Trať 8c Česká Kamenice - Česká Lípa

Mně to jede, ale když narazím na kolej, která v Xtrack 3.20 není, MSTS spadne. Global 240 nemám.

lokálkář napsal:
ale včem to je Pikku že tobě to jde ale JiřimuTK ne?

Přiznám se, že mě ještě nenapadlo třeba přehodit výhybku - ale trať jako takovou jsem projel i v editoru, bez problémů. Ale kompatibilní a nekompatibilní Globaly jsme řešili včera :)

Pikku napsal:
lokálkář napsal:
ale včem to je Pikku že tobě to jde ale JiřimuTK ne?

Přiznám se, že mě ještě nenapadlo třeba přehodit výhybku - ale trať jako takovou jsem projel i v editoru, bez problémů. Ale kompatibilní a nekompatibilní Globaly jsme řešili včera :)

Ja vim Pikku ale když nahradim tu nefungující kolej tak už by to eventuelně mělo fungovat

lokálkář napsal:
a můžeš mi napsat která to je abych ji kdyžtak nahradil?

To nevím, protože ten Global nemám. A kdybych ho měl, tak bych si vypsal, jaké druhy výhybek jsem použil (není jich mnoho) a zjistil, která z nich není obsažena v Xtrack 3.20. Autoři trati a globalu 240 by to mohli vědět hned.

No ale ještě jedna věc se mi na Tvé trati nelíbí. Je prakticky celá vystavěna z dynamických kolejí. V obloucích se to dá ještě pochopit (když není k dispozici vhodný poloměr), ale z dynamických kolejí máš i zcela rovné úseky. Existují tratě, ve kterých není použita jediná dynamický kolej a třeba v úzkorozchodkách to není ani možné.

Neber to jako nějakou zdrcující kritiku, máš ty koleje poskládány pečlivě. Já Ti naopak fandím, jen se snažím v rámci svých skromných znalostí upozornit na možné problémy. Trať v prázdném terénu, po kterém jede jedno vozidlo, se také nechová špatně. Otázkou ale je, jak se bude chovat, až budeš mít např. v okolí České Lípy na čtverci třeba 1000 objektů a aktivitáři tam postaví 6 souprav?
Pikku napsal:
A pod jakých globalem jsi to projížděl? Je taky docela možné, že já mám nějakou zmrsklinu (stahoval jsem jej z australských stránek a mám v něm navíc Newroads) a že vše je zatím v pořádku a přejítí na Xtrack bude spočívat pouze v prohození globalů. Na první pohled tam nějakou atypickou výhybku nevidím.

Naposled editoval moderátor:
JiříkTK napsal:
lokálkář napsal:

Neber to jako nějakou zdrcující kritiku, máš ty koleje poskládány pečlivě. Já Ti naopak fandím, jen se snažím v rámci svých skromných znalostí upozornit na možné problémy. Trať v prázdném terénu, po kterém jede jedno vozidlo, se také nechová špatně. Otázkou ale je, jak se bude chovat, až budeš mít např. v okolí České Lípy na čtverci třeba 1000 objektů a aktivitáři tam postaví 6 souprav?

se přiznám že ta lípa je spíchnutá horkou jehlou :eek: určitě ji budu ještě předělávat ;) jinak snad jediná atypická výměna je jednometrová

Takže do třetice, Ne, nemám zmrsklinu, trať neotevřu ani pod Xtrack 3.20 ani pod Xtrack 3.18, ale po doplnění textury acleantrack1_02.ace do tratě ji otevřu pod UniGlobalem Petra Nováka. Což je pozitivní zpráva, protože tento global zatím neobsahuje atypické prvky z globalu tratě 240. Proč nejede pod čistým Xtrack netuším. Ale musím konstatovat, že tvůrčí skupina pracujícíí na UniGlobalu pro české tratě má u mne další bod k dobru.
lokálkář napsal:
se přiznám že ta lípa je spíchnutá horkou jehlou :eek: určitě ji budu ještě předělávat ;) jinak snad jediná atypická výměna je jednometrová
No výborně, a kde je? Já ji zkusím smazat a uvidíme. Ale prosím, nebuď zase až moc skromný, trať není vůbec špatná, akorát dost atypická. Také bude záležet, jak se popereš s krajinou a vegetací.

