Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Mohu se zeptat na nějaký jiný program pro tvorbu/úpravu aktivit?
Dodávaný k simulátoru- Editors & Tools, mně vždy při načtení tratě spadne.
Nevim jestli to má nějakou souvislost, ale mám MS Vista 32-bit.
Díky

xinn napsal:
Mohu se zeptat na nějaký jiný program pro tvorbu/úpravu aktivit?
Dodávaný k simulátoru- Editors & Tools, mně vždy při načtení tratě spadne.
Nevim jestli to má nějakou souvislost, ale mám MS Vista 32-bit.
Díky
Hloubka barev v nastavení monitoru, přepnuto na 16 bit. Jinak žádný jiný program ne Editor MSTS neexistuje.
S pozdravem Dan.

Mám tu jeden poznatek z tvorby mise Mn vlaku s velkým množstvím umístěných událostí (hlášek), kdy některé hlášky při vybavení ovlivňují stav jiných. Na konci mise jsem se rozhodl řešit posun jinak, kvůli tomu jsem některé hlášky smazal. Čísla všech ostatních hlášek se zmenšila o jejich počet. Ale nezmění se čísla ve vlastnostech "Zvýšit/snížit aktivační úroveň", tam zůstanou původní čísla hlášek, takže to rozhodí celý systém.
Nejlepší tak asi je nepotřebné události odsunout někam na nepojížděnou kolej a smazat jejich obsah. Ale nemazat vlastní události.

,,Prepocitani jidzniho radu" a padne

Ahojte.Prepacte za spam ak sa tu podobna otazka nachadza ale nic mi nenaslo.. Moj problem neviem si rady,, hrajem teraz trat Ztracena_1987 a spravil som si trasu od ,, Polana " smer Mlyny, no vzdy ked dam prepocitat jizdni rad padne mi editor a vypne sa....Neviem kde moze byt problem a co robim zle....Ina trat ked dam v editore ide bez problemu .... Diky.

Pánové zdravím. Vím, že se o tom někde zde na fóru psalo, ale zaboha už nevím kde. Já jsem s tím neměl problém a ta jsem tomu nějak nevěnoval pozornost. Ale dnes došlo na situaci, pokud v Pilštyku přejdu na 2. stanoviště a uložím, už aktivitu nenahraju, pokud zůstanu na stanovišti stejným, načtu vždy. Bin používám MSTS Patch1.7.081920 a systém Win XP Profesional, pod stejným jsem kdysi přecházel na stanovišti a nahrával save aktivit v pohodě, dokonce i v té co chystám a nyní to začalo padat a padá to i ve volné jízdě, pokud přejdu uložím a chci nahrát, tak končím. Nevíte někdo jak se to řešilo?
Dan
Tak a teď už nechápu MSTS vůbec, když dám pilštyka sĺo a nezačínám s vozy v souprave, tak to nedělá???

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Dane, řešilo se to zde: Nenačítání loko 731

Hroch mi poslal nějakou úpravu definic cabu a headoutu a s tím to bylo lepší. Jenže tam zase něco nesedělo. Dnes mi poslal nové soubory, ale balím na hory, tak není čas, až po Velikonocích....

Naposled editoval moderátor:
Jak děláte aktivity pro tratě 321 a BP? Ty tratě se načítají hrozně dlouho. Např. tak, že si v trainsetu ponecháte jen vozidla, se kterými budete pracovat nebo jak na to?

Ahoj, já si skládám soupravy v CB, ale pokud tvořím pro BP nebo 321, tak mám kompletní trainset v MSTS, je pravda, že můj PC není žáden slabší kousek, ale tratě mi taky načítají dlouho, hold to musíš při tvorbě aktivity skousnout.;)
Přeji hezký den. Dan

Myslíš, že se tratě v editoru načítají hrozně dlouho?

Jestli ano, tak to jsem nedávno taky řešil. Nakonec mi poradil kolega a funguje to :-)

Přes TrainStore si zablokuji spuštění aktivity a nějakou vyberu (v mém případě Hurvínek). TS mi vyhází věci, pak jej vypnu a zapnu Activity Editor. Ten se oproti původnímu stavu načte asi 8x rychleji (:-D), tak dám "Nový úkol" a jen si chvíli počkám, než naběhne mapa trati. Vytvořím si nějakou svou trasu, no a příště už můžu spouštět svou aktivitu a tvořit v ní. Jen musím mít v editoru vyplé skoro všechny ukazatele, takže občas bloudím a hledám svou stanici... ale aspoň se to při pohybech nekouše :-)

Vojtik napsal:
Myslíš, že se tratě v editoru načítají hrozně dlouho?

