Používáte zastaralý prohlížeč. Ten nemusí zobrazovat tuto nebo jiné webové stránky správně. Měl(a) byste si jej zaktualizovat nebo použít alternativní prohlížeč.
To Poison:
Kdyby si dal otočný bod někam za nástupiště a tam pod nějakou záminkou (služební záležitost) zajel, případně změnil nástupiště pro cestu zpět tak to tam samozřejmě mít bude (nástupiště Kolín).
Ano Mirane, pokud tam bude chtít mít ten peron, bude jej muset přejet (např. z důvodu přestavení obratové soupravy k jinému peronu), ale otázka zněla, jak to má udělat, aby mohl jet zpět, to jsem mu napsal a upozornil jej, že pokud to tak udělá, nebude mít Kolín v jízdním řádu.
Já razím heslo, že tabulka F10 v MSTS je pouze pomůcka k tomu, abych popřípadě koukl na vzálenost (odpočet km) a zjistil v kolik asi přijedu do stanice. Hlavní je pro mne sjř. u aktivity do kterého koukám, a vidím kolik mohu jet, jaké je brzdící procento atd...
Zdravím, může mi někdo poradit, jak mám do hotové trasy hráče (prochází stanicí) dodatečně doplnit 2 otočné body (zacouvání do stanice a odjezd z ní)? Je to vůbec proveditelné? Odpověď když tak do SZ. Díky za rady. S pozdravem P. Zlámal.
Přesně tak a já když dělám změny vyhodím z aktivity traffic, takže vidím jen trasu hráče a když pak utnu někde trasu, tak pak definuji znova dále, po označení které tam zůstane kudy trasa vedla. Ale nesmí se utnout uložit a znova otevřít, to tam už pozůstatek trasy není. Ale když už tady píšu, celou dobu co dělám aktivity mně vrtá hlavou nač je v definici trasy "přechodný bod"? Po oznaření se tam udělá ten modrý trojůhelník.
Zdravím, tvořím aktivitu na direttissimě v Itálii (trať Firenze - Řím - Neapol) a narazil jsme na jeden problém. Trafic mě nejede maximální rychlostí jak bych potřeboval (250 km/h), ale významně nižší (cca 160 km/h). Neřešel tento problém už někdo?? Moc nevím co s tím. Samozřejmě mám v consistu danou maxvelocity na tuto rychlost, bo tam bývá v základu 40 m/s což je cca 144 km/h. Cca před rokem jsem řešil podobný problém na francouzské LGV, kde mě taky TGV nejezdili tak rychle jak měly. Tam jsem se na to nakonec vybodl. Tady chci aby mě v jednom úseku Frecc. předjela po druhé koleji. Já pojedu 200 v čele EN, takže pokud pojede Frecc. jen 160, tak mě jaksi nepředjede...
Děkuju všem za rady.
I když upravíš rychlost v con, tak v testech v AE traffic rychleji nepojede, jen když jej potkáš v aktivitě, kterou jedeš fyzicky, tedy přímo jako hráč, takže hold nezbývá než testovat příjezdy rovnou při hře.
Dan
Hraji hru Msts s tratí 321, ale mám problémy s tvorbou aktivit.
Pokoušel jsem se podle návodu z Youtubu vytvořit vlastní aktivitu, ale u některých tratí se mi nezobrazují zastávky (např. Praha Mas. n.-Kralupy nad Vltavou, Staré Město – Břeclav) a některé tratě se mi tam vůbec nezobrazují (např. Suchdol n. Odrou – Budišov nad Budišovkou). Pan Kašpárek (tvůrce trati 321) mi poradil abych zkusil v editoru dát vytvořit nový patch, ale to se mi seklo. Nevíte jak to opravit?
Prosím o pomoc,dá se někde předpokládám v trati upravit ,,ČAS NASTUPU,, vytvořil jsem aktivitu osobáku jihlava - Brno hl.n. a v některých zastávkách má pobyt dle JŘ 30 vteřin,ale čas nástupu mi ukazuje až 1 minutu 40 vteřin a když odjedu dříve,tak mi to pak píše,že jsem odjel v době nástupu cestujích.Na druhou stranu,když dodržím čas nástupu,tak stále nabírám zpoždění.
Jde to nějak upravit,třeba na 20 vteřin?
DĚKUJI za rady.
U každého peronu ( v AE modrá značka ) je po kliku pravým a volbě Vlastnosti nastavitelný počet cestujících, tak si to nastav, ale nesmíš dát pak JŘ přepočítat, jinak se ti to vrátí na default hodnoty, musíš JŘ napsat ručně.
Zdravím, potřeboval bych poradit. Chystám jednu aktivitu s kompletně nahraným hlášením zastávek v Regionově, jenže nevím, jak tam to hlášení hodit. Myslel jsem, že bych to udělal pomocí události závislé na místě, při možnosti "Zobrazit zprávu" je možnost výběru a přehrání vybraného zvuku, jenže po poklikání na ně se nic neděje.
Na to není potřeba nic znova vymýšlet. To vymyslel jeden chytrý pán už před mnoha lety a dal nám to tu k dispozici jako "Hlásič zastávek"(DHT-M1). K nalezení v sekci utilit a programů a také v tramvajových tratích.
Přesně jak píše bob57_cz. Nicméně, nějak to půjde. Pamatuji si totiž, že jednou jsem hrál nějakou nákladní aktivitu na trati SOB, a tam byl zvukovým hlášením ošetřen souhlas k odjezdu z výchozí stanice. Pokud je zájem, mohu zkusit aktivitu pohledat a případně poslat k prozkoumání.
Kdysi dávno byla jedna taková aktivita i na BP. Myslím, že to bylo udělané na principu neviditelných vozů a jejich zvuků. Pokud vím, tak ta možnost přehrát zvuk přímo pomocí nástrojů editoru aktivit v MSTS nikdy nefungovala.
Ahoj mám takový problém.
Dělám aktivitu pro BP. Jsem v Pardubicích a je tu problém, se kterým si nevím rady. Když jedu do Pardubic, tak na vjezdovém návěstidle by měla blikat "Výstraha" a pomalá 40 a na cestovém návěstidle by měla svítit "Výstraha". Ale když mám nadefinovanou trasu do kteréhokoliv šturcu, kam mám postavenou cestu traffiku, tak vždy zkysnu na cestovém návěstidle. Neví někdo, čím to je???