ČéDés, aneb kdo byl a nebyl přijat ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Hübschík
  • Datum začátku Datum začátku

Byl jsi přijat na stipendium ČéDés ?

• Ano

Hlasů: 6 35.3%
  • Ne

Hlasů: 11 64.7%

• Hlasovalo členů
    17
H

Hübschík

Host
Zdravím, mohu se zeptat kolik lidí chodící na toto fórum bylo přijato na stipendium? Díky Dennis

Nevím to jistě, ale my kteří už studujeme na SŠ tak jsme dostali nabídku od ČD o něco déle než (bývalí) studenti ZŠ a všechny obíhačky po doktorech jsme dostali za úkol přes prázdniny. Takže my to budeme vědět zřejmě až v září, ale nevím to jistě. Avšak co jsem slyšel, tak ,,základkáři" už to mají zasebou a vědí jestli jsou přijati a nebo ne. Dnes jsem dodal doktorce veškeré lékařské zprávy, mám vše v pořádku, tak snad ten kontrakt vyjde :D:D,ale může se stát cokoliv, tak se raději zdržím hlasování v této anketě abych to nezakřikl...

My na dopravce v DC jsme měli též možnost stipendia ČéDes,jenže mít na SŠ průmer pod 2,5 je někdy nadlidský výkon.Většina lidí se tam od nás přihlásila a všechny vzaly do 2 kola a teď čekají na výsledek.Chtěl jsem jít taky do toho,ale nevešel jsem se s průměrem.

zubacka napsal:
My na dopravce v DC jsme měli též možnost stipendia ČéDes,jenže mít na SŠ průmer pod 2,5 je někdy nadlidský výkon.Většina lidí se tam od nás přihlásila a všechny vzaly do 2 kola a teď čekají na výsledek.Chtěl jsem jít taky do toho,ale nevešel jsem se s průměrem.

Já sem taky z Děčínské SPŠSaD

Díky za odezvy, chci se ještě zeptat jestli tady někdo z fóra nenastupuje na SOŠD Vítkovice, Díky Dennis

TO je v prdeli. Vám to budou cpát horem dolem a já sem zase nedostal nic. Všecko abych si zařizoval sám. Popravdě už mám zařízeno. Od 1.řijna nastupuju jako vyhýbkář. Ještě mrkněte na www.pepazdepa.cz To má taky něco společnýho s ČéDésem

Čouda napsal:
TO je v prdeli. Vám to budou cpát horem dolem a já sem zase nedostal nic. Všecko abych si zařizoval sám. Popravdě už mám zařízeno. Od 1.řijna nastupuju jako vyhýbkář. Ještě mrkněte na www.pepazdepa.cz To má taky něco společnýho s ČéDésem

Na toho Pepika jsem koukal už asi před dvouma dněma a velmi pěkně to vypracovali. Přesně jsem si vybavil sebe, když jsem byl malý...rozdíl byl jen v tom, že jsem nebyl na lokomotivě, ale na stavědlu

Tajemství. Potom pošlu nějaké fotky z arbajtu. Zrovna te´d si rozšiřuju obzory ve dřevozpracujícím půmyslu. Řežu v pile dříví. To byste nevěřili kolik nenormálních lidí se můžu sejít na jednom místě. Na slezině můžu udělat seminář...

Hezký den,
mohu se prosím zeptat, jak vypadá 1.kolo přijímacího řízení a na co se asi psychicky připravit? Čeká mne to ve čtvrtek. Jinak jdu na stejnou školu, jako psal v létě kolega přede mnou.
Díky za případné odpovědi.
jako psal v létě kolega přede mnou. - samozřejmě myslím kolegu Hubschíka

Naposled editoval moderátor:
Gajdma napsal:
Hezký den,
mohu se prosím zeptat, jak vypadá 1.kolo přijímacího řízení a na co se asi psychicky připravit? Čeká mne to ve čtvrtek. Jinak jdu na stejnou školu, jako psal v létě kolega přede mnou.
Díky za případné odpovědi.
jako psal v létě kolega přede mnou. - samozřejmě myslím kolegu Hubschíka
Takže jsem se zařadil do ankety hlasem NE. Tímto se omlouvám, že jsem způsobil převahu hlasů ne.

Naposled editoval moderátor:
Gajdma napsal:
Takže jsem se zařadil do ankety hlasem NE. Tímto se omlouvám, že jsem způsobil převahu hlasů ne.
Kvůli čemu tě nevzali??? Ale na SOŠD ve Vítkovicích můžeš jít i tak ne, od mamky režijku máš, tak to zase až tak moc nevadí.

Kuba napsal:
Gajdma napsal:
Kvůli čemu tě nevzali??? Ale na SOŠD ve Vítkovicích můžeš jít i tak ne, od mamky režijku máš, tak to zase až tak moc nevadí.
Na SOŠD jsem už přijatý, takže s tím mi až tak neudělají, ty jejich 2 000, ať si strčí někam, to já nepotřebuju. A proč? Znáš to, potřebujou volno pro lidi z Prahy. Režijku mám, to je a bude velká výhoda, a k dráze můžu později nastoupit taky, jen si to zařídím sám a navíc nemusím nastoupit k ČD, ale i jinde, takže na něco je to i dobré.

