Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
Re: Tvorba aktivity - problém

Kosac napsal:
[ Pokud uz nikoho nic nenapada, musim udelat zmenu v trati a dat tam mezi vyhybky 1m kolej misto 0.3m. :-(
Samozřejmě, mezi vyhýbkami nesmí být kolej kratší než 1m. To se probíralo v první třídě školy do MSTS. :D

Nikde sem na to nenašel diskuzi, tak to píšu sem. Udělal jsem si aktivitu, ale když ji spustím, aktivita nabíhá bez problémů, ale těsně před koncem načítání mi spadne celé msts. Dělá mi to pouze u mnou udělané aktivity. :(

v tom případě bude chyba v tvé activitě.Chybný paths,začátek trasy,chybné úkoly,nezapsaný popis úkolu atd. V nejhorším jí smaž a vytvoř znovu a postupně zkoušej funkčnost.třeba díky tomu zjistíš,kde si udělal chybu

A nemůže to být tím, že mám slabší pc a nezvládá utáhnout tolik vlaků třeba? Mám na úseku Třinec - Praha kolem 15 proti jedoucích vlaků + nějáké ve stanicích odstavené.

folcek napsal:
A nemůže to být tím, že mám slabší pc a nezvládá utáhnout tolik vlaků třeba? Mám na úseku Třinec - Praha kolem 15 proti jedoucích vlaků + nějáké ve stanicích odstavené.
15 trafficů, je teda dost málo, a ty odstavené ve stanici máš lose consisty ?

pokud Ti ten traffic najíždí postupně a né všechny vlaky najednou,tak v tom opravdu problém nebude,ale jak píše Ondra...pokud máš ty odstavené jako loose consists (napevno umístěné na koleji),tak záleží kolik jich je a kolik jich máš ve výchozím bodě.Můžeš je případně postupně umazávat,ale jak říkám,záleží na jejich počtu.

Zdravím, chtěl bych se zeptat, v jekém složení jezdí vlaky Štůrovo - Levice a zpět. Koukal jsem na Zelpage, ale nikde jsem tam řazení na této trase nenašel. Předem díky. Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, v jekém složení jezdí vlaky Štůrovo - Levice a zpět. Koukal jsem na Zelpage, ale nikde jsem tam řazení na této trase nenašel. Předem díky. Dan.

Na osobných sú to 810+prívešák,nie som si istý či sa tam objaví aj 812....Duuso to bude vedieť určite

Jene napsal:
Dan J. napsal:

Na osobných sú to 810+prívešák,nie som si istý či sa tam objaví aj 812....Duuso to bude vedieť určite
Jane díky za odpověď. Už jsem nasadil 810 a 2 přívěšáky. S pozdravem Dan. :D
Ps: Poslední pracovní aktualizace je parádní. Jen by mne zajímalo, když pod ní vytvořím akt. jestli pojede i pod tou předešlou :?: Že by se hýbalo s kolejema jsem nějak nepostřehnul. :D A nechce se mi nechávat v compu i zálohu původní tratě bez prac. akt. (málo místa na HOD). :D :D

S hlavnými koľajami nebolo hýbané len s tupíkovími v Beši a v Kalnej takže všetko by malo šlapať aj naďalej.

Ondra.H napsal:
folcek napsal:
15 trafficů, je teda dost málo, a ty odstavené ve stanici máš lose consisty ?

Hlasku o nemoznosti pridani objektu mj. zpusobuje take situace, kdy pri umistovani looseconstu cast consistu vede za kusou kolej. Zrada je, ze v editoru prebyvajici vagony nejsou videt, ale kdyz za loose consist zatahnete, tak zacne vyjizdet ze kuse koleje jako snek z ulity. Dokud neni videt cely, vzdy zpusobi tento pad.

ZSR

Zdravím.
Mám problém. Dělám aktivitu pro BP a na hlaváku chci udělat delší časový interval mezi příjezdem a odjezdem, jak to mám udělat?? (Přijíždím v 23:40 a odjíždím v 0:06)

Pepa z Nuslí napsal:
Zdravím.
Mám problém. Dělám aktivitu pro BP a na hlaváku chci udělat delší časový interval mezi příjezdem a odjezdem, jak to mám udělat?? (Přijíždím v 23:40 a odjíždím v 0:06)
Napiš to do jízdního řádu. Doufám, že víš jak.

Tam může být problém s přechodem přes půlnoc. Ale s tím musí pomoct někdo z kolegů který už ten problém řešil.