[/quote]
No výborně, a kde je? Já ji zkusím smazat a uvidíme. Ale prosím, nebuď zase až moc skromný, trať není vůbec špatná, akorát dost atypická. Také bude záležet, jak se popereš s krajinou a vegetací.
[/quote]

V ČK na děčínskym zhlaví je ypsilonová výměna která odbočuje na kusou kolej... ta je složena z jednometrovky a dynamiky

Těch jednostupňových či podobných je tam řada, pak jsem preventivně umázl ještě nejakou Y výhybku, ale zatím bez výsledku. Ta jednostupňová výhybka to zřejmě není.

Přiznám se, že mám asi taky nějaký bastl Globalu - běží mi na tom téměř vše. Určitě mám Tsection.dat od Tygyho z UZK (je to de facto Tsection.dat XTracks 3.20 plus nějaké koleje navíc kvůli odlišným pražcům). Fakt je, že třeba Perinakxova trať mi hlásila v okolí Valalik chybějící kolej, která ovšem byla nejen v Globalu, ale i v samotném adresáři trati. Trať 8c jsem projel a bez jakékoli hlášky. Dokonce bych se býval vsadil, že mi kdysi dávno Lokálkář říkal, že 8c pojede na XTracks ;)
Jinak trať 8c (resp. to co z ní je zatím hotové) se mi moc líbí. Ale mám s Lokálkářem soucit, když vím, jakou složitou kopcovitou krajinu ještě musí vytvořit. Teprve s kopečky to bude fakt stát za to.

Jednometrovka (a1tPnt1mStrt.s nebo a1tPnt1mStrtMnl.s) zcela určitě atypická není, mám jí ve své trati v hojném zastoupení.

Pikku napsal:
... Dokonce bych se býval vsadil, že mi kdysi dávno Lokálkář říkal, že 8c pojede na XTracks ;)
Mně psal včera v SZ, že staví pod globalem 240. Já bych to řešil tak, že bych do trati doplnil texturu acleantrack1_02.ace (dá se najít v mých tratích) a pokračoval v trati pod UniGlobalem. Protože pod ním jedou prakticky všechny tratě, které fungují pod Xtrack (zatím pokud vím kromě 240), bude časem v CZ/SK rozšířen a bude po problémech.

lokálkář napsal:

Konečně se mohl Tygy uvolnit a tak zítra máme válečnou poradu,jak vyzrát na Global pro 240 a najít tam ty nekompatibilní koleje,výhybky a další věci,aby pak 240fungovala pod uni Globalem bez pádů.Upozorňujeme předem,že to nebude lehká práce,protože Tsection.dat v Globalu se nedá jednoduše doplnit či přepsat,musí se dodržet číslování řádků.To je ten nejvetšejší problém,který se mi dosud nepodařilo vyřešit.Přesto věřím,že ve spolupráci s Tygym přijdeme na schůdné řešení celého problému.

