Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Díky, Dane. Já používám LC také pouze tehdy, pokud na ně má najet lokomotiva, a teď jsem se lekl, že se kvůli své neinformovanosti nimrám se servisy zbytečně. Tak jsem docela rád, že tomu tak není.

Zdravím borci, MSTS mám asi necelý mesiac, objednal som si od Martina trať 321, pomaly sa učím robiť aktivity... pustil som sa do tvorby aktivity Os 7809 z Popradu do Košíc, no narazil som na jeden problém. Po vedľajšej, nákladnej koľaji púšťam mašinu smerom na Košice, lenže na návestidle má STOP, tak ako aj ostatné koľaje, len ja mám voľno. A preto by som sa chcel opýtať, ako by som mohol nastaviť, aby mal práve PC riadený traffic na návestidle voľno a mne by to voľno naskočilo až po tom, ako by on prešiel cez návestidlo? To by sa mi dosť zišlo pri mojej ďalšej tvorbe. Taktiež by som sa chcel opýtať, ako a kde môžem nastaviť presne cestovný poriadok, aby som si nastavil sam príchod, odchod a prípadne aj dobu, ktorá je potrebná na "nástup" cestujúcich. Lebo v tom editoru úkolú sa dá nastaviť iba čas príchodu, no ja by som to chcel zrobiť čo najreálnejšie. Vopred veľmi pekne ďakujem za rady a pomoc :oops:

Naposled editoval moderátor:

p0s3r4 napsal:
....Po vedľajšej, nákladnej koľaji púšťam mašinu smerom na Košice, lenže na návestidle má STOP, tak ako aj ostatné koľaje, len ja mám voľno. A preto by som sa chcel opýtať, ako by som mohol nastaviť, aby mal práve PC riadený traffic na návestidle voľno a mne by to voľno naskočilo až po tom, ako by on prešiel cez návestidlo?

Mašinu vypust na trať dříve než aktivita začne,popřípadě ji podrž někde ze začátku cesty na vyčkávacím bodě,aby projela až chceš ty.

p0s3r4 napsal:
Taktiež by som sa chcel opýtať, ako a kde môžem nastaviť presne cestovný poriadok, aby som si nastavil sam príchod, odchod a prípadne aj dobu, ktorá je potrebná na "nástup" cestujúcich. Lebo v tom editoru úkolú sa dá nastaviť iba čas príchodu...

V editoru cestovného poriadku klikni vo stanici(zastávke) na čas příjezdu,napiš čas odjezdu a stiskni OK.Pak znova klikni na čas příjezdu a napiš čas příjezdu.Čas odjezdu se ti nezmění.Pokud chceš toto dělat u traffic,nepoužívej Jízdní řád,ale traffic drž pomocí vyčkávacího bodu v přesném místě na požadovanou dobu u peronu stanice(zastávky).

no.. s tým PC trafficom som to urobil tak, ako si mi kázal a a aj cestovný poriadok som si nastavil presne podľa svojho, len došiel ďalší problém.. pri načitávaní aktivity mi vyhodí tabuľku a následne MSTS spadne...

http://www.myimg.de/?img=beznzvudc47a.jpg

Čo to je, prípadne čo mi treba upraviť, nastaviť?... ďakujem veľmi pekne

p0s3r4 napsal:

Otevři v editoru trasu Poprad Tatry-Košice a oprav počáteční bod,zřejmě jej máš chybně nastaven.

poison napsal:
p0s3r4 napsal:

Otevři v editoru trasu Poprad Tatry-Košice a oprav počáteční bod,zřejmě jej máš chybně nastaven.

No neviem, či to bude tým, lebo nastavil som ešte raz celú trasu a stále to nejde. Ono mi to išlo pred tým, než som naprogramoval cestovný poriadok a než som nastavil traffic riadený PC, aby začal o minútu skôr, ako celá aktivita a než som umiestnil vyčkávací bod... :(

Tak je možné, že v okamžiku spuštění aktivity trasa toho vlaku koliduje s trasou nějakého jiného vlaku, který se tam v té době také pohybuje.

