Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Tommy a opět to neplatí u DVK.:D Je pravda, že trasa hráče je fakt složitá, (2. díl manipuláku Ranní směna, 1. je připraven k vydání) a když dám servis dříve než vychozí čas hráče za odjezdové v Huhřicích, už neprojedu podruhé při šibování německým odjezdovým do vátažné v Netomicích, což je o 3 stanice ve směru jízdy dřív, týden jsem vychytával, jak to udělat a už je ochcáno a jedu. :D
Dan

No při šibování je to úplná alchymie kdy je někdy potřeba překopat celý scénář aktivity jenom z toho důvodu že si prostě MSTS postaví hlavu ( já teď buším hlavou do stolu na Ztracené-old kdy nejsem schopen přes všechny fígle které umím dostat regulérně osobák proti sobě do stanice ). Ale předpokládám že u Krytona půjde o nějaký R nebo Os který mu má jenom projet stanicí a vykřižovat. O šibování asi nepůjde.

Já furt řeším záhadu na trati 321 a už si s tím nevím rady. Přijedu s osobákem na Ostrava hl.n. - frýdlantské nástupiště 2 od Kunčic a chci pokračovat na Svinov. Jenže trasa ve hře nesouhlasí s trasou nastavenou v editoru - tam je v pohodě. Ale jakmile projedu odjezdové návěstidlo, tak se nepřehodí následující vexle a jedu rovně, místo aby mě přehodila na sousední kolej.

[split] Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

No ja mám tiež jeden problém. Keď určujem trasu trafficu a ide cez Ostravu - Svinov konkrétne je to Kolej 3 a vlaku určím zastávku práve tam tak mi tam nezastane len spomalí a zase ide ďalej. Neviem Kde je chyba, ale ja to riešim vyčkávacím bodom. No dá sa to vyriešiť tak aby tam ten vlak zastal a hotovo? Aby som nemusel používať vyčkávacie body?

RE: Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

SAPPHIRE napsal:
No ja mám tiež jeden problém. Keď určujem trasu trafficu a ide cez Ostravu - Svinov konkrétne je to Kolej 3 a vlaku určím zastávku práve tam tak mi tam nezastane len spomalí a zase ide ďalej. Neviem Kde je chyba, ale ja to riešim vyčkávacím bodom. No dá sa to vyriešiť tak aby tam ten vlak zastal a hotovo? Aby som nemusel používať vyčkávacie body?

Tohle já nevím, protože aktivity s trafficem tvořit neumím, ale pokud je chyba přímo ve Svinově, tak vydrž do aktualizace, celý Svinov bude postavený úplně znovu.

RE: Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

SAPPHIRE napsal:
Ahoj, toto spíš patří do vlákna aktivit, ale kdo neví, tak si myslí chyba trati.:D To vypadá, že je na koleji pokud zadáš trasu tečka (jako vyčkávací bod. Toto někdy dělá bordel, ale pořadě, nezadávej traffic do stanic, zaškrtáváním stanic, vlaky zastavují úplně v konci nástupiště a vypadá to blbě, dej vyčkávací bod a na něm jej podrž jak dlouho potřebuješ. A zpět k tomuto bodu zadaným v trati (pokud tam je), někdy traffic netzastaví ani na vyčkávacím bodě, tak stačí dát 2 VB za sebe a nekdy ten již zadaný označit v trase jako chybný a posunout jej buďto dál nemo blíž ve sněru jízdy. Třeba vyzkoušet.:D
Martine sorry za OT.
S pozdravem Dan.

Dělají to i jiné tratě. Dokonce se mi už stalo že vlak nereagoval na určité koleji ani na vyčkávací bod a celou situaci vyřešilo pouze změna koleje a nutnost to zdůvodnit přímo v aktivitě.

Tommy66 napsal:
Dělají to i jiné tratě. Dokonce se mi už stalo že vlak nereagoval na určité koleji ani na vyčkávací bod a celou situaci vyřešilo pouze změna koleje a nutnost to zdůvodnit přímo v aktivitě.

Zdarec Tommy.
Ano, tato situace se mi stala v už hotové aktivitě čekající na vydání (Šlechtičné Taxův web :D) a vyřešilo to označení onoho bodu jako chybný, posunutí k odjezdové výhybce a vyčkávací bod jsem dal před něj tak, že jsem dal 1. VB 5 vteřin a 2 VB požadovaný čas a traffic mi zastavil. To jsou věci co?:P:D Takže tvorba aktivit pro MSTS je neustálou alchimií.
Dan

Jenom taková malá poznámka pro nováčky, staří mazáci to určitě vědí. Před WP (vyčkávacím bodem) musí být trasa dostatečně dlouhá na to aby se tam vešla "zábrzdná dráha", jinak traffic nestačí zabrzdit, WP přejede a pokračuje dál jako by tam žádný WP nebyl.

Vždy tvořím consisty v AE, ale chci to zkusit v ConBuilderu. Bude to asi rychlejší, ale ještě mě zajímá, co se píše do toho Description?

