Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Odjezd vlaku

tomasvon napsal:
Nemůžu si pomoct, ale stále nemůžu přijít na to jak nastavit čas odjezdu vlaku když si tvořím aktivitu.Myslel jsem si že se to nastavuje v okně jízdní řád stejně jako příjezd ale odjezd prostě nejde :( Nevíte jak na to ?

Robi sa to v okne Jizdny rad. Na odjazd sa neda kliknut. Kliknes na prijazd, nastavis cas odjazdu. Potom zase kliknes na prijazd a zadas cas prijazdu.

Čaute

mám v pláne vytvoriť aktivitu pre ZSR150, konkrétne rychlik R833 Urpín. Mám však jednu otázku, dúfam že mi niekto bude vedieť na ňu odpovedať. Spomínaný rychlik odchadza z Podhajskej 13,37 a v Leviciah je 14,00. Má sa križovať s rýcklikom R832, ktorý odchádza z Levíc 13,39 a v Podhájskej je 14,08. Vie mi niekto povedať, v ktorej stanici sa tieto rychliky križujú?? Vopred ďakujem za odpoveď

Peter

Nejlepší si je sehnat NJŘ (grafikon), tam to vidíš na první pohled. Stejně ho budeš pro tvorbu aktivity potřebovat. Kromě toho letmým nahlédnutím na internet mi vyšlo že se křižují v ... Ne, neřeknu ti kde, to bys to měl příliš jednoduché. Porovnej tohle: http://poloha.vlaku.info/cs/vlak/833/ a tohle: http://poloha.vlaku.info/cs/vlak/832/ . A musí ti to být jasné. Pokud ne, tak se ani do aktivity nepouštěj.... ;)

Ahojte. Možno že to čo sem napíšem, sem nepatrí. A možno áno. Ak to už bolo niekde spomínané, tak mi to prepáčte, ale na tomto fóre je kvantum info a ... no proste trápim sa s tým asi týždeň a nikde som to nenašiel.
Môj problém:
Príklad-chcel by som vyrobiť na trati ŽSR150 legendárny Ondrov Horehronec.
Vlak má v každej stanici kde stojí nejaké predpísané časy príchodu a odchodu. Tým je daný aj pobyt v tejto stanici. Chcem sa opýtať, ako dosiahnuť v Train simulator Editors & Tools aby v "editore jízdího řádu" boli požadované časy, keď ten mi dovolí zapísať iba časy príchodu a nijako neviem zmeniť časy odchodu?
Keď to dám počítaču prepočítať, tak tam nahádže nejaké svoje asi ideálne časy. Ale ja sa chcem verne priblížiť skutočnosti a mať tam časy také, aké boli v reále.
Ďakujem za odpoveď.

Jochen napsal:
...........ale ja sa chcem verne priblížiť skutočnosti a mať tam časy také, aké boli v reále.

Ja som to tu písal, je to o par prispevkov dozadu, konkretne prispevok číslo 661. A po zadani časov už nedávaj prepočítať

Čaute chalani

potreboval by som poradiť. Robím aktivitu pre ZSR150, v ktorej bude aj posun. V Hronskom Benadiku chcem spravit posun. Mam spravenu trasu hraca tak, ze hrac prejde za poslednu vyhybku na vyjazde, tam je reverzny bod a posunuje na inu kolaj do stanice. Tam sa pripoja vozy. ( teda mali by sa :) ) Problem je taký, ze výjazdové navestidlo ma nepusti von zo stanice, stále svieti červená, čiže tým padom nemožem spraviť ani posun. Proste nijako sa neviem z tej stanice dostať. Má niekto nejakú radu?

petert napsal:
Čaute chalani

potreboval by som poradiť. Robím aktivitu pre ZSR150, v ktorej bude aj posun. V Hronskom Benadiku chcem spravit posun. Mam spravenu trasu hraca tak, ze hrac prejde za poslednu vyhybku na vyjazde, tam je reverzny bod a posunuje na inu kolaj do stanice. Tam sa pripoja vozy. ( teda mali by sa :) ) Problem je taký, ze výjazdové navestidlo ma nepusti von zo stanice, stále svieti červená, čiže tým padom nemožem spraviť ani posun. Proste nijako sa neviem z tej stanice dostať. Má niekto nejakú radu?
Předpokládám že nekřižuješ nějaký traffic který by tě blokoval a že nejde projet ani jízdou proti stůj
1, zkus posunout RB dál od výhybky
2, udělej trasu hráču z jiné koleje

Nie nemam tam ziaden traffic, iba trasu hraca. A na STOJ sa neda nijak prejst, ani s TAB. Skusim vecer posunut RB a uvidim. Ďakujem za radu :)

Mám problém s posunem ve Starém Městě u UH. Při posunu lokomotivy s vozy na ostatní vozy mi RB couvá dozadu a mě to pak nepustí dál. Co dělám špatně?

Zkus přejít na druhé stanoviště. To se změní přeskládání vozidel a body které se nevybavily se už vybaví. Pokud to nepomůže, tak je špatně reverzní bod, souprava se nevejde za výměnu.

Pepa z Nuslí napsal:
Mám problém s posunem ve Starém Městě u UH. Při posunu lokomotivy s vozy na ostatní vozy mi RB couvá dozadu a mě to pak nepustí dál. Co dělám špatně?

RB máš příliš blízko výhybky. Posuň ho dál a mělo by být po problému.

Mám problém pri tvorbe aktivity. Je to na trať 321 aktualizácia 18. Spravím všetko podľa návodu ktorý je tu ale keď ju spustím tak mi pri načítavaní vypíše toto "Selhalo nastaveni vlaku pro simulaci". Poradte prosím čo s tým. Mám Windows 7 Ultimate 64bit.

Ahojte

mám jednu otázku. Pracujem na aktivite pre nákladný vlak. Vlak hráča príde do stanice , hráč odpojí súpravu, nasleduje posun za výhybky a následný posun na vedľajšiu kolaj, kde pripojí inú súpravu. Všetko ide podľa mojích predstáv, len ma zaujíma ako docieliť to, aby po posune a pripojení súpravy bola na návestidle červená?? Chcel by som spraviť to, aby hráč odchádzal s novou súpravou na znak návestidla.
Vopred ďakujem za odpoveď

Za návěstidlo ve směru odjezdu nové soupravy dej servis2 a podrž ho tam vyčkávacím bodem. Až servis zmizí, postaví se ti návěstní znak

Miran napsal:
Za návěstidlo ve směru odjezdu nové soupravy dej servis2 a podrž ho tam vyčkávacím bodem. Až servis zmizí, postaví se ti návěstní znak

Vďaka, už to ide. Mňa len trošku poplietol Editor, lebo keď som tam dal servis, tak vlak hráča mi v Editore postál pred návestidlom a pohol sa až ked servis zmizol. Ale v MSTS sa to chová uplne inak. Ešte raz vďaka

Budu mít dotaz pro zasvěcené. Přijedu na hlavní nádraží a po příjezdu mám zabržděnou brzdu. Zezadu má na mě najet žehlička s jídelňákem. Jak mám v Editoru úkolů nastavit aby jel jídelňák jako první?, čili aby ho žehle sunula?

Back
Nahoře