Tvorba aktivity - problémy

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna LLukass
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Tvorba aktivity - problém

MSTS (jak simulátor, tak editor) načítá pouze engy/wagy vozidel, které jsou dostupné. Tudíž nejspíše nezbyde nic jiného, než v TrainStore zvolit
Kód:
Nástroje (Tools) > Vše zpět do MSTS! (Unstore Everything!)

RE: Tvorba aktivity - problém

radekedar napsal:
MSTS (jak simulátor, tak editor) načítá pouze engy/wagy vozidel, které jsou dostupné. Tudíž nejspíše nezbyde nic jiného, než v TrainStore zvolit
Kód:
Nástroje (Tools) > Vše zpět do MSTS! (Unstore Everything!)

Díky za radu:)

Prozba

Dobrý den mám prozbu už jsem četl několik návodů ale nepochopil jsem počítačovou dopravu když už vlak postavim na trať tak nechtěj jet+nerozumim cd servisu předem děkuji za odpověď....

RE: Prozba

Pierry napsal:
Dobrý den mám prozbu už jsem četl několik návodů ale nepochopil jsem počítačovou dopravu když už vlak postavim na trať tak nechtěj jet+nerozumim cd servisu předem děkuji za odpověď....
Si přečti tohle http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842, pokud to ani potom nepochopíš, tak už nevím, protože tohle musí pochopit i *****.

Naposled editoval moderátor:
RE: Prozba

Kuba napsal:
Pierry napsal:
Si přečti tohle http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842, pokud to ani potom nepochopíš, tak už nevím, protože tohle musí pochopit i *****.
To už jsem zkoušel ale marně jde o to že na trati vlaky stojí ale nejedou kdy by měli i když jsem před ty vlaky dal stojící cd servis 2 tak nic v čem dělám chybu?

Tvoje otázka je stejného typu, jako když dojdeš do autoservisu a řekneš: "Nejede mi auto, co mám dělat?" Uznej, že na to nejde jednoduše odpovědět. V servisu nevědí, zda je nemáš na špalkách, zda jsi do něj nalil benzin ani to, zda sis do něj vůbec sedl a pokusil se nastartovat.
Musíš se ptát inteligentněji. Postupoval jsem podle toho a toho návodu, té a té kapitoly. Udělal jsem to a to, stalo se (nebo nestalo) to a to, pokračoval jsem tak a tak a dělo se (nebo nedělo) tamto a ono. pak Ti na to (možná) někdo kloudně odpoví.

Dan J. napsal:
Do puntíku přesně, jak píše Zbyněk, pokud si nenecháš poradit, tvůj problém a řeš traffic v celé délce, nechápu sice na co ti je traffic v celé délce své trasy, ale komu není rady...
Dan.
Zdravím,
přesně mé slova, které jsem psal v SZ. Já byl taky takový a byl jsem tu jen pro smích. K čemu dělat něco takového? A když si nenecháš poradit, tak tvoje mínus, nebude ti to nikdo jezdit. Mé aktivity jsou fiktivní, ale dalo by se číct, že vypadají jakž takž reálně, už slyším ty námitky, no... :D A teď mi někdo řekněte, komu vadí, že netvořím traffic v celé své délce. Najde se jeden člověk? Ano, možná, ale ten člověk budeš ty. Je to takto řešeno ve všech aktivitách. Aktivitáře, který to takto nedělá neznám. Takže jedna rada : Všechny aktivity, které máš, tak smaž...
Tímto jsem se po 4 měsících nelehkého mlčení vyjádřil možná trochu ostřeji, ale jinak to nejde! Komu není rady, tomu není pomoci, a Dan jakožto jeden z nejzkušenejších aktivitářů ti tady radí a ty...
Marek

PS: Já jsem tím poučeným, který kdysi taky nic neuměl, ale nakonec si poradit nechal, proto tě prosím, nech si poradit taky... Pokud se moderátorům zdá tento příspěvek jako zbytečný či od autora, který dříve sám dělal podobné, tak ho prosím smažte, ale prosím úplně ho smažte a nebo ho hoďte do odpadu a zamkněte... Nebudu už reagovat k tomuto tématu... Prostě se na toto téma přestávám bavit a na tomto fóru se s vámi taky přestávám bavit. Diskutujte se mnou jinak, třeba přes SZ nebo mailem. Já se vrátím, až bude klid!

