Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Předjiždění v Pardubicích

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda nemá někdo "fígl", jak nasimulovat předjíždění v Pardubicích. Vlak IC čeká na 4.SK, a má ho předjet po 2.SK Pendolino, ale jak to udělat, kdyz na CD_Servis2 tam není místo (mezi odj.náv. a výhybkou není místo), a když dám Servis za výhybky, tak mi zase neprojede ani Pendolino! Řešil (event. vyřešil) někdo podobný problém? Trať je 321 (aktualizace 19).

Je to jednoduché. Umísti začátek trasy servisu hned za návěstidlo a před výhybkou mu dej reverzní bod. Před RB dej vyčkávací a konec trasy umísti zpátky u návěstidla.

Zdravím, mám menší problém so servisom. Potrebujem, aby mi podržal určitý čas na návestidle červenú, no on sa správa trochu divne. Začiatok trasy mám pri návestidle, pri výhybke je reverzný bod, hneď za ním vyčkávací bod (310 sekúnd) a koniec trasy je opäť pri návestidle. Lenže servis namiesto toho aby stál na vyčkávacom bode 310 sekúnd, tam zastaví a už sa odtiaľ nepohne. Neviem si s tým dať rady... Jedná sa o trať ŠRT + 169, stanica Košice.

Já bych tam nedával vyčkávací bod, dal bych servisů více za sebou, aby tam na návěstidle byla návěst stůj po tu dobu, kterou chci.

Například start servisu je v 10:00 a další servis je v 10:01 na té stejné trase.

Šeba: Uvažoval som aj nad tým, ale nakoniec som to vyriešil tak, že som trasu hráča a tým pádom aj servis presunul na vedľajšiu koľaj, kde je medzi výhybkou a návestidlom aj viac miesta a už to funguje. Ale aj tak vďaka za radu.:)

Šeba napsal:
Já bych tam nedával vyčkávací bod, dal bych servisů více za sebou, aby tam na návěstidle byla návěst stůj po tu dobu, kterou chci.

Například start servisu je v 10:00 a další servis je v 10:01 na té stejné trase.
Takhle se to dělalo v době před BINem. Ono si to chce pohrát s umístěním WP a RP (pamatovat na to že před těmito body je "zábrzdná vzdálenost" aby servis stihl zastavit)a to je vše.

No já jsem se s tím ještě nějak nepatlal, zatím mi to funguje takhle, až nebude tak se na to podívám hlouběji. :)

Dobrý den, využiji tohoto vlákna a taky se přidám, jestli by mi někdo nemohl poradit. Dělám aktivitu, která bude rozložena na 3 díly. V 1. díle to mám tak, že hráč skončí před vjezdovým návěstidlem a na další trati se bude pokračovat. Ale...aktivita mi skončí v poslední stanici, kde mám zastavit a když nezmáčknu enter pro nástup a výstup tak asi po kilometru od stanice aktivita stejně skončí s hláškou "Úkol je kompletní". Takže jsem samozřejmě dal před návěstidlo na konci trati událost "Úkol je kompletní" nebo tak nějak, už si nevybavuji jak to tam přesně je. Nejde mi však do hlavy, proč aktivita neskončí až na dané události. Snad s tím už někdo máte zkušenosti a poradíte.

Zatím děkuji.

Vymaž si z úkolů defaultně nastavený konec v poslední stanici (nebo tak nějak). Když přijedeš do té poslední stanice, zmáčkneš ENTER pro nástup/výstup, tak kaštani vystoupí a aktivita skončí. Pokud stanici projedeš a nezmáčkneš ENTER, tak po určité vzdáletnosti naskakuje další stanice v jízdním řádu. Jelikož defaultně je konec nastavený na poslední stanici, tak automaticky se aktivita ukončí, projetím poslední stanice.

No jenže já tam tu poslední stanici už nemám, koncový bod je před vjezdovým návěstidlem, které je asi 30 km za poslední stanice.

Smaž základní událost, konec aktivity. Pak na tu kolej, kudy jedeš u toho návěstidla dej událost, úkol ukončen úspěšně, ale dej ho tak, aby si přes něj jel, tedy nezatrhávej aktivovat po zastavení. Akorát mě není jasné, proč by měla aktivita skončit někde u vjezdového návěstidla.

Kde může být problém? BP86 - začal jsem tvořit aktivitu, dal vozy - v editoru byly vidět. Udělal jsem trasu, uložil. Přes MSTS Activity Mover a Train Store jsem aktivitu spustil, projel. Otevřel jsem znovu editor a vozy se nezobrazují, nové jdou vložit ale už nejsou vidět......

Loose consist se ti znovu nenačetl. Utvoř vozy přímo v Conbuilderu kde jim dej název na oba řádky a už se ti to nestane

Ahojte

Pomaličky už mám hotovú aktivitu pre BP, no a narazil som na jeden "problém"
Vlak hráča prichádza zo smeru Králiky ( v smere červenej šípky ). Na 3. kolaji postojí, odpojí všetky vozy a s lokomotívou posunuje na záhlavie a odtial na kolaj 8b. Tam pripojí voz, s ktorým posunuje zase na záhlavie a odtial na súpravu, s ktorou prišiel ( kolaj 3). Má to iba jeden problém, že už pri odpojovaní vozov na 3 kolaji, na návestidle svieti červená. Posunovať sa dá iba pomocou TAB, a tak isto aj po pripojený vozu na kolaji 8b je potrebné použiť TAB. Dá sa nejako spraviť, aby tam tá červená nesvietila? Aby nebolo potrebné stláčať TAB ??

Vopred ďakujem za rady

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t679986_1.JPG[/URL]

Buď rád, že tam je rameno je v poloze stůj. Protože kdyby pro posun bylo volno pro vlak, tak to je totálně špatně. Ano, je třeba mačkat TAB.

Zdravím. Mám jeden problém s návestidlom, ktorý si neviem vysvetliť. Idem s rýchlikom v smere Žilina - Košice (trať 321) a v Kraľovanoch na vchodovom návestidle mi svieti červená aj keď mi celou cestou žiaden vlak neblokuje koľaj. Skúšal som pustiť v AE aj simuláciu a podľa nej tá červená tam nesvieti iba v čase kedy mám tadiaľ prechádzať, ale celé trvanie aktivity. :( Dá sa s tým niečo urobiť?

Back
Nahoře