Jestli ano, tak to jsem nedávno taky řešil. Nakonec mi poradil kolega a funguje to :-)

Přes TrainStore si zablokuji spuštění aktivity a nějakou vyberu (v mém případě Hurvínek). TS mi vyhází věci, pak jej vypnu a zapnu Activity Editor. Ten se oproti původnímu stavu načte asi 8x rychleji (:-D), tak dám "Nový úkol" a jen si chvíli počkám, než naběhne mapa trati. Vytvořím si nějakou svou trasu, no a příště už můžu spouštět svou aktivitu a tvořit v ní. Jen musím mít v editoru vyplé skoro všechny ukazatele, takže občas bloudím a hledám svou stanici... ale aspoň se to při pohybech nekouše :-)
Ahoj.
To je sice hezké, ale train store ti vyháže všechny vozy, které nesouvisí s aktivitou, kterou spustíš, a pokud chceš tvořit traffic v editoru, tak pak nemáš na výběr. Samozřejmě jsem psal, že tvořím traffic v CB, ale ne všechen a napřiklad tvorbu odstavených vozů dělám v AE.
Dan

Zdravím.

Já když dělám aktivitu, tak si nejdříve zazálohuji z tratě kde budu aktivitu stavět adresáře ACTIVITIES, PATHS, SERVICES (popřípadě i Traffic) a jejich obsah poté vymažu - nebo je jenom přejmenuji a vytvořím si nové prázdné adresáře. Pak stejným způsobem zazálohuji CONSISTS. Dál si stejně jako Dan vytvořím potřebné consisty v CB (a popřípadě dokopíruji do adr. Consists ucelené soupravy Ešusů, Pendolína apod.). V AE pak dám novou aktivitu a jenom "dosazuji" již vytvořené soupravy.

Nevíte někdo proč V ae nemám vidět stát vlaky,zprávy který dám na určitý místo.Dělal jsem ted aktivitu a při přidávání trafiků a zpráv mi to prostě zmizlo.ani při zkušební jízdě v ae neni nic vidět ani vlak hráče.v nastavení to mám nastavený.díky za odpoved

Můžu udělat traffic bez lokomotivy? Píše to totiž, že souprava nemá lokomotivu a že nebude schopna pohybu, přitom ale v některých aktivitách lze vidět, jak se vozy samy pohybují.

Dpbrý den mám takový dotaz k tvorbě aktivity, potřeboval bych aby souprava, kterou mám na kusé koleji a čekám s ní na posun zůstal stát tak dlouho, dokud neprojede trafic. skoušel jsem před tu soupravu dát CD servis ale v simulaci mi vždycky zmizí a nečeká na stanoveném bodě.

slanour napsal:
Dpbrý den mám takový dotaz k tvorbě aktivity, potřeboval bych aby souprava, kterou mám na kusé koleji a čekám s ní na posun zůstal stát tak dlouho, dokud neprojede trafic. skoušel jsem před tu soupravu dát CD servis ale v simulaci mi vždycky zmizí a nečeká na stanoveném bodě.
Asi máš vyčkávací bod, moc blízko konce trasy.

Ondra.H napsal:
slanour napsal:
Asi máš vyčkávací bod, moc blízko konce trasy.

Tak sem ten vyčkávací bod posunul a nepomohlo to, ten cd servis se dá použít i k seřadovacím návěstidlům nebo jenom k hlavním?

Předpokládám že správně používáš servis 2 a ne 1!
Servis se dá umístit za každé funkční návěstidlo. Jeho doba pobytu je však někdy alchymie ;) V každém případě bych pokud ti tak brzo mizí použil jako počáteční a koncovou rychlost 1 a během posunu ne vyšší než 5. Pokud i tak ti zmizí bez toho aby zůstal stát na vyčkávacím bodě je potřeba jeho trasu naplánovat takto:
Bod startu - vyčkávací bod - bod obratu - koncový bod. ( Vyčkávací bod se umisťuje těsně před bod obratu )
Podle mých zkušeností pokud je použit bod obratu pokaždé před ním na vyčkávacím bodě servis zůstane stát. Paku už je třeba jenom doladit dobu pobytu.

Back
Nahoře