Trať 8c Česká Kamenice - Česká Lípa

zubacka napsal:
Tak stavba s úspěchem pokračuje. Dnes jsem položil koleje do Volfartic, takže mám zatim cca 17,7km tratě a začal jsem se prát s kopcema ( a že jich tam je habakuk :D )
No nevím teda kdo se pere s kopečkama,myslím že takový kopečky se kterýma se pereme na 036 nemáš.:D

jj, kopečky jsou zrádný, hlavně, pokud se člověk chce někde v těch kopcích potkat ještě s jinou tratí. Já se pral se spojením tratí 081 a 087 v Č.Lípě. Bohužel kvůli šptanému trasování mě čeká komplet přestavba druhé větve tratě 081 tak, abych ji v této druhé větvi mohl propojit s 080. Od toho jsem si dal ale teď pauzu a protínám České středohoří tratí 097, kde se teď peru s propojením na 131 a pak hurá 10 km k trati 130. Pak se snad dokopu k té přestavbě části 081 a dostavbě 080. Tenhle můj příspěvek by měl být v jiném vlákně a proto se omlouvám. Psal jsem hlavně kvůli vyslovení souhlasu s těmi kopečky - je to náročný...
P.S. můj projekt Trať 072 neumřel, jen se rozrůstá na projekt Severní Čechy a jde to pomalu a hlavně, zatím bez krajiny... Důvod je jasný - přestavby :(

Naposled editoval moderátor:
Karlosi nemohl bys mi prosím poskytnout výškový profil trati 080 a 081 abych mohl udělt úsek ČK - Horní Kamenice, ČK - Veselé pod Rabštejnem a ČL Střelnice - ČL hl.n.

lokálkář napsal:
Karlosi nemohl bys mi prosím poskytnout výškový profil trati 080 a 081 abych mohl udělt úsek ČK - Horní Kamenice, ČK - Veselé pod Rabštejnem a ČL Střelnice - ČL hl.n.

ČL hl.-ČL Střelnice ti pošlu, ale to ostatní nemám v e-podobě a skener mi umřel, takže tím posloužit nemůžu, alespoň zatím :(

Karlos napsal:
lokálkář napsal:

ČL hl.-ČL Střelnice ti pošlu, ale to ostatní nemám v e-podobě a skener mi umřel, takže tím posloužit nemůžu, alespoň zatím :(

Díky moc ;)

Práce po krátké pauze pokračují a jestli úspěšně posuďte sami :-D Koleje mám postavené až k první výměně České Lípy os.n. a tady pár screenů z čk

35a63d20d33649689f7b3b2eb6ce905b.jpg
b1c7fbbceba04998cc450f7e4e343eb9.jpg
cb9e1c61dd12ab44cfd46a659125a1ec.jpg

ještě chybí telegrafní sloupy :eek:

Vypadá to pěkně ale to skladistě bych posunul protože jinak každý vlak co tam zastaví, tak by naboural. :D Jinak pěkná a přesná práce jen tak dál.

Moc pěkný, nedávno jsem si Šenovku procházel s foťákem a říkal jsem si, kdypak se na ní budu moci svézt... :rolleyes: Držím palce. motorová myš

Koukam, ze hojne pouzivas dynamickou kolej - i tam, kde neni potreba (stanicni koleje). Ma to nejaky hlubsi vyznam?

Dynamická kolej je perfektní věc. Ve stanicích je nejlepší používat vícekolejné bloky pro úsporu počtu objektů a zajištění správného rozestupu kolejí, dynamické koleje tohle zase řeší u výhybek. Pokud je stanice v oblouku, tak jedině DK. Omlouvám se, že to vypadá, jako bych dělal tiskového mluvčího, ale s DK pracuji denně.
Ještě poznámka k postřehu, že rampa je moc blízko kolejí. To může být optický klam. Pokud pod kolejemi nemám podklad, tak zjistíte, že po zarovnání terénu všechny koleje na rozdíl od objektů plavou jako by na vzduchovém polštáři. A nejvíce je to vidět u peronů a ramp.
Jinak nechte autora pracovat a držte mu pěsti, ať mu elán vydrží. Na nějaké hodnocení je brzy. Jen bych autorovi doporučil, aby v editoru používal nástroj Hráz, kde se dá nastavit sklon a šířka zářezu nebo náspu. Pak by mu nevznikaly takové ostré hrany v terénu a okolní kopce by byly malebnější. Já to mnoho let také nevěděl. Člověk se stále učí.

