Ladeni 182

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj,

tak zde mame finalni verzi, ktera bude kompatibilni i se zvuky po dohode s Jackem.
Jsou to engy pro 181.001 - 181.080 (181.028), dale pro 181.081+ (181.131) a pro 182/183 (182.168). Obsahuje updatovanou jizdni charakteristiku dle charakteristik (vykon, treni, rozjezd), svetla pro BIN podle standardu, 4 polohove ovladani obou sberacu a v kabine updatovany ampermetr a ovladac sberacu.

http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd182v104.zip
http://csd.webzdarma.cz/Files/Cd181v101.zip

Naposled editoval moderátor:
Vďaka, už ich veselo klonujem.

Chcel by som sa opýtať na svetlá. Pán autor svetiel - to si iba urobil čáry-máry v engu a zabalil ? Očividne hej, lebo toľko chýb som našiel až strach. Napríklad nechápem, ako môže byť pri pozičných svetlách v smere jazdy položka Unit nastavená na 0. Aký to má význam ? Robí to viac škody ako úžitku.
Reflektor zadného stanovišťa ani nesvietil, pretože os z je krátka. Model je symetrický, to znamená, že ak mám predný reflektor na osi z 8,71, tak dozadu nebudem dávať 8,67, či koľko to bolo, však.
Ďalšia nepochopiteľná vec - vpredu je reflektor nastavený na dve žiarovky, ale vzadu už zrazu nie, iba jedna žiarovka.
Na záver - nech toto nie je brané ako rýpanie, ale od čoho sú testeri ?

Ja som to opravil, ak je záujem, zašlem.

Robo: eng samotný jsem teď nezkoumal, ale podmínka Unit(0) je u světel v "posunovacím" režimu (při předpokladu nastavení "fází" posun/trať/trať+reflektor(vypnuto/dim/bright) ) v pořádku - u mých mašin je to taky tak - je to kvůli tomu, že když při posunu mám rozsvícené všechny 4 pozičky a najedu předem na vozy, tak aby mi svítili stále... přece je v tom případě fíra nevypíná podle toho kde zrovna má posunový díl, ne? :lol: :eek:

OndraJ napsal:
Robo: eng samotný jsem teď nezkoumal, ale podmínka Unit(0) je u světel v "posunovacím" režimu (při předpokladu nastavení "fází" posun/trať/trať+reflektor(vypnuto/dim/bright) ) v pořádku - u mých mašin je to taky tak - je to kvůli tomu, že když při posunu mám rozsvícené všechny 4 pozičky a najedu předem na vozy, tak aby mi svítili stále... přece je v tom případě fíra nevypíná podle toho kde zrovna má posunový díl, ne? :lol: :eek:
Bylo by super, kdyby se povedlo Džordžovi v binu zprovornit ten další ovladač světel, co tam je někde zakuklený, ale nefunkční. Už si to nepamatuji, ale snad měl být pro zadní světla.

Re:

David Hájek napsal:
Zdravím,
tak tady je něco pro ZSR /stroj ČD 181 115/ ...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/cab181_115a.jpg

a tady zase něco pro Dušana ... :lol:

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/cab181_115b.jpg

Pro detailisty jen dodávám,že uvedený front pultu stroje 181 115 je neanimovaný.S nějakým laděním odstínů a pozice vůči středu koleje jsem si samozřejmě hlavu nelámal. :lol:

David
Zdravím dá se někde stáhnout ta kabina?

Mno tuto vypadá hodně dobře. To by se nám s Jonášem líbilo. Jen tak dále pánové.

zsr napsal:
Ahoj,
diky za svetla Robovi i Jackovi - nakonec jsem si nebyl jisty, co pouzit, takze jsem jen opravil spatnou pozici zadniho reflektoru a u jedne 181 pridal dvojity halogen. V testech sviceni vse vypada OK, kdyby neco, ozvete se.
ZSR
Ty modely jsou nesymetrické ?
Je mi divné to usazení pohledů kabin - velká disproporce mezi
center.ace ......Position ( 0.9 3 5.9 ) a
cab_back.ace...Position ( -0.65 2.8 -8.4 ) ..zadní pohled místo pravého
Další bota je tu: Type ( PANTOGRAPHS_4 TRI_STATE ) NumFrames ( 2 1 2 ) a
v Readme.txt stojí text:
Lokomotiva ma oba sberace ovladatelne pomoci 4-polohoveho prepinace s koncovou polohou, ovlada se standardne klavesou "P".

Má-li být ovladač sběračů v kabině plně funkční pro bin, musí mít i 4 NumFrames a pak na ovládání nestačí jen "P",
ale jsou potřeba 2 povely - P/Shift+P ( u mne P/O ).

Ahoj Bobe_57,

do cvf, jehoz se to tyka, jsem nesahal krome ampermetru sberace, takze vse ostatni je puvodni nastaveni z TBP. Nicmene je to dobra prilezitost to opravit. Muzes prosim navrhnout nove hodnoty pohledu?
Co se tyce prepinace pantografu, tam jsem opet jen zmenil typ prepinace, ale animace je puvodni. Chodi to (lze ovladat oba sberace), ale 3. a 4. poloha nejsou animovany, takze pokud nekdo animaci upravi, byl by to super. Udelal bysto?