EDIT: A téma smazáno do odpadu, no, konečně... Prosím moderátory aby tam hodili ještě tento můj příspěvek. Uniklo mi to pod rukou :D

A ještě malý dovětek - Aktivity do MSTS budu dělat i bez vaši podpory. Je to můj koníček, který mě baví. Ale už mě nebaví lézt sem na fóru. Jediné téma, které tu budu využívat bude burza, kde budu informovat o aktivitách a vlákno dílny našeho týmu. Ale vždy jen budu prezentovat a nebudu odpovídat. Pokud se někomu z Vás mé aktivity nelíbí, tak jak naznačil Amatér, tak si je nestahujte. Nikdo vás do ničeho nenutí, nikdo po vás nic nechce. Já po Vás chci jedinou věc. Nebuďme takoví! Když se podívám na ty, kdo na fóru píše rozumné příspěvky a tvoří do MSTS, tak takových je málo. Kdybych měl tady veřejně říct, kdo mi opravdu pomáhá nebo alespoň sem tam pomohl, třeba i jednou a za úplnou maličkost, tak je to JiříkTK, Dan J., Kryton, PepeQ, Hynďa, mikulda, Dominik, Johníík, Somatko a pár dalších... Samozřejmě že jsem teď nepočítal ty, kteří na fórum píšou rozumné příspěvky, ale jak už jsem dříve psal v SZ JiříkoviTK, takových je opravdu jen taková šestina, možná ani ne... Tak až se toto změní, vrátím se... Zatím se tu mějte...

Zdravím všechny aktivisty! :D

Mám takový problém, pokračuji v učení se tvorbě aktivit, ale pokaždé, když udělám pár kroků, tak mi klekne editor (při ukládání consistu nebo při přibližování na mapě apod.), nevíte někdo, čím to? jak to odstranit? Děje se mi to hlavně při tvorbě pro trať 236, u BP to není tak časté. jinak nehlásí mi to žádnou chybovou hlášku, nic, prostě kliknu a bez varování mě pošle k šípku... Nadbytečné consisty mám zaarchivované abych to měl přehledné...

Díky za pomoc!

Mortega napsal:
Zdravím všechny aktivisty! :D

Mám takový problém, pokračuji v učení se tvorbě aktivit, ale pokaždé, když udělám pár kroků, tak mi klekne editor (při ukládání consistu nebo při přibližování na mapě apod.), nevíte někdo, čím to? jak to odstranit? Děje se mi to hlavně při tvorbě pro trať 236, u BP to není tak časté. jinak nehlásí mi to žádnou chybovou hlášku, nic, prostě kliknu a bez varování mě pošle k šípku... Nadbytečné consisty mám zaarchivované abych to měl přehledné...

Díky za pomoc!
Mám takový dojem, že na tohle pomáhalo přepnout MSTS na 16bitové zobrazování barev.

Miran napsal:
Mám takový dojem, že na tohle pomáhalo přepnout MSTS na 16bitové zobrazování barev.
A nebylo to právě opačně, přepnout na 32bitové barvy??? Já totiž funguju na 32bitových a bez problému. Ať tak nebo tak, zkus si je změnit na ty opačné než máš.:D

Kuba napsal:
Miran napsal:
A nebylo to právě opačně, přepnout na 32bitové barvy??? Já totiž funguju na 32bitových a bez problému. Ať tak nebo tak, zkus si je změnit na ty opačné než máš.:D
Ahoj Kubo, ne, bylo to na 16 bitové, já s tím měl ten samý problém, na novém PC mi to jede i pod 32 bitovými.
Dan

Vyzkoušej, mně nejnovější BINy jedou na 32, dříve jsem musel mít nastaveno 16. A počítače jsem neměnil.

