Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Dane,

moc děkuji za vysvětlení. Taky už jsem přišel nato co tím myslíš. Že se načte soubor .con v AE hned po vytvoření a uložení v CB. Já jsem to na první pohled pochopil tak že se souprava načte automaticky přímo do tratě v editoru. Tak ještě jednou děkuji.

Jen koukám když chce někdo pomoct tak se přidají i rejpalové. Pánové návod od Ppollla jsem četl asi pětkrát je docela obsáhlí a u třetího odstavce už člověk neví co bylo v prvním. Nehledě nato že tam již nejsou ani obrázky tabulek u tohoto a musím to porovnávat s editorem. Pro vás je to už samozřejmost ale já se zatím v editoru orientuji.

Jinak můj dotaz proč jsem tu vlastně něco napsal byl jak zvětším okno editoru. Prošel jsem tu fórum a google moc jsem toho nenašel a co jsem našel jak to nastavit tak to mi nefunguje. Předpokládal jsem že to máte všichni taky upravené přes celý monitor na tvorbu aktivit.

Jinak zatím díky...

No to jsem zkoušel mám w8 64 bit a HWRENDERER mi to vyhledalo tu

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Microsoft Games\Train Simulator\1.0\HWRenderer

Po nastavení dle návodu se mi nic nezmění...

Hm bohužel... prohledal jsem to znovu a je to jen na jednom místě. Tedˇ jde o to jaké mít spouštěcí nastavení.

Mám "C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -toolset -mem:512

Máš nešťastne zvolenú cestu. Pre W7 aj W8. Mal som to tiež tak ale práve kvôli oprávneniam som si to prehodil do C:\Vlaky. Obrazovku sa mi ale tiež nepodarilo nastaviť.

Je možné uviesť stanicu v Rozpise jízdního řádu tak, aby v záverečnom hodnotení neukazoval nezastavenie v takejto stanici? (Ide len o prechod stanicou bez zastavenia.)

Ne pokud jí chceš v jízdním řádu, musí být zafajfkovaná v seznamu stanic po trase servisu.

No veď jasné ale potom ak nezastavím, v záverečnom hodnotení ma sprdne. Takže asi nič iné nezostáva, len SJŘ dať na papier a nechať len stanice, v ktorých hráč reálne stojí a kontrolu prechodu jednotlivými stanicami si čítať z papiera. Nevadí, dík.

754 067 napsal:
A proč ji chceš uvádět v JŘ, když vlak stanicí projíždí?

Sešitový Jízdní řád bol (a snáď ešte stále je) súčasťou každej jazdy, rušňovodič ho má stále pred sebou a priebežne si vie korigovať náskok prípadne meškanie. Za mojich čias napr. Hungaria stála zo Štúrova len v Bratislave, Brne, myslím v Havl.Brode a až v Prahe. Ako by si vedel, či ideš košér? Jasné, keď máš určitú trať prejdenú X krát, tak vieš ako na to šliapnuť. Ale v MSTS je to trošku iné a hlavne ak danú aktivitku bude hrať "neznalý" traťových pomerov, ľahko naberie meškanie .... :)

Ahoj,

tak celý týden se seznamuji s editorem a programováním trafiku a přišel jsem na pár věcí, které editor nemá ošetřeno.

Tak ta první je ohledně složitějšího programování provozu a to konkrétně v depu.

Skoušel jsem postupně přidávat provoz avšak jak se v jednom bodě provoz kříží tak nelze vyřešit prioritu programovaných souprav.
Jednoduše řečeno je na náhodě, který vlak projede jako první, jako druhý a třetí pakliže se v jednom bodě kříží. Podotýkám že to nevyřeší ani servis a ani vyčkávací bod.
Lidově řečeno dokud neprojede první další se ani nehnou. K tomu všemu jsem já jako řízená loko přijel jako první za křižovatku a měl jsem nechat ty tři soupravy projet. Poté se mi automaticky přehodila výhybka a já se vrátil zpět na druhou kolej.

Dejme tomu že takto by to mohlo být. Avšak je to cca 10-ti minutová aktivita co funguje. A jak pokračuji dál co se týče programování trasy hráčem a vykřížim jeden s těchto vlaků v době kdy už tam nemají dávno být tak editor nebere v potaz časový úsek a počítačový provoz se opět změní.

Dále při naprogramování triviální trasy trafiku vpřed, zastavit, vyčkat, změna směru jízdy a na druhou kolej je vše v pořádku ale jak mile je tam někde návěstí na trati tak není šance. Trafik jede jen do předu a zmizí.

Myslel jsem si že v Microsoftu budou větší machři.

No, ber v potaz, že je to přes 10 let stará platforma. Ty priority projížděných vlaků se řeší pomocí tzv. servisů (zkus si o nich zde na fóru něco přečíst), jejichž správné použití je složité, ale funkční. Také je potřeba brát v potaz, že jakákoliv souprava si zabírá 3 traťové oddíly před sebou, ovšem tomu se dá zabránit použitím právě servisů.

Tak to je hodně prostoduchá reakce teda...

Programování na profesionální úrovni již uměli v šedesátých letech. Co to je názor že je to deset let staré?

Prolam......

jen doplním vlaky nejedou za sebou po jedné koleji ale každý jede z jiné koleje a přes dvoukolejné křížení. To žádný servis nevyřeší.... Přečti si pořádně co jsem psal...

Znova... Vlaky projedou jeden po druhém z depa jeden zleva druhý zprava a třetí z protisměru. Cca pětiminutová akce. A jak bloknu jeden vlak tak další dva se ani nehnou.... a vtom je problém priority.....

http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.0333843&y=50.6576094&z=18&base=ophoto&source=muni&id=1244

Najdi mi jeden vlakový simulátor s propracovanějším editorem, vydaný do roku 2001, a pak se budeme moct bavit dál...

Já osobně v aktivitách dělám asi rok a půl. Na toto bych si netroufl ani dnes, a za předpokladu, že je to tvůj úplný začátek s AE myslím, že sis vzal moc velké sousto. Ale, jestli se ti to nějak povede rád se nechám poučit.

V pohodě nejde o aktivitu jen zkouším co to umí. Udělal jsem screen druhého problému abych ti ukázal názorně ale nevím jak se sem vkládají obrázky.

Nic proti, ale nainstalij si základ a pak něco zkoušej, tedy žádnej bin a servis a pak si instaluj české vymoženosti ne americké a pak zjistíš, že díky nim se konečně aspoň dalo něco pěkného dělat v aktivitách. Nebejt Binu, tak je msts dávno v háji. Tak asi tak. Nezkoušej co nejde a všichni to vědí. Bez návěstidel, servisů toho moc v depe nenasimuluješ, kor. když ani mašina nedokáže po odpojení sama odjet, až tohle vymyslíš pak tu budeš bohem.

Ako mám spraviť na jednokoľajke udalosť závislú na mieste, ktorá bude platiť len pre jazdu späť?
(Nechcem použiť udalosť závislú na čase.)

Back
Nahoře