Trať 8c Česká Kamenice - Česká Lípa

lokálkář

Začátečník
Chtěl bych oznámit že se rodí nová historická trať z České Kamenice do České Lípy. Trať bude něco přes 29km dlouhá a situovaná do padesátých let minulého století. Provoz na trati je dle předpisu D3 s dispečerským stanovištěm v České Kamenici. Zatim mám postavenou Českou Kamenici a 9km tratě do Kamenického Šenova horního nádraží. Nenašel by se nějaký modelář který by pro mě mohl udělat pár drobností?

Jestli se tento projekt vydaří, tak to bude určitě trhák. Strašně rád bych ti pomohl, ale nejsem modelář tak ti zřejmě moc nepomůžu.

Zdravím,máš už nějaký svoje stránky? Rád bych taky viděl jak ti jde stavba od ruky ;),už se těším tady na tu trať,tedy jestli ji dokončíš....Přeji hodně štěstí a nervů při stavbě trati!

Držím palce! Je dobře, že se do MSTS tvoří tratě, které jsou zrušené nebo se na nich několik desítek let nejezdí a už nikdy jezdit nebude anebo jsou již vytrhány. Takto se na nich zub času nepodepíše. Jen tak dál!

E 499.2 napsal:
Zdravím,máš už nějaký svoje stránky? Rád bych taky viděl jak ti jde stavba od ruky

Na stránky je ještě brzo ale časem nějaký budou ;) . Mezitím budu průběh prací zveřejňovat tady.

Moc děkuju za podporu :), budu se snažit vás nezklamat ;)

29 km trati není nijak moc, aby se rovnou nemohly ukázat nějaké hotové úseky.
O jakékoli nové trati, pokud chci psát sem na fórum, platí jedna zásada. Je nutné ukázat na screenech co umím, jak jsem pečlivý (stačí například jen ukázka a dostavět do finálu úsek 2 km). Až teprve potom začneme fandit novému staviteli. Bohužel tady máme zkušenosti takové, že asi 99% oznámení, že se začíná stavět nová trať, vždy skončilo jen na tom prvním oznámení.
Co se modelářů týká, až uvidí někdo poblíž že projekt vypadá dobře, tak se ozvou sami. Pokud to nikoho neosloví, tak nezbývá nic jiného, než se modelovat naučit. V případě stavění trati do 30km to není žádné zdržování. Například lokálka Čáslav - Třemošnice, zde stavitel souběžně i modeloval. Brzda u Kúty - Trnava také staví a modeluje.

Zbyněk Šemora napsal:
29 km trati není nijak moc, aby se rovnou nemohly ukázat nějaké hotové úseky.

Nebojte screeny dodám... včera jsem celí večer předělával trasování mezi Kamenickým Šenovem a Kamenickým Šenovem horní nádraží ale už to mám hotové tak se můžu pustit do krajiny a udělat pár screenů.

Zbyněk Šemora napsal:
Bohužel tady máme zkušenosti takové, že asi 99% oznámení, že se začíná stavět nová trať, vždy skončilo jen na tom prvním oznámení.

Pane Šemoro, už jsem do tohoto projektu investoval dost času a finančních prostředků na to abych zkončil ale pokut chcete vidět mojí práci tak tohle je scrren z trati 901 kterou jsem si jentak pro sebe zkoušel stavět

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img199.imageshack.us/img199/9329/screenhunter4m.jpg

Tak stavba s úspěchem pokračuje. Dnes jsem položil koleje do Volfartic, takže mám zatim cca 17,7km tratě a začal jsem se prát s kopcema ( a že jich tam je habakuk :D )
Takle zatím vypadá trasování z ČK do Volfartic:
801b32247a21cc92e97ed4f82695a373.jpg

Naposled editoval moderátor:
lokálkář napsal:
Tak stavba s úspěchem pokračuje. Dnes jsem položil koleje do Volfartic, takže mám zatim cca 17,7km tratě a začal jsem se prát s kopcema ( a že jich tam je habakuk :D )

Podle jakých podkladů se stavba uskutečňuje?

No nevím teda kdo se pere s kopečkama,myslím že takový kopečky se kterýma se pereme na 036 nemáš.:D

Karlos napsal:
lokálkář napsal:

Podle jakých podkladů se stavba uskutečňuje?

Podle Výškového a směrového profilu trati z roku 1905, Google Earth, dobovích fotek, mích vlastních fotek trati a vyprávění pamětníků
zubacka napsal:
No nevím teda kdo se pere s kopečkama,myslím že takový kopečky se kterýma se pereme na 036 nemáš.:D

To je fakt ale v ČK si byl a víš jaký tam ty homole jsou

zubacka napsal:

To je fakt ale v ČK si byl a víš jaký tam ty homole jsou
[/quote]

Jo to jsem byl a hlavně vím jaká to je dřina ty kopečky vymodelovat.

[/quote]

Jo to jsem byl a hlavně vím jaká to je dřina ty kopečky vymodelovat.
[/quote]

Už to taky pociťuju... neboj ;):D

Back
Nahoře