Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

Pozri sa aj to je jedna cesta. Ale lepšie je to keď bude pekne ladenie povesené na webe.Keď ti napíšem ty mi to pošleš o čom nepochybujem, tak som obišiel dobre len ja. Ak to bude verejné bude to pre všetkých. Takže už len za to do toho rýpem, aby sa to konečne zrealizovalo. Pretože keby som teraz do toho nezačal rýpať tak zase nič nie je. A neprestanem do kým to na webe nebude. (pretože tuto to funguje tak,že až vtedy sa toho niekto chytí keď to môže robiť zo zámienkou no teraz to tomu debilovi ukážem.)

p.s: mimochodom na stránke pri najnovšej aktualizácii , tam kde máš link na zoznam, čo je v aktualizácii, tak vyhodí nádherný error. Takže viem akurát tak makové, že či tam je to čo potrebujem, alebo nie....

dem napsal:
........

p.s: mimochodom na stránke pri najnovšej aktualizácii , tam kde máš link na zoznam, čo je v aktualizácii, tak vyhodí nádherný error. Takže viem akurát tak makové, že či tam je to čo potrebujem, alebo nie....

:D:D:D To je mi podobné, dělal jsem čistku a zapomněl jsem, že na nějaké T8.rar je link ze stránek :D:D:D. Hold stárnu a blbnu. Už odkaz funguje. :D:D:D

Zdravím,

Poprosil bych jednu radu, doufám, že to nějak jednoduše změnit. Mám problém u několika elektrických lokomotiv( konkrétně 1216), když dám smeták nahoru, tak je víš než trolej. Je možno to nějak spravit, aby to byl přímo na troleji? Čekal bych, že stačí upravit v texťáku nějaké číslo parametru, možná se ale pletu...

kulice napsal:
Zdravím,

Poprosil bych jednu radu, doufám, že to nějak jednoduše změnit. Mám problém u několika elektrických lokomotiv( konkrétně 1216), když dám smeták nahoru, tak je víš než trolej. Je možno to nějak spravit, aby to byl přímo na troleji? Čekal bych, že stačí upravit v texťáku nějaké číslo parametru, možná se ale pletu...

Neviem či toto shapefile manager zvlada, alebo nie, ale v textaku to neupravis. Musel by si dodetailu poznat ciselne zapisi maxka aby si to dokazal.

Výška pantografu sa dá upraviť v .s súbore v textovom tvare. Dokonca na to existuje aj návod: http://web.archive.org/web/20060821104206/http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/tutorials/Pants_up.htm

Tak toto keby niekto prelozil do sk cz tak by bolo dajn.
Pardon. Nie dajn, ale fajn

Naposled editoval moderátor:
kulice napsal:
Zdravím,

A co takhle si u příslušné trati přizvednout trolej do správné výšky? Ono totiž od samého začátku došlo u velké části uživatelů k uvedení do omylu ohledně výšek. Koleje samotné zabírají na výšku 30 cm ale výška nárazníků u modelů KUJU a výška troleje je opět počítána od základny země nikoliv od temene hlavy koleje. Takže jak nárazníky tak i trolej jsou ve výsledku o těch 30 cm níže. Když na tohle modelářská veřejnoat přišla tak už bylo pozdě a došlo k rozdělení na dva tábory. Jeden přizvedl nárazníky i trolej a druhý se přizpůsobil chybě KUJU+MRKVÁČŮM a modely připosrazil k zemi.

Ppoollll napsal:
A co takhle si u příslušné trati přizvednout trolej do správné výšky? Ono totiž od samého začátku došlo u velké části uživatelů k uvedení do omylu ohledně výšek. K.....
To je námět do pranice na slezinu.
Stavitelé tratí změní výšku na správnou úroveň, modeláři TV zvednou sloupy a brány TV a já pak nechci vidět těch urvanech sběračů, protože mnohé nadjezdy jsou už teď o prsa. V reálu na takových místech bývá snížená výška troleje.
Takže by se musela udělat revize všech nadjezdů a tunelů. Například Pawlík psal, že Třebovický tunel je opravdu naknop.
Anebo vše nechat jak je. Je to dobrý kompromis pro místa se sníženou výškou troleje.

Zrovna včera jsem na to myslel, že kdyby bylo potřeba, byl bych ochoten ten tunel předělat, stejně jako všechny stožáry TV.
Trouba u Třebovic musí být natěsno, aby to budilo ten správný dojem. :)
Stejně mají stožáry TV utopené základy a s použitím náspů to šlo pod zem ještě víc.
Když jsem začal s jejich tvorbou, psal mi Miran, jestli nechci udělat revoluci v podobě zvýšení troleje a byla to správná připomínka.
Za sebe mohu říct, že bych byl ochoten ty sloupy (a tu jednu pololokomotivu) předělat, abychom konečně měli krásné sběrače a ne nahrbené.
Je to ale výzva pro všechny modeláře, skinaře a stavitelé tratí a byla by to obrovská práce.
Taková akce je něco jako zavedení automatického spřáhla = obrovský problém. My v našem virtuálním světě máme tu výhodu,
že dočasně mohou dva nesourodé systémy fungovat.

