Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
lokálkář napsal:ale včem to je Pikku že tobě to jde ale JiřimuTK ne?
Pikku napsal:lokálkář napsal:ale včem to je Pikku že tobě to jde ale JiřimuTK ne?
Přiznám se, že mě ještě nenapadlo třeba přehodit výhybku - ale trať jako takovou jsem projel i v editoru, bez problémů. Ale kompatibilní a nekompatibilní Globaly jsme řešili včera![]()
lokálkář napsal:a můžeš mi napsat která to je abych ji kdyžtak nahradil?
A pod jakých globalem jsi to projížděl? Je taky docela možné, že já mám nějakou zmrsklinu (stahoval jsem jej z australských stránek a mám v něm navíc Newroads) a že vše je zatím v pořádku a přejítí na Xtrack bude spočívat pouze v prohození globalů. Na první pohled tam nějakou atypickou výhybku nevidím.Pikku napsal:Přiznám se, že mě ještě nenapadlo třeba přehodit výhybku - ale trať jako takovou jsem projel i v editoru, bez problémů. Ale kompatibilní a nekompatibilní Globaly jsme řešili včera![]()
JiříkTK napsal:lokálkář napsal:a můžeš mi napsat která to je abych ji kdyžtak nahradil?
Neber to jako nějakou zdrcující kritiku, máš ty koleje poskládány pečlivě. Já Ti naopak fandím, jen se snažím v rámci svých skromných znalostí upozornit na možné problémy. Trať v prázdném terénu, po kterém jede jedno vozidlo, se také nechová špatně. Otázkou ale je, jak se bude chovat, až budeš mít např. v okolí České Lípy na čtverci třeba 1000 objektů a aktivitáři tam postaví 6 souprav?
No výborně, a kde je? Já ji zkusím smazat a uvidíme. Ale prosím, nebuď zase až moc skromný, trať není vůbec špatná, akorát dost atypická. Také bude záležet, jak se popereš s krajinou a vegetací.lokálkář napsal:se přiznám že ta lípa je spíchnutá horkou jehlouurčitě ji budu ještě předělávat
jinak snad jediná atypická výměna je jednometrová
Mně psal včera v SZ, že staví pod globalem 240. Já bych to řešil tak, že bych do trati doplnil texturu acleantrack1_02.ace (dá se najít v mých tratích) a pokračoval v trati pod UniGlobalem. Protože pod ním jedou prakticky všechny tratě, které fungují pod Xtrack (zatím pokud vím kromě 240), bude časem v CZ/SK rozšířen a bude po problémech.Pikku napsal:... Dokonce bych se býval vsadil, že mi kdysi dávno Lokálkář říkal, že 8c pojede na XTracks![]()
lokálkář napsal:a můžeš mi napsat která to je abych ji kdyžtak nahradil?
Ahoj, ta chybějící textura by mohla být právě jádrem problému. Otázka textur obsažených v Globalu se zde již řešila několikrát - ten má obsahovat nějakých 30 textur a nic víc! Jestliže "autor" jakéhokoli Globalu do něj nacpe textury, které mají být ve složce Textures v Routes, při použití tohoto Globalu při stavbě a následném spuštěním pod globalem jiným, který tyto textury neobsahuje, MSTS zcela logicky a oprávněně řve, neboť ta textura chybí. V lepším případě dojde k prohození textur, resp. kolejiva, takže původně dřevěné pražce jsou v celé trati betonové. To, že pokud mi MSTS hlásí že tu a tu texturu nelze v globalu najít, neznamená to, že ta musí být tam! - zde již bylo také několikrát omíláno!JiříkTK napsal:...Já bych to řešil tak, že bych do trati doplnil texturu acleantrack1_02.ace ....
A jsem zase tam, kde jsme byli!!!JiříkTK napsal:...a pokračoval v trati pod UniGlobalem.....
Tou texturou acleantrack1_02.ace to není, prostě spouštím li trať pod standartními globaly 3.18 a 3.20, MSTS spadne. Bez ohledu na to, je-li tam ta textura, či ne.Tom Kanka napsal:A jsem zase tam, kde jsme byli!!!
Petr Novák napsal:Konečně se mohl Tygy uvolnit a tak zítra máme válečnou poradu,jak vyzrát na Global pro 240 a najít tam ty nekompatibilní koleje,výhybky a další věci,aby pak 240fungovala pod uni Globalem bez pádů. Přesto věřím,že ve spolupráci s Tygym přijdeme na schůdné řešení celého problému.
Mapa žádná ale tratě by se nějaký našly. Například Kosacova trať Česká Lípa - Liberec.Honza522 napsal:nějaká jiná okolo České Lípy nebo prostě Liberecký kraj mapa asi taky není nebo jo?