Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

Pokud chceš mít mezeru mezi nárazníky, zvětš délku virtuálního boxu tj. 3. hodnotu v Size a InertiaTensor) a příslušně (o 1/2 hodnoty) 3. a 6. hodnotu v sd souboru v ESD_Bounding_Box. Tak budeš mít mezery ... ale teda chtěl bych vidět, kde se jezdí s 20 cm mezerou mezi nárazníky ... a pokud chceš, aby se spřáhlo chovalo pružně, změň v CouplingHasRigidConnection 0 na 1, tj. tzv. pružné spřáhlo. Třeba efekt bude ten, který požaduješ. Zatím, pokud vím, se vše nastavuje tak, aby nebyly nárazníky slepené, ale mezera byla minimální, a s tím, že na fóru je doporučeno, aby ten, kdo používá 30 cm standard, používal spřáhla nepružná.

Dá sa niekde v engu nastaviť ako bude na voľnobehu mašina spomaľovať? Úplne nereálne to spomaľuje na 812, chcem si to nastaviť, ďakujem.

Trenie myslím si že je to položka :

Friction (
777.3N/m/s -0.1 1.2mph 2.704N/m/s 1.799
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0 1

Zdravím kolegové, stáhl jsem si z polských stránek (TrainSim.pl) vůz WLAB_ZSSK (71-90-005), ale když chci tento vůz dát do soupravy, tak v simulátoru se mi zobrazí vůz bez střechy (jen podvozky + boční stěny) - a nevím, čím to může být? Mám ještě typ tohoto "lůžkáče", který ale jezdí ve správě RZD, a tam problém není!!! Poradí někdo, v čem může být "zakopaný pes"! Díky za případnou odpověď!

Poradím. Máš sníženou kvalitu zobrazení vlaku a textur vlaku. Aby se tento vůz zobrazoval korektně, je potřeba mít zobrazení nastaveno na maximum.

Zdravím všechny diskutující, po spuštění TS v průběhu načítání mě vyskočí hlášky o chybě v eng souborech a odkazuje hlavně na řádek s příkazem HeadLight ř. 327 u vozidla cd_122039.eng, př. HeadLigh ř. 371 u vozidla cd_123003.eng, př. HeadLigh ř.262 u vozidla cd_162011.eng,... a tak bych mohl pokračovat. Protože jsem TS spouštěl po čisté instalaci MSTS tak i BP 82.1 T7.2 z orig. DVD, patch ver. 1.7.081920-nejnovější patch, mám dotaz zda náhodou tato verze patch-u nedělá tyto problémy. Soubory prošly kontrolou prog. Convoi.. ten žádnou chybu nenašel, jelikož mám W7-64-bit tak mi nejde nainstalovat ConBuilder, ve kterém jsem vždy dokázal odstranit případné chyby. MSTS hraji už nějaký "ten pátek", ale s tímto jsem se ještě nesetkal. Předem dík za jakoukoliv radu či nasměrování k řešení problému.

Já bych si nainstaloval ten BIN. Jestli to hlásilo, že je nainstalovaná aktuální verze, tak je nutné si uvědomit, že průvodce instalátoru v tomto případě lže. Ale je nutné nejprve odinstalovat předchozí verzi a pokud tam není, tak si smazat složku MSTSBIN_BACKUP

Zbyněk Šemora napsal:
Já bych si nainstaloval ten BIN. Jestli to hlásilo, že je nainstalovaná aktuální verze, tak je nutné si uvědomit, že průvodce instalátoru v tomto případě lže. Ale je nutné nejprve odinstalovat předchozí verzi a pokud tam není, tak si smazat složku MSTSBIN_BACKUP

SUPER!!! DÍKY MOOOC.... pomohlo to. Ještě malá otázečka....v reálu při posunu je jasné, že je živák vypnutý...při jízdě jako vlak ho však musím na nekódovaných tratích vybavovat, na tratích autobloku na náv. opakovači svíti-li mezikruží nebo červená taktéž, při zastavení jej automaticky vybavuje lok. brzda > 1 atm., v TS jej však musím odbavovat vždy... tady se nerozlišují návěsti a nebo použití přídavné brzdy???