Gajdma napsal:
Kuba napsal:
Gajdma napsal:
Na SOŠD jsem už přijatý, takže s tím mi až tak neudělají, ty jejich 2 000, ať si strčí někam, to já nepotřebuju. A proč? Znáš to, potřebujou volno pro lidi z Prahy. Režijku mám, to je a bude velká výhoda, a k dráze můžu později nastoupit taky, jen si to zařídím sám a navíc nemusím nastoupit k ČD, ale i jinde, takže na něco je to i dobré.

Je to škoda, že tě nevzali, ale oni berou ,,skoro každého´´ můžu se tě zeptat proč Tě nevzali ? Motivační dopis? Lékař ? Čin jiné důvody ? Já jsem v ČéDésu prvním rokem, a nejvíc sem rád za režíjku :P

E 499.2 napsal:
Je to škoda, že tě nevzali, ale oni berou ,,skoro každého´´ můžu se tě zeptat proč Tě nevzali ? Motivační dopis? Lékař ? Čin jiné důvody ? Já jsem v ČéDésu prvním rokem, a nejvíc sem rád za režíjku :P
Nevím, jak je to u tebe, kde chodíš, ale u nás v Ostravě nevzali ani polovinu. A taky kdoví, jak je to už na SŠ, já šel ze ZŠ. Takže máme jednu nevýhodu - většina z nás není připravena v 15-ti letech k vykonávání této profese a to oni vyžadují, ale jinak jsem je spíš nezaujal, někdo tam šel jen kvůli režijky, jiní kvůli penězům, ale o peníze mi nejde, mne šlo o to, že jakmile udělám maturitu, už na mně čekají, jediný rozdíl je tedy v tom, že si to budu muset zařídit sám. Byli sice udiveni mým zájmem o železnici, ale řekli mi, že mám oba rodiče ajzyboňáky, takže jsem se od nich naučil a zřejmě bych stroj nedokázal opravit, a v tom je ten háček. Ale já myslím, že mám ještě čas na to, abych to uměl a že na to je zaměřena SŠ, nikoli ZŠ.

No nevím jestli berou skoro každého, ale je pravda že letos byl opravdu enormní zájem o stipendium. Minulý rok to byla novinka a budoucí studenti o tom tolik nevěděli co letos. Také za to vypovídají čísla. Minulý rok se přihlásilo cca 130 lidí a letos tomu je přes 200. Studenti co žádali o stipendium minulý rok ho dostali v podstatě, když udělali druhé kolo což byla zdravotní zkouška. Letos nevím, ale znám hodně lidí, kteří ho budou muset vrátit, protože letos propadají i z několika předmětů. A jak psal Gajdma, že volná místa jsou pro lidi z Prahy, tak bych to moc netvrdil, protože škola v Ostravě si udělala velkou reputaci, když několik studentů dostalo příspěvek za výborné výsledky.

Co se týká konstruktérských oborů, tak neuniklo.
Ale věřte tomu, že do toho bordelu ČD se nikdo nehrne.
Nejhorší, co vás může v životě potkat, je to, že po vás vedoucí chce, abyste nic nedělal, myšleno obecně. :-(

Zdravím,
jak tak čtu,je zde poněkud truchlivo.
Pánové,chápu,že když Vám nevyjde něco ve čtrnácti či patnácti letech dovede to pořádně zamrzet,ale až tak skeptický bych nebyl i když jsme znám jako velký pesimista.:)
I já chtěl u dráhy pracovat stejně jako děda /fíra/,tatík /výpravčí,dispečer/ a de facto i většina mých předků /dodnes archivuji rodinné dokumenty s hlavičkami KFNB z roku 1912,ČSD z léta páně 1928 apod./,ovšem v deseti letech se objevil zdravotní problém a mi bylo jasné,že fungovat u dráhy /jak jinak než jako fíra :)/ nebudu moci.Proto následovalo nedrážní učiliště a tříletý obor Mechanik elektronických zařízení dokončený po dalších dvou letech maturitou. No a v zimě 1997 se začalo pracovat v jistém bohumínském hutním podniku.Je ale pravdou,že jsem stále věřil v to,že jednou se na tu dráhu přece jen dostanu. A to se také dílem obrovské náhody a sledu příznivým událostí po jedenácti letech stalo.;) Nejde sice o strojvůdcování,ale i tak jsem za tu příležitost i práci rád. Ještě bych měl dodat,že u Carga je stále sháňka po elektromechanicích,takže komu nevadí fyzicky náročnější a místy i špinavější práce,může se klidně v Ostravě hlásit. .-)
Takže pánové,není třeba házet flintu do žita.Stačí absolvovat nějakou tu "elektrikařinu" či "strojařinu" s maturitou /někdy dokonce i bez ní/ a zkoušet štěstí.Nezapomeňte také na všeobecné vědomosti o železnici.Osobně mi můj zájem o ni u zaměstnavatelovy odborné zkoušky pomohl a já byl rád,že těch pětadvacet let samostudia bylo konečně k něčemu dobrých.:)

Všem zde truchlícím tedy přeji hodně štěstí a především šťastné shody nahod.;)

David

Davide přesně tak zkoušet štěstí... Možná že se mi to štěstí splní a tím zavřu Bobovi57 hubu. Před časem nějak psal mejl, že s Jackem tady žvaníme jak rozumíme dráze a přitom sme jenom blbý výhybkáři. Nevím jak už to bylo.

Back
Nahoře