Pawlik napsal:
.....
Stejně mají stožáry TV utopené základy a s použitím náspů to šlo pod zem ještě víc.
...
Tak to není pravda, protože jsem všechny sloupy ručně zarovnával,aby dolní podstavec byl v úrovni náspu. Zkus si označit libovolný sloup a zdvihej nahoru a uvidíš :D. Jen koridorové sloupy mají podstavec nad terénem a to samé původní brány.

Asi jsem to blbě napsal.
Všechny kromě koridoru a žebříků byly utopené, tak, že nebyly vidět. S použitím náspů jsou utopenější i ty co vidět byly.
Ne moc, ale je to znát. Třeba jsem zrovna projížděl úsekem, kde to bylo patrné.

Kebarko napsal:
Výška pantografu sa dá upraviť v .s súbore v textovom tvare. Dokonca na to existuje aj návod: http://web.archive.org/web/20060821104206/http://steam4me.railpage.org.au/trainsim/tutorials/Pants_up.htm
Dík za radu, jde to celkem rychle, ale i tak je to zbytečně složité, ostatně jako mnoho dalších věcí v msts...

Ja som sa pred pár rokmi pokúšal zmeniť výšku zberača u viacerých modelov a je to riadna pakáreň, hlavne u modelov ktoré majú kapánek zložitejšiu animáciu zberača ako acela ktorú použil autor ako príklad v tom návode. Pri rakani od johnza som sa riadne zapotil a aj tak sa mi to nepodarilo. Nuž hodne zdaru a pevné nervy tomu kto sa o to pokúsi.

Zdravim,

chcem sa spitat, mam taky problem..... ked chcem nieco zmenit v eng-u. napriklad path ku cabu, robim to v notepad a dam ulozit, vypise mi ze sa neda ulozit , pretoze path nieje pravny a nepas pravo zmenit path, contact administrator.... Jedna sa o novsie modely , napr vsetky modely skury atd ....

Dik

pershingar napsal:
Zdravim,

chcem sa spitat, mam taky problem..... ked chcem nieco zmenit v eng-u. napriklad path ku cabu, robim to v notepad a dam ulozit, vypise mi ze sa neda ulozit , pretoze path nieje pravny a nepas pravo zmenit path, contact administrator.... Jedna sa o novsie modely , napr vsetky modely skury atd ....

Dik
zeby read only file ?

mám dotaz pro znalé:
dá se nastavit .eng a cab u el.lokomotiv tak,aby při zpuštění hry byla mašina úplně vypnutá,tzn.nedalo se s ní rozjet ani po odbrždění a oživila se např.tl."V" ? (něco jako hlavní vypínač)

Aleši - ve vší úctě - je to blbost. Proč? Z několika praktických důvodů :

1) Ovládacích prvků v kabině není na rozdávání a kdyby šlo animovat a vidět z kabiny stěrače za chodu, tak na V ani nezhasínáme NO.

2) To co navrhuješ by mělo smysl pouze v tom případě, že se mi studená mašina v simulátoru nepodaří rozjet - analogickým příkladem bylo na "V" vypínání motoru u diesel zvuků u některé mašiny z německa. Ano, byla to krása, když se startoval nebo stopnul motor.

Mělo to ale jednu dost podstatnou vadu na kráse - stačilo dát vpřed a najet do výkonu a z úplného ticha se mašina okamžitě hnula. Takže to co navrhuješ má pouze vizuální efekt a nic jiného.

Kdysi dávno jsem Džordžovi navrhoval, zda by šlo rozchodit alespoň u dieselů start a stop motoru na klávesu "P" - analogie sběrače - stopneš motor, tak nepojedeš. Tohle se už asi nezrealizuje.

Nevím, jak je to s dveřma - pokud by blokovaly otevřené odjezd mašiny, tak by to šlo - je tam vazba i na kabinu. Problém je v tom, že to funguje jen, když je v soupravě alespň jeden vůz s animovanými dveřmi. Takže u solo mašiny by to stejně za stávající situace nešlo. Vyřešilo by to jen doplnění skrytých animací dveří v mašině, ale zase bude problém s tím, že na dveře budou reagovat v případě odstavení mašiny všechny vozy soupravy hráče.

byl to jen nápad pro jeden projekt,tak se s tím musím smířit, ale já si zase něco určitě vymyslím :o).Každopádně díky za bleskurychlou odpověď. Teprve se učím,tak si vymyšlím.

Back
Nahoře