Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Tvorba aktivity - problém

Kank :
No Traffic tam nemám žiadny,a mám pocit,že je to stále na tom istom mieste,skúšal som to dva krát v rozličnom čase a aj tak to padlo.
Nebude to tým otočným bodom ?? alebo žeby v úkole treba zadať odpojenie vozňov ? Ale ako hovorím,presne toto mi fungovalo v iných aktivitách a tuto
to nejak blbne :roll:
Skúšal som si pustiť aktivitu v editore a tam môj vlak čakal na odchodovom návestidle...

Čo sa týka pádu MSTS,tak pri prechode na ten "padajúci modrý bod" mi MSTS vyhodí cab a na cca. 2 sekundy mi zobrazí ako pohlad na kolaje a v zápätí sa zobrazí čierna obrazovka,a začne asi 2 minuty načítavať a potom príde už len pozdrav od Billa...

Tak zkus to samé, ale například to postav na jinou kolej, případně zkus jiné umístění RB.

Ještě lze vyzkoušet další věci. Nadefinovat si podstatně kratší trasu jen v této stanici shodnou s tou kterou máš na obrázku. Pokud ti to padne opět ve stejném místě tak vyzkoušej i jinou lokomotivu. Dále můžeš ukončit trasu ještě před otočným bodem. Pokud ti to bude padat stále ve stejném místě tak je problém buďto v trati (musí řešit autor tratě neboť jsou poškozené koleje) nebo v tvém globálu (dostaneš se na typ koleje který máš nabořený ale přes který jsi předtím ještě nejel).

Odpojení vozů na pozici.

Hezký den, mám problém při tvorbě aktivity na Dvoukolejce a to se zobrazením hlášky po odpojení vozů na dané pozici. V žst. Dvorec připojim soupravu, ze které mám odpojit na konci vůz Gags v Netomicích u rampy. Vše mám zadáno, i v protokolu - podrobnosti se mi objeví: když ukončim úkol před odpojením, o nesplnění a když ukončím po odpojení, tak že jsem splnil odpojení vozů na pozici, ale co se mi nechce zobrazit je písemná hláška u této události. Nechápu proč, u události "připojit vozy" se normálně zobrazí. Dokonce jsem zjistil, všude jinde to funguje, že když dám u této trati "událost závislá na místě" 1. událost, povinné zastavení, úroveň aktivace 1, Písemná zpráva, pak dám zaáložku "počet úkolů 2 a zvýším aktivaci další události, která má následovat, v niž mám další písemnou hlaášku: 2. událost, písemná hláška úrovenň aktivace 0, povinné zastavení nezaškrtnuto, událost 1 a 2 mám dané na sobě se stejnám dosahem m, tak se mi vůbec písemná hláška události 1 nezobrazí a skočí mi až hláška události 2. Toto mi dělá jen u Dvoukolejky, případ s odpojením vozů jsem zatím jinde nezkoušel. Nevíte někdo čím to může být a jestli na tyto věci má vliv trať?
Předem díky. Dan

Podívej se do Zbyňkovy Topírny noc, jak to má udělaný na MasNa v Praze při odpojování loko v depu. Tam je to použitý. A hlášky o úspěšném odpojení vozů se tam vyskytují vícekrát. Třeba hned na začátku při odpojení vozu s odpadem z depa. Hláška "Nezapomeň založit vůz..."

Miran napsal:
Podívej se do Zbyňkovy Topírny noc, jak to má udělaný na MasNa v Praze při odpojování loko v depu. Tam je to použitý. A hlášky o úspěšném odpojení vozů se tam vyskytují vícekrát. Třeba hned na začátku při odpojení vozu s odpadem z depa. Hláška "Nezapomeň založit vůz..."
Zdravím, jsem to ale... To s tou "Topírnou", to mě nenapadlo. :eek: Stejně to ale nevysvětluje ten druhý problém, s těma hláškama 1 a 2, které jinde fungují a na 2 kol. ne. Ale nechápu jak by to třeba mohlo souviset s určitou tratí. Myslel jsem (vím že myslet znamená někdy h... vědět :D ) že události jsou chováním univerzální pro všechny tratě. :?:
Dan

Naposled editoval moderátor:

Dan J. napsal:
Miran napsal:
Zdravím, jsem to ale... To s tou "Topírnou", to mě nenapadlo. :eek: Stejně to ale nevysvětluje ten druhý problém, s těma hláškama 1 a 2, které jinde fungují a na 2 kol. ne. Ale nechápu jak by to třeba mohlo souviset s určitou tratí. Myslel jsem (vím že myslet znamená někdy h... vědět :D ) že události jsou chováním univerzální pro všechny tratě. :?:
Dan
Já to z hlavy přesně nevím, ale pokud chci hlášení až po odpojení vozů, musím zadat událost jako úlohu a to dovézt vlak na pozici. V topírně je to případ "nezapomeň vůz podložit čubou ať ti neujede" a "Ty jsi kluk šikovná" (po odpojení správné lokomotivy od konvoje). V Mos CT - Lanškroun je to událost, kdy odpojím v Rudolticích lokomotivu od konce soupravy. Při jiné události, myslím odpojit vozy se hlášení objeví, jakmile se s vlakem dostanu nad správnou kolej. Tohle využívám pro hlášení strojvedoucímu, že už vzadu má hranice a může zastavit.
Ale podmínkou je, aby stavitel trati danou kolej označil jako nákladní.
Ještě jedna podmínka. Vozy musí být LC. Proto je vhodné jako vlak hráče dát jen solo lokomotivu a pro vlak si nejprve přijet. Nebo na vlak jen najet.

