Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Ďakujem za rady.
@poison: ano, funguje to. Problém je ale pri zložitejšej trase, keď idem cez viac staníc či výhybiek.
@Dan J: presne tak som to robil naposledy a práve kvôli tej "zdĺhavosti" som dal dotaz.
Nevadí, aj za tú pracnosť to veru stojí za to. Ešte raz dík.

Přes víc stanic či výhybek? Nechápu, nikdy jsem tohle nezažil, jen jsem tipoval. Trasy traffic vlaků dělám jen v usecích kde hráč tento vlak potká, bloky jedou také jen v určité trase a to ze stanice odkud mne má blokovat do stanice, kde jej předjedu, s tím, že ve start stanici stojí na wp už před startem aktivity samotné. Navíc se snažím nepřekrývat trasy traffic, ale ruku na srdce někdy to neklapne. ;-)

To nemá nic společného s délkou trasy, ani přes kolik výhybek jede traffic. AE je prostě "hajzlík", který se chová jinak v testech a jinak při průjezdu aktivit, ale ještě jakž takž korektně narozdíl od OR. Nicméně bohužel složitější situace v aktivitě řeším tzv. testem úseku fyzickým průjezdem, dám příklad:
Aktivita Ostrava - Praha a v Pardubicích nějaká výjmečná událost, kde bude posun a křižování. Smozřejmě nebudu jezdit z Ostravy až do Pardubic, abych zjistil, že mi aktivita klapne. Takže udělám následující:
1. Udělám si jakoby novou aktivitu a nazvu si ji třeba křižování pardubice test a trasu postvím z Choceně (úsek musí být dostatečně vzdálen o stanice křižování, nebpť se taky nemusí aktivita chovat korektně) až někam třeba do Kolína se všemi reversy atd.
2. Traffic použiji z aktivity co dělám, no a jezdím daný úsek Choceň - Pardubice (test křižování) až někam za, třeba až do Kolína, dokud to nesedí. a tak si udělám postupně celou aktivitu po kouskách a ve finále otevřu aktivitu samotnou, kde je celá trasa a jedu celkový test.
Dan

Robil som nákladný vlak na širokorozchodnej trati. Hráč vchádza do výhybne Trebišov, kde na vedľajšej koľaji stojí iný Pn pripravený na odchod. Zároveň na normálnom rozchode prichádza Pn od Bánoviec nad Bebravou s pokračovaním do Košíc ale zo zastávkou v Slivníku, pretože sa nedostane na hlavnú trať ... ale tu ho na ŠRT dobieha hráč atď. Takže traffic ide cez viac staníc :)

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Ve tvorbě aktivit jsem začátečník. Když dám v editoru nový počítačový provoz, zadám "jména" a potom mi to hodí chybu: Selhalo uložení souboru s PC dopravou: "Název dopravy". Nevěděl by někdo co s tím? Předem dík.

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Ve tvorbě aktivit jsem začátečník. Když dám v editoru nový počítačový provoz, zadám "jména" a potom mi to hodí chybu: Selhalo uložení souboru s PC dopravou: "Název dopravy". Nevěděl by někdo co s tím? Předem dík.
Máš ve složce s tratí složku TRAFFIC?

Zdravím pánové, mám problém.
Tvořím jednu aktivitu. A problém nastává, když přijedu do Olomouce, ze směru od Bělidel mi jede rychlík, který se ale zastaví na odjezdovém návěstidle Bělidla. Měl by pokračovat do Olomouce na čtvrté nástupiště (můj vlak se nachází na třetím nástupišti).
Co mám dělat, aby mi vjel rychlík do stanice?? Předem děkuji za odpověď.

No moc informací si nám nedal. Kříží se trasa traffic s trasou hráče? Má traffic zatrženo zastavení u peronu? Zkusil si protáhnou trasu traffic až za návěstidlo za peronem?

Zdravím pánové, mám problém.
Tvořím jednu aktivitu. A problém nastává, když přijedu do Olomouce, ze směru od Bělidel mi jede rychlík, který se ale zastaví na odjezdovém návěstidle Bělidla. Měl by pokračovat do Olomouce na čtvrté nástupiště (můj vlak se nachází na třetím nástupišti).
Co mám dělat, aby mi vjel rychlík do stanice?? Předem děkuji za odpověď.

Pepo, pošli sem screen. :)

Venco, ten traffic se skutečně kříží s trasou hráče, ale co to má společnýho s tím, že nevjede do stanice? On tam nemá nic zatrženého, jenom VP a konec před návěstidlem.

No to může být ono, jak je ten traffic definován? Já bych jej postavil na Bělidla na VP se startem ještě před začátkem aktivity a vypuštěním v požadovaném čase, pokud by dále trucoval, zatrhnul bych mu ještě zastavení ve stanici i přestože tam máš VP. Pokud si zase postaví hlavu zkusil bych jej poslat na jiný peron.

Mne podobne trucoval traffic v Bratislave. Simuloval som výluku v tuneli a vlaky smerom do Bratislavy z Lamača nevedeli nijako prejsť. Nakoniec som to vzdal. Riešil som to aj s Dodom a nič sme nevymysleli ako to obísť. Niektoré veci proste nejdú tak ako chceš. Treba nájsť kompromis :)

Tohle je první screen. Zde je vidět situace v Olomouci. Jedu na třetí nástupiště a přes angličana se mi kříží trasa rychlíku z Opavy.
0XgyL.jpg

A zde je již vidět vlak hráče (zeleně) a traffic okolo, přičemž R 820 je veden na čtvrté nástupiště.
W6ycb.jpg

Myslím, že se ti to nepovede, neboť z toho směru a k tomuto nástupišti vlak nevjede ani když má cestu volnou.

Bohužel máš pravdu. A tak mi nezbývá, než to v Olomouci rozdělit na dvě části. Efekt se sice vytratí, ale na něm přece nezáleží.

Zdravím, tvořím takovou krátkou aktivitu Sv 29550, na kterou později naváže IC 550. Chtěl bych dosáhnout následujícího: Po příjezdu do Otrokovic objedu vůz a najedu na něj. Po najetí by se měla zobrazit hláška ve smyslu "Máš najeto". Zkoušel jsem několik postupů, ale buď se hláška zobrazila hned při startu aktivity a nebo vůbec. Myslím, že to bude souviset s nastavením aktivačních úrovní, ale z návodu na tvorbu aktivit jsem to moc nepochopil. Díky za každou radu.

Back
Nahoře