Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
5211 napsal:
Vlado M.: Trať 321, stanica Kostoľany nad Hornádom na Kysackom zhlaví.

Áha... Tak vidím, že na Slovensku bude poněkud větší oříšek tvořit scénáře aktivit. V Žilině ten stejný problém.

skoro napsal:
Vlado M.- ja som v ZA na nič takého zatial nenarazil :study:

Já bohužel ano a proto jsem tuto stanici opustil a celou aktivitu zahodil.
Málem mě u toho ranila mrtvice, když nalinkuju něco a v reálu to jede někam naprosto jinam.

V ZA som mal aj ja problém, nielen že som šiel niekam inam ako som chcel ale po tvorbe 3 trf vlakov sa mi msts odporúčalo ... do Win-u
Aj teraz robím aktivitu Os 7806 a ZA je na konci cesty tak som zvedavý čo to povie....

V jednej pokusnej aktivite, kde som v Žiline menil mašinu, takže tam bol aj posun som problém s trasou nemal.

Já během celého 25 minutového posunu po stanici také ne, ale jakmile jsem se chtěl vrátit do depa pro druhou mašinu, buď mě to z nádraží nechtělo vůbec pustit a to je jedno z kterékoliv koleje a nebo když pustilo přes stůj, tak mě to koplo absolutně někam jinam.
A na to jsem už neměl ani trochu nervy.
Třeba se k tomu vrátím později a udělám to znova.

Ahoj, při tvorbě aktivitky jsem narazil na jeden pro mě záhadný problém. Vím, že když chci umístit reverzní bod za výhybku, musí tak být učiněno dostatečně daleko od ní, aby se tam vešla celá souprava, popř. lokomotiva (což je můj případ). Jenže mně se i přesto, že jsem reverzák postavil dostatečně daleko od výhybky pokaždé stane, že potvora začne uskakovat před mašinou dopředu a neaktivuje se. Je tedy zapotřebí ten reverzní bod umístit ještě o kus dále, nebo jak jinak lze tento problém vyřešit, kromě nepoužití RB? Díky.

Může se ti stát že pokud jde o výhybku za kterou následují další bude třeba dát RB až za poslední na zhlaví.

Už jsem to vyřešil jiným způsobem - posun jsem celý totálně překopal a tím i změnil trasování. Uvidím, jak to dopadlo. Přesto díky za tip.

Dobrý den. U jedné aktivity mám problém, že mi neustále před lokomotivou "utíká" bod otočení. Dojedu už téměř k němu a bod se najednou začne vzdalovat. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuji

Neonym napsal:
Dobrý den. U jedné aktivity mám problém, že mi neustále před lokomotivou "utíká" bod otočení. Dojedu už téměř k němu a bod se najednou začne vzdalovat. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Děkuji
Najčastejšie to býva vtedy, keď bod otočenia je príliš blízko výhybky. A do tejto medzery sa posunový diel (lokomotíva alebo vlak ..) nevojde.

Přesně tak, mezi otočný bod a výhybku se ti musí vejít celá souprava, která tudy projíždí.

Zdravím všechny, mám dotaz na zkušenější aktivitáře. Vytvářím aktivitu, kde potřebuji aby se mi po zastavení na určitém místě objevila jedna zpráva a přibližně 3 vteřiny po ní druhá zpráva.
Budu rád za každou radu.

To první uděláš např. klikem pravým na místo, kde má hráč zastavit a vybrat Umístit událost, jelikož každý nezastaví přesně tak dáš dosah třeba 60m a zaskrtneš Povinné zastavení, dole zvolíš Zobrazit zprávu a po kliku na Zpráva napíšeš text zprávy. To druhý bude těžký udělat neb každý přijede a zastaví v jiném čase, nezbyde než:
1. Text zprávy, která se má zobrazit až po té při zastavení, napsat do ní.
2. Vytvořit Událost na čase s časem před zastavením na oném místě, třeba v řádu minut, s úrovní aktivace 0, dole opět vyplněný text a v události předchozí (s povinným zastavením) dát dole Akce2 kde zvolíš Zvýšit úroveň aktivace o 1 a Spouští tu časovou zprávu.

polabec napsal:
Zdravím všechny, mám dotaz na zkušenější aktivitáře. Vytvářím aktivitu, kde potřebuji aby se mi po zastavení na určitém místě objevila jedna zpráva a přibližně 3 vteřiny po ní druhá zpráva.
Budu rád za každou radu.
Hláška po zastavení je jednoduchá. Do trasy umístíš místní hlášku ( je dobré trochu zvětšit její rozsah aby bylo jisté že mašina zůstane stát skutečně na ní ) a zaklikneš v horní části položku "Povinné zastavení". Jako akci 0 dáš zprávu kterou chceš vidět po zastavení.
S časem druhé hlášky je to trochu složitější.
Nastavíš "událost závislou na čase" na čas kdy budeš chtít aby se tato zpráva objevila. Nastavíš ji na úroveň aktivace 0.
Jako akci 1 u hlášky po zastavení potom dáš "zvýšit aktivační úroveň události o 1", a nastavíš aby zvýšila právě tu aktivaci té časové hlášky. Tím se ti nemůže stát že by se hláška objevila ještě v době kdy nestojíš na správném místě.
Teď ale musíš vyřešit co s případem že zastavíš příliš pozdě - tím pádem se totiž hláška už neobjeví. Buď těch případných časových hlášek uděláš víc a nastavíš je na různé časy, nebo budeš tvrdší a prostě v případě že přijede pozdě nastavíš nesplnění úkolu a ukončení aktivity.

Díky za rady, s tim neobjevením hlášky při pozdním příjezdu to budu asi muset vyřešit tím ukončením aktivity, protože by pak ta aktivita neměla moc smysl, každopádně moc díky za rady;) určitě mi moc pomůžou;)

Back
Nahoře