Ten optický klam, o kterém píše Zbyněk, se dá často úspěšně eliminovat tím, že se ten objekt (v tomto případě rampa) označí jako terénní objekt.

Zbyněk Šemora napsal:
Dynamická kolej je perfektní věc. Ve stanicích je nejlepší používat vícekolejné bloky pro úsporu počtu objektů a zajištění správného rozestupu kolejí, dynamické koleje tohle zase řeší u výhybek. Pokud je stanice v oblouku, tak jedině DK. Omlouvám se, že to vypadá, jako bych dělal tiskového mluvčího, ale s DK pracuji denně.
Ještě poznámka k postřehu, že rampa je moc blízko kolejí. To může být optický klam. Pokud pod kolejemi nemám podklad, tak zjistíte, že po zarovnání terénu všechny koleje na rozdíl od objektů plavou jako by na vzduchovém polštáři. A nejvíce je to vidět u peronů a ramp.
Jinak nechte autora pracovat a držte mu pěsti, ať mu elán vydrží. Na nějaké hodnocení je brzy. Jen bych autorovi doporučil, aby v editoru používal nástroj Hráz, kde se dá nastavit sklon a šířka zářezu nebo náspu. Pak by mu nevznikaly takové ostré hrany v terénu a okolní kopce by byly malebnější. Já to mnoho let také nevěděl. Člověk se stále učí.

A kde sa ten nastroj Hraz v editore nachadza?

Jiřík mne dobře opravil, já to psal zpaměti a vím, že je tam něco označené Hráz :D.
Ale pozor na Pompeje. Člověk na kopci zadá například uhel 10 a je to ještě moc strmé, tak dám 5, ještě to není ono, dám tři a celé údolí s kolejemi je pod závalem :D. Pak opustit MSTS bez uložení a zkusit znovu.
Jinak nejmenší hodnota je 2 a nejvyšší pro kolmé stěny kolem 80, už si to nepamatuji, ale ono to stejně nepustí víc, než je povoleno, na to každý příjde sám.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale pozor na Pompeje. Člověk na kopci zadá například uhel 10 a je to ještě moc strmé, tak dám 5, ještě to není ono, dám tři a celé údolí s kolejemi je pod závalem
Ještě před tím, než se vrátíme k záloze, je dobré zkusit funkci "o krok zpět" klávesou, na které je vlnovka a která se nachází vedle jedničky a pod Esc. Zpravidla to obnoví původní stav. Při těchto úpravách terénu se vyplatí (jsme-li s úpravou spokojeni) často ukládat.

Ta rampa je opravdu optický klam. Ty koleje nejsou úplně dosedlé. Jinak moc děkuju za radu a za podporu. Díky vám mám zase víc elánu do práce ;-)

JiříkTK napsal:
Ještě před tím, než se vrátíme k záloze, je dobré zkusit funkci "o krok zpět" klávesou, na které je vlnovka a která se nachází vedle jedničky a pod Esc. Zpravidla to obnoví původní stav. Při těchto úpravách terénu se vyplatí (jsme-li s úpravou spokojeni) často ukládat.
Tak jsem se po šesti letech prací v editoru dozvěděl další tajemství MSTS. Děkuji. Opravdu to funguje.

No, holt až se příště potkáme, budeme se muset místo ekonomiky a politiky opravdu bavit o route editoru. Pak by mělo fungovat ještě CTRL+vlnovka a to by mělo vrátit změny až k poslední save. Ale já raději znovu načtu trať, protože mé největší dílo má něco přes 200 km, takže je to rychle.

Pro lokálkáře: Pokud vadí to, že koleje letí cca 20 cm nad terénem, snadno se to upraví tak, že se do požadované výšky umístí některý silniční úsek a terén se přizvedne k němu.

Back
Nahoře