Copak se asi tak může psát do pole Description? Asi popis soupravy, který vidíš v nabídce výběru souprav v menu MSTS, to snad vyplývá i z názvu onoho pole. Nebo snad ne?

RE: Problem s vytvorenim aktivity

Zdravíčko,
nechtěl jsem zbytečně zakládat novy téma, tak píšu sem.
Mám problém při tvoření aktivit. Když dám v editoru úkolů např. umístit vlak, tak mi hra spadne. Nechápu, čím to může být. Na staré instalaci mi editor spadnul po vytvoření consistu, teď, po kompletním reinstalu MsTS mi to padá např. když dám umístit vlak někam na trať. Tratě mám BP a Luhačovice, pokud to na to může mít nějakej vliv.
Kdybyste mi jakkoliv poradili, budu moc rád.
Díky, Ondra

Nedávno jsem řešil stejný problém i když na jiné trati ( Ztracená ). Při pokusu vložit soupravu na kolej nastal totální pád. Problém vyřešilo zmenšení "trainsetu" na nejnutnější vozidla. Holt už jich máme celkem dost a MSTS si s tím asi chvílema neví rady.

Prolémy při tvorbě aktivit pro trať Čáslav-Třemošnice

Ahoj,
při tvorbě aktivity pro trať 236, kdy jedu z Čáslavi a v Třemošnici na mě čeká loose consist, který mám připojit a odjet s ním zpátky na Čáslav, mi nastává problém:

V Ronově mám na (skrytém) návěstidle STŮJ (předpokládám, že to je tím LC)

ok,vyřešil jsem to hlášením, aby si fíra zmáčkl TAB... OVŠEM když jedu nadruhou stranu, tak tam mám také stůj a nevím proč, všechny trafficy i LC jsou za čáslavským vjezdovým... nicméně jsem to také vyřešil přes TAB, ale! povolí mi to maximálku jen 10km/h místo 50...

Nemáte někdo s tímto zkušenosti? poraďte prosím, co dělám špatně...

Díky Dan[/align]

Zdravím, zase řeším jeden pro mě záhadný problém... Tvořím aktivitu na trase Frýdek-Místek - Ostrava - Přerov. Doteď s ničím nebyl problém, ale nyní se vyskytl. Když chci v Polance nad Odrou změnit trasu servisu 2, pokaždé mi editor padne. Jakmile trasu smažu a chci vytvořit novou, po potvrzení zadaného názvu trasy opět bez varování padne. A to mám aktivitu už nyní kvůli testování projetou TrainStore, takže tam nemám jiné, než nezbytné soubory vozidel a tras. Myslíte, že by i přes to mohl být problém v kvantitě těchto souborů a počítač to prostě neunesl? Byla by to škoda, protože jsem byl už téměř v polovině a měl jsem ohledně této aktivity velké plány...

Díky za případnou odpověď.

Silnice není závodní dráha napsal:
Zdravím, zase řeším jeden pro mě záhadný problém... Tvořím aktivitu na trase Frýdek-Místek - Ostrava - Přerov. Doteď s ničím nebyl problém, ale nyní se vyskytl. Když chci v Polance nad Odrou změnit trasu servisu 2, pokaždé mi editor padne. Jakmile trasu smažu a chci vytvořit novou, po potvrzení zadaného názvu trasy opět bez varování padne. A to mám aktivitu už nyní kvůli testování projetou TrainStore, takže tam nemám jiné, než nezbytné soubory vozidel a tras. Myslíte, že by i přes to mohl být problém v kvantitě těchto souborů a počítač to prostě neunesl? Byla by to škoda, protože jsem byl už téměř v polovině a měl jsem ohledně této aktivity velké plány...

Díky za případnou odpověď.
Ten název nové trasy, máš stejný jako u té staré ? Mám pocit že se měl podobný problém a pomohlo přejmenovat tu trasu, ale určitě to nevím.

On ten pád nastane třeba i v editaci trasy, když zvolím "Zrušit počáteční bod trasy"... Myslím, že v názvu problém není, jelikož starou trasu jsem nakonec smazal (čímž jsem si teda vůbec nepomohl), takže už vlastně fyzicky neexistuje.

Ahoj, opět se potřebuju obrátit na ty zkušenější než jsem já se svým problémem. Takový jaký mám jsem se zde nedočetl. Hraji trať 321 stáhl jsem si aktivitu protože už mě přestaly bavit mé vlastní, jenže aktivita nefunguje - což mi nevadí, ale skáče error s koncovkama eng a wag na každý vlak co byl v aktivitě užit... Tak pokud potvrdím "ano" "ano" "ano"... a stovku dalších ano. Tak hra se sice načte a jede ale když chci tvořit v editoru tak ten spadne... kde tyto soubory eng a wag odstraním. Nebo co mám dělat když tam skáčou, tak aby neskákali? Předem děkuji.

Back
Nahoře