Tak problém byl opravdu BINového charakteru (zřejmě) na pracovní verzi běží Editor OK (až na to, že mi hra spadne, když předčasně chybou ukončím úkol, ale to jdu testovat na stabilní verzi ;) )
Děkuji za odpovědi!!!
Jooo, takže na poslední stabilní verzi BINu mi po porušení podmínek úkolu hra skočí zpátky do menu, ale prozměnu mi opět padá editor a to i na nejnižším rozlišení a 16ti bitu... Takže si mam prej vybrat, jesli chci tvořit nebo jezdit :D a nebo budu stále přeinstalovávat bin :D

já to nechápu, tak sem hodil pro test windowsy do 16-ti bitu a editor běží, všechno běží na stabilní verzi, akorát mi zase padne při ukládání consistu, ale jak kdy...
Já tenle program prostě nechápu, to je tak náladovej software! :D

Mám problém pri tvorbe jednej aktivity na trati 169, potrbujem v Košiciach odpojiť na stanici posledné dva vozne, ale nejde to urobiť pretože tie sa dajú odpojiť iba na nákladnej koľaji. Dá sa nejako nastaviť aby to šlo odpojiť i mimo nákladnej koľaje?

MSTS333 napsal:
Mám problém pri tvorbe jednej aktivity na trati 169, potrbujem v Košiciach odpojiť na stanici posledné dva vozne, ale nejde to urobiť pretože tie sa dajú odpojiť iba na nákladnej koľaji. Dá sa nejako nastaviť aby to šlo odpojiť i mimo nákladnej koľaje?

Ahoj.
Odpojit by jsi měl kdekoliv, ale jestli chceš hlášku po odpojení, tak jedině na nákladní koleji, na osobní to ošetřit nejde.;)
Dan

Mám ešte jeden problém, nastavil som si posun v stanici. Prídem so súpravou na 1. koľaj a mám pripojiť za prvé štyri vozne súpravy lehátkove vozne na druhej koľaji. Rozpojím tú časť súpravy, prídem pred výhybku a začnem cúvať, a pripojím tie lehátkove vozne. To je všetko v poriadku. Ale keď prídem ďalej dopredu aby som sa vrátil späť na prvú koľaj a pripojil späť zvyšné vozne, tak už na prvú koľaj zacúvať neviem, lebo výhybka je nastavená kdesi na poslednú koľaj. V editore sú výhybky nastavené dobre, aj zmeny smerov. V čom je potom chyba?:cry:

MSTS333 napsal:
Mám ešte jeden problém, nastavil som si posun v stanici. Prídem so súpravou na 1. koľaj a mám pripojiť za prvé štyri vozne súpravy lehátkove vozne na druhej koľaji. Rozpojím tú časť súpravy, prídem pred výhybku a začnem cúvať, a pripojím tie lehátkove vozne. To je všetko v poriadku. Ale keď prídem ďalej dopredu aby som sa vrátil späť na prvú koľaj a pripojil späť zvyšné vozne, tak už na prvú koľaj zacúvať neviem, lebo výhybka je nastavená kdesi na poslednú koľaj. V editore sú výhybky nastavené dobre, aj zmeny smerov. V čom je potom chyba?:cry:

Problém už odstránený, stačilo dať kus ďalej od seba zmeny smerov:)Aktivita hotová

Zdravím,mám jeden dotaz ohledně aktivity,kterou tvořím..mám už vše hotové,dokonce sem ji v průběhu i několikrát zkoušel spustit a vše v pohodě..ale když jsem teď dodělal statické vlaky,tak mi to prostě při načítání spadne(jediná hláška,která se objeví je nějaký chybějící SMS soubor,což myslím problém nebude,kvůli kterému to padá)...tak jsem zkusil odstranit určitou část(asi polovinu) statických vlaků a najednou se to opět načetlo(i s tou hláškou o chybějících SMS souborech)..tak se chci zeptat,dá se nějak třeba poznat,které vagóny(jak jsem já usoudil) dělaly ten problém s padáním?abych věděl,které tam teď nemám dávat,protože se mě to nechce po každém jednom vloženém vlaku spouštět a opět vypínat(kvůli docela dlouhému načítání)...nebo jestli je i nějaký program,který by třeba nasimuloval spuštění hry? Díky za radu ;)

Back
Nahoře