Eng, wag - ladění vozidel všeobecně

Jenomže vše co je verze 1.8 jsou čistě pracovní verze, nikoli stabilní. Poslední stabilní byla označena ještě nižší než používám 1.70819, za kterou jsem se přimlouval, aby byla jako stabilní označena. Oficiální stabilní verze totiž měla velké minus, že například v Praze a velkých městech nesvítila všechna návěstidla a ještě nějaké další věci. Já si to už za ty roky nepamatuji.

Krásny večer prajem,
neviem presne, či to súvisí s ladením vozidiel, ale mám malinký problém, ohľadom ktorého by som vás chcel poprosiť o radu. K trati Alföld mám aj maďarský trainset (jadro.yofej.hu). Ide o to, že keď odpojím rušeň od súpravy, aby som ju obehol, tak akonáhle sa s loko pohnem v momente mám vozne pripojené nazad. Jednoducho nie je možné odpojiť loko od vozňov. Tak by som sa chcel popýtať, čo treba v eng, resp. wag súboroch zmeniť (ak to teda s tým súvisí). Ďakujem.

Zkontrolovat a případně upravit nastavení spřáhel. Jak na to je zde na fóru zmiňováno mnohokrát.

Madarský trainset k tratiam je tak rozdrbaný, že som ho radšej zmazal. Nemal som náladu to všetko opraviť. Za to mi tie aktivity nestoja....ALe už len naladením spriahadiel sakopec problémov rieši...

Honza - ďakujem za nasmerovanie, ráno som to ešte neskúšal, teraz to otestujem na jednej mašine, ako vzor skúsim použiť niečo naladené z trainsetu BP

Ale hlavne si potom preratam za pomoci SV spriahadla.....Kazdy model to musi mat preratane a nastavene individulane podla jeho aktualnych rozmerov. Inak sa budeš čudovať.

Dem - veľmi krásne ďakujem za radu, budem sa jej musieť držať, keďže v eng a wag súboroch som menil maximálne tak adresovanie kabín a zvukov.

YoLi, podívej se do tohoto vlákna poslední příspěvek. Tam najdeš odkaz, stáhni si excelovskou tabulku na přepoče. Dál potřebuješ ShapeViewer, ve kterém odečteš skutečné hodnoty 3D modelu. Ty dosadíš do tabulky a ta Ti vypočte hodnoty, které je třeba dosadit do eng resp. wag a sd souboru. Pak už je třeba jen zvolené nastavení zkontrolovat v MSTS, někdy je třeba délkové rozměry mírně doladit, ale to už je spíše kvůli vzhledu než funkčnosti.

Naposled editoval moderátor:
Honza, ďakujem, k tej tabuľke som sa už dostal, stiahol som si ju z tvojej stránky. Na lokomotívy radu 1047 mi pomohla priam perfektne, ešte vyskúšam na V43, resp V63-jky. Pomaly sa s tým hrajkám, skúšam, ono Maďari majú čudné hodnoty r0 v porovnaní s našimi. Ich hodnoty sú r0 ( 1cm 25cm ), zatiaľ čo "naše" naladené vozy/loko majú r0 ( 30cm 60cm )... Celkovo, čo zatiaľ laicky pozerám, tak dávam za pravdu Demovi... maďarský trainset je riešený minimálne dosť zaujímavo.

Musíš použít "naše" hodnoty r0 ( 30cm 60cm), tomu odpovídají výpočty tabulky a hlavně, to je to nejdůležitější, koresponduje to s default.wag.
V tomhle ohledu pozor na polský trainset, nikdy si nenahrávej jejich doporučovaný upravený default.wag, ten používá hodnotu r0 (80cm 150cm ) (mimochodem také českého původu), rozhodil by sis MSTS.
Jinak výpočty nefungují na nesymetrická vozidla (rozílné hodnoty v ShapeVieweru MinZ a MaxZ), tam je trošku problém.
No a pozor u modelů, kde je doplněn nějaký Freightanim, který přesahuje nárazníky, tam je třeba pro výpočty brát rozměr vozu bez něj.
Více případně přes sz.

hej, tie používam. To o nesymetrických vozidlách som si prečítal, a zrejme sa tým vysvetľuje to, prečo mi to pri V43 vyhadzuje srandovné hodnoty... Zatiaľ sa hrám len s lokomotívami, 1047 som upravil cez tvoju tabuľku úplne v pohode, len tie nešťastné V43... na jednej som prepísal len r0 na náš... rozpojiť súprava sa síce dá, ale medzi loko a vozňami je medzera ako svet... Ale to sa tiež došpekuluje :) Chce to asi len trpezlivosť a skúšať, skúšať, skúšať

Zdar,
je možné aby si já v souboru .ENG zmenil množství páry co vyrabí lokomotiva při zavřeném regulátoru. U některých je to příšerně moc a neadjí se při ručním topení udržet na uzdě. A zda by ještě šlo v engu změnit množství kouře. Některé lokomotivy hulí jak tovarenské komíny i když mají zavřený regulátor i dmychavku.
Dík :-) a jestli jde o nějaký blbý dotaz tak se předem omlouvám.

Patton napsal:
Zdar,
je možné aby si já v souboru .ENG zmenil množství páry co vyrabí lokomotiva při zavřeném regulátoru. U některých je to příšerně moc a neadjí se při ručním topení udržet na uzdě. A zda by ještě šlo v engu změnit množství kouře. Některé lokomotivy hulí jak tovarenské komíny i když mají zavřený regulátor i dmychavku.
Dík :-) a jestli jde o nějaký blbý dotaz tak se předem omlouvám.
Jde to,ale není to nic lehkého.Výkon kotle je nutné nejdříve propočítat a pak vyzkoušet v zátěži.

Zdravím
Mám takový dotaz,můžete mi prosím poradit,kde najdu úpravu na tlačítko bdělosti?Konkrétně se mi jedná o to,že mi u řídího vozu řady 954 tlačítko bdělosti vydává zvuk po cca 4 vteřinách,což se mi zdá hodně brzy.Ten interval by měl být cca 8-10 vteřin co vím.
Má tedy prosím někdo radu jak to upravit?
Děkuji

V .engu najdi tyto řádky:
VigilanceMonitor (

MonitoringDeviceMonitorTimeLimit ( 25 )
MonitoringDeviceAlarmTimeLimit ( 17 )

Hodnoty budeš mít pravděpodobně nižší,takže vlož výše uvedené.;-)

Díky moc za radu a pomoc,už to funguje tak,jak má.Musel jsem to upravit u více lokomotiv.

EDIT EDIE: Necituj poslední příspěvky!

CD 371 001 Lucka

Zdravím, chcem sa spýtať nemá náhodou táto mašina zle nastavené brzdenie? Zdá sa mi že stroj je od Pikka a aj pri malom percentuálnom brzdení mi vypustí všetok vzduch. Čiže brzdím na cca 20-30% no brzdič mi to šupne ako keby som brzdil na maximálnu brzdu. Vie mi niekto prosím poradiť aby sa to takto nechovalo? Ďakujem

RE: CD 371 001 Lucka

Taky jsem si toho všimnul. Časem to opravím a pošlu Pikkovi aby vydal update.

Back
Nahoře