ZSR

zsr napsal:
Ahoj Bobe_57,
do cvf, jehoz se to tyka, jsem nesahal krome ampermetru sberace, takze vse ostatni je puvodni nastaveni z TBP. Nicmene je to dobra prilezitost to opravit. Muzes prosim navrhnout nove hodnoty pohledu?
Co se tyce prepinace pantografu, tam jsem opet jen zmenil typ prepinace, ale animace je puvodni. Chodi to (lze ovladat oba sberace), ale 3. a 4. poloha nejsou animovany, takze pokud nekdo animaci upravi, byl by to super. Udelal bysto?
ZSR
Ta kabina je upravená malovaná 141 a už jsem na ni ( 141 ) koukal kvůli Pikkovým novým úpravám modelů (141,121).
Někdo tu někam vyhodil náhled šestikolové neanim kabiny, bylo by příhodnější rozchodit tuto. Ty materiály ale nemám. Ze stávajících materiálů to taky nebude hned, nevím, kam dříve skočit, mám tu haldu individuální dodělávek. No - pomalu snad na to dojde.

Proč má každá mašina jiné rozdělení výkonu na kontroleru ?
U 181028 bude problém s animacemi šuntovacího kontroleru, až bude konečně správná kabina.
Šunťák bude animovaný nejen na šuntech a návratu, ale i na odporech ! Máš tam botu :
...
...
Notch ( 0.23 0 Dummy ) - poslední odpor
Notch ( 0.26 0 Dummy ) - hospodár serie
Notch ( 0.28 0 Dummy ) - 1.sh
Notch ( 0.30 0 Dummy ) - 2.sh
Notch ( 0.32 0 Dummy ) - 3.sh
Notch ( 0.30 0 Dummy ) - návrat na 2.sh
Notch ( 0.28 0 Dummy ) - návrat na 1.sh
Notch ( 0.26 0 Dummy ) - návrat na hs
Notch ( 0.28 0 Dummy ) - tohle by měl být přechod s/sp, ale najede opět šunťák v animaci
zde na odporech sp se situace bude opakovat
Notch ( 0.30 0 Dummy ) -
Notch ( 0.32 0 Dummy ) -
Notch ( 0.33 0 Dummy )
Notch ( 0.34 0 Dummy )
...
...
Podobně u ostatních.
Přechod musíš mít bohužel kvůli animacím až nad šunty ( nebo na hodnotách mezi jednotlivými sh, v žádném případě stejné a musí s tím být pak počítáno při nastavování framů v animaci cab ).

Načítání cvf je odlišné od načítání eng. Zatímco v eng můžeš různě hýbat s hodnotami % horedole, při zvedání polohy kontroleru se načítají jednotlivé nody za sebou postupně v pořadí bez ohledu na vloženou %hodnotu, tak v cvf se to řídí striktně právě tou hodnotou % a ještě se to chová jako vícenásobný komparátor - vždy je platné právě načtené % nebo nejblíže nižší hodnota, pokud není rovnost.

bob57_cz napsal:
zsr napsal:
Ahoj Bobe_57,
ZSR
Ta kabina je upravená malovaná 141 a už jsem na ni ( 141 ) koukal kvůli Pikkovým novým úpravám modelů (141,121).
Někdo tu někam vyhodil náhled šestikolové neanim kabiny, bylo by příhodnější rozchodit tuto. Ty materiály ale nemám. Ze stávajících materiálů to taky nebude hned, nevím, kam dříve skočit, mám tu haldu individuální dodělávek. No - pomalu snad na to dojde.
Tu neanimovanou nafotil a letmý nástřel hodil do placu David Hájek. Tuším byla na 181.

Ahoj Bobe_57,

toto razeni stupnu je kompromis, ke kteremu jsme dospeli s Jackem - bohuzel je tam problem se zvukem stykacu, pokud preskakujes hodnoty. Zatim to tedy necham kvuli zvuku. Pokud by se nekdo dal do animace, poslete mi prosim navrh a zacnu to resit. Ted je k dispozici sice nedokonale ale toto reseni.

ZSR

zsr napsal:
Ahoj Bobe_57,
toto razeni stupnu je kompromis, ke kteremu jsme dospeli s Jackem - bohuzel je tam problem se zvukem stykacu, pokud preskakujes hodnoty. Zatim to tedy necham kvuli zvuku. Pokud by se nekdo dal do animace, poslete mi prosim navrh a zacnu to resit. Ted je k dispozici sice nedokonale ale toto reseni.
ZSR
Stykače tam nejsou slyšet žádné. To, co je slyšet, to je pneumotor pohonu hl. kontroleru.
V mašině je to rozdělené tak, že v jedné polovině strojovny je HK a v druhé polovině za prostřední příčnou uličkou je šuntovací kontroler. Jsou to dva samostatné přístroje.
Klidně bych se na zvuky šunťáku vybodnul, protože zrovna sedím na té straně u kontroleru a přes hukot větrálů ten šunt vzadu vůbec nemusím slyšet.
Tímto by mohl být jednoduše vyřešen ten problém nepatřičných dvojdozvuků při přechodu.
A co po přechodu do zadní kabiny ? Nic. Bohužel pořád totéž, protože zvuky v msts nejdou otáčet.

Re: Re:

Jak je napsáno na 1.stránce tohoto vlákna
kamkoliv do sekce ( pod )
Engine ( xyz
..někam sem..
na pořadí položek nezáleží, jen musí být v správné sekci.
To je ale jen určení parametrů, taktéž musí být nadefinované i ovladače v
EngineControllers (
viz tamtéž.

Back
Nahoře