Dobrý deň, potreboval by som poradiť. Ak si idem vytvarat aktivitu a v niektorej stanici si dám ,,pripojit vozne,, tak po zajdení na tieto vozne mi navestidlo nedovoli odist z kolaje (stoj, posun zakazany). Ako by som mohol spravit aby mi navestidlo dovolilo ist dalej? Za pomoc Ďakujem :study:

Hezký den, takže dělá to jen v Dvoukolejce. Napíšu Jirkovi e-mail. Ale zjistil jsem, že se ta hláška zobrazí jakmile vjedu na nákladní kolej a projedu první zelenou čáru ve směru jízdy, má vliv, jestli kliknu na první nebo druhou? Já bych spíš potřeboval docílit toho, aby se mi hláška objevila až po odpojení. :cry: No nic dnes už na to kašlu, vypínám editor. Zítra je taky den. :D S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Hezký den, takže dělá to jen v Dvoukolejce. Napíšu Jirkovi e-mail. Ale zjistil jsem, že se ta hláška zobrazí jakmile vjedu na nákladní kolej a projedu první zelenou čáru ve směru jízdy, má vliv, jestli kliknu na první nebo druhou? Já bych spíš potřeboval docílit toho, aby se mi hláška objevila až po odpojení. :cry: No nic dnes už na to kašlu, vypínám editor. Zítra je taky den. :D S pozdravem Dan.
Vždyť jsem to před chvílí napsal. Událost jako úloha a volba "dovést vlak na pozici, je to myslím poslední úkol v rolovátku.

petko742 napsal:
Dobrý deň, potreboval by som poradiť. Ak si idem vytvarat aktivitu a v niektorej stanici si dám ,,pripojit vozne,, tak po zajdení na tieto vozne mi navestidlo nedovoli odist z kolaje (stoj, posun zakazany). Ako by som mohol spravit aby mi navestidlo dovolilo ist dalej? Za pomoc Ďakujem :study:
Zdravím, toto samotné co píšeš asi nikomu moc neřekne. Záleží jak máš umístěné reverzní body a tak podobně, chce to trochu podrobněji napsat co a jak. Jinak MSTS umí "vymyslet" hodně zajímavých a nepochopitelných situací. :D Já osobně, když se morduju tak půl dne s nějakým problémem, křižování, vlak mi nechce odjet ze stanice atd. , tak to řeším nějakým kompromisem (nebo jako výše otázkou na fóru :D :D :D ). Ale jako hodne dobrý základ, vřele doporučuji přešíst si zde na fŕu zveřejněný návod na tvorbu aktivit. Základy tam jsou perfektně rozepsané. Já jsem z něj čerpal moc a moc. :D
Ať se dílo daří. Dan

Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
Vždyť jsem to před chvílí napsal. Událost jako úloha a volba "dovést vlak na pozici, je to myslím poslední úkol v rolovátku.
No a pak že už mi z toho editoru nehrabe. :D :D :D :D :D Dnes jsem do toho čuměl 5 hodin a prostě blbnu. :eek:
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Dan J. napsal:
No a pak že už mi z toho editoru nehrabe. :D :D :D :D :D Dnes jsem do toho čuměl 5 hodin a prostě blbnu. :eek:
S pozdravem Dan.
Zdravím, tak mi to ještě včera nedalo a udělal jsem si tři krátké testovací aktivity, tratě BP, Opava - Olomouc a Dvoukoleja. Nasadil jsem 3 vozy Ci jako loose con.
a traffic hráče loko ČSD T466, dal jsem úlohu "Dovést vlak na pozici", označil jsem nákladni kolej, pak ty 3 vozy Ci, do záložky vedle jsem zadal zobrazit zprávu a vložil text. Výsledek byl takový, že na trati BP a Opava - Olomouc se po odpojení vozu text zobrazí, ale u Dvoukolejky nikoliv. Takže je to podle mě nějaká chybka v trati samotné. Díky moc za rady, zase jsem o něco chytřejší. Tohle budu muset zkonzultovat s autorem tartě Dvoukolejka, ale kdyby někdo příšel na to čím to může být, prosím napište, jelikož nefunkčností těchto hlášek se komplikuje tvorba aktivit s posuny vozů.
S pozdravem Dan. :D

Tááák "Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil" :D :D :D :D
Problém u Dvoukolejky vyřešen. Musel jsem kliknout v editoru až na tu druhou zelenou čáru u nakladní koleje ve směru jízdy a hláška se zobrazila. Jo hold počítač + MSTS, a já jako užívatel.

