Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Když dělám trasy pro protijedoucí vlaky a je ta trasa pro všechny vlaky stejná, stačí udělat jedna nebo je lepší udělat pro každý vlak (consist) trasu zvlášť?

Kdyby si udělal pro všechny protijedoucí vlaky stejnou trasu ze stejného počátečního bodu, do stejného koncového bodu, byl by to nesmysl. Hra by se neúměrně zatížila, protože traffic by byl po celou dobu aktivity přítomen.
Každému vlaku (protijedoucímu trafficu) udělej jeho vlastní trasu a počátek výskytu v aktivitě tak, aby si měl zaručeno, že jej vlak hráče potká a potom zase zmizí.

Lze nějak ošetřit, aby každý hráč potkal traffic? Tedy, aby nejel tak, že se mu neobjeví, či zmizí přímo před ním apod.?
Tvořím aktivitu, u které nemusí hráč jet maximální rychlostí, ale jak zaručím, že bude tedy vše fungovat, jak má. Protože pokud bude někde o několik minut dříve či později, aktivita se může chovat jinak.

Tak jsem nahlédl do tohoto vlákna a nezbývá než poradit. Budeš muset celý úsek aktivity project, abys věděl v kolik kde jsi a podle toho vytvořit traffic. Nespoléhej na zobrazení v AE, které neodpovídá reálné jizdě v msts.

754 067 napsal:
Lze nějak ošetřit, aby každý hráč potkal traffic? Tedy, aby nejel tak, že se mu neobjeví, či zmizí přímo před ním apod.?
Tvořím aktivitu, u které nemusí hráč jet maximální rychlostí, ale jak zaručím, že bude tedy vše fungovat, jak má. Protože pokud bude někde o několik minut dříve či později, aktivita se může chovat jinak.
Ahoj.
1. si musíš celou trasu projet sám a podle toho si uděláš jř. (pokud to neděláš podle sjř, tam zadáš časy dle sjř.)
2. traffic ve stanicích (statický) dávám 4 min. před a 4 minuty po odjezdu hráče.
3. traffic, který potkáváš dávám dostatečně daleko na výchozím bodě a aby zmizel dostatečně daleko za místo křižování s hráčem, tak, že jej nemůže hráč neminout.
Dan

Přes týden dělám mou první velkou aktivitu a až ji mám skoro hotovou a chci ji zkusit jet projet, tak jsem omylem u traffic kliknul na smazat a všechen traffic je pryč!
Dá se s tím něco udělat?
Všechny .pat, .srv i .con mi zůstaly, ale je pryč .trf. a já už přesně nevím časy, kdy se mají zobrazit.

754 067 napsal:
Přes týden dělám mou první velkou aktivitu a až ji mám skoro hotovou a chci ji zkusit jet projet, tak jsem omylem u traffic kliknul na smazat a všechen traffic je pryč!
Dá se s tím něco udělat?
Všechny .pat, .srv i .con mi zůstaly, ale je pryč .trf. a já už přesně nevím časy, kdy se mají zobrazit.

Pokud sis vymazal všechen traffic, tak vrátit zpět jej nelze, budeš jej tam muset nacvakat znovu. Bohužel....

Díky, já se spíš lekl, že je po aktivitě.
Stačí tedy vytvořit .trf se stejným názvem, nasázet tam soupravy a bude to v pořádku? Nebude to dělat nějaké chyby?

No, pokud je tam dáš v nějaké přijatelné podobě, jak radili kluci předtím a dáš to otestovat, neměl by být problém.

Tak jsem je tam už dával předtím, aby je hráč potkal, ale já myslím, zda to nebude dělat chyby, když jsem ten soubor smazal a vytvořím teď nový?

