jako by jela rovně po souběžné a ne do odbočky, ale zaboha jsem nepřišel na to proč.:D
Dan.
Tohle se děje na smyčkách, ale jak kdy a jak s čím. Takže když se dělá aktivita, je nutné trasovat opatrně, aby se nejezdilo po smyčce na tu samou kolej. Mě se podobný jev stal zatím jen ve volné jízdě.

Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
Dan.
Tohle se děje na smyčkách, ale jak kdy a jak s čím. Takže když se dělá aktivita, je nutné trasovat opatrně, aby se nejezdilo po smyčce na tu samou kolej. Mě se podobný jev stal zatím jen ve volné jízdě.
Ahoj Zbyňku.
No s tou smyčkou, to vím, hlavní zkušenoct z tvorby aktivit Tramvají Hradec n/L, jenže toto se mi stalo u staré trati 310 v Olomouci, kde jsem traffic (rychlík Ostrava - Praha) posílal vlastně po kolejích, které vedou kousek před a kousek za Olomoucí a já jel směrem na Opavu. 2. případ se mi stal u DVK na úzké, když mne předjížděl traffic a tam pomohl posun výchozího bodu.:D Ono už jsem při tvorbě aktivit narazil na takové kousky MSTS, že jsem na monitor koukal s otevřenou pusou, co to ten simulátor vyvádí.:D:D:D
Dan

Zbyněk Šemora napsal:
Tohle se děje na smyčkách, ale jak kdy a jak s čím.
Mně se to stalo při testování Pionýrské železnička v Plzni s čtyřdílnou jednotkou EU10. Jel jsem po hrotech a najednou mi část jednotky skočila na druhou kolej. Ale kupodivu ačkoli jsem tu smyčky projížděl mnohokrát, stalo se mi to jen jednou.

Přeji hezký den. Tak i mne dostala hláška při opravě aktivity, vůbec nemám tucha, co znamená a za jakých podmínek vyskakuje. Všechny trasy jsem opravil a stejně mi to vyskočí. Když chci v MSTS aktivitu otevřít, napíše mi to něco o selhání vytvoření aktivity. Nevíte někdo co to způsobuje. LC jsem kontroloval a mimo kolej nejdou.:?:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img231.imageshack.us/img231/1841/aktivitapdproblm.jpg

Předem díky. Dan.

To znamená pravděpodobně, že v některém místě se najelo na "nákladní" kolej a měly se připojit či odpojit vagony, ale v nové verzi tratě je tato kolej posunuta či možná i přejmenována.

Ahoj Jirko, kouknu. Zjímavé je, že u prvního dílu to na mne baflo asi tak 5x, ale po opravě tras ok a díl jsem projel a vše OK a hlášky na nákladních seděly, teď opravuji 2. díl a nepustí mne to do aktivity. Jde zrovna o 4 dílnou aktivitu pro JZD.;)
Takže zjištěno a je to průšvih. Byla označena tato kolej (červeně):
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img30.imageshack.us/img30/9918/aktivitapdproblm2.jpg
po aktualizaci byla smazána. Nešla by tam vrátit?
Dan

Já totiž v kterési trati našel blbě pojmenované "nákladní" koleje, jenže to mohla být i DVK. No stálo by možná za to nahrát tu aktivitu do předchozí verze, smazat všechny události závislé na "nákladní koleji" a pak je zkusit udělat v nové verzi

JiříkTK napsal:
Já totiž v kterési trati našel blbě pojmenované "nákladní" koleje, jenže to mohla být i DVK. No stálo by možná za to nahrát tu aktivitu do předchozí verze, smazat všechny události závislé na "nákladní koleji" a pak je zkusit udělat v nové verzi
Tam všechny koleje sedí, jen ten překopnutý rudník, kdyby se takolej znova označila, tak v pohodě. Předělavat hlášky v této aktivitě by byla vražda. Je jich tam fakt hodně, popřípadě překopnu Rudník. :-)
Dan
Ps: hlavně že vím co se děje, až na mne zase taková hláška bafne. Jo málem bych zapoměl, ty jsi zrušil vytáčení (animaci) ramena vodního jeřábu? Teď se mi nehýbe a kdysi jo.

Dan J. napsal:
Jo málem bych zapoměl, ty jsi zrušil vytáčení (animaci) ramena vodního jeřábu? Teď se mi nehýbe a kdysi jo.
Prověřil jsem a jsou dvě možnosti. Buď poletí koleje 20 cm nad terénem a bude animovaný vodní jeřáb, anebo budou koleje v nádraží na zemi a vodní jeřáb jen atrapa.
Dan J. napsal:
Ahoj Jirko, kouknu. Zjímavé je, že u prvního dílu to na mne baflo asi tak 5x, ale po opravě tras ok a díl jsem projel a vše OK a hlášky na nákladních seděly, teď opravuji 2. díl a nepustí mne to do aktivity. Jde zrovna o 4 dílnou aktivitu pro JZD.;)
Takže zjištěno a je to průšvih. Byla označena tato kolej (červeně):
.........
po aktualizaci byla smazána. Nešla by tam vrátit?
Dan
Ať koukám jak koukám, tak v Rudníku je stále 5 kolejí, ale je možné, že ta inkriminovaná je o kousek posunuta. Vrátit ji přesně do původní polohy je však i při nejlepší vůli nemožné. A trasu vlaku na ní opravit nelze? Doufám, že je to kolej 1435, na koleje 760 mm jsem nesáhl.

Ahoj.
S tím jeřábem škoda, vypadalo to pěkně, ale ltající koleje za to nestojí. Jinak ne 1435, ale nákladní 765mm a jak píšu vyznačil jsem ji červeně na svreenu. Ale už jsem smazal dovést vlak na pozici a hotovo, aktivita jede a už testuji 2. díl. :-)
Dan

Pár dotazu k tvorbě aktivit.

Mám dotaz ohledně křížování.
Má vliv v ovládání návěstidel nastavení výkonu v editaci jízdního řádu?
Jená se o rychlík R810.Odjezd z Přerova je 15:23 směr Břeclav a v čase 15:24 přijíždí R837 ze směru Brno.

Další dotazy:
Co znamená,nebo jak se pozná v úkolech nastavení "Úroveň aktivace"?

K čemu slouží:Nefunkční návěstidlo,Začátek pomalé rychlosti,Označit bod jako chybný

Díky

Back
Nahoře