Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

Tommy66 napsal:
A mně se o hospůdce nic neřeklo
Vždyť jsem ti psal sms? Bylo to na poslední chvíli.;)
Dan

Naposled editoval moderátor:

Dan J. napsal:
Tommy66 napsal:
A mně se o hospůdce nic neřeklo
Vždyť jsem ti psal sms? Bylo to na poslední chvíli.;)
Dan
A věř bylo nám fajn. Snad se podaří od Dana vyjednat tu exkurzi.

Naposled editoval moderátor:

Zdravím.
Takže abych objasnil tu exkurzi, co tu naznačil Joska. (omlouvám se, že to píšu sem do aktivit). Jde o to, že bych chtěl domluvit exkurzi do Technického muzea v Brně Lišni, kde mejsou jen tramvajové exponáty, ale spousta zajímavých historických vozidel. I když tramvaje zde převažují, alespoň tomu tak bylo, když jsem tam byl naposled. Koukal jsem na net a vstup je na objednání. Měl bych ale malinký návrh, bylo by asi nejlepší, kdyby se této příležitosti zorganizovat exkurzi chopil nějaký ochotný človíček z Brna. Zajel přímo na místo a věc by domluvil. Z Ostravy je to od ruky a osobní domluva je asi nejlepší, pak by navrhnul termín a jelo by se. Za svou osobu mohu říct, že bych určo jel, záleží jaký by byl o návštěvu TM v Brně zájem mezi zdejšími příznivci MSTS.
S pozdravem Dan.;)

Zdravím,vyskytl se mi další problém.Jestli jsem to tu už jednou psal,tak se omlouvám,ale pořád nevím,co s tím.Nevím,jestli to dělá jen u mě nebo i u ostatních,ale když děám trasu z Ostravy na Prahu,tak pak dám uložit trasu a naběhne mi tabulka s výběrem stanic,kde chci stavět.Fajn,všechno je v pořádku,než dojedu v seznamu do Přerova,odtud už mi to ukazuje stanice směrem dolů na Břeclav a přitom jsem tam trasu vůbec nedělal,dělal jsem ji na Olomouc.Nevíte někdo co s tím?Protože mě už to fakt nebaví a za takových podmínek se nedá pro MSTS pracovat.Díky s pozdravem Musa

Musa napsal:
Zdravím,vyskytl se mi další problém.Jestli jsem to tu už jednou psal,tak se omlouvám,ale pořád nevím,co s tím.Nevím,jestli to dělá jen u mě nebo i u ostatních,ale když děám trasu z Ostravy na Prahu,tak pak dám uložit trasu a naběhne mi tabulka s výběrem stanic,kde chci stavět.Fajn,všechno je v pořádku,než dojedu v seznamu do Přerova,odtud už mi to ukazuje stanice směrem dolů na Břeclav a přitom jsem tam trasu vůbec nedělal,dělal jsem ji na Olomouc.Nevíte někdo co s tím?Protože mě už to fakt nebaví a za takových podmínek se nedá pro MSTS pracovat.Díky s pozdravem Musa
Ahoj.
Já když jsem dělal aktivitu historický rychlík 2 díl, tak jsem v Přerově objížděl soupravu a pokračoval do Olomouce a stanice mi fungovaly. Dělal jsem to ale dávno, pod posl. aktualizací jsem v těchto mistech nedělal.
S pozdravem Dan.

Musa napsal:
A co takhle se v Prosenicích uhnout co nejvíce do leva. Nebo to v editoru nevidíš. Pokud ne, tak to rovnou zabal. Stačilo se podívat na stránky tratě 321.

Nejsem blbej začátečník,co neví,kam která kolej vede!Trasu jsem si udělal až do Prahy,ale prostě mám v seznamu Prosenice a pak hned Přerov,přitom jsem tama trasu nedělal.

Musa napsal:
Nejsem blbej začátečník,co neví,kam která kolej vede!Trasu jsem si udělal až do Prahy,ale prostě mám v seznamu Prosenice a pak hned Přerov,přitom jsem tama trasu nedělal.
Nejseš, tak jak se tam objevil ten Přerov. Musíš na most a překřížit trať. A po Prosenici se musí objevit Rokytnice u Přerova. Nemáš přehozenou ještě jednu výhybku.

Mám přehozené všechno,zelená trasa se přece objevuje,když děláš paths,tak si to postavím až na tu Prahu,jak jsem psal.Trasu jsem ukončil v Praze na Libni,ale udělá mi to tohle.Já nevím,proč to dělá,tohle se mi stalo už po několikáté.Při opačném směru je to v pořádku jak má,ale z Ostravy směr Praha neudělám.

Musa napsal:
Já jsem už udělal nejednu aktivitu a s tímhle jsem se ještě nesetkal na žádné trati, takže na MSTS bych to neházel a dovolím si tvrdit, že chyba bude na 99% na tvém přijímači.