když přijedu do stanice s vlakem a mám zahájit posun, tak si ctrl num4 živáka vypnu a stejnou klávesovou kombinací při další jízdě vlaku zapnu. Já jsem si tuto kombinaci dal na tlačítko gamepadu a je to rychlé a pohotové :D Jinak klávesou V se vypíná/zapíná opakovač a když je vypnutý, živáka musím vybavovat stále. On myslím na přídavnou nereaguje, ale reaguje na stojící vlak. Už si to nepamatuji, já když nemusím, tak si živáka nezapínám. :D

Zbyněk Šemora napsal:
když přijedu do stanice s vlakem a mám zahájit posun, tak si ctrl num4 živáka vypnu a stejnou klávesovou kombinací při další jízdě vlaku zapnu. Já jsem si tuto kombinaci dal na tlačítko gamepadu a je to rychlé a pohotové :D Jinak klávesou V se vypíná/zapíná opakovač a když je vypnutý, živáka musím vybavovat stále. On myslím na přídavnou nereaguje, ale reaguje na stojící vlak. Už si to nepamatuji, já když nemusím, tak si živáka nezapínám. :D

Taky jezdím s vypnutým živákem, ale je fakt, že oproti reálu mi tam chybí ;)... a když jsem ho zapnul, tak ho mačkal jak "magor" furt.. :D ... ale jinak díky za všechny podněty a náměty.... právě jedu vysočinu a na laminátce se mi z kontroleru jen "kouří" ..... nooo a kvedlačka na 350 je taky zážitek.. :) přeju hezký zbytek neděle...

Somatko napsal:
k65.strycek napsal:
... a když jsem ho zapnul, tak ho mačkal jak "magor" furt...
A myslíš si že v skutočnosti ho majstri nemačkajú stále ako magori? :D:D

Jak jsem psal výše, v reálu na kódované trati s troj-čtyřznakým autoblokem jen když svítí na opakovači mezikruží(OČEKÁVEJ změnu rychlosti) nebo červená(STŮJ), což v TS BP tratě jsou z 90%, dále mě pak LVZ vybavuje "kvedlačka" kontrolérem a při zastavení zabrždění lok. brzdou. Samozřejmě při posunu je LVZ přeplá na posun, takže ji vybavovat není třeba. Nemám nainstalované poslední aktualizace BP, tak třeba je to ve vyšších verzích nějak ošetřené. Na nekódovaných tratích je u toho majster opravdu magor

Naposled editoval moderátor:
No od Palárikova do Bystrice je nekódovaná trať. Obvykle keď točím Ba-BB na nejakom rýchliku, tak stláčam po prechode Palárikova na kódovanej trati ešte asi po Galantu kým ma to prejde :)

dem napsal:
No od Palárikova do Bystrice je nekódovaná trať. Obvykle keď točím Ba-BB na nejakom rýchliku, tak stláčam po prechode Palárikova na kódovanej trati ešte asi po Galantu kým ma to prejde :)

Psal jsem samozřejmě rozdíl mezi provozem a MSTS, ale asi nejde nasimulovat úúúplně všechno, tak jak ve skutečnosti. Zodpovědně: "Zaplať PánBůh, že to funguje alespoň tak, jak to funguje.... mohlo by to být mnohem horší"....

Zdravím prosím vás kde by som stiahol zvuky k 151/150 ?? Hlavne píštalu pretože tú nemám, chcel som ju nahradiť píštalou z 350 ale je to horzné :D

Zdravím prosím vás kde by som stiahol zvuky k 151/150 ?? Hlavne píštalu pretože tú nemám, chcel som ju nahradiť píštalou z 350 ale je to horzné :D Díki

[split] Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

:D keby bol model 131 podle skutečnosti tak to taham nahoru tak 30km/h zato tady je ta 131 neskutecne slabá :(

RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Keby, keby....
no a co se pokusit tu 131 naladit podle skutečnosti? Myslím, že je tady co zkoušet a učit se. A dost, nebudeme tady zasírat vlákno OT.

Back
Nahoře