Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

RE: CD 371 001 Lucka

Myslím, že už se to tu jednou řešilo.... Zkuste se podívat do příslušného vlákna...

Zdravím panstvo. Stalo se Vám někdy, že při brždění Vám šla mašinka do skluzu? Před chvílí jsem brzdil s 854 do Vlkoša (zima/sníh), ve válcích asi 2 - 2,5 bar a najednou mi na displaji svítí skluz.

Ano, mě se to taky stalo - s 754 při aktivitě, kdy jsem brzdil na soupravu a brzdil jsem lokomotivní a najednou skluz - a kvůli nečekané situaci jsem napálil při 20km/h do vozů...

Zdravím, musíte pánové začít brzdit dříve, případně zapískovat. V realu je to to samé. V zimě se musí opatrně brzdit, na 854 je to už dost 2,5 baru, jsou náchylné na skluz, jelikož jsou přebržděné i ve skutečnosti.

Díky za reakce. Zastavil jsem v pohodě, 054 a 954.2 co jsem měl za sebou mě ve štychu nenechali. ;-) Ale povím, ty rozjezdy jsou v tom sněhu jsou za trest...

lukas matura napsal:
Díky za reakce. Zastavil jsem v pohodě, 054 a 954.2 co jsem měl za sebou mě ve štychu nenechali. ;-) Ale povím, ty rozjezdy jsou v tom sněhu jsou za trest...
A to ještě když projedeš zastávku v MSTS tak jde o ho*no ale ve skutečnosti to jsou občas pomalu infarktový situace :D

Zdravím,

zkouším pokusnou lanovku se značným stoupáním.
Potřeboval bych poradit jak zvýšit výkon v .eng aby bylo možné stoupání pod úhlem 40% zdolat.

Díky Lukáš

Tažné síly...

Všiml jsem si jedné z mnoha anomálií, jenž nám Msts poskytuje...v jedné z čerstvých aktivit jedu s Brejlákem 754, mám pět vozů a v jedné stanici na mě najede Berta 749 se třema a pokračujeme společně. V kopcích (za Hanušovicemi) už mi bylo podezřelé jak to dobře táhne navzdory 8 kočárům byť s dvěma mašinama...pod klávesou F5 jsem si udělal malou statistiku...Brejlák 754 na 30% při 20km/h cca 54000KN, Berta na čtvrtý (29%) při 20km/h cca 40500KN...no ale pak společně po spojení při tomtéž výkonu i rychlosti 184500KN...což je dvojnásobek...a přitom tažné síly by se měly sčítat ne?

Souhlas,když jede samotná Berta tak na předposlední nebo brejlák tak skoro na 80% výkonu. Dneska jsem to zrovna jel a nestačil jsem se divit.

Pánové zdravím. Začal jsem dělat aktivitu z roku 1938 a použil jsem model Taxova motoráku ČSD M 120.4 (věžák). Trasa Hanušovice - Dolní Lipka, takže solidní kopeček, zima sněžení. A vůz se chová takto:
1. M 120.4 + Clm + CDFlm = z vozu do kopce nedostanu více jak 10 - 5 km/h.
2. M 120.4 + CDFlm = do kopce jedu max 20 a pak klesá rychlost k 10
Takže nedojedu ani do první zastávky, navíc jde věžák neustále do skluzu, chcic se tedy zeptat, je ladění eng. souboru v pořádku? Nebo je to v rukách.
Dan

Zdravím pánové. Měl bych otázečku. Byl by mi někdo znalý ochoten vysvětlit ladění tření? Snažím se trochu poupravit plecháče, protože při 120 km/h a 4 Bdmtee za zadkem mají ve výběhu neskutečné zpomalení, což v reálu nemají....

Něco jsem "poukradl" z es, zpomalení už je "v normě." Problém je ale v tom, že plechovka má nyní až moc velký tah.¨

Zde je zápis z engu:

Friction (
3000N/m/s 0 11.5mph 12.951N/m/s 1.891
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0N/rad/s 1
)

Pokud by mi někdo vysvětlil, co která hodnota nastavuje, byl bych moc vděčný! Předem díky.
Lukáš M.

Ad Lukas matura

Dobrý den
S podobnou problematikou jsem se zrovna nedávno setkal při dolaďování tramvajových vozů.
KT8D5 se odmítala pohnout ze zastávky "Rozkvět" směr "Báňské stavby Most" jen po odbrždění, tak jak to dělají ostatní tramvaje v této zastívce na trati ČD130 od pana Mikuldy.
Řešil jsem to metodou "pokud-omyl" a snížil jsem první hodnotu Friction o 50%. Ostatní jsem nechal původní. Výsledkem bylo to, že "kačenka" jezdila jako splašená a tak jsem po několika testech odzkoušel, že pro danný případ bylo vyhovujících cca 66% původní hodnoty.
Co jsou to ty další hodnoty v odstavci Friction nemám tušení. Takže to co se mi amatérskou metodou povedlo u tramvaje nemusí platit pro velká železniční hnací vozidla. Chování lokomotivy táhnoucí různě velké vlaky je podstatně složitější a proto ty další parametry budou mít určitě nějaký význam. Sám bych byl rád, kdybych se více dozvěděl o tomto problému v dalším přispěvku některého ze skutečných odborníků na engy.

Back
Nahoře