Já už jsem se s něčím podobným už setkal a nevydumal jsem nic. Tedy kromě smazání. Trasa hráče končila ve stanici, v AE bylo vše v pořádku, nicméně MSTS zobrazoval v tabulce JŘ (F10) ještě nasledující zastávku s nesmyslným časem příjezdu. Za pokus stojí vyzkoušet to ještě v jiné instalaci MSTS.

Zdravím.
Já osobně si myslím, že do MSTS už je provedeno tolik různých zásahů, že opravdu nikdo nemůže na 100% tvrdit, že něco není možné. Už jsem se setkal např. na DVK, že se mi objevovaly soupravy, která jsem potkal a ony zmizely a při cestě nazpět tam opět byly, aniž bych měl vých. čas traffic 2x atd. Teď zápasím s tím, že mi MSTS kolabuje na zvucích, a na 4 jádrovém procáku se MSTS chová někdy podivně, hlavně jsou rychlejší jízdní vlastnocti traffic. Co jsem na starém PC měl na tak tak, tak teď ve stejné aktivitě (mnou vytvořené, takže vím přesně jak se má akt. chovat) přijedu do stanice i o 3 min. dříve. :-)
S pozdravem Dan.

Tak přátelé, tvořím aktivitu rychlíku a nevím jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti. Jde o to, že v Tišnově na Nedvědickém zhlaví na mě čekají dva "brejlovci" a já se k nim musím připojit. Jenže než k tomu dojde, tak mi naskočí hláška úkol nesplněn, nemůže mi někdo poradit co s tím?

Pepa z Nuslí napsal:
Tak přátelé, tvořím aktivitu rychlíku a nevím jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti. Jde o to, že v Tišnově na Nedvědickém zhlaví na mě čekají dva "brejlovci" a já se k nim musím připojit. Jenže než k tomu dojde, tak mi naskočí hláška úkol nesplněn, nemůže mi někdo poradit co s tím?
Jestli aktivitu tvoříš ty, tak tam musíš mít něco špatně zadané, jestli je to aktivita od jiného tvůrce může to být, že nestíháš čas určený ve scénáři aktivity. Podívej se co tam máš v hláškách nadefinováno.;)
S pozdravem Dan.

Mám dotaz na znalé. Dá se v aktivitě použít úkol "Připojit vozy" vícekrát pro jeden consist?
Příklad - ve výchozí stanici najedu na vůz, při svěšení se díky tomuto úkolu zobrazí hláška. V koncové stanici vůz odvěsím, objedu a znovu přivěsím. Potřeba je, aby se zase zobrazila hláška, jen s jiným textem.

Jacek napsal:
Mám dotaz na znalé. Dá se v aktivitě použít úkol "Připojit vozy" vícekrát pro jeden consist?
Příklad - ve výchozí stanici najedu na vůz, při svěšení se díky tomuto úkolu zobrazí hláška. V koncové stanici vůz odvěsím, objedu a znovu přivěsím. Potřeba je, aby se zase zobrazila hláška, jen s jiným textem.
Ahoj Jacku.
Jasně, že dá. Dáš tu hláškum která má být první a nazveš ji např.: "připojení1" a necháš ji aktivaci 1 (okýnko nahoře). Na ten samý vůz nadefinuj hlášku co se má zobrazit při druhém napojení "připojení2 a té dej aktivaci 0. Pak jen např. při posunu dáš na reverz hlášku "změňte směr" a dole dáš 2 událost "zvýšit aktivační úroveň události o jeden" a dole zadáš tu 2 hlášku o připojení. Po najezí na vozy se ti zobrazí.
S pozdravem Dan.

Jacek napsal:
Ahoj Dane. Dík za radu, bude to v nové misi (s novými skiny)
Ahoj Jacku.
Není zač. Já teď makám na aktivitě pro JZD 760mm a tam už mám tak 50 hlášek a řeším ty stejné situace. Ještě je jedny výborná vychytávka a to dát událost jako úloha a nahoře zadat dovézt vlak na pozici a např z 10 vozů soupravy máš na daném místě odpojit 5 vozů, tak je označíš a pokud hráč odpojí blbě např jen 4, tak se nezobrazí daná hláška a pak stačí kousek dále dát poziční hl. ukol ukončen neůsoěšne a je to. Po spravném odpojení samozřejmě nadefinuješ deaktivaci oné vařazující hlášky. Ale misí to být na definované nákladní koleji. Jinde to nefachá. Na nové skiny už se moc těším.
Dan

Zdravím,chtěl bych se zeptat,jak to mám udělat,abych mohl v Editor Tools při tvorbě aktivit mít výběr ze všech(nebo alespoň většiny) vozidel,co mám v Trainsetu?Protože se tam vždy zobrazují pouze vozidla použitá v poslední spuštěné aktivitě,napadlo mě to nastavit někdy v Train Storu,ale nemůžu na to přijít,tak jestli někdo víte,jak se to dá nastavit ... ?

Back
Nahoře