Kank napsal:
Tak je možné, že v okamžiku spuštění aktivity trasa toho vlaku koliduje s trasou nějakého jiného vlaku, který se tam v té době také pohybuje.
nj, prestavil som trasy trafficov riadených PC... no nastal ďalší problém.. ten traffic, čo ide po vedľajšej koľaji, už má na návesti voľno, lenže pred prvou výhybkou zastane a nechce sa pohnúť ďalej... :(

p0s3r4 napsal:
Kank napsal:
nj, prestavil som trasy trafficov riadených PC... no nastal ďalší problém.. ten traffic, čo ide po vedľajšej koľaji, už má na návesti voľno, lenže pred prvou výhybkou zastane a nechce sa pohnúť ďalej... :(
To znamená že koliduje s trasou nějakého vlaku proti sobě - u MSTS celkem běžná záležitost,ale na to si zvykneš:D

Zdravím. Mám problém při stavění aktivity. Když chci do aktivity dát nějaký odstavený vlak tak ho tam vložím, ale on se v Editoru nezobrazí, ale v aktivitě normálně je. Nevíte někdo co s tím ?

Lukyy napsal:
Zdravím. Mám problém při stavění aktivity. Když chci do aktivity dát nějaký odstavený vlak tak ho tam vložím, ale on se v Editoru nezobrazí, ale v aktivitě normálně je. Nevíte někdo co s tím ?
Myslím, že tomuhle pomůže jen reinstal MSTS.:mad: Je to způsobeno pádem editoru.

Naposled editoval moderátor:

Zdar,
Dodělávám aktivitu, je na trati 321, neví někdo prosím jak docílit aby mi aktivita nekončila v poslední stanici ve které zastavuju ( v mém případě je to Kolín) ale až tam kde chcu já. Chtěl bych končit jakoby za jízdy v Praze Běchovicích. Tak nějak tuším, že asi jedíná možnost je zaškrknout zastavení v oněch Běchovicích a tam to skončit... Ale esi zná někdo jinou možnost, budu rád :-)

Klikni na Okna/Úkolové okno a smaž Základní událost.Pak v trati kde chceš ukončit aktivitu klikni pravým a vyber Umístit úkol kde zadej Úkol ukončen úspěšně.

To Poison: Dík za radu!
Teď už je tu snad poslední otázka k mé aktivitě... Dodělal jsem ji, mám ji projetou, ale ještě by to možná chtělo nějaké betatestery... Je to moje prvotina, takže to bude chtít zhodnotit/zkritizovat, protože už se chystám na další aktivitu, tak abych se vyvaroval dalším chybám... Kde to mám hodit? Jako do kterého fóra, aby mi to lidi mohli zrovna ohodnotit...

Dobrý večer.

Mám s MSTS problém. Při tvoření vlastní soupravy, v menu kde si vybírám jaké lokomotivy či vozy chci na soupravu dát, nemám možnost vybrat všechny lokomotivy/vozy které v MSTS mám. Mužu zadat jen 8 El. lokomotiv z toho dvě esa, tři peršingy, plecháče, hrbatou a bobinku. Víc El. loko v možném výběru nemám. fórum jsem procházel a nikde jsem tento problém či jeho řešení nenašel, pokud ano, pak se omlouvám.

Mohl by mi někdo poradit co s tím, abych měl ve výběru více než 8 lokomotiv? :(

Děkuji Le Vap.

Le Vap napsal:
Dobrý večer.

Mám s MSTS problém. Při tvoření vlastní soupravy, v menu kde si vybírám jaké lokomotivy či vozy chci na soupravu dát, nemám možnost vybrat všechny lokomotivy/vozy které v MSTS mám. Mužu zadat jen 8 El. lokomotiv z toho dvě esa, tři peršingy, plecháče, hrbatou a bobinku. Víc El. loko v možném výběru nemám. fórum jsem procházel a nikde jsem tento problém či jeho řešení nenašel, pokud ano, pak se omlouvám.

Mohl by mi někdo poradit co s tím, abych měl ve výběru více než 8 lokomotiv? :(

Děkuji Le Vap.
Pokud používáš pro spouštění MSTS trainstore, tak je to jasné, po každém ukončení MSTS musíš Trainstore otevřít a dát nástroje - vše zpět do MSTS.

Zdravim, chce sa opytat ako sa daju opravit potrhane trasy v aktivity editore. Budem vdacny za akukolvek pomoc.

IceMcLaren napsal:
Zdravim, chce sa opytat ako sa daju opravit potrhane trasy v aktivity editore. Budem vdacny za akukolvek pomoc.
Přesunutím oněch červených bodů na příslušné výhybky, případně jejich smazáním.

Back
Nahoře