JiříkTK napsal:
...Já bych to řešil tak, že bych do trati doplnil texturu acleantrack1_02.ace ....
Ahoj, ta chybějící textura by mohla být právě jádrem problému. Otázka textur obsažených v Globalu se zde již řešila několikrát - ten má obsahovat nějakých 30 textur a nic víc! Jestliže "autor" jakéhokoli Globalu do něj nacpe textury, které mají být ve složce Textures v Routes, při použití tohoto Globalu při stavbě a následném spuštěním pod globalem jiným, který tyto textury neobsahuje, MSTS zcela logicky a oprávněně řve, neboť ta textura chybí. V lepším případě dojde k prohození textur, resp. kolejiva, takže původně dřevěné pražce jsou v celé trati betonové. To, že pokud mi MSTS hlásí že tu a tu texturu nelze v globalu najít, neznamená to, že ta musí být tam! - zde již bylo také několikrát omíláno!
JiříkTK napsal:
...a pokračoval v trati pod UniGlobalem.....
A jsem zase tam, kde jsme byli!!!
UniGlobal je perfektní věc ale jeho používání bych omezil pouze na provozování již postavených tratí, rozhodně ne pro stavbu nových!!!
Pokud dnes už o těchto chybách víme, proč v nich pokračovat?
Výše uvedené umístění textur je totiž i v tomto globalu - i když zde bych to toleroval právě pro jeho smysl, tj. schopnost spuštění všech tratí.

Tom Kanka napsal:
A jsem zase tam, kde jsme byli!!!
Tou texturou acleantrack1_02.ace to není, prostě spouštím li trať pod standartními globaly 3.18 a 3.20, MSTS spadne. Bez ohledu na to, je-li tam ta textura, či ne.
Jinak souhlas, jsme tam, kde jsme byli, nic jsme nevydumali, akorát považuji použití UniGlobalu za menší "zlo", než Global240.

Petr Novák napsal:
Konečně se mohl Tygy uvolnit a tak zítra máme válečnou poradu,jak vyzrát na Global pro 240 a najít tam ty nekompatibilní koleje,výhybky a další věci,aby pak 240fungovala pod uni Globalem bez pádů. Přesto věřím,že ve spolupráci s Tygym přijdeme na schůdné řešení celého problému.

Pokud by se podařilo vyzrát nad Globalem 240 byla, by to velice užitečná věc o tom, není pochyb. Jen takovou malou poznámku proč musíš čekat až se Tygy uvolní, cituji: Konečně se mohl Tygy uvolnit a tak zítra máme válečnou poradu. Já jsem si myslel, že na tom pracuješ ty, jak se cítíš být autorem UniGlobalu. Tak jsem se mýlil hlavní autor, jestli se to podaří, bude Tygy ,a ty se opět jen s ním svezeš. Ale i tak to bude dobré hlavně, aby to vyšlo, držím palce.Omlouvám se za OT.

Na globalu sice pracuji sám,ale v této situaci jde o úpravu Tsection.dat.Takže bylo logické,abych se na Tygyho obrátil,aby mi řekl,co a jak se dá udělat.Ono není vůbec jednoduché dělat úpravy v Tsection.dat tak,aby vše fungovalo na 100%.V uni globalu je totiž Tygyho úprava Tsection.dat z 090 a tak jako autora této úpravy jsem jej požádal o spolupráci.Další info dám přímo do vlákna trati 240,to už sem nepatří.

Nejake novinky o stavbe trati?
Z nouze jsem si zacal modelovat trat Decin Vychod - C. Kamenice - Jedlova, Benesov - C. Lipa, C. Lipa - Liberec a uvazuji o C. Kamenice - C. Lipa dle navrhu trasovani z roku 1897 (kdy se trat vyhyba Prysku a Prachni a jede z K. Senova uvrati primo do Oldrichova).

Diky narocnosti krajiny si nedelam iluze o datu dokonceni vlastniho dila, ale jak je na tom tato trat?

Zdravim,
na trati se už asi nepracuje co :( nějaká jiná okolo České Lípy nebo prostě Liberecký kraj mapa asi taky není nebo jo? Jsem z Č.L. takže bych se tady někde rád projel v MSTS :) Díky za odpovědi ;)

Honza522 napsal:
nějaká jiná okolo České Lípy nebo prostě Liberecký kraj mapa asi taky není nebo jo?
Mapa žádná ale tratě by se nějaký našly. Například Kosacova trať Česká Lípa - Liberec.

Back
Nahoře