Zdravím, už jsem se tu dlouho neptal ... :D :D :D , ale vážně.
Dnes jsem narazil na jev, který se mi ještě při tvorbě aktivity nestal, jedná se o tarť 2 kolejka a žst. Kamenný Újezd. Ve stanici, kterou během aktivity mám projet 3x, poprvé jako os, podruhé tak o 2h pozdeji do ní přijet s Mn, provedu posun a odjedu z ní z druhým vlakem do elektrárny a vrátím se zpátky a tady jsem narazil na problém. Né že by mi hra padla, nebo bych neprojel, ale ve stanici se mi objevil traffic, který jsem tam míjel s tím osobákem, co jsem projížděl poprvé. Výchozí čas mám u toho trf. 100% nadefinován jen jednou, pro kontrolu jsem ho v editoru máznul a trasa zmizela. Tím se chci zeptat, nemůže to být tím, že jsem se např. dostal do smyčky? Ale to by mi hra měla padnout, nebo ne?
Předem díky za odpověď Dan. :D

Jestli tam opravdu nemáš stejný traffic vložen 2x, tak se může jednat o jiný traffic, který má například omylem přiřazenou stejnou soupravu, případně i trasu. Možná by to chtělo ten dotaz napsat srozumitelněji, aby to bylo zcela jasné.

Nějak mi to nedá abych se nevyjádřil k češtině. Pánové, uvědomujete si jaký je rozdíl mezi těmito dvěma slovy - dovést a dovézt - ? A to nemám na mysli jen to jedno písmenko. Každé z těchto slov má zcela jiný význam. Jen doufám že to doslova (do písmene) neopisujete z obrazovky a že to mám v překladu dobře.
Pro ty kteří si ten rozdíl neuvědomují:
1 - vedu někoho někam za ruřičku neboli někam s někým dojdu pěšky.
2 - někam něco dovezu/dopravím neboli s něčím někam přijedu.
Co se týče MSTS tak to už popsal Zbyněk. Dá se to nadefinovat jen jako úloha která je splněna přejetím té zelené čáry. A pokud není v trati chyba tak by editor neměl dělat rozdíl mezi těma dvěma spolu spojenýma čárama. Jestli to rozdíl dělá tak je žádoucí o tom informovat co nejpřesněji autora tratě aby mohl zjednat nápravu a vydat příslušnou opravu.
Jinak ještě jedna podmínka (kromně těch čar na kolejích) musí být splněna. Tou je i přesné pořadí odstavovaných vozidel. Pokud přivezu na dotyčnou kolej všechna vyjmenovaná vozidla ale v jiném pořadí než je zadáno tak požadovaný úkol není splněn a díky tomu MSTS nijak nereaguje.
A na závěr na toto téma musím ještě malinko poopravit Zbyňka - není nutné vybírat vozidla pouze z loose consist, funguje to i s vozidly se kterými se začíná už přímo na začátku úkolu zapojenými v hráčem ovládané soupravě.

A teď k tomu trafiku - pokud budu brát to co je zde napsáno doslova tak z toho chápu, že ten trafik v té stanici stojí když jí projíždím tím osobákem. No a pokud neodjel tak tam stále z nějakého důvodu stojí i v okamžiku dalšího průjezdu. Nebo je to jinak? Prosím upřesnit!!!

Zdravím, ono je to tak,
Vlak odjede z Újezdu když přijíždím v 7:00 (začátek trasy u nástupiště K.U., tam se s nim míjím (já jedu směr Dvorec, traffic už při mém příjezdu opouští nádraží a normálně odjede). Pak přijedu do Újezdu od Dvorce, do Újezdu v 10:57, šíbuju a traffic tam není, jedu odvézt vozy do elektrárny vyzvednu prázdné, přijedu do Újezdu kolem 11:50 a na koleji stojí ten traffic co jsem míjel v 7:00. Takže ne výchozím bodě trasy. V editoru mám daný výchozí čas 6:58:00, v žádném případě ho nemám definován 2x, jako např vozy ve Strejčkově: Trasa, con. stejné a výchozí čas 8:08:00 a vč 9:04. Takže se objeví pokaždá když stanicí projíždím.
Dan
Ps: Aktivitu v místech Kam. Uj. dotvářím, takže v dobu 10:57 - 11:50 nemám nasazen traffic žádný, takže se teoreticky nemá co objevit. :?: Co se týká těch hlášek, tak už vše funguje a chyba je asi někde v trati, poněvač se musí označit až ta 2. zelená čára náklední koleje ve směru jízdy. Jinak hláška nevyskočí. Na jiných tratích to funguje normálně.

Zkoušel jsi spustit test aktivity v AE? To by mohlo leccos objasnit...

Kank napsal:
Zkoušel jsi spustit test aktivity v AE? To by mohlo leccos objasnit...
Zkoušel jsem to a traffic se tam vůbec neobjeví. No včera jsem to v tom Kamenném Újezdu trochu překopal, tak to testnu a uvidíme, jestli se tam objeví. :D :?: :D
S pozdravem Dan.

Zdravím, tak jsem byl asi fakt ve smyčce nebo nevím, ale dal jsem reverzní bod ne jinou kolej a ten traffic už se mi tam nezjevuje. :D
Dan.

Back
Nahoře