Jaké chyby? Bez toho .trf akorát nebude jezdit traffik, takže jak psal Midrafon, znova udělat traffik a bude vše v původní podobě. Lukáš

Ne, tam by být problém neměl. Jen si dej pozor při vkládání souprav do .trf, ať zvolíš správnou trasu a správný .con

Pokud mám traffic smazaný, tak na názvu nezáleží, může být i jiný. Jinak znova sázet traffic od začátku, to je mnohdy nutné i bez nechtěného smazání. Pokud se do hotového traffic nějak zásadně vrtá, vznikají nesmyslné poruchy, jako například, že návěstidlo nepustí vlak i když je oddíl volný. Tohle se mi několikrát stalo a pomohlo traffic nadefinovat postupně znovu.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud mám traffic smazaný, tak na názvu nezáleží, může být i jiný. Jinak znova sázet traffic od začátku, to je mnohdy nutné i bez nechtěného smazání. Pokud se do hotového traffic nějak zásadně vrtá, vznikají nesmyslné poruchy, jako například, že návěstidlo nepustí vlak i když je oddíl volný. Tohle se mi několikrát stalo a pomohlo traffic nadefinovat postupně znovu.

Ano, souhlasím s Tebou, Zbyňku, zvlášť s tou poslední myšlenkou, kdy jsem dělal aktivitu na Tvé trati a v Poříčanech jsem se nemohl dostat před odjezdové návěstidlo směr Sadská.
Tam tedy pomohlo přetrasování hráčovy trasy.

Zdravím, doufám že jsem nic nepřehlédl, ale příjde mi že mi editor tak trochu . Je neuvěřitelně pomalej takže mě celkem odrazuje od tvorby aktivit, když už mě něco napadne. Díky za pomoc a přeju hezkej večer.

Naposled editoval moderátor:
prolam napsal:
Zdravím, doufám že jsem nic nepřehlédl, ale příjde mi že mi editor tak trochu . Je neuvěřitelně pomalej takže mě celkem odrazuje od tvorby aktivit, když už mě něco napadne. Díky za pomoc a přeju hezkej večer.

Tak v každém případě na liště Editoru je dobré mít vypnuté názvy nástupišť, tak i názvy nákladních kolejí. Je to sice trochu ze začátku o znalosti stanic a úseků,ale dá se to. U Zbyňka jsou to pak ještě kilometrovníky, které znepřehledňují orientaci.
Kdyby něco, ozvi se SZ.

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den,
umí MsTS loose consists připřáhnout za váš vlak. Pak byste nad ním měli plnou kontrolu a odjeli jako ucelená souprava? Konkrétně kopulace City Elefantů?

Děkuji.

Zdar děcka,

mám problém který mě už trápí delší dobu a nedodělal jsem kvůli tomu už dvě aktivity.
Jedná se o to že nedokážu donutit soupravu v trafiku donutit jet vyžší rychlostí jak 80 - 90 km/h. Je to souprava Ec na 160km/h, která by se hýbat měla.

Situace je následující, jedu s vlakem hráče od prahy v úseku Úvaly - Poříčany po nulté koleji (té prostřední). Jedu se soupravou s max rychlostí 120 km/h. Pak mám vše nastavené tak, abych v Poříčanech více méně zastavil a předjel mne trafik (Ec s max rychlostí 160 km/h) po první koleji. To vše proběhne, takže trasy a servisy jsou nastavené asi správně. Jde mi o to, že vlak trafiku, který mě má předjet, jede hrozně pomalu. Objeví se ve hře u tuklat cca 2 min po průjezdu mého vlaku. V Poříčanech ale čekám nějaké 4 minuty a pak se trafik (taurus + 5 vozů - EC Smetana) pomalu prošourá kolem. Já pak pokračuji za ním směrem na Kolín, ale při rychlosti 100 km/h už v Pečkách musím čekat u vjezdu. To se mi nezdá. Vlak by mi měl bez problémů ujet než se rozjedu. Myslím že bych měl jet chvíli po žlutých a pak po zelených. Ec by mě neměl przdit.

Trafik mám nastaven s přesností hráče (efektivitou) 0,95 počáteční rychlostí 130km/h (max traťová je zde 140 km/h, chci tam mít trochu rezervu) a koncovou rychlostí 155 km/h (končím ve Velimi kde je max traťová 160 km/h). Stále ale jezdí v celé své trase 80 - 90 km/h. zkoušel jsem měnit i consisty (s loko 380 s 350 s 151 s různými vlaky), ale se stejným výsledkem.

Ještě mě napadlo prodloužit trasu až do Kolína se zastávkou tam, a nastavit nějaký šibeniční čas, aby to fofrovalo.
Máte někdo podobnou zkušenost a nějaké nápady řešení jak trafik trochu popohnat? Mě už dochází fantazie. Díky za rady.

Back
Nahoře