Tommy66 napsal:
Tam může být problém s přechodem přes půlnoc. Ale s tím musí pomoct někdo z kolegů který už ten problém řešil.
Třeba takový Zbyněk by to mohl vědět, když dělal Topírnu. Ale já mám jiný problém. Napíšu příjezd - v pořádku, chci napsat odjezd - nejde

Pepa z Nuslí napsal:
Tommy66 napsal:
Třeba takový Zbyněk by to mohl vědět, když dělal Topírnu. Ale já mám jiný problém. Napíšu příjezd - v pořádku, chci napsat odjezd - nejde
Jenomže v topírně není jízdní řád zapsaný v msts ale musíš si ho vytisknout.

Pepa z Nuslí napsal:
Ale já mám jiný problém. Napíšu příjezd - v pořádku, chci napsat odjezd - nejde
A návod ve FAQ jsi už četl :?: :!:
Sice klepneš na příjezd, ale udáš čas odjezdu, teprve druhé klepnutí ti změní čas příjezdu. Taky to jde editovat přímo v textovém souboru, pokud umíš přepočítávat hodiny a minuty na sekundy. :D
Ondra.H napsal:
Jenomže v topírně není jízdní řád zapsaný v msts ale musíš si ho vytisknout.
Nesmysl !Tiskneš si orientační jízdní řád pro sebe. Jízdní řád pro aktivitu tam samozřejmě zapsaný je, jinak by aktivita nefungovala - podle čeho by se měl simulátor orientovat ??? Podle slunovratu ? :salut:

Pokud se šibuje, tak jízdní řád pod F10 fungovat nemůže, proto používám pro rozkazy k odjezdu události závislé na čase, které jsou samozřejmě aktivovány jen správnou jízdou v určité časové toleranci. (Nemůže být dáván odjezd, pokud ve stanici jsem ještě nezastavil) Například v Topírně noc nebyl možný odjezd pod F10 z Kutné Hory, ale z Kolína už vše funguje normálně.
Z toho vyplývá, že za pomocí kombinací všech událostí (Místní, jako úloha a závislost na čase) se dá vychytat vše a pak jízdní řád pod F10 vůbec nepotřebuji. Naopak mi připadá praktičtější si vše vytisknout na papír jako to mám v Den blbec a Topírně. Snad vada na reálnosti je, že na papír je nutné dát hodnoty i se zpožděním, aby se hráč neztratil a nepřijel někam moc pozdě a neskončil patem. Ale však je to jen hra.
Pokud potřebuji traffic přes půlnoc, tak všechny vlaky musí vstoupit před půlnocí a dál to řeší vyčkávací body. Taková Pannonka v Topírně noc čekala před Úvaly asi 5 hodin na svůj čas.

Pokud potřebuji traffic přes půlnoc, tak všechny vlaky musí vstoupit před půlnocí a dál to řeší vyčkávací body. Taková Pannonka v Topírně noc čekala před Úvaly asi 5 hodin na svůj čas.
Pokud vím, tak už to takhle dávno nefunguje, od určité verze binu vše funguje normálně a nic takového není nutné, mám to vyzkoušené, dělal sem aktivitu přes půlnoc a vše normálně fungovalo.

Ondra.H napsal:
Pokud vím, tak už to takhle dávno nefunguje, od určité verze binu vše funguje normálně a nic takového není nutné, mám to vyzkoušené, dělal sem aktivitu přes půlnoc a vše normálně fungovalo.
Myslím si, že to není pravda. MSTS totiž časy v jízdním řádu počítá v sekundách od půlnoci, tedy 00:00:00 do 23:59:59 bez ohledu na datum které se normálně mění. A tedy pokud začnu večer a jedu přes půlnoc, tak vlaky nasazené po půlnoci považuje za "odjeté" již při začátku aktivity protože mají čas nasazení menší než je čas začátku aktivity a znovu je nenasadí. Jediná možnost by byla aby si "odjeté" vlaky MSTS neoznačoval a mohl je tak opakovaně nasazovat. Něco jiného jsou události závislé na čase, ty se počítají v sekundách od začátku aktivity. Jeden problém s časem byl skutečně opraven. Bylo to o tom že časy přes půlnoc se zobrazovaly a počítaly jako by půlnoc nebyla a tak čas 01:00:00 se zobrazil jako 25:00:00. A pokud na svém tvrzení trváš tak mi tu aktivitu pošli. A taky napiš onu verzi Binu od které si myslíš že to bylo opraveno. Vlastním všechny verze a rád bych si to ověřil.

Back
Nahoře