mzitka napsal:
dva dotazy k rychlostem v aktivitě:
1) jak nejlépe omezit rychlost na začátku aktivity - typický příklad - výjezd z depa - rychlost na hranici depa s ukončením úkolu při překročení
2) zadal jsem si hlášku pro vyskočení zprávy při překročení rychlosti vlaku (ne traťové) v úkolu - jak zajistím její zopakování a případně třeba při třetím překročení ukončení úkolu??
Ahoj.
K bodu 1:
Ve ditoru, hláška jako úloha, dosáhnout rychlosti a v případě povolené rachlosti v depu, hned v chystané aktivitě jsem udělal toto:
Do hlášky dosáhnout rychlost jsem zadal 8 km/h a zadal úkol ukončen neúspěšně. Pak do horní kolonky napíšeš zprávu "Překročili jste rychlost v depu 5 km/h." a to samé napíšeš dolů když rozklikneš tlačítko zpráva a smažeš větu "nesplnili jste...". Tím dosáhneš rezzervu 3 km/k a pokud hráč přešvihne rychlost z 5 na 8 km/h, aktivita se ukončí a ve výpisu se zobrazí veta, kterou jsi do hlášky vepsal. No a pak je zpráva, že za návěstidlem hranice depa platí 30 km/h a těch 5 za návěstidlem zrušíš tak, že tam dáš událost závislou na pozici a do ní zadáš snížit aktivační úroveň události o 1 a dolů událost překročení rychlosti 5 km/h.
K bodu 2:
Sice to nepoužívám, já vyřazuji rovnou, takže to musí vysvětlit ten, kdo nejprv hráče varuje.

Dan