Model x6x by Kulica, Hekl a spol.

Kořa napsal:
Zdravím Vás
Mockrát děkuji za krásne vozidla,které jste dnes nadělili a přeji Vám krásné prožití Vánočních svátků.

Měl bych jen malý dotaz:
u lokomotiv WTB 163 039 a 163 079 nefunguje EDB? Když mám soupravu WTB 163+3x Bdmtte tak moc nebrzdí mě přijde.

I já se přidávám k dotazu. Po prvotním odbrzdění navíc samotná mašina nebrzdí ani průběžně.

pokud jde o tu nereagující průběžnou brzdu, tak to se dá celkem rychle vyřešit následující úpravou v engu:

původní řádek: BrakeEquipmentType( "Graduated_release_triple_valve, Handbrake, Emergency_brake_reservoir" )

úprava: BrakeEquipmentType( "Graduated_release_triple_valve, Auxilary_reservoir, Handbrake, Emergency_brake_reservoir" )

Zdravím.
Chtěl bych se pozeptat na takovou věc, prosím vás, nezdá se vám, že lokomotiva ČD 151.007-2 je nějaká zdechlá?
http://modely-msts.cz/screeny/151007.jpg
Táhnu Ex 152 Hutník na trati pro MSTS 321, počasí zima a sněžení a i když jsou úseky například mezi Studénkou a Suhdolem kratší než ve skutečnosti, tak v aktivitě do Suhdolu přjedu s minutovou sekyrou a to mi jede MSTS v PC docela svižně a za Zábřehem mi trvá než se rozjedu do kopce a do stanice Krasíkov naberu 2 minuty. I jindy, než se rozjedu, tak se té mašince vůbec nechce a při malinko větším záběru jde hnedle do skluzu. Složení soupravy je toto:
ČD 151.007 + 2x ČD Bmee + 2x ČD Bpee + Bee 513 + ČD BDbmsee + WRmee + ČD Apee 141
Je to leností mašiny, nebo MSTS bere v potaz že sněží a tím je rozjezd pomalejší?
Dan

Dane určitě je to počasím a nastavením msts. Bohužel už si nedokážu vybavit, kde se to v msts upravuje.

Při počasí "sněžení" je v MSTS snížená adheze. A to i v jiných ročních obdobích, tedy i v létě + sněžení. Upravovat toto je ovšem nevhodné, protože to musí mít nastaveno všichni stejně. Nejjednodušší by bylo v tomto případě změnit počasí na zima + jasno.

Ahoj, tak jestli to je počasím, tak je to v pořádku, jen musím dát v aktivitě větší toleranci ke spoždění, ona ta sekyra szejně od určitého místa naroste jako prase, ale to už bych prozradil děj aktivity. Mně šlo o to, jestli nebyla udělán nějaký obd. mašiny o kterým nevím. Stahoji vždy hned po vydání a ano, jak píše Jiřík, aktivita se musí chovat všem stejně, proto ten dotaz na nastavený eng. lokomotivy a zásah do počasí bych už vůbec nepreferoval. Pokud MSTS rozeznává změny počasi a jízdní vlastnosti, tak je to dobře. Je zajímavé, že u parních lokomotiv, se kterými dělám aktivity to tak znát není.:D Jooo hold je se třeba zaškolit s dobou na elektriky...:D
Dan

Navíc banda klouže - je to sráč. Si všimni, prší a vlaky s banánama mají tak nějak našustrováno 10 minut.

KTM robia svoje. Dokonale vyhladzujú povrch obručí. Šmýkajú sa o dosť viac ako na 350. Nerátajúc to, že majú o nejaké to kilečko aj menej......

Z dílny teamu HK a spol vyjela fotbalová 163.043.Díky za krásné skiny.

Naposled editoval moderátor:
Pánové zdravím, staženo a opět moc pěkné mašinky. Už vím, že jsem s tím asi otravný, ale od jistých mašinek se přestala dělat verze mimo službu, zrovna jsem si pochvaloval, že jsou lokotky v obou verzích a mohu je flákat do depa a nemají smetáky navrch.:D Vypadá dost divně postavit akovou mašinu třeba na točnu v Třebové.:D Jinak díky za objasnění situace jízdních vlastností Banána. V tom pžípadě je jízda parádní, i když se člověk místy zapotí aby stíhal časy v sjř., za sněžení.;)

opět parádní, hoši děkujem!! :) Už se těším na faceliftovaný 362,363 jestli budou, hned s nima začnu tahat rychlíky Praha-Brno :)

Ahoj chlapi, už se to tu řešilo... Mám problém u většiny nově vydaných mašin 16x a 36x s dynamickou brzdou. Zkontroloval jsem cestu v engu a tam je napsaný ten správný formát ale tahle brzda i přesto nefunguje. Je chyba ještě někde jinde? Jinak modely sou moc pěkný.

EDB je nastavena na malí rajčák zvlášť ak sa nemýlim. Čiže nebrzdí tak ako v reále.

Moc se v tom nevyznám ale de o to, že když chci použít klávesu pro spuštění EDB ozve se takovýto řvaní jako když chcete použít EDB při zařazeném výkonu a nic jinýho se neděje. Chtěl sem se projet s 162011 ale takhle s ní moc nenajezdím:-).

Uz sa to riesilo pri prvych WTB, tu plati, to iste, co pisal Robo k ladeniu uz vtedy, takze citujem:
Vraj sa množia dotazy, prečo 163 WTB tak slabo brzdia. Mnohí ste už správne zistili, že EDB nefunguje. Naschvál som ju z engu vyhodil, pretože MSTS nevie rozumne zosúladiť brzdenie vzduch + EDB na HJP. Ak by som tam EDB nechal, brzdili by naraz EDB + vzduch a spôsobilo to až príliš vysokú a hlavne nereálnu brzdiacu silu. Preto som sa rozhodol EDB z engu vypustiť. V reály sa samozrejme stať môže, že EDB vypadne, ale dlho takto HDV jazdiť určite neostane. Vďaka za pochopenie.
Ak by niekto prišiel s lepším nápadom, nech sa páči, môže písať.
Len doplnim, ze dodnes neprisiel ani jeden funkcny navrh;)

Back
Nahoře